DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Stiri juridice

Cautare stiri:    
Arhiva stiri: |   1 .. 100  |   101 .. 200  |   201 .. 300  |   301 .. 400  |   401 .. 500  |   501 .. 600  |   601 .. 700  |   701 .. 800  |   801 .. 900  |   901 .. 1000  |

Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-27 :: Titlu: Ministrul Muncii: Majorarea salariului minim la 1.900 de lei va fi adoptata in Guvern saptamana aceasta

Executivul va aproba in sedinta din aceasta saptamana Hotararea de Guvern prin care salariul minim va fi majorat la 1.900 de lei, a sustinut, luni, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Cu prilejul unor declaratii de presa, ea a fost intrebata daca Guvernul va aproba masura in sedinta programata saptamana aceasta.

"Da, obligatoriu. In acelasi timp cu bugetul, vom avea aceasta Hotarare de Guvern referitoare la salariul minim, care ramane la 1.900 de lei, asa cum s-a stabilit, pentru ca este vorba si de intoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amanarii acestei Hotarari de Guvern nu a fost altul decat ca ea trebuie sa stea o anumita perioada de timp pe site pentru dezbateri. S-a cerut transparenta si s-au efectuat mai multe etape in acest sens. Deci da, va fi", a sustinut Vasilescu.

Mai multe detalii pe Agerpres.
...

Detalii si 0 comentarii
Redactor: Admin

Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-27 :: Titlu: Comisia Europeana: Plati electronice mai sigure si mai inovatoare, in beneficiul consumatorilor

Comisia Europeana (CE) a adoptat luni norme care vor face ca platile electronice in magazine si online sa fie mai sigure. Acest lucru le va permite consumatorilor sa aiba acces la solutii mai convenabile, mai eficiente din punctul de vedere al costurilor si mai inovatoare, oferite de prestatorii de servicii de plata, se arata intr-un comunicat al forului comunitar.

Normele pun in aplicare a doua directiva a UE privind serviciile de plata (DSP2) revizuita recent, care vizeaza modernizarea serviciilor de plata din Europa astfel incat sa tina pasul cu aceasta piata care evolueaza rapid si sa permita dezvoltarea pietei europene a comertului electronic.

Aceste norme le permit consumatorilor sa utilizeze servicii inovatoare oferite de furnizori terti, cunoscuti si sub numele de societati din domeniul tehnologiei financiare (FinTech), garantand in acelasi timp o securitate riguroasa a datelor pentru consumatorii si intreprinderile din UE. Acestea includ solutii de plata si instrumente de gestionare a finantelor personale prin agregarea informatiilor din diferite conturi.

"Noile norme vor orienta actorii de pe piata, vechi si noi, pentru a oferi servicii mai bune consumatorilor, asigurand, in acelasi timp, securitatea acestora", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepresedintele Comisiei Europene responsabil cu stabilitatea financiara, serviciile financiare si uniunea pietelor de capital.

Mai multe detalii pe Agerpres.
...

Detalii si 0 comentarii
Redactor: Admin

Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-24 :: Titlu: Cursul valutar din 23 noiembrie 2017

Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 23 noiembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
- pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.6546 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0049 unitati,
- pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9306 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0259 unitati,
- pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2287 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0128 unitati,
- pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0083 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0096 unitati,
- pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2269 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0002 unitati.

Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
...

Detalii si 0 comentarii
Redactor: Admin

Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-24 :: Titlu: Monitorul Oficial din 23 noiembrie 2017

In data de 23 noiembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 920/2017 - M. Of. 920/2017 [M. Of. 920 / 23 noiembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Editura CH Beck :: Data: 2017-11-22 :: Titlu: Dezbatere asupra plagiatului in Romania

  Dezbatere asupra plagiatului in Romania Miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 13.00, Revista Curierul Judiciar si Editura C.H. Beck organizeaza dezbaterea "Plagiatul in Romania". Evenimentul face parte din seria de manifestari prilejuite de editia cu numarul 24 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura si se va desfasura in Pavilionul Central Romexpo, Sala "Bursa de contacte" nivel 3.20 stand 132.

  Dezbatere asupra plagiatului in Romania  Miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 13.00, Revista Curierul Judiciar si Editura C.H. Beck organizeaza dezbaterea "Plagiatul in Romania".

  Evenimentul face parte din seria de manifestari prilejuite de editia cu numarul 24 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura si se va desfasura in Pavilionul Central Romexpo, Sala "Bursa de contacte" nivel 3.20 stand 132.

  Dezbaterea moderata de dr. Alin Speriusi-Vlad are ca punct de plecare studiile despre fenomenul plagiatului publicate in revista Curierul Judiciar nr. 9/2017 ale unor prestigiosi practicieni din diferite domenii: dr. Mircea Ursuta, Gabriel Turcu, dr. Lucian Poenaru, dr. Dorin Isoc, dr. Vasile Docea, George Vasile, dr. Sonia Florea.

  Cu aceasta ocazie vor fi abordate teme privind raspunderea pentru plagiat din perspectiva dreptului administrativ, raspunderea civila pentru plagiat, raspunderea penala, practica judiciara privind aplicarea legislatiei antiplagiat si a legislatiei privind drepturile de autor, probatiunea aferenta procedurilor judiciare in care se invoca plagiatul, dar si componenta nejuridica a plagiatului, care ajuta substantial la interpretarea legislatiei din acest domeniu.

  La eveniment va participa si cunoscuta jurnalista dr. Emilia Sercan careia distinsul profesor Vlad Constantinesco i-a impartasit din experienta academica si expertiza acestuia in cercetarea acuzatiilor de plagiat intr-un interviu oferit in exclusivitate revistei Curierul Judiciar.

  La dezba

  tere sunt invitati sa participe directorii scolilor doctorale, studentii inscrisi la cursurile scolilor doctorale, avocati, judecatori, specialisti in proprietate intelectuala, decanii facultatilor de drept, rectorii universitatilor unde sunt organizate scoli doctorale, jurnalisti, precum si toate persoanele interesate de fenomenul plagiatului.

  In urma acestui dialog, problematica plagiatului trebuie sa conduca discutiile si analizele juristilor inspre stabilirea criteriilor de apartenenta a unei opere la genul stiintific.

  Despre Revista Curierul Judiciar  Editura C.H. Beck a reluat publicarea Revistei Curierul Judiciar (ISSN 1582-7526) in 2002, oferind juristilor informatie la zi din toate domeniile dreptului, studii si comentarii de practica judiciara, sinteze de jurisprudenta si noutati legislative relevante.

  Revista Curierul Judiciar are o aparitie lunara si este pusa la dispozitia celor interesati atat in format print (www.beckshop.ro), cat si online (www.legalis.ro). Revista este indexata in 3 baze de date internationale sub coordonarea unui colegiu de redactie de prestigiu care asigura studiilor o evaluare peer-review (www.curieruljudiciar.ro). Contact email: cj@beck.ro.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-22 :: Titlu: Camera: Plenul a adoptat proiectul de lege privind achizitionarea rachetelor Patriot

  Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti cu 279 de voturi "pentru", unul "impotriva" si o abtinere proiectul de lege pentru realizarea "Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol" aferenta programului de inzestrare esential "Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)".

  Comisia de aparare a Camerei Deputatilor a dat, marti, in unanimitate, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru inzestrarea Armatei prin care vor fi achizitionate rachetele sol-aer Patriot, a anuntat ministrul Apararii, Mihai Fifor.

  Proiectul a avut un amendament pur tehnic, dupa cum a mentionat Fifor.

  "Am obtinut un vot in unanimitate pentru acest program, program aprobat deja in Senat in sedinta de plen. Este dovada ca atunci cand discutam de programele majore de inzestrare nu exista probleme care tin de politica, ci exista o singura politica si aceasta este politica nationala in domeniul apararii, un program pe care noi ni l-am asumat si prin programul de guvernare si anume acela de a ramane un partener strategic credibil si foarte serios in regiunea Marii Negre si in zona NATO, dar mai ales in Parteneriatul strategic pe care il avem cu SUA", a spus Mihai Fifor.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-22 :: Titlu: Monitorul Oficial din 21 noiembrie 2017

  In data de 21 noiembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 909/2017 - M. Of. 909/2017 [M. Of. 909 / 21 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 910/2017 - M. Of. 910/2017 [M. Of. 910 / 21 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 911/2017 - M. Of. 911/2017 [M. Of. 911 / 21 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 912/2017 - M. Of. 912/2017 [M. Of. 912 / 21 noiembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-22 :: Titlu: Cursul valutar din 21 noiembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 21 noiembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.6551 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0082 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.965 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0236 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2461 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0202 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.996 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0127 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2251 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0015 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-21 :: Titlu: ANP: 674 de detinuti au fost eliberati prin recursul compensatoriu; Sindicalistii dau cifra de 1.200

  Administratia Nationala a Penitenciarelor transmite ca, in perioada 19 octombrie - 15 noiembrie, au fost puse in libertate, la termen, 674 de persoane aflate dupa gratii, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevazute de Legea 169/2017.

  "Pentru a veni in intampinarea interesului manifestat in spatiul public fata de efectele aplicarii prevederilor Legii 169/2017 asupra dinamicii efectivelor persoanelor custodiate in unitatile subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la inceputul fiecarei saptamani vor fi comunicate cifrele oficiale ale persoanelor puse in libertate, la termen, ca rezultat al aplicarii prevederilor anterior amintite", se arata intr-un comunicat al ANP.

  Cifra de 674 detinuti eliberati ca urmare a aplicarii recursului compensatoriu a fost anuntata si de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, intr-un mesaj publicat joi pe pagina de Facebook.

  Comunicatul ANP vine dupa ce Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a declarat ca numarul real al detinutilor eliberati in urma aplicarii recursului compensatoriu este de 1.200.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-21 :: Titlu: Toader: Lucram la Ministerul Justitiei la infiintarea mai multor tribunale comerciale

  Ministrul Tudorel Toader a afirmat joi ca la Ministerul Justitiei se lucreaza la infiintarea a "cel putin sase-opt" tribunale comerciale.

  "Acum lucram la Ministerul Justitiei la infiintarea mai multor tribunale comerciale. Avem trei in tara, intr-un termen scurt avem capacitatea, si locatia si tot ce trebuie de a infiinta cel putin sase-opt tribunale comerciale, care inseamna o jurisdinctie specializata, care asigura celeritate si judecatorul sigur va putea sa se aplece mai atent asupra solutionarii respectivelor cauze", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-21 :: Titlu: Cursul valutar din 20 noiembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 20 noiembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.6469 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0069 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9414 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0092 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2259 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0183 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9833 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0171 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2236 RON, la nivelul cotatiei anterioare.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-21 :: Titlu: Monitorul Oficial din 20 noiembrie 2017

  In data de 20 noiembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 906/2017 - M. Of. 906/2017 [M. Of. 906 / 20 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 907/2017 - M. Of. 907/2017 [M. Of. 907 / 20 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 908/2017 - M. Of. 908/2017 [M. Of. 908 / 20 noiembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Editura CH Beck :: Data: 2017-11-20 :: Titlu: Integritatea in spatiul public si privat

  Miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 12.00, Editura C.H. Beck organizeaza dezbaterea "Integritatea in spatiul public si privat". Evenimentul face parte din seria de manifestari prilejuite de editia cu numarul 24 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura si se va desfasura in Pavilionul Central Romexpo, Sala "Bursa de contacte" nivel 3.20 stand 132.

  Dezbatere asupra integritatii in spatiul public si privat  Miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 12.00, Editura C.H. Beck organizeaza dezbaterea "Integritatea in spatiul public si privat".

  Evenimentul face parte din seria de manifestari prilejuite de editia cu numarul 24 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura si se va desfasura in Pavilionul Central Romexpo, Sala "Bursa de contacte" nivel 3.20 stand 132.

  Dezbaterea moderata de dna. jud. Rodica Aida Popa are ca punct de plecare studiile despre integritate publicate in lucrarea: "Integritatea in spatiul public si privat. Preventie si necesitate in asigurarea increderii in raporturile sociale" ale unor prestigiosi practicieni din diferite domenii: Rodica Aida Popa, George-Mihai Popa, Cristian Ducu, Mihai Acsinte, Oana-Raluca Banateanu, Stefan Deaconu, Bogdan Dima, Mihai-Adrian Hotca, Maria Maxim, Ianfred Silberstein.

  Integritatea in mediul public si privat in Romania constituie o preocupare a societatii romanesti, in raport cu modul in care este perceputa activitatea functionarilor publici, dar si a entitatilor din mediul privat, in asigurarea increderii in activitatea pe care o desfasoara fiecare cetatean.

  Integritatea este una din componentele esentiale ale oricarei persoane care confera stabilitate in exercitarea atributiilor concrete in domeniile in care iti desfasoara activitatea. Educatia confera incredere societatii in ansamblu atunci cand fiecare dintre noi suntem integrii. Integritatea in mediul public si privat in sistemul justitiei asigura incredere justitiabililor prin competenta, onestitate si umanitate in fiecare dintre functiile specifice de judecator, procuror, avocat, notar, consilier juridic, executor judecatoresc, contribuind la cultura juridica a societatii romanesti.

  La dezbatere sunt invitati sa participe studentii, auditorii in justitie, practicienii dreptului, specialistii de compliance din mediul privat, dar si cetatenii care sunt interesati in a avea un contact specializat si fundamentat asupra integritatii, componenta esentiala umana in orice activitate, contribuind la formarea unei culturi civice.

  In urma acestui dialog, problematica integritatii trebuie sa confere o perspectiva clarificatoare asupra abordarii integritatii in mediul public si privat in Romania si sa constituie un etalon de evaluare in raport cu modul in care este perceputa activitatea functionarilor publici, dar si a entitatilor din mediul privat, in asigurarea increderii in activitatea pe care o desfasoara fiecare cetatean.


  Despre Editura C.H. Beck  Editura C.H. Beck are ca obiect exclusiv de activitate editarea cartilor si a publicatiilor cu tematica juridica si economica. Editura s-a impus pe piata literaturii juridice in anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul romanesc al Editurilor ALL si editura germana C.H. BECK. Incepand cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului sau european C.H. Beck, devenind astfel o societate independenta, cu capital majoritar german.

  Compania a devenit astfel parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Societatea de Stiinte Juridice si Administrative :: Data: 2017-11-20 :: Titlu: Conferinta PERSPECTIVE ALE DREPTULUI AFACERILOR IN MILENIUL AL TREILEA, ASE Bucuresti 2017

  Departamentul de Drept al Academiei de Studii Economice din Bucuresti impreuna cu Societatea de Stiinte Juridice si Administrative organizeaza in data de 24 noiembrie 2017 a saptea editie a CONFERINTEI INTERNATIONALE "PERSPECTIVE ALE DREPTULUI AFACERILOR IN MILENIUL AL TREILEA".

  EDITIA A VII-A, 24 NOIEMBRIE 2017 - ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

  SECTIUNI:  I. Drept public. Pentru tematica orientativa clic aici.

  II. Drept privat. Pentru tematica orientativa clic aici.

  III. Dreptul Uniunii Europene. Drept international. Pentru tematica orientativa clic aici.


  INVITATIE DE PARTICIPARE  In deschiderea Conferintei vor lua cuvantul :
 • prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti
 • prof. univ. dr. Smaranda Angheni, rectorul Universitatii "Titu Maiorescu" din Bucuresti
 • prof. univ. dr. Veronica Natalia Stoica, decan al Facultatii de Drept si Administratie Publica, Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti
 • prof. univ. dr. Stefan Deaconu, presedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei
 • prof. univ. dr. Flavius Baias, decan al Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti
 • avocat dr. Gheorghe Florea, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania


  Moderator
 • prof. univ. dr. Camelia Florentina Stoica, director al Departamentului Drept din Academia de Studii Economice din Bucuresti


  Conferinta indexata in Conference Proceedings Citation Index, Thomson Reuters (Clarivate Analytics)

  Conferinta este o platforma de dezbateri juridice care examineaza dezvoltarile recente si perspectivele de evolutie ale mediului international de afaceri. Conferinta isi deschide portile catre persoane provenind din diferite tari, din mediul universitar juridic si din randul practicienilor dreptului, incurajand sustinerea atat a lucrarilor de interes international avand ca obiect dreptul comparat, dreptul Uniunii Europene, dreptul comertului international, dreptul public international, cat si a lucrarilor care sa reliefeze particularitatile dreptului national.

  La Conferinta se pot inscrie atat persoane care doresc sa sustina o lucrare stiintifica, cat si persoane care doresc doar sa audieze dezbaterile.

  Organizatorii Conferintei ii invita pe toti cei interesati sa participe in cadrul uneia din cele trei sectiuni sa completeze formularul de participare pana la data de 10 noiembrie 2017.

  Participantii au oportunitatea de a inscrie o a doua lucrare stiintifica platind o taxa suplimentara. Pentru detalii clic aici.

  Toate lucrarile sustinute in cadrul Conferintei se vor regasi intr-una din publicatiile Conferintei. Pentru detalii despre publicatiile Conferintei clic aici.

  CELE MAI BUNE LUCRARI INSCRISE LA CONFERINTA VOR FI PUBLICATE IN REVISTA JURIDICAL TRIBUNE – TRIBUNA JURIDICA, SINGURA REVISTA DE STIINTE JURIDICE DIN ROMANIA INDEXATA IN WEB OF SCIENCE - CLARIVATE ANALYTICS (THOMSON REUTERS).

  Autorii pot beneficia de serviciul de traducere in limba engleza a lucrarii inscrise la conferinta. Pentru detalii clic aici.

  CONFERINTA AGREATA DE INSTITUTUL NATIONAL PENTRU PREGATIREA SI PERFECTIONAREA AVOCATILOR PRIN ACORDAREA DE PUNCTE DE PREGATIRE PROFESIONALA AVOCATILOR PARTICIPANTI.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-20 :: Titlu: Nanu (Trezoreria Statului): Exista discutii ca doar populatia cu anumite venituri sa beneficieze de Prima Casa

  Ministerul Finantelor si Banca Nationala a Romaniei analizeaza oportunitatea introducerii unor criterii legate de venituri pentru cei care vor beneficia pe viitor de programul "Prima Casa", insa acest lucru nu se va aplica incepand de anul viitor, a declarat, vineri, ?tefan Nanu, directorul general al Trezoreriei Statului, prezent la o dezbatere pe teme imobiliare.

  El a fost intrebat de jurnalisti daca exista intentia ca programul "Prima Casa" sa fie limitat doar pentru populatia cu venituri pana la cele medii.

  "Programul Prima Casa a ajuns sa domine piata ipotecara, insa nu este atributul statului sa domine o piata care altfel are cerere si oferta semnificativa, deci ar trebui sa functioneze fara interventia statului. Sunt idei si sunt anumite lucruri care se analizeaza. ?i in cadrul Ministerului de Finante au fost discutii, si intr-un grup de lucru impreuna cu colegii de la Banca Nationala, ne uitam la anumiti indicatori si o sa vedem daca lucrurile vor duce la modificarea designului programului", a precizat Nanu.

  El a amintit ca o prima modificare a programului a fost facuta anul acesta, cand a fost introdusa o garantare cu 50% pentru achizitia unei locuinte noi, iar, pentru celelalte, garantia a fost decisa la 40%.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-20 :: Titlu: Vasilescu: Cursul de schimb, platitor de serviciu pentru deficitul balantei de plati

  Cursul de schimb este un "platitor de serviciu" pentru deficitul balantei de plati, alaturi de ROBOR, sustine Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei.

  "Ne uitam in balanta si vedem ca avem crestere de servicii, investitii de servicii si miscarea serviciilor, cu patru sau chiar cinci miliarde de euro. E foarte important aceasta. Dar vine deficitul de balanta de bunuri si mananca acest excedent si mai lasa un deficit de cont curent de patru miliarde de euro. Deci, mananca tot excedentul care vine din balanta serviciilor si mai lasa un deficit de cont curent de patru miliarde de euro. Fondurile europene sunt mai putine si nu pot sa acopere, investitiile straine sunt mai putine si nu pot sa acopere si problema pentru noi la aceasta ora este: acest deficit cine il acopera? Il acopera cursul de schimb, ca intotdeauna exista un platitor de serviciu si, la ora aceasta, platitorul de serviciu este cursul de schimb, care s-a dus la peste 4,6 lei pentru un euro si acopera ROBOR-ul, care urca spectaculos", a spus Adrian Vasilescu, la o conferinta de specialitate.

  Acesta a subliniat ca in momentul in care apar deficite in balanta de plati intotdeauna trebuie sa ne uitam la cursul de schimb, pentru ca de obicei reactioneaza la deficitele din balanta de plati si incearca, prin deprecierea monedei nationale, sa acopere deficitul.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-17 :: Titlu: Cursul valutar din 16 noiembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 16 noiembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.6387 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0081 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9394 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0286 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1998 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0541 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.973 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0076 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2218 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0017 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-17 :: Titlu: Monitorul Oficial din 16 noiembrie 2017

  In data de 16 noiembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 815/2017 - M. Of. 815/2017 [M. Of. 815 / 16 octombrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-16 :: Titlu: Monitorul Oficial din 15 noiembrie 2017

  In data de 15 noiembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 895/2017 - M. Of. 895/2017 [M. Of. 895 / 15 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 896/2017 - M. Of. 896/2017 [M. Of. 896 / 15 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 897/2017 - M. Of. 897/2017 [M. Of. 897 / 15 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 898/2017 - M. Of. 898/2017 [M. Of. 898 / 15 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 899/2017 - M. Of. 899/2017 [M. Of. 899 / 15 noiembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-16 :: Titlu: Cursul valutar din 15 noiembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 15 noiembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.6306 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0176 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9108 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0563 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1457 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0478 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9654 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0222 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2235 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0024 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-14 :: Titlu: Ciorbea: Vom analiza cu toata atentia sesizarile privind OUG de modificare a Codului fiscal

  Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat luni ca sesizarile privind modificarea Codului fiscal vor fi analizate cu toata atentia, insa a precizat ca CCR se poate pronunta pe legi si ordonante in vigoare.

  Vom primi probabil si am si primit pana acum memorii. In mod sigur vor veni si reprezentantii confederatiilor sindicale, asa cum au promis (...) si le vom examina cu toata atentia. (...) Este o prevedere in legea 47/1992 de organizare si functionare a CCR care stipuleaza expres ca aceasta Curte se pronunta asupra legilor si OUG in vigoare. (...) Nu este vorba ca nu ne grabim, vom analiza serios, mai ales ca in urmatoarele zile vom mai primi probabil si alte memorii si alte motive si cand avem solutia ne vom pronunta, pentru ca, potrivit practicii CCR, noi putem, daca sunt intrunite conditiile, cerintele constitutionale ale jurisprudentei Curtii si ale jurisprudentei CEDO, sa ridicam o exceptie de neconstitutionalitate, dar in niciun caz nu cred ca este in interesul nimanui sa ne grabim si sa o facem peste noapte sau fara sa avem motive sau sa ajungem in situatia in care s-ar putea cel putin teoretic sa fie respinsa ca inadmisibila pentru ca a fost formulata cu mult timp inainte si la data judecarii acea ordonanta nu este inca in vigoare", a spus Ciorbea.

  El a explicat ca exista o practica a CCR de a se pronunta asupra ordonantelor de urgenta intrate in vigoare.

  "OUG a fost publicata in Monitorul Oficial si a fost depusa la cele doua Camere. In acelasi timp, se prevede expres ca ea va intra in vigoare la 1 ianuarie anul viitor. Exista o practica recenta a CCR in care se subliniaza urmatorul aspect: Avocatul Poporului poate ataca o OUG cum este aceasta, adica publicata in Monitorul Oficial, dar neintrata in vigoare, dar la data cand este examinata exceptia de neconstitutionalitate de catre CCR OUG trebuie sa fie in vigoare. Daca noi am face foarte rapid, pe repede inainte am formula aceasta exceptie si sa luam ca ipoteza ca CCR, l-a randul ei, s-ar grabi sa o solutioneze inainte de 1 ianuarie ar constata ca este inadmisibil", a aratat Ciorbea.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-14 :: Titlu: ROBOR la trei luni a urcat la 1,92%, marti, 14 noiembrie 2017

  ROBOR, rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele, a urcat marti pe piata interbancara la nivelul de 1,92% la trei luni, de la 1,89% luni, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  Indicele ROBOR la trei luni a revenit la valoarea din luna noiembrie 2014. Astfel, pe data de 3 noiembrie 2014, indicele se situa la 1,94% pe an.

  In ceea ce priveste indicele la 6 luni, acesta a ajuns, marti, la 2,07% pe an, de la 2,06% luni.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-14 :: Titlu: Cursul valutar din 13 noiembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 13 noiembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.6495 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0216 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9913 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0048 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2227 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0014 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0063 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0193 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2269 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0008 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-14 :: Titlu: Monitorul Oficial din 13 noiembrie 2017

  In data de 13 noiembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 888/2017 - M. Of. 888/2017 [M. Of. 888 / 13 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 889/2017 - M. Of. 889/2017 [M. Of. 889 / 13 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 890/2017 - M. Of. 890/2017 [M. Of. 890 / 13 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 891/2017 - M. Of. 891/2017 [M. Of. 891 / 13 noiembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-09 :: Titlu: Guvernul a aprobat modificarile la Codul fiscal, ce vizeaza impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit si contributiile sociale

  Guvernul a aprobat, miercuri, prin modificarea Codului fiscal, o serie de masuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit si contributiile sociale.

  Potrivit unui comunicat al Executivului, in domeniul impozitarii societatilor, ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de miercuri revizuieste sistemul de impunere a microintreprinderilor, astfel incat vor beneficia de impozit de 1% pe veniturile realizate si IMM-urile care realizeaza venituri de la 500.000 euro la 1.000.000 euro si care in prezent platesc impozit de 16% pe profit.

  "De asemenea, se elimina conditia privind realizarea de venituri din consultanta si management. Mentionam ca in prezent, firmele care obtin venituri din consultanta si management pot plati impozit pe veniturile microintreprinderilor, daca aceste venituri nu depasesc 20% din veniturile totale. Totodata, se includ in acest sistem si persoanele juridice care nu intrau sub incidenta acestui impozit (persoanele juridice din domeniul asigurarilor, pietei de capital, din domeniul bancar, al jocurilor de noroc si din domeniul extractiei resurselor naturale)", se arata in comunicat.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-09 :: Titlu: BNR a revizuit in crestere, la 2,7%, prognoza de inflatie pentru finalul lui 2017

  Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in crestere la 2,7% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

  Prognoza anterioara indica o inflatie de 1,9% in 2017.

  Pentru finalul anului 2018, BNR estimeaza o rata a inflatiei de 3,2%, similar prognozei anterioare, iar pentru finalul celui de-al treilea semestru din 2019 se asteapta la o rata a inflatiei de 3,1%.

  Conform BNR, depasirea limitei superioare a intervalului tintei in prima parte a anului 2018 se datoreaza in principal unor efecte statistice de baza asociate unor reduceri de taxe si impozite indirecte la inceputul anului 2017, evolutiei anticipate a componentelor exogene, dar si acumularii de presiuni inflationiste asociate mediului intern, la nivelul inflatiei de baza.

  Calculata la taxe constante, rata inflatiei va atinge 3,3% in decembrie 2017, 3,1% la sfarsitul anului viitor si 2,9% la orizontul prognozei, septembrie 2019.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-09 :: Titlu: Cursul valutar din 8 noiembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 8 noiembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.6198 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.023 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.981 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0064 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2251 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0006 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9869 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0127 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2285 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0016 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-09 :: Titlu: Monitorul Oficial din 8 noiembrie 2017

  In data de 8 noiembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 878/2017 - M. Of. 878/2017 [M. Of. 878 / 8 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 879/2017 - M. Of. 879/2017 [M. Of. 879 / 8 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 880/2017 - M. Of. 880/2017 [M. Of. 880 / 8 noiembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-08 :: Titlu: Cursul valutar din 7 noiembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 7 noiembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5968 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0048 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9746 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0182 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2257 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0341 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9742 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0231 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2269 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0012 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-03 :: Titlu: Dezbatere privind provocarile distributiei traditionale de bunuri in economia nationala, o piata de trei miliarde de euro

  Piata distributiei traditionale din Romania, in valoare de aproape trei miliarde de euro, este generata de circa 150 de operatori economici, regiunile Muntenia si Transilvania fiind acoperite de 21% din companii, respectiv 19%, potrivit datelor furnizate de Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR).

  In ultimii trei ani ani, piata romaneasca de FMCG (Fast-moving consumer goods; bunuri de consum cu miscare rapida — n. r.) a inregistrat o crestere valorica de 3-4%, iar marja medie de profitabilitate a fost de 2,35%.

  Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) si Academia de Studii Economice din Bucuresti organizeaza joi o conferinta referitoare la provocarile strategice ale distributiei traditionale de bunuri in economia nationala.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-03 :: Titlu: Monitorul Oficial din 2 noiembrie 2017

  In data de 2 noiembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 865/2017 - M. Of. 865/2017 [M. Of. 865 / 2 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 866/2017 - M. Of. 866/2017 [M. Of. 866 / 2 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 867/2017 - M. Of. 867/2017 [M. Of. 867 / 2 noiembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 868/2017 - M. Of. 868/2017 [M. Of. 868 / 2 noiembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-03 :: Titlu: Cursul valutar din 2 noiembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 2 noiembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5981 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0003 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9479 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0033 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2186 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0355 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9499 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0004 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2268 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0008 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-01 :: Titlu: Tudorel Toader: Reglementarea abuzului in serviciu va fi in acord cu cele doua decizii ale CCR si cu directiva europeana

  In proiectul care va fi initiat de Ministerul Justitiei, reglementarea abuzului in serviciu va fi in acord cu cele doua decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) si cu directiva europeana care face referire la acest aspect, a afirmat, marti, ministrul Tudorel Toader.

  "In comisia special constituita, la prima dezbatere pe aceasta tema, am transmis faptul ca la nivelul Ministerului Justitiei se elaboreaza un proiect de lege pentru modificarea abuzului si a neglijentei in serviciu. Tot timpul am spus ca suntem in cautarea acelui prag rezonabil, tot timpul am facut referire la cele doua decizii ale CCR, in ultima perioada am facut referire si la directiva europeana. Cand voi transmite proiectul de lege al Ministerului Justitiei, voi exprima punctul de vedere al Ministerului Justitiei. (...) Revedeti, va rog, deciziile Curtii Constitutionale, reglementarea abuzului va fi in acord cu cele doua decizii si cu directiva europeana", a declarat Tudorel Toader, in cadrul unei conferinte de presa.

  Ministrul a refuzat sa comenteze declaratiile facute de presedintele Comisiei speciale de punere in acord a legislatiei justitiei cu deciziile CCR, Florin Iordache, pe tema pragului pentru abuzul in serviciu.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-11-01 :: Titlu: Eurostat: Rata somajului in UE s-a mentinut la 7,5% in septembrie, cel mai redus nivel din 2008

  Rata somajului in Uniunea Europeana a ramas stabila la 7,5% in septembrie, comparativ cu luna precedenta, si in scadere fata de 8,4% in perioada similara din 2016, arata datele publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

  Acesta este cel mai redus nivel incepand din noiembrie 2008.

  In zona euro, rata somajului a scazut la 8,9% in septembrie, de la 9% in august si 9,9% in perioada similara din 2016. Este cel mai redus nivel din ianuarie 2009.

  In randul statelor membre, in septembrie cele mai ridicate rate ale somajului s-au inregistrat in Grecia (21% in iulie 2017) si Spania (16,7%). La polul opus, se situeaza Cehia (2,7%), Germania (3,6%) si Malta (4,1%).

  Romania este sub media din UE, cu o rata a somajului de 5% in septembrie, in scadere fata de 5,1% in august.

  Mai multe detalii pe Agerpres
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-01 :: Titlu: Cursul valutar din 31 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 31 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5985 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0011 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9533 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0021 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.225 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0226 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9589 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0018 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2282 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0007 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-11-01 :: Titlu: Monitorul Oficial din 31 octombrie 2017

  In data de 31 octombrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 857/2017 - M. Of. 857/2017 [M. Of. 857 / 31 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 858/2017 - M. Of. 858/2017 [M. Of. 858 / 31 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 859/2017 - M. Of. 859/2017 [M. Of. 859 / 31 octombrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-10-31 :: Titlu: Jianu (CNIPMMR): Romania se va moderniza numai prin parteneriate public-private; statul duce lipsa de activitate si interes

  Romania se va moderniza numai prin parteneriate public-private, pentru ca statului ii lipsesc activitatea si interesul, iar plata egala a functionarilor publici reprezinta o greseala teribila, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

  "In Romania, sunt oameni care au idei si imping lucrurile in fata si alti oameni care au decizia si nu au idei. Daca ne uitam la ce a fost pe fonduri europene, din pacate vedem ca Romania nu invata din lectiile trecutului in ceea ce inseamna sistemele de aplicare pentru anul financiar 2014-2020. Pentru aplicarea unui proiect incarci doua fisiere — unul cu aplicatia si unul cu bugetul. In cateva minute ai terminat. In Romania, insa, iti ia cateva zile si o echipa intreaga sa introduci un proiect in acel celebru sistem MySMIS. Romania se va moderniza numai prin parteneriate public-private. Statului ii lipsesc si activitatea, si interesul, iar functionarii de acolo sunt platiti in mod egal, ceea ce in opinia noastra reprezinta o greseala teribila, pentru ca nu le dezvolti in niciun fel apetitul si interesul pentru a misca lucrurile. E dureros sa vad aceste lucruri, pentru ca sunt si oameni foarte buni ale caror competente nu sunt folosite in niciun fel", a afirmat Jianu.

  Acesta a adaugat ca, in privinta fondurilor europene, trebuie schimbata a abordarea si incurajat antreprenoriatul.

  Mai multe detalii pe Agerpres
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-10-31 :: Titlu: Ordonanta privind plata defalcata a TVA, adoptata

  Senatul a adoptat marti, in calitate de prima Camera sesizata, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 23/2017 privind plata defalcata a TVA.

  Senatul a adoptat marti, in calitate de prima Camera sesizata, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 23/2017 privind plata defalcata a TVA.

  Plenul si-a insusit raportul Comisiei de buget-finante a Senatului, care a modificat OUG 23/2017 privind plata defalcata a TVA, stabilind ca aceasta masura sa se aplice doar pentru firmele aflate in insolventa, faliment si cele care la finalul anului 2017 au datorii la plata TVA.

  In favoarea proiectului au votat 54 de senatori si 45 s-au pronuntat impotriva.

  Secretarul de stat la Ministerul Finantelor Publice Oana Iacob a afirmat ca sustine forma amendata a ordonantei, ceea ce presupune aplicarea obligatorie a mecanismului TVA split dupa data de 1 ianuarie 2018 doar pentru categoriile mentionate de contribuabili si optionala pentru restul.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-31 :: Titlu: Monitorul Oficial din 30 octombrie 2017

  In data de 30 octombrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 853/2017 - M. Of. 853/2017 [M. Of. 853 / 30 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 854/2017 - M. Of. 854/2017 [M. Of. 854 / 30 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 855/2017 - M. Of. 855/2017 [M. Of. 855 / 30 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 856/2017 - M. Of. 856/2017 [M. Of. 856 / 30 octombrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-31 :: Titlu: Cursul valutar din 30 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 30 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5974 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0006 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9512 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0019 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2024 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0239 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9607 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0073 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2289 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0039 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-28 :: Titlu: Cursul valutar din 27 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 27 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.598 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0005 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9531 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0596 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1785 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0336 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9534 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0231 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.225 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0006 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-28 :: Titlu: Monitorul Oficial din 27 octombrie 2017

  In data de 27 octombrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 850/2017 - M. Of. 850/2017 [M. Of. 850 / 27 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 851/2017 - M. Of. 851/2017 [M. Of. 851 / 27 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 852/2017 - M. Of. 852/2017 [M. Of. 852 / 27 octombrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Hotnews.ro :: Data: 2017-10-20 :: Titlu: Curtea Constitutionala: Nu exista diferenta relevanta intre partenerii casatoriti legal si cei implicati intr-o uniune consensuala, in ceea ce priveste refuzul de a depune marturie in penal

  Nu exista nicio diferenta relevanta, din punct de vedere moral, afectiv si al dreptului la intemeierea familiei, intre partenerii casatoriti legal si cei implicati intr-o uniune consensuala, potrivit motivarii deciziei prin care Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit ca solutia legislativa din Codul de procedura penala, care exclude persoanele care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti de la dreptul de a refuza audierea in calitate de martor, este neconstitutionala, potrivit Agerpres.

  'Curtea observa ca persoana care are cu suspectul/inculpatul o relatie asemanatoare acelora dintre soti - fara a fi oficializata - nu beneficiaza de dreptul de a refuza sa fie martor, cu toate ca, potrivit doctrinei, din punct de vedere moral, afectiv si al dreptului la intemeierea familiei, nu exista nicio diferenta relevanta intre partenerii de viata casatoriti legal si cei implicati intr-o uniune consensuala, iar audierea acestora din urma in cauza partenerului lor creeaza aceleasi posibile probleme in cuplu ori aceleasi indoieli justificate asupra sinceritatii declaratiei, ca si in cazul declaratiei sotului legitim', se precizeaza in motivare.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-10-20 :: Titlu: MFP: Comisia Euopeana aproba solicitarea Romaniei privind aplicarea masurii de derogare pe sistemul comun al TVA

  Comisia Europeana a aprobat solicitarea Romaniei, transmisa in luna aprilie a acestui an, de continuare a aplicarii masurii de derogare privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata, care permite scutirea de la plata TVA a persoanelor impozabile cu o cifra de afaceri anuala care nu depaseste un prag specific, informeaza vineri Ministerul Finantelor Publice (MFP).

  "Ministerul Finantelor Publice a solicitat Comisiei Europene, in aprilie 2017, continuarea aplicarii masurii de derogare de la articolul 287 din Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata care permite scutirea de la plata TVA a persoanelor impozabile cu o cifra de afaceri anuala care nu depaseste un prag specific", specifica reprezentantii MFP.

  In acelasi timp, Romania a solicitat derogare privind cresterea plafonului de scutire de la echivalentul in moneda nationala a 65.000 de euro, calculat la cursul de schimb din ziua aderarii la Uniunea Europeana, respectiv 220.000 lei, la echivalentul in moneda nationala a 88.500 euro, calculat la cursul de schimb din ziua aderarii la Uniunea Europeana, respectiv 300.000 lei.

  Astfel, decizia 2017/1855 de autorizare a Romaniei privind aplicarea masurii solicitate a fost publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 265, din luna octombrie 2017.

  Actul normativ prin care se poate pune in practica aceasta decizie se afla in dezbatere in Parlamentul Romaniei. In momentul finalizarii procesului legislativ, Ministerul Finantelor Publice va comunica opiniei publice data de la care decizia va putea fi aplicata.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-10-20 :: Titlu: Prahova: Recursul compensatoriu - o gratiere mascata care va incuraja infractorii (sindicat)

  Liderul sindicatul Equitas din Penitenciarul de femei Targsor, Adrian Grigoroiu, sustine ca aplicarea legii recursului compensatoriu reprezinta, practic, o "gratiere mascata", care va incuraja infractorii.

  "Au fost trase semnale de alarma din partea organizatiilor sindicale, care au criticat aceasta masura, practic, o gratiere mascata, si putem spune ca aceasta va incuraja infractorii. Legea recursului compensatoriu reprezinta un proces destul de complicat, la care se va lucra mult timp de acum si noi spunem ca nu este o masura buna pentru sistemul penitenciar, deoarece mare parte din detinutele care se vor elibera in scurt timp se vor intoarce in mediul penitenciar", se arata intr-un comunicat remis joi presei de liderul sindical.

  Adrian Grigoroiu considera ca aplicarea legii a fost "putin grabita" de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

  "In acest moment, nu cunoastem numarul exact de detinuti din Penitenciarul Targsor care se vor elibera, deoarece sunt probleme la interpretarea acestei legi, la modul de calcul si aplicare, precum si la programul informatic, care functioneaza cu intreruperi. (...) Cei ce trebuie sa faca aceste calcule sunt lucratorii din sectoarele Evidenta si Organizarea muncii, putini la numar si total depasiti de volumul de munca. Administratia ar trebui sa-si asume raspunderea pentru eventualele nereguli ce ar putea sa apara in urma aplicarii acestei masuri", se mai precizeaza in comunicat.

  Legea care prevede ca la 30 de zile executate in penitenciar in conditii necorespunzatoare detinutii vor beneficia de sase zile considerate executate a intrat in vigoare joi, urmand ca perioada pentru care se acorda zilele sa se calculeze incepand cu 24 iulie 2012.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-10-20 :: Titlu: Toader: In cursul zilei de joi au iesit din penitenciar 529 de detinuti

  Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat vineri ca, in urma intrarii in vigoare a Legii recursului compensatoriu, pana joi la miezul noptii, au iesit din penitenciar 529 de detinuti iar 3.349 au dobandit vocatie pentru liberare conditionata.

  "In cursul zilei de ieri, (...) in baza acestei legi, adaugarea acelor sase zile (...) considerate ca fiind executate, au iesit din penitenciar 529 de detinuti. Este mult si pentru orice asteptare a mea. Nu credeam ca impactul este, va fi atat de mare, dar, sigur, este efectul legii", a declarat Toader, la conferinta "Protectia drepturilor detinutilor si conditiile de detentie din Romania".

  El a precizat ca informatia i-a fost transmisa de directorul ANP, Marian Dobrica.

  Tudorel Toader a adaugat ca, tot in cursul zilei de joi, 3.349 de detinuti au dobandit vocatie pentru liberare conditionata.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-20 :: Titlu: Monitorul Oficial din 19 octombrie 2017

  In data de 19 octombrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 826/2017 - M. Of. 826/2017 [M. Of. 826 / 19 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 827/2017 - M. Of. 827/2017 [M. Of. 827 / 19 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 828/2017 - M. Of. 828/2017 [M. Of. 828 / 19 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 829/2017 - M. Of. 829/2017 [M. Of. 829 / 19 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 830/2017 - M. Of. 830/2017 [M. Of. 830 / 19 octombrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-20 :: Titlu: Cursul valutar din 19 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 19 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5921 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.008 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8901 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0131 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1168 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.022 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9774 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0025 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.225 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0006 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-18 :: Titlu: Cursul valutar din 17 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 17 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5802 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0052 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8939 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0052 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1608 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0102 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9868 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0017 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2231 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0008 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-18 :: Titlu: Monitorul Oficial din 17 octombrie 2017

  In data de 17 octombrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 819/2017 - M. Of. 819/2017 [M. Of. 819 / 17 octombrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-17 :: Titlu: Cursul valutar din 16 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 16 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5854 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0035 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8887 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0087 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.171 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0219 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9851 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.007 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2223 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0004 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-13 :: Titlu: Cursul valutar din 12 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 12 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5915 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0061 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8732 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0099 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1227 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0022 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9731 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0095 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2221 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0004 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-12 :: Titlu: Cursul valutar din 11 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 11 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5854 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0125 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8831 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0028 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1205 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0014 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9826 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0098 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2225 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0004 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-10 :: Titlu: Cursul valutar din 9 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 9 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.578 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0005 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.899 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0117 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1214 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.01 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9862 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0069 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.223 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0011 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-10-07 :: Titlu: Tudorel Toader: Ministerul Justitiei ia in considerare multe dintre propunerile CSM la proiectul de modificare a legilor Justitiei

  Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat vineri, la Craiova, ca sunt luate in considerare multe dintre propunerile facute de Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la proiectul de modificare a legilor Justitiei, subliniind ca avizul CSM este unul consultativ.

  Intrebat daca va promova proiectul de lege cu avizul negativ de la CSM, ministrul Justitiei a afirmat ca nu poate retrage proiectul, ci il va finaliza, urmand ca Guvernul sau Parlamentul sa decida care este drumul de urmat in continuare.

  "Ministerul Justitiei redacteaza proiectul de lege pentru modificarea legilor Justitiei. Avizul CSM este un aviz consultativ. Proiectul de lege pe care il avem aproape finalizat ia in considerare multe dintre propunerile CSM. Proiectul de lege are in continutul lui cele mai multe propuneri venite chiar de la CSM, pentru ca in 2016 initiativa modificarii celor trei legi ale Justitiei a venit chiar de la CSM. Prin urmare, obligatia mea ca ministru al Justitiei este aceea de a finaliza proiectul de lege. Eu nu pot sa il retrag, pentru ca e pe biroul ministrului Justitiei. Decizia poate fi luata la celelalte paliere: decizia poate fi a Guvernului, decizia poate fi a Parlamentului, dar nu am fizic si nici juridic de unde sa le retrag, le voi finaliza", a spus Toader.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-10-07 :: Titlu: Asociatia Procurorilor a semnat Memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a legilor Justitiei

  Membrii Asociatiei Procurorilor din Romania au semnat "Memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a legilor Justitiei", anunta presedintele asociatiei, procurorul Bogdan Gabor, care considera ca acest pachet face reversibila reforma in domeniu si anuleaza eforturile de 27 de ani ale tarii noastre.

  Intr-un comunicat transmis AGERPRES sunt enumerate motivele pentru care Asociatia Procurorilor din Romania se alatura acestui demers:

  "* Independenta justitiei nu este un privilegiu al magistratilor;
  * O justitie independenta este privilegiul tuturor cetatenilor;
  * Nu ne dorim o justitie controlata de puterea executiva;
  * Pachetul de modificare a legilor Justitiei face reversibila reforma justitiei si anuleaza eforturile de 27 de ani ale Romaniei;
  ...
  ".

  Mai multe detalii si restul comunicatului pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-07 :: Titlu: Monitorul Oficial din 6 octombrie 2017

  In data de 6 octombrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 791/2017 - M. Of. 791/2017 [M. Of. 791 / 6 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 792/2017 - M. Of. 792/2017 [M. Of. 792 / 6 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 793/2017 - M. Of. 793/2017 [M. Of. 793 / 6 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 794/2017 - M. Of. 794/2017 [M. Of. 794 / 6 octombrie 2017]
 • Monitorul Oficial 795/2017 - M. Of. 795/2017 [M. Of. 795 / 6 octombrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-10-07 :: Titlu: Cursul valutar din 6 octombrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 6 octombrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5775 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0007 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9107 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0203 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1114 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0231 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9931 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0074 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2219 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0007 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-09-29 :: Titlu: Cursul valutar din 28 septembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 28 septembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.599 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0001 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9069 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0102 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2211 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0245 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0126 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0057 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2222 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.001 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-09-27 :: Titlu: Cazanciuc: Legea insolventei persoanelor fizice a fost amanata a treia oara si trebuie modificata pentru a putea fi aplicata

  Legea insolventelor persoanelor fizice a fost amanata pentru a treia oara si trebuie neaparat modificata pentru a putea intra in vigoare, a declarat, miercuri, Robert Cazanciuc, presedintele Comisiei juridice din Senat, prezent la o conferinta pe tema insolventei.

  "Le-am spus colegilor din Parlament: daca proiectul legii insolventei persoanelor fizice ar fi urmat procedura, nu am fi fost in situatia de a amana de trei ori aplicarea acestei legi. ?tiam ca nu sunt pregatite instantele, ca nu sunt pregatite autoritatile de stat, dar eu imi aduc aminte ca votul a fost unanim in Parlament pe acest proiect", a afirmat Cazanciuc, care a fost si ministrul Justitiei in perioada 2013-2015.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-09-27 :: Titlu: Imprumuturile bancare acordate sectorului privat din Romania au scazut cu 26%, la 50 miliarde de dolari, in 2016

  Imprumuturile bancare catre sectorul privat din Romania au ajuns, in 2016, la un nivel mai mic cu 26% fata de nivelul inregistrat inainte de criza financiara, impiedicand revenirea la cresterea economica, dezvaluie un nou studiu de specialitate, publicat miercuri o retea internationala de consultanta fiscala si audit.

  Conform cercetarii, anul trecut, suma totala a imprumuturilor catre intreprinderile din Romania a fost de 50 de miliarde de dolari, sub nivelul de 70 de miliarde de dolari inregistrat in 2008.

  "Pe de alta parte, la nivelul tuturor celor 24 de tari studiate la nivel mondial, imprumuturile bancare catre sectorul privat au crescut in medie cu 24% in aceeasi perioada in termeni absoluti. Imprumuturile bancare catre companii crescusera in perioada premergatoare aderarii Romaniei la UE in 2006, dar a continuat sa scada din cauza lipsei de incredere in economie pe termen lung din partea sectoarelor bancar si de afaceri. Mai mult, numeroase asteptari de crestere economica asumate inainte de aderarea la UE nu au fost indeplinite", noteaza sursa citata.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-09-27 :: Titlu: Plata defalcata a TVA, doar companiilor care semneaza contracte cu statul;pentru restul, optionala pana in 2019

  Parlamentarii PSD au introdus, in cadrul sedintei Comisiei de buget-finante, un amendament cu privire la TVA defalcata, respectiv sa se aplice doar companiilor care fac contracte cu statul, iar pentru restul companiilor sa devina optionala pana la 1 ianuarie 2019, sustine Florin Citu, senator PNL si vicepresedinte in Comisie, intr-o postare pe Facebook.

  "A fost respins amendamentul meu prin care aplicarea legii cu TVA defalcat devenea optionala pe o perioada de timp nedeterminata. PSD a introdus un amendament, care a fost aprobat, prin care TVA defalcat se va aplica doar companiilor care fac contracte cu statul, iar pentru restul companiilor devine obligatorie de la 1 ianuarie 2019", a spus Citu, care precizeaza ca a votat impotriva, deoarece crede ca singura solutie este sa nu se aplice aceasta lege.

  Potrivit acestuia, Comisia a dat raport negativ pentru ordonanta care face plata contributiilor pentru contracte part-time sa fie la nivelul celor pentru contracte full time.

  De asemenea, sustine senatorul, comisia a adoptat un amendament al PNL de eliminare a supra accizei la combustibil.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-09-27 :: Titlu: Meyer (FP): Aeroporturi Bucuresti are nevoie de extinderea capacitatii - o oferta publica initiala ar ajuta la acest lucru

  Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) are nevoie de extinderea capacitatii, iar un IPO (Oferta publica initiala, n.r.) ar ajuta la acest lucru, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Johan Meyer, Co-CEO al Franklin Templeton Investments si co-manager de Portofoliu la Fondul Proprietatea (FP).

  "Presupun ca multi dintre voi, cand ati calatorit, ati trecut prin aeroport si ati vazut ca este o crestere a traficului. Realitatea este ca terminalul isi atinge rapid capacitatea proiectata. Devine o experienta mai putin placuta. Deci, o decizie de extindere a capacitatii trebuie luata mai bine mai devreme decat mai tarziu. Un IPO va strange capital si poate fi o situatia ideala pentru aceasta extindere", a spus Meyer.

  Reprezentantii FP sustin ca se continua discutiile cu Guvernul referitoare la acest subiect, insa nu exista un termen sau planuri clare in aceasta directie.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-09-27 :: Titlu: Cursul valutar din 26 septembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 26 septembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.599 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0025 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8912 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0242 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.2434 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0097 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0091 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0344 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2194 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0019 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-09-27 :: Titlu: Monitorul Oficial din 26 septembrie 2017

  In data de 26 septembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 763/2017 - M. Of. 763/2017 [M. Of. 763 / 26 septembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 764/2017 - M. Of. 764/2017 [M. Of. 764 / 26 septembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 765/2017 - M. Of. 765/2017 [M. Of. 765 / 26 septembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-09-20 :: Titlu: AFIR: Silozurile, grajdurile si serele ar putea fi cumparate de catre beneficiarii PNDR in mod direct

  Silozurile, grajdurile si serele din cadrul proiectelor implementate cu fonduri europene din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020) ar putea fi achizitionate de catre beneficiarii PNDR, in mod direct, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie, a afirmat, marti, intr-un comunicat de presa, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionut Chesnoiu.

  In acest context, AFIR a publicat pe pagina oficiala de internet, in cadrul sectiunii "Dezbatere Publica", versiunea consultativa a Ghidului Bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri, grajduri si sere din cadrul proiectelor implementate cu fonduri europene din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020 (PNDR 2020).

  "Dupa modelul Bazei de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, pe care AFIR a implementat-o inca din 2014, am decis sa realizam un instrument de lucru similar si pentru silozuri, grajduri si sere. Astfel, elementele care se vor regasi in aceasta Baza de date, vor putea fi achizitionate de catre beneficiarii PNDR, in mod direct, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie. Mai mult, beneficiarii PNDR vor avea la indemana solutii la cheie pentru realizarea unui sistem integral de depozitare a cerealelor. De asemenea, atrag atentia asupra faptului ca in Baza de date se vor introduce preturile de vanzare catre beneficiarii PNDR, nu preturile recomandate de producatori", a subliniat Chesnoiu.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-09-20 :: Titlu: Discutii la Ministerul Justitiei despre modificarea legilor Justitiei si a Codurilor penale, cu ocazia misiunii de evaluare pe MCV

  Discutii axate in principal pe proiectul de lege privind modificarea legilor Justitiei si demersurile de modificare a Codurilor penale au avut loc, marti, la sediul Ministerului Justitiei, cu ocazia celei de-a doua misiuni de evaluare din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) din 2017.

  Potrivit MJ, in perioada 18 — 21 septembrie se deruleaza cea de-a doua misiune de evaluare din cadrul MCV din anul 2017.

  La prima intalnire care a avut loc in cursul zilei de marti la sediul ministerului s-a prezentat pe scurt stadiul celor 12 recomandari cuprinse in ultimul raport de evaluare care urmeaza sa fie discute in detaliu pe parcursul misiunii.

  La intalnire au participat, intre altii, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si secretarul de stat Marieta Safta, misiunea de evaluare a Comisiei Europene din cadrul MCV fiind condusa de Paraskevi Michou, secretar general adjunct al Comisiei Europene.

  Ulterior, tot la sediul MJ, a avut loc o reuniune interinstitutionala privind progresele inregistrate de Romania in cadrul recomandarilor 3 si 4 din MCV, discutiile axandu-se in special pe proiectul de lege privind modificarea legilor Justitiei, demersurile de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala si procesul legislativ, arata sursa citata.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-09-20 :: Titlu: Mihaela Ciho (ISMB): Cursurile se vor finaliza miercuri in jurul orei 17,00

  Cursurile se vor finaliza miercuri in scolile din Capitala in jurul orei 17,00, avand in vedere avertizarea meteorologica, a transmis Mihaela Ciho, inspector general adjunct in cadrul ISMB, la comandamentul convocat de municipalitate.

  Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat, in cadrul reuniunii, ca ar fi intelept ca la ora 17,00 sa se inchida cursurile pentru ca elevii sa aiba timp pentru a ajunge acasa, in conditiile in care avertizarea meteo indica faptul ca in Bucuresti intervalul critic de instabilitate atmosferica va incepe in jurul orei 20,00.

  Ciho a spus ca Inspectoratul Scolar a transmis miercuri dimineata o nota de informare catre toate unitatile de invatamant din Capitala privind avertizarea meteorologica.

  "Este cunoscut ca in Bucuresti sunt cuprinsi 250.000 de elevi si prescolari in invatamantul de stat si 30.000 de elevi si prescolari in invatamamtul privat. E foarte important sa luam toate masurile necesare pentru a asigura siguranta acestora. (...) Practic, consiliile de administratie vor modifica programul orar, astfel incat elevii sa ajunga in siguranta", a mentionat Mihaela Ciho.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-09-20 :: Titlu: Monitorul Oficial din 19 septembrie 2017

  In data de 19 septembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 749/2017 - M. Of. 749/2017 [M. Of. 749 / 19 septembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 750/2017 - M. Of. 750/2017 [M. Of. 750 / 19 septembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-09-20 :: Titlu: Cursul valutar din 19 septembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 19 septembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 3.9823 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.6159 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8373 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0119 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.1814 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0314 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.599 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.5877 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2181 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0002 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-09-14 :: Titlu: Cursul valutar din 13 septembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 13 septembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5986 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0003 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8421 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0034 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.0965 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0003 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0014 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0148 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2177 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0018 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-09-12 :: Titlu: INS: Numarul mediu de pensionari a fost de 5,225 milioane de persoane in trimestrul II; pensia medie lunara - 1.022 de lei

  Conform INS, pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 982 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala neta de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare (fara impozit si contributia de asigurari sociale de sanatate) si castigul salarial mediu net a fost de 51,1% (comparativ cu 52,2% in trimestrul precedent).

  Indicele pensiei medii reale fata de trimestrul precedent, calculat ca raport intre indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale si indicele preturilor de consum a fost de 101,1%.

  Datele INS arata ca raportul pe total dintre numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat si cel al salariatilor a fost de 9 la 10. Acest raport prezinta variatii semnificative in profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariati in Municipiul Bucuresti, la 17 pensionari la 10 salariati in judetul Teleorman.

  Pensia medie de asigurari sociale de stat a variat cu discrepante semnificative in profil teritorial, ecartul dintre valoarea minima si cea maxima depasind 450 de lei (790 lei in judetul Botosani fata de 1.247 lei in Municipiul Bucuresti).

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-09-12 :: Titlu: Rata anuala a inflatiei a scazut la 1,2%, in august 2017

  Rata anuala a inflatiei a fost de 1,2% in august, in scadere cu ,22 puncte procentuale comparativ cu nivelul de la finalul lunii precedente, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS) remis, marti, AGERPRES. n iulie, rata anuala a inflatiei a fost de 1,4%, in crestere comparativ cu ,85% in luna anterioara.

  "Preturile de consum in luna august 2017 comparativ cu luna august 2016 au crescut cu 1,2%. Rata medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (septembrie 2016 — august 2017) fata de precedentele 12 luni (septembrie 2015 — august 2016), calculata pe baza IPC, este 0,2%", se arata in document.

  Determinata pe baza IAPC, rata medie este ,3%.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-09-12 :: Titlu: Cursul valutar din 11 septembrie 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 11 septembrie 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5978 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0005 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.828 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0164 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.0495 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0347 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0319 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.008 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2147 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0016 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-09-12 :: Titlu: Monitorul Oficial din 11 septembrie 2017

  In data de 11 septembrie 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 730/2017 - M. Of. 730/2017 [M. Of. 730 / 11 septembrie 2017]
 • Monitorul Oficial 731/2017 - M. Of. 731/2017 [M. Of. 731 / 11 septembrie 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-26 :: Titlu: Cursul valutar din 25 august 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 25 august 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5869 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0017 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.887 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0053 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 4.986 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0035 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0363 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0033 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2174 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0004 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-26 :: Titlu: Monitorul Oficial din 25 august 2017

  In data de 25 august 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 690/2017 - M. Of. 690/2017 [M. Of. 690 / 25 august 2017]
 • Monitorul Oficial 691/2017 - M. Of. 691/2017 [M. Of. 691 / 25 august 2017]
 • Monitorul Oficial 692/2017 - M. Of. 692/2017 [M. Of. 692 / 25 august 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-25 :: Titlu: Cursul valutar din 24 august 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 24 august 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5886 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0013 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8923 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0028 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 4.9895 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0033 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.033 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0113 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2178 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0005 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-22 :: Titlu: AMR despre declaratia comuna CSM-ICCJ-MP: Normal era sa fim consultati anterior

  Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) acuza faptul ca instantele si asociatiile profesionale nu au fost consultate anterior semnarii de catre CSM, ICCJ si Parchetul General a declaratiei comune privind lupta anticoruptie.

  Potrivit unui comunicat al AMR remis luni AGERPRES, asociatia constata, referitor la declaratia comuna CSM-ICCJ-MP, ca se continua "traditia surprizelor negative pentru sistemul judiciar" venite in perioada vacantei judecatoresti.

  "La fel de regretabil este faptul ca despre "declaratia-angajament" semnata de doamna presedinta a Consiliului Superior al Magistraturii, doamna presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si domnul procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in prima parte a lunii iulie 2017, am aflat acum, dupa jumatatea lunii august, adica dupa mai mult de o luna. ?i nu prin comunicarea catre instante si catre asociatiile profesionale, cum se procedeaza in cazul actelor CSM, ci prin postarea pe site. De altfel, ca sa nu ne ascundem dupa degete (...), normal era sa fim consultati anterior, instante si asociatii profesionale, sa ne putem spune parerea despre un asemenea potential act care "angajeaza" intregul sistem", se arata in comunicatul citat.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-22 :: Titlu: Chiriile, la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani; o garsoniera in Bucuresti a ajuns la 228 de euro/luna

  Chiria medie ceruta pentru o garsoniera in Bucuresti a ajuns la circa 228 de euro pe luna in 2017, in crestere cu 4,58% fata de 2016, cand era de 218 euro pe luna si cu 1,83% peste valoarea din anul 2012, de 222 euro lunar, preturile actuale situandu-se la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani, conform unui studiu realizat de un portal imobiliar.

  "Incepand din 2015, chiriile din marile orase ale tarii au revenit pe o traiectorie general crescatoare. ?i anul acesta, asteptarile proprietarilor manifesta aceeasi tendinta de crestere fata de cel precedent, astfel ca preturile actuale se situeaza, per ansamblu, la cel mai ridicat nivel din 2012 incoace. Ca si in materie de vanzari de apartamente, Bucurestiul se afla in stransa concurenta cu Cluj-Napoca la capitolul cele mai mari preturi, capitala Transilvaniei reusind sa surclaseze cel mai mare oras al tarii in cazul a doua dintre cele trei categorii de apartamente analizate", se arata in analiza portalului Imobiliare.ro.

  Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, pretentiile proprietarilor ajung acum la 321 de euro pe luna, fata de 298 de euro pe luna anul trecut si 303 euro pe luna in 2012. Pentru locuintele tricamerale, pretul solicitat se situeaza acum la 404 euro pe luna, mai mult decat suma de 378 de euro pe luna valabila anul trecut, dar mai putin decat cei aproape 421 de euro pe luna solicitati in 2012.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-22 :: Titlu: Olguta Vasilescu: Inechitatile legate de pensiile minerilor vor fi rezolvate printr-o noua lege

  Minerii care au iesit la pensie inainte de 2011 primesc sume diferite fata de cei care s-au pensionat dupa aceasta data, ceea ce este o inechitate care va fi rezolvata printr-o noua lege, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, dupa o intalnire de lucru cu liderii Confederatiei Sindicale Nationale Meridian.

  "Sunt multe nemultumiri si au dreptate, in sensul ca unii care au iesit la pensie inainte de 2011 fata de cei care au iesit dupa 2011 au pensii diferite. Le-am explicat ca nu este o problema cu Hotararea de Guvern care s-a dat in acest an, ci cu legislatia veche. Avem de-a face cu o lege a pensiilor care are foarte multe inechitati. S-a incercat de-a lungul anilor in Parlament sa se corecteze aceste inechitati si din pacate unele asa-zise corecturi au generat inechitati si mai mari. Totul se poate regla numai printr-o lege noua. Ne gandim la o legislatie pe pensii care sa corecteze inechitatile", a aratat ministrul.

  Duminica, premierul Mihai Tudose a anuntat ca Legea pensiilor va fi promovata in aceasta toamna si va regla si aspectele legate de cumulul pensie-salariu.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-22 :: Titlu: Cursul valutar din 21 august 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 21 august 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5881 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0065 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9079 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0025 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.033 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0039 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0379 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0053 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2187 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0006 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-22 :: Titlu: Monitorul Oficial din 21 august 2017

  In data de 21 august 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 680/2017 - M. Of. 680/2017 [M. Of. 680 / 21 august 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-21 :: Titlu: IGPR: Peste 1.000 de politisti vor asigura masurile de ordine la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

  Peste 1.000 de politisti actioneaza suplimentar pentru desfasurarea in siguranta a celei de-a doua sesiuni a examenului national de Bacalaureat, informeaza IGPR.

  "Politia Romana a suplimentat dispozitivul curent care actioneaza in zona unitatilor scolare unde se sustin examenele din sesiunea a doua de Bacalaureat, la care sunt inscrisi 42.072 de elevi. Astfel, pe durata examenului national de Bacalaureat, 1.101 politisti vor actiona, zilnic, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren", se arata intr-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

  Din totalul efectivelor suplimentare, 714 politisti sunt de la ordine publica, iar 272 de la rutiera, restul fiind de la alte structuri ale IGPR.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-21 :: Titlu: Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe piata reglementata a crescut cu 32%, saptamana aceasta

  Valoarea tranzactiilor cu actiuni realizata in aceasta saptamana pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a fost de peste 201,1 milioane lei, in crestere cu 32,3%, comparativ cu cea de saptamana precedenta, conform datelor publicate pe site-ul operatorului pietei de capital.

  Raportat la moneda europeana, valoarea totala a acestor tranzactii se ridica la peste 43,9 milioane euro.

  Pe prima pozitie, in topul celor mai tranzactionate actiuni, in aceasta saptamana, se afla SIF2 Moldova cu o valoare de peste 52,2 milioane lei, urmata de Electrica cu 28 milioane lei si de Banca Transilvania, pe pozitia a treia, cu 26,9 milioane lei.

  Locurile patru si cinci sunt ocupate de BRD cu 22,4 milioane lei si de OMV Petrom cu 17,5 milioane lei.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-21 :: Titlu: Romania, in urma Bulgariei si Ungariei la capitolul capacitate de cazare turistica

  In Uniunea Europeana erau disponibile, in 2015, aproximativ 31,2 milioane de paturi in unitatile de cazare turistica (hoteluri, campinguri, parcuri de rulote), pe primul loc in randul statelor membre fiind Franta cu 5,1 milioane locuri de cazare (16,5% din totalul UE), urmata de Italia cu 4,9 milioane locuri sau 15,6% si Spania 3,5 milioane locuri de cazare, arata datele statistice publicate luni de Eurostat.

  Romania se situeaza in zona inferioara a acestui clasament, cu 326.098 locuri de cazare in 2016, in crestere usoara fata de 325.841 in 2015, fiind devansata de tari precum Austria peste un milion de locuri de cazare in 2016, Croatia, 987.272 locuri de cazare, Polonia, 749.191 locuri, Cehia, 716.563 locuri, Ungaria, 446.400 locuri, Finlanda, 252.902 locuri, si Bulgaria, 328.264 locuri de cazare in 2016, in crestere fata de 322.465 locuri in 2015.

  Romania devanseaza la acest capitol doar tari precum Slovacia, 183.903 locuri de cazare, Slovenia, 113.157 locuri, Cipru, Malta, Luxemburg si tarile baltice, toate cu mai putin de 100.000 de locuri de cazare fiecare in 2016.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-21 :: Titlu: MFP: Obligativitatea platii defalcate a TVA se amana pana la 1 ianuarie 2018 (proiect)

  Obligativitatea platii defalcate a TVA se amana cu trei luni, respectiv pana la 1 ianuarie 2018, insa persoanele care opteaza pentru aplicarea acestui sistem in perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017 pot beneficia de anumite facilitati, conform unor modificari aduse proiectului de ordonanta privind plata defalcata a TVA de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP).

  "Ca urmare a consultarilor publice, cu mediul de afaceri, patronate, sindicate, asociatii profesionale, inclusiv cu cele reprezentate in cadrul Comisiei de dialog social, Ministerul Finantelor Publice a adus o serie de modificari proiectului de ordonanta privind plata defalcata a TVA", se arata intr-un comunicat al MFP remis vineri AGERPRES.

  Potrivit sursei citate, modificarile vizeaza in principal: amanarea aplicarii optionale a mecanismului platii defalcate a TVA de la 1 septembrie 2017 la 1 octombrie 2017, prelungirea perioadei de aplicare optionala a mecanismului de la o luna la trei luni, respectiv 1 octombrie — 31 decembrie 2017, amanarea aplicarii obligatorii a mecanismului platii defalcate a TVA de la 1 octombrie 2017 la 1 ianuarie 2018.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-21 :: Titlu: INS: Cerealele si produsele din cereale au asigurat 40,5% din calorii, anul trecut, membrilor gospodariilor

  Cerealele si produsele din cereale au asigurat, gospodariilor, 40,5% din numarul de calorii, anul trecut, in scadere cu ,4 puncte procentuale fata de anul 2015, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS), transmisa la solicitarea AGERPRES.

  "Acest aport este mare la gospodariile de lucratori pe cont propriu in activitati neagricole, agricultori si someri, variind intre 43% la gospodariile de someri si 39,9% la gospodariile de salariati. În cadrul acestei grupe de alimente, in medie pe ansamblul gospodariilor, predomina aportul caloric al painii si produselor de franzelarie, in scadere, fata de anul anterior (de la 26,5% in 2015 la 26,2% in 2016). La gospodariile de agricultori, alaturi de paine si produse de franzelarie, malaiul are un aport caloric important, reprezentand 7,3% din total", se arata in document.

  Conform INS, pe ansamblul gospodariilor, carnea si preparatele din carne au detinut o pondere modesta in numarul de calorii continut de alimentatie, insa in usoara crestere fata de anul anterior, de la 12,2% in 2015 la 12,3% in 2016.

  "Atat in anul 2016, cat si anul anterior, caloriile provenite din lapte, produse lactate (branzeturi si smantana) si oua, au o pondere de 11,4% in numarul total de calorii din consumul gospodariilor (11% in 2015). Aceste produse au cel mai mare aport la gospodariile de agricultori (11,9%), iar cel mai scazut la gospodariile de someri (9,8%). Exceptand gospodariile de agricultori, lucratori pe cont propriu in activitati neagricole si someri, uleiul de porumb, floarea-soarelui, soia detine ponderea cea mai mare, situata la peste 11,4% la toate celelalte categorii de gospodarii analizate. În schimb, legumele si conservele din legume, cartofii, fasolea boabe si alte leguminoase pentru boabe detin impreuna doar 7,7% din totalul caloriilor pe ansamblul gospodariilor", mentioneaza sursa citata.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-18 :: Titlu: Romania a avut cea mai mare scadere anuala a lucrarilor de constructii din UE si in luna iunie

  Luna iunie 2017 a fost a treia luna consecutiva in care Romania a inregistrat cel mai mare declin anualizat al lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, minus 6,3%, arata datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

  De asemenea, Romania si Slovacia au fost singurele state membre UE in care lucrarile de constructii au scazut in luna iunie 2017, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

  La nivelul Uniunii Europene, lucrarile de constructii au inregistrat un avans anual de 3,6%, iar in zona euro au crescut cu 3,4%. Statele membre UE, in care lucrarile de constructii au inregistrat cel mai puternic avans anual, au fost: Ungaria (27,2%), Slovenia (21,2%) si Suedia (17,3%).

  In schimb, in luna iunie 2017, comparativ cu mai 2017, lucrarile de constructii au scazut cu 0,5% in zona euro si cu 0,2% in Uniunea Europeana, ca urmare a scaderilor inregistrate in state mari, precum Germania (-1%), Franta (-0,7%) si Marea Britanie (-0,2%).

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-18 :: Titlu: Romania a importat 42.600 de tone de carne de pasare in primele patru luni; exporturile, de 2,4 ori mai mici

  Romania a importat 42.600 de tone de carne de pasare in primele patru luni din acest an, in crestere cu 6% fata de perioada similara din 2016, in timp ce exporturile au fost de 2,4 ori mai mici in aceeasi perioada, respectiv de numai 17.600 tone, potrivit balantei comerciale cu produse agroalimentare, consultata de AGERPRES.

  Valoarea importurilor de carne de pasare consemnata dupa primele patru luni din 2017 a depasit 48,2 milioane de euro, in timp ce, in aceeasi perioada din 2016, a totalizat 47,5 milioane de euro pentru o cantitate de 40.200 tone de carne de pasare aduse de pe pietele intra si extracomunitare.

  Potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), incasarile din exporturile de carne de pasare au totalizat, in primele patru luni din acest an, 32,5 milioane de euro, in scadere cu 18% fata de cele 39,7 milioane de euro din perioada similara a anului trecut, cand a fost exportata o cantitate de 19.700 de tone.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-18 :: Titlu: Monitorul Oficial din 17 august 2017

  In data de 17 august 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 671/2017 - M. Of. 671/2017 [M. Of. 671 / 17 august 2017]
 • Monitorul Oficial 672/2017 - M. Of. 672/2017 [M. Of. 672 / 17 august 2017]
 • Monitorul Oficial 673/2017 - M. Of. 673/2017 [M. Of. 673 / 17 august 2017]
 • Monitorul Oficial 674/2017 - M. Of. 674/2017 [M. Of. 674 / 17 august 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-18 :: Titlu: Cursul valutar din 17 august 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 17 august 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5816 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0079 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.9104 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0111 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.0369 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0109 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0432 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.035 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2193 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0014 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-17 :: Titlu: Cursul valutar din 16 august 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 16 august 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5737 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0027 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8993 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0252 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.026 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0004 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0082 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0029 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2179 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0006 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-10 :: Titlu: APIA: O noua sesiune privind acordarea de sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite,din 21 august

  Sesiunea a doua privind Schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite' va avea o alocare financiara de 50 de milioane de euro si va fi lansata in data de 21 august, a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

  Potrivit sursei citate, valoarea maxima a sprijinului public pentru un proiect acordat in baza schemei de ajutor de stat, care inglobeaza toate costurile standard aferente Primei 1 si Primei 2, dupa caz, platite pe durata de aplicare a contractului de finantare, este de 7 milioane de euro.

  Alocarea financiara pentru sesiunea 2/2017 privind Schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite' este de 50 milioane de euro, iar perioada de primire a cererilor de sprijin va fi 21 august - 6 octombrie 2017.

  APIA precizeaza ca, inainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul sprijinului trebuie sa parcurga etapele de identificare a suprafetelor care urmeaza a fi impadurite in IPA Online, de elaborare a proiectului tehnic de impadurire si de obtinere a avizului pentru proiectul tehnic de la Garda Forestiera.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: Agerpres :: Data: 2017-08-10 :: Titlu: Ministerul Justitiei: Colaborarea bilaterala in domeniul justitiei, printre temele abordate de Tudorel Toader cu ambasadorul Frantei

  Colaborarea bilaterala in domeniul justitiei, in ceea ce priveste reforma, indisponibilizarea si confiscarea activelor provenite din infractiuni, s-au numarat printre temele abordate, miercuri, de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, cu ambasadorul Frantei in Romania, Michele Ramis.

  Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Justitiei transmis AGERPRES, Tudorel Toader si secretarul de stat Marieta Safta au avut o intrevedere la sediul ministerului cu Michele Ramis, ambasadorul Frantei.

  "In cadrul intalnirii au fost abordate aspecte referitoare la colaborarea bilaterala in domeniul justitiei, in ceea ce priveste reforma justitiei, indisponibilizarea si confiscarea activelor provenite din infractiuni, precum si cooperarea dintre Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) si agentia omoloaga din Franta - l'Agence de recouvrement des avoirs saisis et confisqués (AGRASC)", se precizeaza in comunicat.

  Sursa citata arata ca discutiile s-au mai purtat si asupra proiectului de lege pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala, a legilor justitiei.

  Mai multe detalii pe Agerpres.
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-10 :: Titlu: Cursul valutar din 9 august 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 9 august 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5687 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0052 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8909 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0266 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.0637 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0278 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 4.0354 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0632 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.216 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0005 unitati.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-10 :: Titlu: Monitorul Oficial din 9 august 2017

  In data de 9 august 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 654/2017 - M. Of. 654/2017 [M. Of. 654 / 9 august 2017]
 • Monitorul Oficial 655/2017 - M. Of. 655/2017 [M. Of. 655 / 9 august 2017]
 • Monitorul Oficial 656/2017 - M. Of. 656/2017 [M. Of. 656 / 9 august 2017]
 • Monitorul Oficial 657/2017 - M. Of. 657/2017 [M. Of. 657 / 9 august 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Sursa: Monitorul Oficial :: Data: 2017-08-08 :: Titlu: OUG 53/2017 aduce modificari importante la Codul Muncii, mai ales in domeniul muncii nedeclarate

  In Monitorul Oficial Partea I nr. 644/2017 a fost publicata OUG 53/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.

  Astfel, conform modificarilor, munca nedeclarata reprezinta:
  a) primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, in ziua anterioara inceperii activitatii;
  b) primirea la munca a unei persoane fara transmiterea raportului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii;
  c) primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat;
  d) primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial.

  Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, anterior inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
  Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
  Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
  Angajatorul este obligat sa pastreze la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc.
  Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
  Absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca

  Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.

  Textul integral al modificarilor: OUG 53/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-08 :: Titlu: Cursul valutar din 7 august 2017

  Banca Nationala a Romaniei a stabilit in data de 7 august 2017 urmatoarele cursuri de referinta pentru principalele valute:
  - pentru Euro (EUR): 1EUR = 4.5657 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0023 unitati,
  - pentru Dolarul american (USD): 1USD = 3.8702 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0285 unitati,
  - pentru Lira sterlina (GPB): 1GPB = 5.0497 RON, in scadere fata de cotatia precedenta cu -0.0025 unitati,
  - pentru Francul elvetian (CHF): 1CHF = 3.9745 RON, in crestere fata de cotatia precedenta cu 0.0055 unitati,
  - pentru Leul moldovenesc (MDL): 1MDL = 0.2142 RON, la nivelul cotatiei anterioare.

  Mai multe detalii in sectiunea in Curs valutar. Curs BNR
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

  Sursa: DreptOnline.ro :: Data: 2017-08-08 :: Titlu: Monitorul Oficial din 7 august 2017

  In data de 7 august 2017 in Monitorul Oficial Partea I a aparut:

 • Monitorul Oficial 644/2017 - M. Of. 644/2017 [M. Of. 644 / 7 august 2017]
 • Monitorul Oficial 645/2017 - M. Of. 645/2017 [M. Of. 645 / 7 august 2017]
 • Monitorul Oficial 646/2017 - M. Of. 646/2017 [M. Of. 646 / 7 august 2017]
 • Monitorul Oficial 647/2017 - M. Of. 647/2017 [M. Of. 647 / 7 august 2017]
 • Monitorul Oficial 648/2017 - M. Of. 648/2017 [M. Of. 648 / 7 august 2017]
  ...

  Detalii si 0 comentarii
  Redactor: Admin

 • Arhiva stiri: |   1 .. 100  |   101 .. 200  |   201 .. 300  |   301 .. 400  |   401 .. 500  |   501 .. 600  |   601 .. 700  |   701 .. 800  |   801 .. 900  |   901 .. 1000  |


  Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:
  Termeni juridici, grupare tematica
  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  107 useri online

  Useri autentificati: