DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Stiri juridice

Cautare stiri:    
Arhiva stiri: |   1 .. 100  |   101 .. 200  |   201 .. 300  |   301 .. 400  |   401 .. 500  |   501 .. 600  |   601 .. 700  |   701 .. 800  |   801 .. 900  |   901 .. 1000  |

Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-28 :: Titlu: Cursul valutar din 27 martie 2017

Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 27 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
- pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.55 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0052 unitati,
- pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.187 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0279 unitati,
- pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2686 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0043 unitati,
- pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2529 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0001 unitati,
- pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2152 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.001 unitati.

Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
...

Detalii si 0 comentarii
Redactor: Admin

Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-28 :: Titlu: Monitorul Oficial din 27 martie 2017

In data de 27 martie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 207/2017 - M. Of. 207/2017 [M. Of. 207 / 27 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 208/2017 - M. Of. 208/2017 [M. Of. 208 / 27 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 209/2017 - M. Of. 209/2017 [M. Of. 209 / 27 martie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-27 :: Titlu: Agentia japoneza de rating JCR reconfirma calificativul Romaniei la BBB/BBB+ cu perspectiva stabila

  Agentia de rating japoneza JCR a anuntat mentinerea perspectivei stabile si reconfirmarea rating-ului de tara acordat Romaniei (BBB/BBB+) pentru datoria pe termen lung in valuta si in moneda locala, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice, remis luni AGERPRES.

  "Decizia agentiei este sustinuta in primul rand de perspectivele unei cresteri economice solide, care este prognozata de agentie pe baza cererii interne la un nivel de aproximativ 4% pentru anii 2017 si 2018, chiar si in conditiile unor schimbari externe semnificative. De asemenea, in sustinerea deciziei sunt subliniate cresterea moderata a inflatiei, imbunatatirea pozitiei externe, precum si nivelul scazut al datoriei guvernamentale", precizeaza Ministerul Finantelor.

  In acelasi timp, agentia considera ca unul din factorii care afecteaza o posibila crestere a ratingului il reprezinta sistemul financiar, aflat inca in proces de dezvoltare.

  "Urmare a masurilor de relaxare fiscala adoptate de noua coalitie de guvernare, agentia se asteapta ca Guvernul Romaniei sa asigure mentinerea deficitului bugetar sub 3% din PIB, in conditiile unui nivel scazut al datoriei publice, de sub 40% din PIB", se mai arata in documentul citat.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-26 :: Titlu: Vacaroiu: Peste 20 de dosare au rezultat in urma verificarilor Curtii de Conturi pe rectificarile din 2016

  Verificarile efectuate de expertii Curtii de Conturi in legatura cu rectificarile bugetare din 2016 au avut ca rezultat 20 de dosare, toate documentele fiind analizate in prezent in comisia constituita la nivelul Parlamentului, a declarat, vineri seara, la TVR, presedintele institutiei, Nicolae Vacaroiu.

  Acesta a subliniat ca nu au fost gasite fraude, in sensul ca banii "s-au bagat in buzunar".

  "Din punct de vedere al Curtii de Conturi s-a clarificat tot. Sunt peste 20 de dosare. Noi nu lucram la intamplare. Avem specialisti buni, auditori cu o pregatire deosebita. 20 de dosare sunt rezultatul verificarilor facute. Am primit sarcina sa facem verificari pe ordonatorii principali de credite, pe ministere. Analiza este mult mai ampla. Constatarile noastre au scos in evidenta, spre exemplu, faptul ca prin rectificarile acestea s-au luat in calcul o serie de prognoze optimiste in ceea ce priveste exercitiul bugetar 2016 si, pe baza acestora, la final de an, s-au tras niste polite, in sensul ca surse financiare suplimentare de circa 12-13 miliarde lei au fost date in teritoriu pentru a realiza o serie de obiective si sarcini. Problema este rezultatul final, in sensul ca fata de un deficit bugetar, sa spunem, la sfarsitul lui noiembrie, de 0,8% din PIB, datorita sumelor date, de regula la sfarsitul lui noiembrie-decembrie, deficitul s-a dus la 1,6% din PIB", a explicat Vacaroiu.

  Potrivit acestuia, problema este daca aceste sume date in teritoriu au fost folosite eficient.

  Mai multe detalii pe: Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-26 :: Titlu: Restantele firmelor si populatiei la banci insumau peste 13,6 miliarde lei, in februarie

  Restantele la creditele acordate firmelor si populatiei insumau peste 13,6 miliarde lei la finalul lui februarie, valoarea acestora fiind in scadere cu 35,7% fata de cea consemnata la sfarsitul aceleiasi luni din 2016, potrivit datelor centralizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  Din aceasta suma, peste 6 miliarde lei reprezentau restante in moneda nationala, in scadere cu 33,4%, iar circa 7,55 miliarde lei restante in valuta, in coborare cu 37,5%.

  Din totalul restantelor, circa 4,98 miliarde lei erau inregistrate in Bucuresti.

  Totalul creditelor depasea 222,5 miliarde lei la finele lunii februarie, fiind cu 2,11% mai mare decat valoarea consemnata la finalul aceleiasi luni din 2015. Imprumuturile in moneda nationala se cifrau la 127,1 miliarde de lei.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-26 :: Titlu: Ministerul Justitiei: Comisarul Jourova cere sprijinul Romaniei in negocierile referitoare la proiectul de Regulament privind Parchetul European

  Comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova, a solicitat, la intalnirea avuta cu ministrul roman al Justitiei, Tudorel Toader, sprijinul Romaniei pentru avansarea negocierilor referitoare la proiectul de Regulament privind Parchetul European si proiectul de directiva privind contractele de furnizare de continut digital.

  Potrivit unui comunicat al MJ transmis AGERPRES, Jourova si Toader au avut, miercuri, o intalnire, in cadrul careia comisarul european a cerut sprijinul Romaniei privind avansarea unor negocieri.

  "Vera Jourova a solicitat sprijinul Romaniei pentru avansarea negocierilor referitoare la proiectul de Regulament privind Parchetul European si proiectul de directiva privind contractele de furnizare de continut digital. Referitor la proiectul de directiva privind contractele de furnizare de continut digital, oficialul european a precizat ca se are in vedere ajungerea la un acord, cu ocazia Consiliului Justitie si Afaceri Interne care se va desfasura in luna iunie a acestui an", se arata in comunicatul citat.

  Tudorel Toader a precizat, in cadrul discutiilor, ca doua dintre principalele obiective ale mandatului sau sunt ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, in perspectiva presedintiei Consiliului Uniunii Europene care va fi exercitata de Romania in anul 2019, si imbunatatirea conditiilor din penitenciare.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-26 :: Titlu: Tudorel Toader, discutii cu omologul moldovean privind masurile de implementare a Planului de actiuni pentru perioada 2016-2018

  Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a discutat joi cu omologul moldovean despre stabilirea unor masuri concrete de implementare a Planului de actiuni dintre cele doua ministere pentru perioada 2016 - 2018, semnat la Chisinau in august 2016.

  Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, Tudorel Toader si Vladimir Cebotari au agreat organizarea in scurt timp a unei intalniri bilaterale dedicate cooperarii in domeniu, in functie de prioritatile si ariile de interes ale partii moldovene.

  Ministrul Justitiei a participat la reuniunea bilaterala a Guvernelor Romaniei si Republicii Moldova, desfasurata la Piatra Neamt, ocazie cu care a subliniat buna cooperare dintre cele doua tari in domeniul justitiei.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Camera Deputatilor :: Data: 2017-03-26 :: Titlu: Legea 12/2017 reglementeaza Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 192/2017 a fost publicata Legea 12/2017 privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national.

  Se infiinteaza Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala ca structura de cooperare interinstitutionala, fara personalitate juridica, din care fac parte reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, Autoritatii de Supraveghere Financiara si ai Guvernului.
  Fara a aduce atingere prerogativelor conferite de lege autoritatilor prevazute la alin. (1), misiunea Comitetului este de a asigura coordonarea in domeniul supravegherii macroprudentiale a sistemului financiar national, prin stabilirea politicii macroprudentiale si a instrumentelor adecvate pentru punerea in aplicare a acesteia.

  Obiectivul fundamental al Comitetului este de a contribui la salvgardarea stabilitatii financiare, inclusiv prin consolidarea capacitatii sistemului financiar de a rezista socurilor si prin diminuarea acumularii de riscuri sistemice, asigurand pe aceasta cale o contributie sustenabila a sistemului financiar la cresterea economica. Sintagmele sistem financiar si risc sistemic au intelesul prevazut in Regulamentul (UE) nr. 1092/2010 al Parlamentului European si al Consiliului din 24 noiembrie 2010 privind supravegherea macroprudentiala la nivelul Uniunii Europene a sistemului financiar si de infiintare a unui Comitet european pentru risc sistemic.

  Textul integral al Legii: Legea 12/2017 reglementeaza Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-25 :: Titlu: Trecerea la ora oficiala de vara

  In noaptea de sambata spre duminica, 25 martie spre 26 martie, ultima duminica a acestei luni calendaristice, ora 3.00 devine ora 4.00 (ora oficiala a Romaniei trece de la GMT+2 la GMT+3). Orarul de vara se aplica pana in ultima duminica a lunii octombrie (29).

  CFR Calatori a informat ca trecerea la ora de vara nu modifica mersul trenurilor in vigoare, circulatia urmand a se efectua conform orarului prevazut in mersul trenurilor.

  In Romania, ora de vara este corelata cu orarul de vara practicat in statele Uniunii Europene. Ora oficiala de vara, ora Europei Orientale la care trece tara noastra in noaptea de sambata spre duminica, a fost introdusa in Romania pentru prima data in 1932. Pana in 1939, a functionat in fiecare an, intre prima duminica din aprilie, ora 0.00, si prima duminica din octombrie, ora 1.00 (ore locale). Din 1943, practica trecerii la ora de vara a fost suspendata.

  Tabelul trecerilor la ora de vara si la ora de iarna din ultimii ani, precum si mai multe detalii pe Ora de iarna, Ora de vara

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-25 :: Titlu: ONRC: 12.792 firme au fost radiate in primele doua luni din 2017, in scadere cu 50,8%

  Numarul firmelor radiate a scazut, in primele doua luni din 2017, cu 50,81%, la 12.792 companii, fata de 26.006 in perioada similara a anului trecut, conform statisticilor Oficiului National al Registrului Comertului.

  Cele mai multe radieri au fost inregistrate in municipiul Bucuresti — 1.991 radieri firme (cu 56,1% mai putine fata de primele doua luni din 2016) si in judetele Cluj — 604 (minus 50,45%), Iasi — 566 (minus 47,59%) si Constanta — 496 (minus 45,07%).

  La polul opus, cele mai putine radieri au fost inregistrate in judetele Ialomita — 75 (cu 56,4% mai putine fata de perioada ianuarie-februarie 2016), Giurgiu — 96 (minus 47,83%) si Caras-Severin — 110 (minus 55,47%).

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-25 :: Titlu: Cursul valutar din 24 martie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 24 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5552 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0079 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2149 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0137 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2643 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0046 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.253 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0038 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2162 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0014 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-25 :: Titlu: Monitorul Oficial din 24 martie 2017

  In data de 24 martie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 204/2017 - M. Of. 204/2017 [M. Of. 204 / 24 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 205/2017 - M. Of. 205/2017 [M. Of. 205 / 24 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 206/2017 - M. Of. 206/2017 [M. Of. 206 / 24 martie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-23 :: Titlu: Cursul valutar din 22 martie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 22 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5631 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0003 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2286 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0032 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2689 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0024 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2568 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0147 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2148 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0008 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-23 :: Titlu: Monitorul Oficial din 22 martie 2017

  In data de 22 martie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 199/2017 - M. Of. 199/2017 [M. Of. 199 / 22 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 200/2017 - M. Of. 200/2017 [M. Of. 200 / 22 martie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-21 :: Titlu: Cursul valutar din 20 martie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 20 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5627 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0118 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2418 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0036 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.266 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0605 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2513 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0007 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2156 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0008 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-17 :: Titlu: Sindicatele din Politie, nemultumite in continuare de proiectul Legii privind salarizarea unitara

  Protestul politistilor din fata sediilor Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Muncii s-a incheiat dupa mai bine de sase ore, acestia fiind in continuare nemultumiti de proiectul Legii privind salarizarea unitara, intrucat considera ca nu este echitabil pentru toate categoriile de bugetari.

  "Din pacate, doamna ministru ne-a spus ca nu sunt bani, pentru ca atunci cand au conceput aceasta Hotarare de Guvern au facut simulari, au facut calcule si simulari financiare doar pentru doctori si profesori, dar au uitat sa faca calcule si pentru politisti si MAI. Va dati seama in ce tara traim! Ei s-au gandit doar la profesori si doctori, iar la politisti, pentru ca de 8 ani nimeni nu s-a mai gandit la soarta lor, ei continua in acelasi trend", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Federatiei Sindicale "Mihai Viteazul", Marius Barbulescu.

  In cadrul discutiilor de la Ministerul Afacerilor Interne au fost neintelegeri intre sindicalisti, intrucat unul dintre lideri a acceptat oferta ministrului, iar in acest context ceilalti au scandat impotriva sa, considerandu-l "tradator".

  Textul complet: Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-17 :: Titlu: Cursul valutar din 16 martie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 16 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5509 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.008 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2454 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0327 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2055 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0054 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2506 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0118 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2164 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0006 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-17 :: Titlu: Monitorul Oficial din 16 martie 2017

  In data de 16 martie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 187/2017 - M. Of. 187/2017 [M. Of. 187 / 16 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 188/2017 - M. Of. 188/2017 [M. Of. 188 / 16 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 189/2017 - M. Of. 189/2017 [M. Of. 189 / 16 martie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-16 :: Titlu: IGPR: Actiune de prevenire a pirateriei in domeniul taximetriei in zona aeroporturilor; sute de masini, verificate

  Sute de autoturisme au fost verificate de politisti in cadrul unei actiuni pentru prevenirea pirateriei in domeniul taximetriei, desfasurate in zona a cinci aeroporturi din tara, in urma neregulilor constatate fiind aplicate aproape o suta de amenzi.

  Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii, sub coordonarea de specialitate a Directiei de Politie Transporturi si a Directiei Rutiere din cadrul IGPR, au actionat, marti, in zona aeroporturilor internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Bacau, pentru prevenirea pirateriei in domeniul taximetriei si depistarea persoanelor care acosteaza pasageri pentru a le oferi servicii de transport.

  Actiunea a vizat persoanele care practica ilegal activitatea de taximetrie si pe cele care, desi detin autorizatii, nu respecta regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

  Textul integral: Agerpres
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-16 :: Titlu: Cursul valutar din 15 martie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 15 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5429 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0086 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2781 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0002 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2109 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0222 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2388 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0036 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2158 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0007 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-16 :: Titlu: Monitorul Oficial din 15 martie 2017

  In data de 15 martie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 183/2017 - M. Of. 183/2017 [M. Of. 183 / 15 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 184/2017 - M. Of. 184/2017 [M. Of. 184 / 15 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 185/2017 - M. Of. 185/2017 [M. Of. 185 / 15 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 186/2017 - M. Of. 186/2017 [M. Of. 186 / 15 martie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Portal.just.ro :: Data: 2017-03-16 :: Titlu: Portalul instantelor de judecata este inactiv de cateva ore

  Portalul instantelor de judecata, site- ul portal.just.ro intampina, in aceasta dimineata probleme tehnice semnificative.

  Astfel, echipa care asigura suportul tehnic al portalului anunta:

  Momentan portalul instantelor de judecata este in curs de re)operationalizare.

  Va cerem scuze pentru neplacerile cauzate si va rugam sa reveniti in cateva ore.


  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-13 :: Titlu: Andreea Ciuca spune ca este nevoie de o analiza serioasa, la nivelul CSM, cu privire la problemele sistemului de justitie

  Presedintele interimar al Asociatiei Magistratilor din Romania, Andreea Ciuca, este de parere ca, in urma deciziei Curtii Constitutionale pe conflictul DNA-Guvern cu privire la OUG 13/2017, ar trebui facuta o analiza serioasa, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la problemele din interiorul sistemului.

  "Prin Decizia nr. 68/2017, Curtea Constitutionala a stabilit, cu majoritate de voturi (fiind formulata o opinie separata), ca 'a existat si exista' un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public — Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Directia Nationala Anticoruptie si Guvernul Romaniei, generat de actiunea PICCJ — DNA 'de a-si aroga atributia de a verifica legalitatea si oportunitatea unui act normativ' (OUG nr. 13/2017). (...) O intrebare auzita, in contextul discutat este daca ar trebui ca acest conflict juridic de natura constitutionala sa fie prilejul de a pune pe masa o 'lege' a raspunderii magistratilor? Chiar daca este greu de acceptat, pentru unii sau altii, o asemenea, 'lege' exista, mai exact, sunt o serie de dispozitii legale clare de raspundere penala, disciplinara, materiala a magistratilor", se arata intr-un comunicat de presa transmis, sambata, AGERPRES de Andreea Ciuca.

  Ea a adaugat ca acreditarea ideii ca 'magistratii nu raspund' ignora 'chiar legea', atat timp cat magistratii raspund penal, aplicandu-li-se Codul penal ca oricarui cetatean, iar magistratii raspund si disciplinar si material, in conformitate cu Legea nr. 303/2004.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-13 :: Titlu: Productia de energie electrica a urcat cu 3,4%, in ianuarie; importul a scazut cu 24,4% iar exportul cu 15,4%

  Productia de energie electrica a crescut cu 3,4% in prima luna a acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 6,45 miliarde kWh, pe fondul avansului cu 5% al productiei din hidrocentrale (aproximativ 1,22 miliarde kWh) si cu 4,4% al productiei din termocentrale (3,35 miliarde kWh), potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica.

  Productia din centralele nuclearo-electrice a fost de 1,02 miliarde kWh, in scadere cu 1,6% iar cea din centralele electrice eoliene de 801,5 milioane kWh, in crestere cu 3,8%. Energia solara produsa in instalatii fotovoltaice in aceasta perioada a fost de 68,6 milioane kWh, in scadere cu 2,4% fata de perioada corespunzatoare a anului 2016.

  Pe de alta parte, in ianuarie 2017, Romania a importat 171 milioane kWh de energie electrica, in scadere cu 24,4%, si a exportat 729,9 milioane kWh, in scadere cu 15,4%.

  Consumul final de energie electrica in aceasta perioada a fost de 5,036 miliarde kWh, cu 4,4% mai mare fata de perioada corespunzatoare a anului 2016, in conditiile in care iluminatul public a inregistrat o scadere cu 4,6%, iar consumul populatiei a scazut cu 1,7%. Consumul propriu tehnologic in retele si statii a fost de 850 milioane kWh, in crestere cu 80,1 milioane kWh.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-09 :: Titlu: Actiune feminista la Ministerul Justitiei; participantele cer un sistem de urgenta pentru protectia victimelor violentei domestice

  Aproximativ 40 de persoane s-au adunat miercuri in fata sediului Ministerului Justitiei, in cadrul unei actiuni de sustinere a victimelor violentei domestice, cerand implementarea unui instrument prin care politistul ce merge la fata locului si vede ca exista o situatie de violenta sa aiba posibilitatea aplicarii unui ordin imediat de protectie victimei.

  "Politistul vede la fata locului ce se intampla, emite acel ordin imediat, prin care fie agresorul paraseste casa, fie este luat la sectie si este retinut pentru 48 de ore, timp in care femeia are la dispozitie sa mearga in instanta, sa isi reconfirme acel ordin de protectie, care sa o tina pe ea in siguranta", a declarat Carmen Gheorghe, presedintele Asociatiei E-Romnja.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-09 :: Titlu: Numarul persoanelor fizice cu restante la banci si IFN-uri a crescut la 648.873, in ianuarie

  Numarul persoanelor fizice inregistrate la Biroul de Credit cu restante mai mari de 30 de zile la banci si institutii financiare nebancare a crescut cu 13.029, la 648.873 in ianuarie, fata de nivelul din decembrie, fiind a treia luna consecutiva de crestere, se arata in datele Bancii Nationale a Romaniei.

  In ceea ce priveste valoarea restantelor, acestea se ridicau, in ianuarie, la 8,08 miliarde lei, in crestere cu 1% comparativ cu luna anterioara, din care peste 3 miliarde lei erau in moneda nationala, 3,45 miliarde lei echivalent in euro, 1,58 miliarde lei echivalent in alte valute si 45,5 milioane lei echivalent in dolari.

  In functie de categoria de intarziere, restantele mai mari de 90 de zile reprezentau peste 4,5 miliarde lei. De asemenea, statistica BNR releva faptul ca existau restante de 62,9 milioane lei, cu o intarziere de 61 — 90 de zile, respectiv de 38,7 milioane lei, intre 31—60 de zile.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-09 :: Titlu: Cursul valutar din 8 martie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 8 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5512 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.015 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.3105 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0199 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2385 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0058 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2541 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0245 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2164 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0008 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-09 :: Titlu: Monitorul Oficial din 8 martie 2017

  In data de 8 martie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 168/2017 - M. Of. 168/2017 [M. Of. 168 / 8 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 169/2017 - M. Of. 169/2017 [M. Of. 169 / 8 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 170/2017 - M. Of. 170/2017 [M. Of. 170 / 8 martie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-08 :: Titlu: OUG 18/2017 reglementeaza asistenta medicala comunitara

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 154/2017 a fost publicata OUG 18/2017 privind asistenta medicala comunitara.

  Ordonanta de urgenta are ca scop reglementarea asistentei medicale comunitare la nivelul comunelor, al oraselor, al municipiilor si al sectoarelor municipiului Bucuresti, precum si infiintarea, organizarea si functionarea centrelor comunitare integrate, in vederea facilitarii si imbunatatirii accesului populatiei si, in special, al grupurilor vulnerabile la servicii de sanatate, integrate la nivelul comunitatilor cu serviciile sociale si educationale.

  Asistenta medicala comunitara se realizeaza pe baza nevoilor medico-sociale identificate prin catagrafia populatiei apartinand grupurilor vulnerabile din comunitati, fiind in concordanta cu politicile si strategiile guvernamentale, precum si cu cele ale autoritatilor administratiei publice locale.

  sistenta medicala comunitara cuprinde ansamblul de programe, servicii de sanatate si actiuni de sanatate publica furnizate la nivelul comunitatilor cu scopul cresterii accesului populatiei si, in special, al grupurilor vulnerabile, inclusiv a celor de etnie roma, la servicii de sanatate, in special la cele centrate pe prevenire.

  Textul integral: OUG 18/2017 reglementeaza asistenta medicala comunitara
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-08 :: Titlu: Lazar: Ministerul Public si-a focalizat atentia pe eliminarea unor fenomene nocive, precum nepotismul

  Procurorul general Augustin Lazar a declarat marti ca Ministerul Public si-a focalizat atentia pe deontologia profesionala, evitarea incompatibilitatilor si conflictelor de interese, dar si pe eliminarea altor fenomene nocive prezente in institutiile publice si private, precum nepotismul si prestatia profesionala de slaba calitate.

  "Conducerea Ministerului Public si-a focalizat atentia pe deontologia profesionala, evitarea incompatibilitatilor si conflictelor de interese, eliminarea altor fenomene nocive prezente in institutiile publice si private, precum nepotismul, prestatia profesionala de slaba calitate. Totodata, nu am ezitat sa sesizam Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii, sa promovam actiunea disciplinara impotriva celor care nu se conformeaza principiilor de etica si deontologie. Analiza activitatii ne ofera ocazia reflectarii asupra problemelor etice, asupra conduitelor magistratilor ce au format obiectul actiunilor disciplinare sau penale, ori asupra criticilor bine intentionate in media, cazuri prin care sistemul judiciar este in totalitate angajat. In legatura cu puterea judecatoreasca, remarcam ca s-au aplicat aceleasi standarde atunci cand au fost urmariti si judecati magistrati. Este foarte clar ca alegatiile publice, precum ca in Romania magistratii nu ar raspunde pentru faptele savarsite in exercitarea functiei, sunt formulate pro causa, posibil pentru inhibarea lor in exercitarea atributiilor de serviciu", a spus Lazar la prezentarea bilantului activitatii Ministerului Public pe anul 2016.

  Procurorul general a aratat ca, din cele 2.972 posturi de procuror prevazute in schema de personal, au fost ocupate 2.650 posturi, ceea ce reprezinta un procent de 89%.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-08 :: Titlu: Plen comun: Parlamentarii care angajeaza persoane cu care au lucrat in ultimii 5 ani nu sunt in conflict de interese

  Plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului a adoptat miercuri, cu 275 de voturi "pentru" si 22 de abtineri, modificarea Statutului parlamentarului, astfel încat nu mai constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorul sau deputatul s-a aflat în raporturi de munca în ultimii cinci ani.

  Propunerea legislativa adoptata de plen completeaza Legea 96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor, în sensul introducerii unui nou alineat, prin care se statueaza faptul ca, prin derogare de la prevederile articolului 31 din Codul penal, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputatii s-au aflat în raporturi de munca în ultimii cinci ani.

  Mai multe detalii: Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-08 :: Titlu: Ministrul Justitiei, la bilantul Ministerului Public: Magistratii reprezinta puterea stabila a statului de drept

  Magistratii reprezinta puterea stabila a statului de drept, iar activitatea lor trebuie sa se caracterizeze prin respect fata de drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, a afirmat marti ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la bilantul activitatii Ministerului Public pe anul 2016.

  "Dumneavoastra, cei 2.650 de procurori cati functionati astazi activi in Romania, reprezentati un pilon stabil, de baza, in statul de drept. (...) Pentru ca dumneavoastra, procurorii si magistratii in general, reprezentati o putere, dar puterea stabila, puterea care are cariera, puterea formata din specialisti, spre deosebire de celelalte doua puteri ale statului, care au o functionalitate ciclica. (...) Exprim de asemenea speranta faptului ca in continuare va veti desfasura activitatile, competentele specifice procurorilor in respect fata de drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, in respect fata de demnitatea acestora, de prezumtia de nevinovatie, luand in considerare exigentele constitutionale, raportandu-ne cu totii la standardele democratice, reperele pe care le stabileste Comisia de la Venetia", a spus ministrul Justitiei.

  El a adaugat, referindu-se la bilantul prezentat de procurorul general Augustin Lazar, ca apreciaza o serie de realizari obtinute de procurori in anul precedent, printre care si reducerea semnificativa a numarului de achitari.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-08 :: Titlu: Investitiile nete realizate in economia nationala au scazut in 2016 cu 3,3%

  Investitiile nete realizate anul trecut in economia nationala au insumat 70,281 miliarde de lei, fiind in scadere cu 3,3%, comparativ cu 2015, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

  In trimestrul IV 2016, investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 23,804 miliarde de lei, de asemenea mai mici cu 14,9% raportat la acelasi trimestru din 2015.

  Astfel, in trimestrul IV 2016, comparativ cu trimestrul IV 2015, investitiile nete realizate in economia nationala s-au redus cu 14,9% pe fondul scaderii inregistrate la toate elementele de structura: alte cheltuieli cu 26,1%, lucrari de constructii noi cu 16,1% si utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 9,3%.

  In ceea ce priveste ponderea investitiilor nete pe elemente de structura in trimestrul IV 2016, comparativ cu trimestrul IV 2015, se constata o crestere a ponderii investitiilor nete in utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 2,3 puncte procentuale si in lucrari de constructii noi cu ,3 puncte procentuale. A scazut ponderea investitiilor nete in alte cheltuieli cu 2,6 puncte procentuale.

  In anul 2016, comparativ cu 2015, investitiile nete realizate in economia nationala au scazut cu 3,3%, reducerea fiind inregistrata la urmatoarele elementele de structura: alte cheltuieli — cu 16,9% — si lucrarile de constructii noi — cu 2,8%. La elementul de structura utilaje (inclusiv mijloace de transport) s-a inregistrat o crestere cu ,3%.

  Mai multe detalii: Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-08 :: Titlu: Cursul valutar din 7 martie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 7 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5362 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0039 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2906 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0102 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2327 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0142 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2296 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0088 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2156 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0003 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-08 :: Titlu: Monitorul Oficial din 7 martie 2017

  In data de 7 martie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 164/2017 - M. Of. 164/2017 [M. Of. 164 / 7 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 165/2017 - M. Of. 165/2017 [M. Of. 165 / 7 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 166/2017 - M. Of. 166/2017 [M. Of. 166 / 7 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 167/2017 - M. Of. 167/2017 [M. Of. 167 / 7 martie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-03-06 :: Titlu: Politistii vor picheta Ministerul Muncii pe 23 si 24 martie, iar pe 25 martie vor organiza un mars de protest

  Sindicalistii din Politie vor picheta Ministerul Muncii in zilele de 23 si 24 martie, iar in 25 martie vor organiza un mars de protest de la Ministerul de Interne pana la Guvern, a anuntat luni, presedintele Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual, Dumitru Coarna.

  "Avem solicitare la Primaria Capitalei. Azi (luni - n. r.), la ora 15:00, suntem invitati acolo pentru a definitiva acele avizari. Avem pe 23 - 24 (martie) in fata Ministerului Muncii pichetare, iar in data de 25 (martie) miting de la Ministerul de Interne catre Guvern. Avem solicitari de la aproape 10.000 de membri in prezent care doresc sa participe la protest, nemultumiti de nerespectarea legii si de neaplicarea corecta a salarizarii in Ministerul de Interne", a spus Coarna, la inceputul discutiilor cu reprezentantii Ministerului Muncii privind proiectul Legii salarizarii unitare.

  Acesta a subliniat ca sindicatul nu a primit un draft al proiectului de lege si ca solicita respectarea prevederilor Hotararii de Guvern 1/2017, deoarece, in prezent, sporurile din MAI se raporteaza la salariul de baza din 2009.

  Mai multe detalii pe
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-03 :: Titlu: Cursul valutar din 2 martie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 2 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5218 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0018 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.294 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0048 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2705 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0384 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2492 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0009 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2151 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0017 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-03 :: Titlu: Monitorul Oficial din 2 martie 2017

  In data de 2 martie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 155/2017 - M. Of. 155/2017 [M. Of. 155 / 2 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 156/2017 - M. Of. 156/2017 [M. Of. 156 / 2 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 157/2017 - M. Of. 157/2017 [M. Of. 157 / 2 martie 2017]
 • Monitorul Oficial 158/2017 - M. Of. 158/2017 [M. Of. 158 / 2 martie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-02 :: Titlu: Cursul valutar din 1 martie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 1 martie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.52 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.004 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2892 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0282 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.3089 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0097 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2483 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0067 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2134 RON, la nivelul cotatiei anterioare.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-01 :: Titlu: Cursul valutar din 28 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 28 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.516 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0045 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.261 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0015 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2992 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0071 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2416 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0092 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2134 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0012 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-03-01 :: Titlu: Monitorul Oficial din 28 februarie 2017

  In data de 28 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 148/2017 - M. Of. 148/2017 [M. Of. 148 / 28 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 149/2017 - M. Of. 149/2017 [M. Of. 149 / 28 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 150/2017 - M. Of. 150/2017 [M. Of. 150 / 28 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 151/2017 - M. Of. 151/2017 [M. Of. 151 / 28 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 152/2017 - M. Of. 152/2017 [M. Of. 152 / 28 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-28 :: Titlu: Cursul valutar din 27 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 27 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5115 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0054 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2595 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0074 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2921 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0628 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2324 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0086 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2122 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0013 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-28 :: Titlu: Monitorul Oficial din 27 februarie 2017

  In data de 27 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 145/2017 - M. Of. 145/2017 [M. Of. 145 / 27 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 146/2017 - M. Of. 146/2017 [M. Of. 146 / 27 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Camera Deputatilor :: Data: 2017-02-25 :: Titlu: Legea 9/2017 aproba cu modificari OUG 14/2017 de abrogare a OUG 13/2017

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 144/2017 a fost publicata Legea 9/2017 pentru aprobarea OUG 14/2017 privind abrogarea OUG 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.

  Astfel, se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 14 din 5 februarie 2017 privind abrogarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.

  Articolul 25 alineatul (5) al Codului de procedura penala se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  "(5) In caz de achitare a inculpatului sau de incetare a procesului penal, in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza intai, lit. e), f) - cu exceptia prescriptiei, i) si j), in caz de incetare a procesului penal ca urmare a retragerii plangerii prealabile, precum si in cazul prevazut de art. 486 alin. (2), instanta lasa nesolutionata actiunea civila."

  De asemenea, articolul 215^1 alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  "(2) In cursul urmaririi penale, controlul judiciar poate fi prelungit de catre procuror, prin ordonanta, daca se mentin temeiurile care au determinat luarea masurii sau au aparut temeiuri noi care sa justifice prelungirea acestuia, fiecare prelungire neputand sa depaseasca 60 de zile. Prevederile art. 212 alin. (1) si (3) se aplica in mod corespunzator.".

  Textul integral al legii: Legea 9/2017 aproba cu modificari OUG 14/2017 de abrogare a OUG 13/2017
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-25 :: Titlu: Cursul valutar din 24 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 24 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5169 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0021 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2669 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0187 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.3549 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.012 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.241 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0024 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2135 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0017 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-25 :: Titlu: Monitorul Oficial din 24 februarie 2017

  In data de 24 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 141/2017 - M. Of. 141/2017 [M. Of. 141 / 24 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 142/2017 - M. Of. 142/2017 [M. Of. 142 / 24 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 143/2017 - M. Of. 143/2017 [M. Of. 143 / 24 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 144/2017 - M. Of. 144/2017 [M. Of. 144 / 24 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-24 :: Titlu: Cursul valutar din 23 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 23 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.519 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0027 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2856 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.021 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.3429 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0206 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2434 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0085 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2152 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0008 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-24 :: Titlu: Monitorul Oficial din 23 februarie 2017

  In data de 23 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 136/2017 - M. Of. 136/2017 [M. Of. 136 / 23 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 137/2017 - M. Of. 137/2017 [M. Of. 137 / 23 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 138/2017 - M. Of. 138/2017 [M. Of. 138 / 23 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 139/2017 - M. Of. 139/2017 [M. Of. 139 / 23 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 140/2017 - M. Of. 140/2017 [M. Of. 140 / 23 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-23 :: Titlu: Mihai Dima: Personalul Directiei de Probatiune - subdimensionat, dar in 2016 s-a realizat o suplimentare semnificativa

  Personalul Directiei Nationale de Probatiune (DNP) este subdimensionat, a declarat directorul general Mihai Dima, care a dat dreptate angajatilor DNP care au protestat miercuri, amintind insa ca in 2016 a avut loc o suplimentare semnificativa a numarului salariatilor acestei institutii.

  "Astazi, auziti dinspre sistemul de probatiune doua voci. Aveti vocea colegilor mei, care stau afara si solicita o dimensionare a drepturilor pe masura responsabilitatilor ce le revin, si o voce aici, in sala, care va prezinta imaginea responsabilitatii sistemului de probatiune la nivel national. Eu cred ca cele doua voci sunt complementare si fiecare necesita sa o auda si mai ales sa o asculte pe cealalta, pentru un dialog firesc, intr-un context institutional", a spus Dima, in cadrul prezentarii bilantului DNP pe anul 2016.

  Intrebat de ziaristi daca personalul directiei este subdimensionat, in conditiile in care 384 de angajati se ocupa de peste 70.000 de persoane, Mihai Dima a raspuns afirmativ.

  Mai multe detalii pe Agerpres
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-23 :: Titlu: Cursul valutar din 22 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 22 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5217 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.006 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.3066 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0212 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.3635 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0403 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2519 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0076 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2144 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0018 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-23 :: Titlu: Monitorul Oficial din 22 februarie 2017

  In data de 22 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 135/2017 - M. Of. 135/2017 [M. Of. 135 / 22 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-23 :: Titlu: Fermierii vor primi vineri primele subventii pe vegetal; suma autorizata la plata depaseste 25,5 milioane de euro

  Fermierii vor primi vineri primele plati aferente subventiilor anului 2016 din sectorul vegetal, cu patru zile mai devreme fata de data de 28 februarie avansata initial de ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat miercuri Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

  Pana in prezent au fost autorizati la plata un numar de 253.071 fermieri, cu suma totala de 25,53 milioane de euro.

  Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat din 21 februarie procesul de autorizare si plata efectiva a ANT 1 (Ajutoare Nationale Tranzitorii in sectorul vegetal pentru culturile amplasate in teren arabil).

  Conform Hotararii de Guvern nr. 54/16 februarie 2017, plafonul aprobat pentru anul de plata 2016 este de 119,42 milioane de euro pentru 680.000 de fermieri, reprezentand echivalentul a 531,87 milioane de lei, si se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul MADR pe anul 2017.

  Mai multe detalii: Agerpres
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-23 :: Titlu: Tudorel Toader - nominalizat ministru al Justitiei, Mihai Tudose - la Ministerul Economiei

  Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat a aprobat miercuri nominalizarea lui Tudorel Toader pentru functia de ministru al Justitiei, ramasa vacanta in urma demisiei lui Florin Iordache si ocupata in prezent, interimar, de Ana Birchall.

  Alexandru Petrescu, in prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru functia de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a ramas vacanta la inceputul lunii februarie in urma demisiei lui Florin Jianu.

  La Ministerul Economiei a fost propus, ca inlocuitor al lui Petrescu, Mihai Tudose.

  Mai multe detalii pe Agerpres
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-22 :: Titlu: Cursul valutar din 21 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 21 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5157 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0087 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2854 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0263 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.3232 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0141 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2443 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.005 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2126 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0005 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-22 :: Titlu: Monitorul Oficial din 21 februarie 2017

  In data de 21 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 131/2017 - M. Of. 131/2017 [M. Of. 131 / 21 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 132/2017 - M. Of. 132/2017 [M. Of. 132 / 21 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 133/2017 - M. Of. 133/2017 [M. Of. 133 / 21 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 134/2017 - M. Of. 134/2017 [M. Of. 134 / 21 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-19 :: Titlu: Trei aeroporturi din Romania au înregistrat anul trecut cea mai rapida crestere din Europa

  Aeroporturile cu cea mai rapida crestere din Europa in 2016 sunt din Romania, respectiv Oradea (488%), Iasi (131%) si al doilea aeroport din Bucuresti, Aurel Vlaicu (122%), potrivit unui articol aparut vineri in publicatia britanica The Telegraph.

  Pentru prima data in istorie, aeroporturile europene au inregistrat anul trecut doua miliarde de pasageri, peste jumatate din numarul persoanelor care au calatorit in 2016 cu avionul, arata datele ACI Europe, asociatia aeroporturilor europene. Din randul celor mai mari aeroporturi europene, in 2016 cel mai semnificativ avans al numarului de pasageri s-a inregistrat in Dublin (11,5%), Barcelona (11,2%) si Amsterdam (9%).

  In topul aeroporturilor din UE cu cel mai aglomerat trafic anul trecut, pe primul loc se mentine Londra-Heathrow (75,7 milioane de pasageri, o crestere de 1% fata de 2015), urmat de Paris-Charles de Gaulle (65,9 milioane de pasageri, +0,3% fata de 2015), Amsterdam (63,6 milioane de pasageri, +9,2% fata de 2015), Frankfurt (60,8 milioane de pasageri, un declin de ,4% fata de 2015) si Istanbul (60 de milioane de pasageri, o scadere de 2,1% fata de 2015).

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-19 :: Titlu: CCR discuta în 7 martie sesizarea privind legea care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului

  Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta în 7 martie sesizarea Avocatului Poporului referitoare la legea care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului, au comunicat vineri pentru AGERPRES oficiali ai CCR.

  In 5 ianuarie, Avocatul Poporului a anuntat ca a sesizat Curtea cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolului 2 din Legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului si a ministerelor, conform caruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc în situatie de incompatibilitate.

  Potrivit AP, "prevederile art. 2 din Legea 90/2001 încalca principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerintele constitutionale de previzibilitate si proportionalitate a legii si nu permit recunoasterea dreptului la diferenta pentru ocuparea, în conditii de egalitate si fara restrictii nerezonabile, a unei functii ce implica exercitiul autoritatii de stat".

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-19 :: Titlu: IGPR: Masuri de supraveghere judiciara fata de 175 de persoane, dispuse în ultima saptamana

  In ultima saptamana, la nivel national, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 175 de persoane si au fost înregistrate 28 de înlocuiri ale masurilor dispuse initial, precizeaza IGPR.

  "In perioada 10 — 17 ianuarie, la nivel national, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 175 de persoane. Masurile preventive care stabilesc supravegherea judiciara presupun obligatii în sarcina persoanelor fata de care au fost dispuse. Astfel, politistii desfasoara activitati specifice fata de 44 de persoane pe numele carora a fost dispusa masura arestului la domiciliu si fata de 131 de persoane pe numele carora a fost dispusa masura controlului judiciar", se arata într-un comunicat al IGPR transmis duminica AGERPRES.

  In aceasta perioada, la nivel national, au fost înregistrate 28 de înlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere, dispuse initial, cu alte masuri.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-17 :: Titlu: Ministrul Turismului: Bugetarii vor primi, de la 1 iulie, un voucher de vacan?a in valoare de 1.450 lei

  Bugetarii vor primi, de la 1 iulie, un singur voucher de vacan?a, in valoare de 1.450 lei, a declarat, joi, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, intr-o conferin?a sus?inuta la Targul de Turism al Romaniei (TTR) de la Romexpo.

  "Dupa cum apare si in programul de guvernare, pe data de 1 iulie 2017, vor intra in vigoare voucherele de vacan?a pentru bugetari. Am modificat, prin ordonan?a de urgen?a. Voucherele de vacan?a nu mai sunt abrogate pana la 31 decembrie 2017, cum erau ini?ial, ci pana la 1 iulie. La ora actuala, in lege sunt trecute sase vouchere de vacan?a, fiecare avand valoarea unui salariu minim pe economie. Noi vom modifica aceasta ordonan?a care prevede sase vouchere si vom introduce un singur voucher, deoarece statul roman doar atat poate suporta. Un singur voucher, avand valoarea salariului minim pe economie, si anume 1.450 de lei", a spus seful de la Turism.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-17 :: Titlu: Presedintele Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat

  Presedintele Klaus Iohannis a anun?at joi ca a promulgat Legea bugetului de stat si Legea asigurarilor sociale pe anul 2017.

  "Am decis astazi si am facut-o deja — am promulgat bugetul de stat, cat si bugetul asigurarilor sociale. ?ara are nevoie de buget si Guvernul care s-a angajat sa execute acest buget acum are posibilitatea sa dovedeasca cum va face acest lucru", a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-17 :: Titlu: Cursul valutar din 16 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 16 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5226 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.2872 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2544 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0192 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.3257 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0132 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2476 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -45066.7524 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2138 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.002 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-17 :: Titlu: Monitorul Oficial din 16 februarie 2017

  In data de 16 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 126/2017 - M. Of. 126/2017 [M. Of. 126 / 16 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Grupul de presa BURSA :: Data: 2017-02-16 :: Titlu: Conferinta CODUL INSOLVENTEI 2017

  Grupul de presa BURSA organizeaza, in parteneriat cu Institutul National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa (INPPI), a IV-a editie a Conferintei "CODUL INSOLVENTEI", in data de 21 februarie 2017, incepand cu orele 9:30, la Hotel Pullman Bucharest, World Trade Center, sala New York.


  PARTICIPAREA LA LUCRARILE CONFERINTEI SE INSCRIE IN FORMAREA CONTINUA A PRACTICIENILOR IN INSOLVENTA CU UN NUMAR TOTAL DE 4 PUNCTE AFERENT ORELOR DE DEZBATERI SI PREZENTARI (PENTRU MEMBRI UNPIR).


  Subiecte propuse:

 • Propunerea de Directiva europeana privind armonizarea legislatiei statelor membre in ceea ce priveste insolventa si mecanismele de prevenire a insolventei;
 • Reglementari care sa le permita antreprenorilor sa beneficieze de "a doua sansa";
 • Masuri punctuale pentru statele membre UE in sensul cresterii eficientei procedurilor de insolventa, restructurare si stergere a datoriilor intr-un interval de cel mult trei ani;
 • Modificari prevazute pentru creditorii chirografari;
 • Propunerea de deprioritizare a creantelor fiscale, respectiv responsabilizarea organelor fiscale;
 • Masuri de prevenire a insolventei;
 • Aplicarea redusa a concordatului preventiv;
 • Legea insolventei persoanelor fizice;
 • Evaluarea in insolventa

  Puteti consulta Programul Conferintei


  Speakeri invitati:

 • Ana Birchall, Ministru interimar, Ministerul Justitiei;
 • Eugen Nicolicea, Presedinte, Comisia juridica, de disciplina si imunitati, Camera Deputatilor;
 • Nicolae Serban, Presedinte, Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari, Senatul Romaniei;
 • Simona Milos, Presedinte, Institutul National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa (INPPI) (confirmat);
 • Stan Tirnoveanu, Prim vicepresedinte Consiliul National de Conducere UNPIR, Partener fondator ZRP Insolvency & Partener senior Zamfirescu Racoti & Partners (confirmat);
 • Nicoleta Munteanu, Partener, Euro Insol (confirmat);
 • Gheorghe Piperea, Managing Partner, Piperea si Asociatii (confirmat);
 • Razvan Horatiu Radu, Agent Guvernamental pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene, Ministerul Afacerilor Externe;
 • Florin Danescu, Presedinte Executiv, Asociatia Romana a Bancilor;
 • Mirela Iovu, Vicepresedinte, CEC Bank (confirmat);
 • Cristian Parvan, Presedinte, Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) (confirmat);
 • Daniel Manate, Presedinte, Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania (confirmat);
 • Adrian Vascu, Senior Partner, Veridio (confirmat);


  Conferinta "Codul Insolventei"  Locatie: World Trade Center, Sala New York;
  Adresa: Piata Montreal nr.10, Sect. 1, Bucuresti.
  vezi harta

  Data: 21 februarie 2017 Ora: 9:30 Durata: 4 ore

  Contactati-ne aici pentru mai multe informatii.


  Toate evenimentele BURSA anterioare au inregistrat un mare interes, atat din partea participantilor in sala (peste 150 de participanti/eveniment), cat si a speakerilor invitati (ministri, secretari de stat, presedinti de banci, fonduri de garantare/contragarantare, societati de asigurare, companii din economia reala, etc.) dar si de acoperirea mass-media.


  La conferinta vor fi prezenti aproximativ 150 de participanti:
 • reprezentanti ai autoritatilor publice;
 • practicieni in insolventa;
 • avocati;
 • consultanti;
 • reprezentanti juridici din companii;
 • mass media (tv, radio, presa).

  Pret: 100 de euro (plus TVA) participarea.

  Va rugam sa ne confirmati participarea, prin completarea si remiterea formularului de participare la numarul de fax: 021 312 45 56 sau prin e-mail: marketing@bursa.ro.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-16 :: Titlu: Monitorul Oficial din 15 februarie 2017

  In data de 15 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 123/2017 - M. Of. 123/2017 [M. Of. 123 / 15 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 124/2017 - M. Of. 124/2017 [M. Of. 124 / 15 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 125/2017 - M. Of. 125/2017 [M. Of. 125 / 15 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-16 :: Titlu: Cursul valutar din 15 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 15 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.2354 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.2694 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2736 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.031 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.3125 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0252 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 45071 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 45066.7767 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2118 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0002 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-14 :: Titlu: Monitorul Oficial din 13 februarie 2017

  In data de 13 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 118/2017 - M. Of. 118/2017 [M. Of. 118 / 12 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 119/2017 - M. Of. 119/2017 [M. Of. 119 / 13 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 120/2017 - M. Of. 120/2017 [M. Of. 120 / 13 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-14 :: Titlu: Cursul valutar din 13 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 13 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5019 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0013 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2327 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0044 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.297 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0158 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2198 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0012 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2117 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0003 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Curtea Constitutionala :: Data: 2017-02-13 :: Titlu: Decizia Curtii Constitutionale nr. 710 din 29 noiembrie 2016

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 1014/2016 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 710 din 29 noiembrie 2016 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri de efectuare a retinerilor din venituri obtinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de munca in baza unor titluri executorii.

  In motivarea sesizarii de neconstitutionalitate, Guvernul arata ca noul Cod de procedura civila a reformat si resistematizat substantial materia executarii silite. Scopul noii reglementari procesual-civile in materia executarii silite consta in executarea prompta si efectiva a titlurilor executorii obtinute in cadrul procesului de fond ori, dupa caz, recunoscute ca atare de lege, in conditiile respectarii stricte a drepturilor procesuale ale partilor, atat ale creditorului si debitorului, cat si ale oricarei alte persoane interesate. Dispozitiile art.631 din Codul de procedura civila prevad ca dispozitiile cartii a V-a *Despre executarea silita* constituie dreptul comun in materie de executare silita, indiferent de izvorul sau de natura obligatiilor cuprinse in titlul executoriu ori de calitatea juridica a partilor, iar executarea silita poate fi pornita impotriva oricarei persoane fizice sau persoane juridice, de drept public sau de drept privat, cu exceptia acelora care beneficiaza, in conditiile legii, de imunitate de executare.

  In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea privind unele masuri de efectuare a retinerilor din venituri obtinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de munca in baza unor titluri executorii este neconstitutionala, in ansamblul sau.

  Textul integral: Decizia Curtii Constitutionale nr. 710 din 29 noiembrie 2016
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-11 :: Titlu: Cursul valutar din 10 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 10 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5006 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.005 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2283 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0243 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2812 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0015 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2186 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.005 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2114 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0008 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-11 :: Titlu: Monitorul Oficial din 10 februarie 2017

  In data de 10 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 113/2017 - M. Of. 113/2017 [M. Of. 113 / 10 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 114/2017 - M. Of. 114/2017 [M. Of. 114 / 10 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 115/2017 - M. Of. 115/2017 [M. Of. 115 / 10 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 116/2017 - M. Of. 116/2017 [M. Of. 116 / 10 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 117/2017 - M. Of. 117/2017 [M. Of. 117 / 10 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-10 :: Titlu: Parchetul General: Decizia CCR arata ca OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte

  Parchetul General arata ca decizia Curtii Constitutionale de respingere ca inadmisibila a sesizarii Avocatului Poporului confirma ca OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte.

  "Abrogarea Ordonantei de urgenta nr.13/2017 a avut drept consecinta reinstaurarea cadrului constitutional in care isi exercita atributiile sistemul judiciar. Decizia Curtii Constitutionale de respingere ca inadmisibila a exceptiei confirma ca Ordonanta nr.13/2017 nu a produs niciun fel de efecte. În acest context, apreciem ca rolul constitutional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societatii, de aparare a ordinii de drept si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor poate fi realizat pe deplin", precizeaza reprezentantii Parchetului General intr-un comunicat transmis joi AGERPRES.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-10 :: Titlu: Cursul valutar din 9 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 9 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.4956 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0068 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.204 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0128 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2827 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0166 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2236 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.004 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2122 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0006 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-10 :: Titlu: Monitorul Oficial din 9 februarie 2017

  In data de 9 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 110/2017 - M. Of. 110/2017 [M. Of. 110 / 9 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 111/2017 - M. Of. 111/2017 [M. Of. 111 / 9 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 112/2017 - M. Of. 112/2017 [M. Of. 112 / 9 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-09 :: Titlu: CCR a ramas in pronuntare pe sesizarea Avocatului Poporului privind OUG de modificare a Codurilor penale

  Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a ramas in pronuntare, joi, asupra sesizarii Avocatului Poporului privind neconstitutionalitatea Ordonantei de Urgenta a Guvernului referitoare la modificarea Codului penal si Codului de procedura penala.

  Argumentele care au stat la baza sesizarii privitoare la OUG 13/2017 au fost prezentate, la inceputul sedintei, de reprezentanta Avocatului Poporului. Ea a sustinut, totodata, legalitatea sesizarilor formulate inclusiv in cazul ordonantelor de urgenta care nu au intrat in vigoare.

  "Potrivit articolului 146, litera d din Constitutie, Curtea Constitutionala hotaraste asupra exceptiilor de neconstitutionalitate privind legile si ordonantele. (...) Exceptia de neconstitutionalitate poate fi ridicata si de catre Avocatul Poporului. Prin urmare, nu se face nicio referire la faptul daca respectiva ordonanta de urgenta trebuie sa fie sau nu in vigoare. Acelasi text intalnim si in legea noastra de organizare, (...) unde spune ca Avocatul Poporului poate sesiza direct Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a legilor si ordonantelor. Prin urmare, nici in textul constitutional, nici in textul legal nu este prevazuta sintagma 'in vigoare'. Acesta este un motiv in plus pentru care apreciem ca este necesar ca onorata Curte sa se pronunte pe exceptia noastra de constitutionalitate pe fond", a spus reprezentanta Avocatului Poporului.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-09 :: Titlu: BNR a revizuit in jos, la 1,7%, prognoza de inflatie pentru finele acestui an

  Banca Nationala a Romaniei a revizuit in jos prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, cu ,4 puncte procentuale, la 1,7%, a anuntat, joi, guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa cu ocazia prezentarii Raportului trimestrial asupra inflatiei.

  Pentru sfarsitul anului viitor, BNR estimeaza o rata a inflatiei de 3,4%, cu ,2 puncte procentuale peste prognoza precedenta, tinta fiind de 2,5%, +/—1 punct procentual.

  Potrivit guvernatorului, rata anuala a inflatiei s-a mentinut relativ stabila pe parcursul trimestrului 4 din 2016.

  "Cotatiile materiilor prime isi consolideaza trendul ascendent. Tendinta se continua si in prezent, dar parca nu atat de accentuat", a spus Isarescu, precizand, de asemenea, ca pretul combustibililor a revenit ca dinamica in teritoriul pozitiv.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Monitorul Oficial :: Data: 2017-02-09 :: Titlu: OUG 8/2017 privind lansarea Programului de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani, cu finantare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 68/2017 a fost publicata OUG 8/2017 privind lansarea in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a Programului de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani, cu finantare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020.

  In cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat se lanseaza Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani, cu finantare de la bugetul de stat, denumit in continuare Programul, pentru perioada 2017-2020.

  Suma de la bugetul de stat pentru sustinerea internationalizarii operatorilor economici romani se va aproba distinct in bugetul anual al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

  Prin Program se finanteaza, prin alocatie financiara nerambursabila, urmatoarele tipuri de activitati in vederea internationalizarii operatorilor economici romani: participari individuale la targuri si expozitii internationale organizate in strainatate, cu stand propriu; participari individuale la misiuni economice organizate in strainatate; crearea identitatii vizuale a unui operator economic roman (marca, sigla, slogan); realizarea unui site pe internet/aplicatie pentru mobil, pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor promovate, in limba romana si cel putin intr-o limba de circulatie internationala; participari la cursuri de pregatire, in tara si/sau in strainatate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piete; documentare de piata si alte tipuri de activitati de promovare si sustinere a internationalizarii.

  Textul integral al Ordonantei de Urgenta: OUG 8/2017 privind lansarea Programului de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani, cu finantare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-09 :: Titlu: Cursul valutar din 8 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 8 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.4888 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0028 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2168 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0055 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2661 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.056 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2196 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0057 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2116 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0015 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-09 :: Titlu: Monitorul Oficial din 8 februarie 2017

  In data de 8 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 108/2017 - M. Of. 108/2017 [M. Of. 108 / 8 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 109/2017 - M. Of. 109/2017 [M. Of. 109 / 8 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-08 :: Titlu: CCR: Nu exista conflict juridic de natura constitutionala intre puterile statului

  Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit miercuri ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala intre puterile statului in urma adoptarii OUG privind modificarea Codurilor penale.

  Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a anuntat, la finalul sedintei de miercuri, ca s-a constatat ca nu exista conflict nici intre autoritatea judecatoreasca si Guvern si nici intre Parlament si Guvern.

  "In privinta naturii conflictului dintre Parlament si Guvern s-a spus ca in acest caz Guvernul si-a arogat o putere de legiferare care nu ii este atribuita in Constitutie si ca exagerata in utilizarea ordonantei de urgenta. Este adevarat ca, potrivit principiului separatiei puterilor, Parlamentul este cel care are suveranitatea legislativa si competenta de a da legi organice primare. Guvernul, de regula, nu are o asemenea competenta. In mod exceptional, insa chiar prin Constitutie (...), Guvernul poate fi delegat de puterea legislativa sa emita ordonante fie simple, fie de urgenta. (...) In aceasta privinta, nu exista un conflict, pentru ca Guvernul a actionat legal in sfera lui de competenta de a emite ordonante", a explicat seful CCR.

  Anterior, el precizase ca abrogarea OUG 13/2017 nu poate opri procesul constitutional in curs de derulare.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-08 :: Titlu: CCR despre legea conversiei creditelor: Numai instanta judecatoreasca are competenta si obligatia sa aplice impreviziunea

  Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) apreciaza, in argumentarea deciziei de neconstitutionalitate a legii privind contractele de credit pentru consumatori, ca impreviziunea nu trebuie aplicata printr-un act normativ, ci de catre instantele judecatoresti.

  "In jurisprudenta sa, Curtea a sanctionat institutia impreviziunii aplicabila ope legis (prin puterea legii — n.r.), aratand ca aceasta nu poate fi recunoscuta, fiind in contradictie cu prevederile constitutionale ale art. 1 alin.(3) privind statul de drept, art. 21 alin.(3) privind dreptul la un proces echitabil si ale art. 124 privind infaptuirea justitiei. Astfel, numai instanta judecatoreasca are competenta si obligatia sa aplice impreviziunea daca sunt indeplinite cumulativ conditiile existentei acesteia", se arata intr-un comunicat al CCR transmis marti AGERPRES.

  Conform aceleiasi surse, s-a constatat ca legea respectiva reglementeaza o astfel de impreviziune aplicabila "ope legis", prevazand in mod expres obligatia bancilor care au acordat credite in franci elvetieni de a efectua conversia in lei " la cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei valabil la data incheierii contractului/conventiei de credit in franci elvetieni".

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-08 :: Titlu: Dorneanu: CSM apreciaza oarecum excesiv textul de lege referitor la avizarea aspectelor ce privesc autoritatea judecatoreasca

  Consiliul Superior al Magistraturii apreciaza oarecum excesiv faptul ca textul din lege care se refera la avizarea acelor aspecte care privesc autoritatea judecatoreasca l-ar fi indreptatit sa dea aviz in orice probleme care vizeaza activitatea instantelor, a declarat miercuri presedintele CCR, Valer Dorneanu.

  "In ceea ce priveste pretinsul conflict cu autoritatea judecatoreasca, acesta ar fi fost valabil, ar fi existat in masura in care Guvernul ar fi nesocotit o obligatie legala de a solicita un aviz obligatoriu. Or, Consiliul Superior al Magistraturii apreciaza oarecum excesiv faptul ca textul din lege care se refera la avizarea acelor aspecte care privesc autoritatea judecatoreasca ar fi indreptatit CSM (...) sa dea aviz in orice probleme care privesc activitatea instantelor judecatoresti. Curtea s-a pronuntat prin mai multe decizii in sensul ca a circumscris acea notiune a activitatii autoritatii judecatoreste la aspecte care privesc organizarea si functionarea judecatoreasca, drepturile si cariera judecatorilor. (...) Ca atare, neexistand un asemenea conflict, si din acest punct de vedere am respins sesizarea", a explicat seful CCR.

  El a spus ca cele doua parti — autoritatea judecatoreasca si autoritatea legislativa — au competente diferite.

  "Autoritatea legiuitoare da legile in baza careia autoritatea judecatoreasca isi exercita atributia de a judeca litigii, de a apara drepturile omului, iar autoritatea judecatoreasca este cea care aplica dispozitiile legii adoptate de Parlament in exercitarea puterii judecatoresti. Ca atare, nici puterea legiuitoare nu trebuie sa se amestece in activitatea de judecata a Justitiei, sa judece judecatorii, dupa cum nici Justitia nu are o competenta legala sa judece legile. Ea judeca procesele potrivit legii adoptate de Parlament", a subliniat Dorneanu.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-08 :: Titlu: Monitorul Oficial din 7 februarie 2017

  In data de 7 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 104/2017 - M. Of. 104/2017 [M. Of. 104 / 7 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 105/2017 - M. Of. 105/2017 [M. Of. 105 / 7 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 106/2017 - M. Of. 106/2017 [M. Of. 106 / 7 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 107/2017 - M. Of. 107/2017 [M. Of. 107 / 7 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-08 :: Titlu: Cursul valutar din 7 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 7 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.4916 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0179 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2113 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0119 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2101 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0302 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2139 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0043 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2101 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0008 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Monitorul Oficial :: Data: 2017-02-07 :: Titlu: OUG 12/2017 aduce reglementari privind salarizarea personalului platit din fonduri publice

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 89/2017 a fost publicata OUG 12/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare.

  Astfel, in situatia in care salariul de baza majorat conform alin. (3) este mai mic sau egal cu salariul de baza aferent lunii decembrie 2016 se pastreaza acesta din urma, in masura in care personalul isi pastreaza aceeasi functie, nivel de studii, grad didactic, transa de vechime in invatamant, grad/treapta profesionala si gradatie, dupa caz.

  Textul prezinta nivelul salariilor de baza pentru functiile de conducere didactice si didactice auxiliare din invatamantul preuniversitar.

  Textul integral: OUG 12/2017 aduce reglementari privind salarizarea personalului platit din fonduri publice
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-07 :: Titlu: Cursul valutar din 6 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 6 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5095 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0061 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.1994 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0039 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2403 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0104 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2182 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0006 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2109 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0014 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-07 :: Titlu: Monitorul Oficial din 6 februarie 2017

  In data de 6 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 102/2017 - M. Of. 102/2017 [M. Of. 102 / 6 februarie 2017]
 • Monitorul Oficial 103/2017 - M. Of. 103/2017 [M. Of. 103 / 6 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-06 :: Titlu: MFP: Ordonatorii de credite sunt raspunzatori in fata legii pentru cheltuirea banului public

  Ordonatorii de credite sunt raspunzatori in fata legii pentru cheltuirea banului public, iar conducatorii de institutii care depasesc limitele creditelor de angajament sau utilizeaza alocarile bugetare in alte scopuri raspund in fata legii penale, a anuntat, duminica, Ministerul Finantelor Publice, intr-un comunicat remis AGERPRES.

  MFP precizeaza ca regulile si limitele cheltuielilor institutiilor publice centrale din Romania (agentii, ministere) sunt prevazute de Legea finantelor publice (Legea nr.500/2002 cu modificarile si completarile ulterioare) si de Legea anuala a bugetului dezbatuta duminica, iar regulile si limitele cheltuielilor institutiilor publice locale din Romania (primarii, consilii locale, consilii judetene) sunt prevazute de Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale si de bugetele proprii ale acestora.

  "Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.9/2017 respecta intocmai exigentele celor doua legi mentionate anterior si suspenda doar obligatia de evidentiere formala a creditelor de angajament aferente programelor anuale. Trebuie precizat faptul ca atat bugetul pentru 2016, elaborat de guvernul trecut, cat si bugetul pentru anul 2017, dezbatut astazi, au fost redactate in aceste conditii", precizeaza MFP in comunicat.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-06 :: Titlu: Ministerul Justitiei renunta la proiectul de lege trimis la CSM deoarece doreste elaborarea unuia mai complex

  Ministerul Justitiei renunta la proiectul de lege de modificare si completare a actelor normative privind Codurile penale, inaintat deja Consiliului Superior al Magistraturii, deoarece "doreste elaborarea unuia mai complex", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al MJ, Cristina Lita.

  Ministerul Justitiei a anuntat luni ca ''nu este preocupat'' sa elaboreze un proiect de lege pentru modificarea Codului penal si Codului de procedura penala.

  "Ministerul Justitiei nu este preocupat sa elaboreze un proiect de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala. In prezent, Ministerul Justitiei centralizeaza deciziile pronuntate de Curtea Constitutionala cu privire la actele normative mentionate, iar acestea vor fi analizate in perioada urmatoare", se precizeaza in comunicat.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-06 :: Titlu: CSM anunta ca a primit pentru avizare un proiect al Ministerului Justitiei de modificare a legislatiei penale

  Consiliul National al Magistraturii a anuntat, luni, ca a primit de la Ministerul Justitiei un proiect de lege pentru modificarea si completarea Codului penal si Codului de procedura penala, dar si proiectul ordonantei de urgenta pentru abrogarea OUG 13/2017.

  "In cursul diminetii de azi, 6 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii au fost primite, in vederea avizarii, de la Ministerul Justitiei, urmatoarele proiecte de acte normative: proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala; Proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului pentru abrogarea OUG nr.13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala", se precizeaza intr-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

  Potrivit sursei citate, proiectul de lege pentru modificarea legislatiei penale a fost comunicat pentru analiza si consultare tuturor instantelor si parchetelor din Romania.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-06 :: Titlu: Monitorul Oficial din 5 februarie 2017

  In data de 5 februarie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 101/2017 - M. Of. 101/2017 [M. Of. 101 / 5 februarie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Monitorul Oficial :: Data: 2017-02-06 :: Titlu: OUG 10/2017 privind Programul Start-up Nation - Romania

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 79/2017 a fost publicata OUG 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

  In cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat se lanseaza Programul pentru stimularea infiintarii intreprinderilor mici si mijlocii, denumit Programul "Start-up Nation - Romania".

  ntreprinderile beneficiare ale Programului "Start-up Nation - Romania" sunt intreprinderile infiintate de catre persoane fizice dupa intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pe baza prevederilor Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri, aprobata cu modificari prin Legea nr. 301/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, sau ale Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, republicata, si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis, conditiile de eligibilitate prevazute in hotararea Guvernului privind aprobarea normelor de implementare a schemei de ajutor de minimis care va fi adoptata potrivit art. 8, precum si conditiile specifice in cazul finantarii din fonduri europene.

  Prin Programul "Start-up Nation - Romania" se poate acorda ajutor de minimis in suma maxima de 200.000 lei/beneficiar, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui numar maxim anual de 10.000 de beneficiari.

  Textul integral: OUG 10/2017 privind Programul Start-up Nation - Romania
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Monitorul Oficial :: Data: 2017-02-05 :: Titlu: OUG 14/2017 abrogra OUG 13/2017

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 101/2017 a fost publicata OUG nr 14/2017 privind abrogarea OUG 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr 135/2010 privind Codul de procedura penala, pentru si pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr 135/2010 privind Codul de procedura penala.

  Astfel, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 92 din 1 februarie 2017, se abroga.

  In plus, sunt aduse modificari la Codul de Procedura Penala:
  In caz de achitare a inculpatului sau de incetare a procesului penal, in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza intai, lit. e), f), i) si j), in caz de incetare a procesului penal ca urmare a retragerii plangerii prealabile, precum si in cazul prevazut de art. 486 alin. (2), instanta lasa nesolutionata actiunea civila.

  In cursul urmaririi penale, controlul judiciar poate fi prelungit de catre procuror, prin ordonanta, dace se mentin temeiurile care au determinat luarea masurii sau au aparut temeiuri noi care sa justifice prelungirea acestuia, fiecare prelungire neputand sa depaseasca 60 de zile.

  Textul complet al Ordonantei de Urgenta nr 14/2017: OUG 14/2017 abrogra OUG 13/2017
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-05 :: Titlu: Grindeanu: Argumentele in sustinerea ordonantei nu au fost bine comunicate; ministrul Justitiei isi asuma consecintele

  Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sambata, ca argumentele in favoarea sustinerii ordonantei privind modificarea Codurilor penale nu au fost bine comunicate, ministrul Justitiei fiind cel care "isi asuma consecintele".

  "Toate argumentele pe care noi le-am avut in sustinerea acestei ordonante nu au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat foarte multa confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni care nu au legatura cu ceea ce pana la urma s-a adoptat. De aceea, Ministerul Justitiei si ministrul Justitiei isi vor asuma si isi asuma consecintele", a spus Grindeanu, la Palatul Victoria.

  El a precizat ca doreste in continuare punerea in practica a programului de guvernare.

  Mai multe detalii pe: Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-05 :: Titlu: Dorneanu: Speram sa ne pronuntam pe sesizarile privind OUG pentru modificarea Codurilor penale inainte de 10 februarie

  Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Valer Dorneanu, a declarat sambata ca spera ca CCR sa se pronunte pe sesizarile primite privind OUG pentru modificarea Codurilor penale inainte de 10 februarie.

  "Speram sa ne pronuntam inainte de 10 februarie", a spus Dorneanu, intrebat cu privire la un calendar in privinta sesizarilor primite de Curte in cazul OUG pentru modificarea Codurilor penale.

  El a indicat ca CCR asteapta pana marti punctele de vedere de la institutiile invocate in sesizari.

  "Sa le luam in ordinea in care le-am primit. Sesizarea cu privire la conflictul de competente. Suntem in termen. Vom primi cu siguranta pana marti punctele de vedere de la cele doua parti si in continuare in cateva zile o sa ne pronuntam si pe fond. Cam aceeasi va fi situatia si cu privire la exceptia de neconstitutionalitate invocata de Avocatul Poporului. ?i acolo am dat un termen pentru puncte de vedere, marti, am lasat Parlamentului ziua de luni, cand au Birou permanent, ca sa se poata pronunta si dupa ce vom avea toate aceste puncte de vedere, vom stabili un termen avand in vedere celeritatea pe care o solicita toata lumea in situatia care exista, dar si un termen de gandire si de analiza suficient", a explicat Dorneanu la Parlament.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-05 :: Titlu: Magistratii solicita tuturor sa se abtina de la declaratii si actiuni care pun presiune asupra Curtii Constitutionale

  Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) solicita liderilor politici, institutiilor publice si reprezentantilor presei sa se abtina de la declaratii si actiuni care pun presiune asupra Curtii Constitutionale ori incurajeaza cetatenii sa o faca, in contextul in care Curtea este chemata sa transeze constitutionalitatea prevederilor din OUG 13/2017.

  "Constatam cu ingrijorare ca incepe sa se repete scenariul de anul trecut, cand Curtea Constitutionala a Romaniei a fost presata public, insistent si repetat, sa dea anumite decizii cu privire la constitutionalitatea unor dispozitii penale referitoare la executarea mandatelor de supraveghere tehnica si la definirea infractiunii de abuz in serviciu. Amintim tuturor ca statul roman 'se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor — legislativa, executiva si judecatoreasca — in cadrul democratiei constitutionale', unde fiecare putere are un rol determinat, stabilit clar de Constitutie", se arata intr-un comunicat transmis, sambata, de UNJR.

  Conform aceleiasi surse, Curtea Constitutionala este "garantul suprematiei Constitutiei", iar hotararile Curtii sunt "general obligatorii" si trebuie respectate de toata lumea.

  Textul integral: Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Monitorul Oficial :: Data: 2017-02-05 :: Titlu: OUG 9/2017 aduce masuri bugetare in anul 2017, prorogarea unor termene

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 79/2017 a fost publicata OUG 9/2017 privind unele masuri bugetare in anul 2017, prorogarea unor termene, precum si modificarea si completarea unor acte normative.

  In perioada 1 martie-31 decembrie 2017, se mentin in plata la nivelul acordat pentru luna februarie 2017 cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare lunara, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, in masura in care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii si nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
  Prin exceptie de la prevederile alin. (1), incepand cu luna august 2017, personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor beneficiaza de prevederile art. 3^1 alin. (6) si (9) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, cu modificarile si completarile ulterioare.
  Prevederile art. 1 alin. (3)-(5), art. 2-4, art. 5 alin. (2)-(4) si art. 6-11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, se aplica in mod corespunzator si in perioada 1 martie-31 decembrie 2017.
  Prin exceptie de la alin. (3), in perioada 1 martie-30 iunie 2017 institutiile si autoritatile publice prevazute la art. 9 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 nu acorda prime de vacanta si vouchere de vacanta.

  In anul 2017, numarul maxim de posturi care se finanteaza din fonduri publice, pentru institutiile si autoritatile publice, indiferent de modul de finantare si subordonare, se stabileste astfel incat sa se asigure plata integrala a drepturilor de natura salariala acordate in conditiile legii, cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

  Incepand cu 1 ianuarie 2018 cota de contributie la fondurile de pensii administrate privat se majoreaza la 6%.

  Textul integral: OUG 9/2017 aduce masuri bugetare in anul 2017, prorogarea unor termene
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-04 :: Titlu: Ministerul Finantelor Publice anunta lansarea platformei www.datoriepublica.mfinante.gov.ro

  Ministerul Finantelor Publice anunta lansarea platformei www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, un site care prezinta intr-un format mai structurat informatii si statistici privind titlurile de stat emise de Romania pe piata financiara interna si externa, cadrul legal care guverneaza datoria publica, strategia pe termen mediu de administrare a datoriei publice, informatii privind Programele Guvernamentale cu garantia statului, atat in limba romana cat si in limba engleza, potrivit unui comunicat al ministerului.

  MFP precizeaza ca in sectiunea 'comunicate de presa' vor fi actualizate constant informatii din domeniul managementului datoriei publice.

  Pe acest site se gaseste si istoricul ratingului de tara acordat de principalele agentii de rating Standard&Poor's, Fitch, Moody's si Japan Credit Rating Agency.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-04 :: Titlu: CSM a decis incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a procurorilor Oana Schmidt-Haineala si Constantin Sima

  Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis vineri incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a Oanei Schmidt-Haineala si a lui Constantin Sima, in urma unei solicitari a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

  Sectia pentru procurori a luat in discutie "Nota Directiei resurse umane si organizare privind incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si a Oanei Andrea Schmidt-Haineala, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau".

  Joi, Augustin Lazar a solicitat CSM incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a procurorilor Oana Schmidt-Haineala si Constantin Sima, in contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale si gratierea.

  In 16 ianuarie, Oana Schmidt-Haineala si Constantin Sima au fost numiti secretari de stat in Ministerul Justitiei.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-02-04 :: Titlu: CCR: Sesizarea Avocatului Poporului, inregistrata; 7 februarie - termen pentru transmiterea punctelor de vedere

  Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a inregistrat, vineri, sesizarea Avocatului Poporului privind exceptia de neconstitutionalitate a OUG de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, urmand ca pana pe 7 februarie partile implicate sa transmita punctele de vedre, au precizat pentru AGERPRES reprezentanti ai CCR.

  Termenul de discutare a sesizarii se va stabili dupa transmiterea punctelor de vedere.

  Potrivit Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, procedura prevede ca presedintele CCR desemneaza judecatorul-raportor si va comunica incheierea prin care a fost sesizata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului, indicandu-le data pana la care pot sa trimita punctul lor de vedere.

  CCR a stabilit aceleasi termene de transmitere de a punctelor de vedere ale partilor si in cazul cererilor inaintate de presedintele Klaus Iohannis si de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, de solutionare a conflictelor juridice de natura constitutionala intre puterile statului.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-02-04 :: Titlu: Cursul valutar din 3 februarie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 3 februarie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5156 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0181 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 4.2033 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0091 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2507 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0522 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.2188 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0256 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2095 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0007 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Arhiva stiri: |   1 .. 100  |   101 .. 200  |   201 .. 300  |   301 .. 400  |   401 .. 500  |   501 .. 600  |   601 .. 700  |   701 .. 800  |   801 .. 900  |   901 .. 1000  |


  Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:
  Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  49 useri online

  Useri autentificati: