DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

DreptOnline.ro:: Discutii de specialitate - Drept Civil


Camera discutiilor Juridice
Pentru refresh, Click
Important
 • Camera este strict dedicata discutiilor de specialitate - Drept Civil, fiind dedicata exclusiv schimburilor de opinii intreb specialistii/viitorii specialisti ai acestui domeniu, pentru cresterea calitatii discutiilor din aceasta Camera, orice postare care nu se incadreaza in aceasta privinta va putea fi stearsa de catre echipa DreptOnline.ro

  :zambet:  :jenat:  :limba:  :nedecis:  :nebun:  :ranjit:  :ras:  :sf:
  :suparat:  :surpriza:  :imbratisare:  :bolnav:  :ganditor:  :mirare:  :inima:  :pui:
  :hmm:  :plans:  :trist:  :plictis:  :ochi:  :alint:  :pupic:  :floare:


  Nu poti posta un mesaj decat daca esti inregistrat(a) - Login

  Legislatie utila
  Codul Civil consolidat
  Codul de Procedura Civila
  Pentru Avocatii/Specialistii interesati: a fost lansata sectiunea Intrebarilor publice, care contine intrebari de la useri DreptOnline.ro, interesati in informatii/servicii juridice: [AICI]. Introducerea unui raspuns acolo va permite obtinerea datelor de contact ale celui(ei) care a postat intrebarea, pentru contactarea directa ulterioara.

  Pentru userii nespecialisti, interesati in informatii/servicii juridice: puteti posta intrebarile dvs [AICI].


 • Useri inregistrati in Camerele discutiilor:

    23-Oct-20 16:54 Stan I Un apartament cumparat inainte de casatorie, platit partial inainte de casatorie, restul in rate la banca on timpul casatoriei, daca se face notare litigiu de partaaj pe imobil, pana la terminare procesului banca poate executa imobilul pt neplata rata. Eu stiam ca daca partajul nu e terminat banca nu poate executa nimic.
    23-Oct-20 16:54 Stan I Un apartament cumparat inainte de casatorie, platit partial inainte de casatorie, restul in rate la banca on timpul casatoriei, daca se face notare litigiu de partaaj pe imobil, pana la terminare procesului banca poate executa imobilul pt neplata rata. Eu stiam ca daca partajul nu e terminat banca nu poate executa nimic.
    04-Jun-20 17:05 costin.anastasi Buna ziua. Într-o curte exista o locuință formata din parter plus etaj. La parter e proprietar P1 , la etaj este alt proprietar, P2. P1 in urma cu 10 ani s-a racordat la conducta de gaze naturale. P2 in prezent dorește să se racordeze și el la aceeași conducta de gaze naturale, evident prin contor și contract separat. P1 și-a dat acordul in scris la notar că este de acord că P2 să își tragă și el gaze însă cere de la P2 jumătate din taxa de racordare la Distrigaz la prețul din 2020. Cum se procedează în această speță? Este legal ce a cerut P1 lui P2?
    26-Jan-20 23:14 RDS14 Legea 611991 are doua alineate legate de tulburarea linistii locatarilor: 25. tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă 26. tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote Cine stabileste ce poate constitui un drept si ce nu? Exista prevederi legale in acest sens? De pilda, este logic ca reparatia unei tevi din care curge apa constituie drept. Dar utilizarea unei chitare electrice al carei sunet se aude la vecini? Dar un aparat de alergare care deranjeaza vecinii de jos? Dar copii care joaca fotbal in casa? Consider discutia a fi una extrem de interesanta intrucat am constatat ca marea majoritate a celor care locuiesc la bloc (inclusiv cei de la administratia blocului in care locuiesc) considera ca poti deranja vecinii in afara "orelor de liniste" (22-8 si 13-14).
    14-Feb-19 20:36 carmeniki Avem o dezbatere succesorala intre doi frati ambii decedati unul dintre frati a vandut o gradina teren intravilan si a mai obtinut teren de la parinti decedati prin diferite mijloace Pe titlul de proprietate au ramas doar 1 ha jumatate teren extravilan si doua gradini din care una a vandut o cum am mentionat si si a insusit ba nii in vederea constructiei unei case personale a lor.ulterior am inteles amiabil sa ii dam o jumatate de gradina a doua de 4000 mp. Pe care o stapanea oricum dar ei doresc si bucataria de la casa batraneasca care este afectata de intemperiile vremii si canta cucuvelele pe stalpi ca ploua inauntru nu e locuibila se poate darama hala in conditiile astea ?
    14-Feb-19 20:25 carmeniki
    17-Dec-18 21:54 costin.anastasi Un conducator auto a parcat pe o strada din Bucuresti foarte aproape de linia de tramvai, carosabilul fiind acoperit in totalitate cu zapada, liniile de tramvai nefiind vizibile. Intorcandu-se la masina dupa aproximativ 15 minute a gasit oglinda smulsa, manerele de la portiere sparte cat si arippa din spate infundata. In urma vizualizarii imaginilor de pe camere video din apropierea accidentului se observa ca un tramvai venind din acelasi sens in care era parcat automobilul a trecut pe langa acesta fara sa opreasca sa se asigure daca are loc sa treaca pe langa automobil. Intrebarea mea este daca si vatmanul are partea lui de vina in urma coliziunii. Soferul automobilului s-a dus la politie si a declarat ca a gasit masina lovita imediat dupa accident, imaginile video au fost procurate la 3 zile dupa producerea accidentului. Dupa 3 zile vatmanul nu a facut nici-o declaratie la politie.
    12-Nov-18 16:58 Lori26 X a cumpărat o casă şi o suprafață de teren la țară. Mai jos de proprietatea acestuia se afla proprietatea lui Y care şi-a îndiguit terenul astfel încât pe timp de ploi proprietatea lui X era mereu inundată. Deşi a încercat să ajungă la o înțelegere cu Y, acesta a refuzat spunând că nu are nici o obligație cu privire la apele ce se adună pe proprietatea altuia.De asemenea, accesul lui X la drumul public nu se putea face decât trecând pe proprietatea lui Y. Acesta nu a fost de acord,demonstrându-i că putea să ocolească dealul şi să ajungă la drumul public. Deşi nu a negat această posibilitate, X a arătat că această cale este destul de periculoasă, presupunând coborârea unui deal abrupt.În aceste condiții, X a introdus acțiune în justiție reclamând un drept de trecere pe terenul lui Y şi desființarea lucrărilor de îndiguire. Cerințe: a)Ce dezmembrământ al dreptului de proprietate este incident în speță? b)Identificați în speță fondul dominant şi fondul aservit. c)Considerați că proprietatea lui X îndeplineşte condițiile pentru a fi calificată drept loc înfundat? Dar dacă prin fapta proprie şi-ar fi închis accesul la drumul public? d)Cum calificați refuzul lui Y de a permite trecerea pe terenul său? e)Ce natură juridică are acțiunea introdusă de X şi cum va fi soluționată?
    06-Aug-18 17:15 criss1966 Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu taxa de timbru judiciar, este la aprecierea judecatorului? Am calculat conform OUG 80/2013 art. 3 aliniatul 1 taxa de timbru pentru pretentiile ridicate in proces in valoare de 161 348,68 lei si taxa este de 4331,96 iar judecatorul imi impune o taxa de timbru de 8067,40 lei , 5 % din total? As vrea sa stiu si parerea dumneavoastra.
    06-Aug-18 17:10 criss1966
    26-May-18 16:12 mirela123 Taxa de timbru achitata de 2ori!Bună ziua..Am avut un apartament la botosani care sa vandut prin instanta la licitație deoarece nu ne-am inteles..Eu pe perioada procesului cât și acum am domiciliul în Pitești..taxa de timbru și cheltuielile pt executor au fost oprite de către executor și noi cele 3parti am primit fiecare partea lui de bani..Acum după 6luni se sesizeaza primăria pitesti îmi retrage si aceștia taxa de timbru în valoare de 2075lei au fost retrași de pe card..Când ma-m dus la primărie le-am explicat ca procesul sa derulat la Botoșani apartamentul din Botoșani ei spunandu-mi ca taxa de timbru trebuia plătită aici pt ca am domiciliul aici..Acum ce este de făcut? taxa a fost plătită în ambele orașe. ? Cum îmi recuperez bani înapoi?
    26-May-18 16:06 mirela123 Taxa de timbru achitata de 2ori
    25-Aug-17 20:17 CATHY88 BUNA SEARA,AM CUMPARAT UN TEREN DE LA CINEVA CARE MAI ARE O SORA,CEALALTA LOCUIESTE IN CASA BATRANEASCA .ACEASTA AR AVEA UN DREPT DE SERVITUTE PE PERIOADA CAT TERENUL NU ESTE VANDUT DE CEALALTA SORA.ACUM EU SUNT NOUA PROPRIETARA DAR SUNT DERANJATA MEREU DE ACEASTA DOAMNA(SORA CELEI CARE MI_A CANDUT LOCUL)ACTELE MELE SUNT IN REGULA CADASTRUL ESTE INTREG 11 ARII,FARA SUBLINIERI SAU TAIERI.VA ROG FRUMOS UN SFAT?CELE 2 SURORI AM INTELES CA S_AU JUDECAT ,DE INDATA CE UNA DIN ELE VINDE SUSTITUTEA CADE.
    13-Aug-17 23:14 kurt678@wp.pl ma numesc cosmin.am 21 de ani si in urma decesului bunicului meu sunt multe neintelegeri printre care acum aprox. 30 de ani bunica mea a cumparat o casa si un teren facand o chitanta de mana semnata de 4 martori dintre care numai unul mai traieste. intre timp ea a incredintat aceasta propritate unui neam indepartat care acum sustine ca propritatea este a lui deoarece chitanta facuta scrisa si semnata de mana a bunicii mele nu este luata in considerare nicaieri iar biroul notarial nu o stampileaza autentifica deoarece este veche, ce pot face? cum isi poate bunica mea revendica proprietatea/ sau cum pot legaliza aceasta chitanta? chitanta fiind legalizata toate problemele s ar rezolva, va multumesc
    01-Mar-17 20:26 333777999r
    22-Jan-17 13:05 maria_mirela_mi Buna ziua.Ma numesc Maria , am 46 de ani si locuiesc in Navodari.parintii mei au 70 de ani si locuiesc la 63 de km distanta de mine undeva la tara.sunt bolnavi si nu se mai pot ingriji singuri .dar sa mai aibe si grija de gospodarie? mai ales pe timp de iarna si vara? intrebarea mea este..stiu ca exista o lege care permite rudelor batranilor neajutorati sa aibe grija de batranei si totodata sa primeasca salriu de la stat,insa nu cunosc detalii despre lege si nici nu stiu la ce institutie ma pot adresa in legatura cu aceasta problema .ma gandesc ca poate imi va trebui chiar o calificare de asistent ceva...imi poate da cineva un sfat?nu am sufletul sa imi las parintii fara ajutor si sa ii vad cum ii bag eu singura in mormant pt ca nu le sunt alaturi.as putea sa le fiu alaturi daca imi las serviciul...dar apoi fara bani ar fi greu.Doamne ajuta la toata lumea iar Dumnezeu sa ne fereasca de rau
    05-Sep-16 21:17 kinderu23 Buna seara , locuiesc intr-un apartament care se afla intr-o cladire de patrimoniu mai exact o mansarda si ploua in ea intrebarea mea este daca primaria de care apartine trebuie sa faca acoperisul si ce trebuie sa fac .... sunt persoana cu handicap de grad 1 si sunt flotant ...mansarda este a viitoarei mele sotii
    16-Aug-16 14:46 maboo55 Va aduc in discutie o speta ceva mai complicata, ce ma priveste personal, va rog sa ma ajutati pentru a intra in legalitate si totodata in drepturi. Bunicul meu figureaza in registrul agricol comunal din anul 1959 cu o suprafata de 3,80 ha teren. In anul 1991 i s-a eliberat o adeverinta de proprietate (pretitlu)cu aceste suprafete cu care a si fost improprietarit. In anul 1998 i se elibereaza un titlu de proprietate cu suprafata de 2,20 ha. In anul 2000 acesta decedeaza, familia tinand in continuare intreaga suprafata(3,80 ha) si platind si impozit pana in anul 2015. In anul 2005 in urma unui referendum se desparte comuna de domiciliu in 2 comune,noi ramanand la cea de-a 2-a nou infiintata.In anul 2015 primaria ara difernta de teren care nu era trecuta pe titlul bunicului meu. Mergand la primarie sa intreb despre cele intamplate primarul motiveaza ca nu detin documente care sa ateste dreptul de proprietate asupra suprafetelor in cauza si, consultand registrul agricol diferenta de la 2,20 la 3,80 se afla dispuse pe raza a altor 2 comune limitrofe si trebuia sa adresez cu cerere de reconstituire a dreptului de proprietate,dar am iesit din termen. Prin urmare am ramas pierdut de o suprafata de 1,60 ha. Mentionez ca pe titlurile vecinilor sta scris ca se invecineaza cu bunicul meu, chiar daca la el in titlu nu erau trecute suprafetele respective.
    09-Aug-16 12:31 Gogolina Buna ziua,am muncit o periaoada in Germania,am venit in tara ,iar baniiptr munca prestatai-am primit prinWESTERN UNION,pers.care mi-atrimis baniim-a dat in judecata ca-i vrea inapoi ,are chitantele care dovedesc ca mi-a trimis bani,pe baza acestor chitante ma poate obliga sa returnez acesti bani.prin hotarire judecatoreasca?
    16-Mar-16 11:46 Gabriela10 Buna ziua , Am rugamintea sa ma ajutati intr -o problema legata de un Contract de Comodat . Fetita mea a incheiat un contract de comodat cu o persoana care se afla in Germania , pentru folosirea unei garsoniere . Proprietara s-a aratat foarte disponibila in ceea ce priveste incredintarea garsonierei pentru o perioada de 2 ani, fetitei mele . Dupa ce au semnat contractul la notar , i s a impus o chirie lunara , altfel in termen de 15 zile se renunta la contract 9clauza care a fost mentionata in contract) . I s-au depus lunar intr-un cont banii . Luna trecuta , de comun acord cu proprietara am montat centrala pentru incalzire si apa calda , urmand ca proprietara sa trimita cv cheltuielilor , in baza actelor justificative. Nu doar ca nu a achitat cv acestei lucrari ,dar a pretins o suma aproape dubla privind chiria chiar din luna in care a fost montata centrala . Va rog sa ma ajutati si cel putin sa stiu cum ar trebui sa procedez intr-o astfel de situatie.
    16-Mar-16 11:46 Gabriela10
    15-Mar-16 10:07 mikilescu nu anteleg solutia ,ma poate ajuta cineva.....Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea formulat de reclamantul-creditor Paul Valentin, n contradictoriu cu prtul petre Dumitru. Declar inopozabil fa de reclamantul- creditor contractele de vnzare-cumprare translative de proprietate autentificate prin actul notarial nr. 1009 din 14.07.2015 emis de Alexoiu Ioan Ctlin cu privire la imobilul situat n comuna Bleti, sat Gvneti nr. 117, nscris n Cartea funciar nr. 37796 a comunei Bleti, cu nr. cadastral 37796, ncheiate ntre prt i numitul dan Florin, n limita sumelor menionate n contractele de vnzare i pentru care s-a fcut vnzarea. Oblig prtul la plata sumei de 1807 lei cu titlu de cheltuieli de judecat din care 1407 constnd n tax judiciar de timbru i 400 lei onorariu avocat. Cu drept de apel n 30 zile de la comunicare la Tribunalul Gorj. Cererea se va depune la Judectoria Trgu-Jiu. Document:
    08-Feb-16 11:04 qarte Bună ziua, Am fost executat silit imobiliar cu ncăl- cări ale legislației. Am contestat proce- sul verbal al licitației de vnzare a bunu lui imobil personal și suntem n instanță, faza adiministrativă. Vă rog să-mi spuneți dacă n acest timp, suma obținută din adju decare poate fi mpărțită creditorului, di ferența rămasă de bani o primesc de la exe cutorul judecătoresc și dacă pot fi evacu- at nainte de pronunțarea instanței n do- sarul de mai sus? Vă mulțumesc.
    16-Jan-16 09:51 S.Emil Buna ziua si La multi ani pe 2016. Am si eu o intrebare micuta si anume....vreau sa scap de doua hectare de padure (zavoi) si astazi am aflat ca pentru asta trebuie sa fac intabularea....stie cineva daca se poate face ceva cu acel uzufruct in cazul meu sau ce alceva as putea face numai sa scap de acea intabulare care face mai mult decat cer eu pe teren. Va multumesc.
    08-Dec-15 20:19 StudentDrept93 Buna seara! Stie cineva daca in NCC este reglementat concubinajul? Ce statut va avea copilul nascut in concubinaj? Si daca este recunoscut concubinajul si persoanelor de acelasi sex.
    08-Dec-15 20:13 StudentDrept93 Buna seara! Stie cineva daca in NCC este reglementat concubinajul? Ce statut va avea copilul nascut in concubinaj? Si daca este recunoscut concubinajul si persoanelor de acelasi sex.
    03-Nov-15 09:32 Cipri71 buna ziua, intentionez sa depun actele pentru inscrierea posesorului ca proprietar, conform Ordinului 700/2014, pentru un teren intravilan, imprejmuit de 25-30 de ani. Atunci cand am iesit de indiviziune pe cale judecatoreasca mi s-a gresit expertiza, insa am ramas ca posesor in continuare din 2007. Unele persoane imi spun ca mi se va solicita proces verbal de vecinatate, insa art. 84 lit.a imi cere doar "a) declaratia pe propria raspundere a solicitantului data In fata persoanei autorizate - In cazul imobilului Imprejmuit ~i materializat prin elemente stabile In timp, clar identificabile" Precizez ca exista animozitati cu unul dintre vecinii propritari si nu va fi de acord niciodata sa-mi semneze procesul-verbal. Intrebarea mea este: daca unul sau doi foarte vechi locatari/proprietari ai proprietatii vecine imi dau o declaratie notariala de recunoastere a imprejmuirii pentru a indeplini conditia "elemente stabile in timp, clar identificabile", as putea avea castig de cauza? Multumesc!
    02-Nov-15 14:20 raduumirceaa buna ziua,din anul 2008 ma judec cu un avocat.care se pre ca este uns cu toate alifiile. am tot ce se putea dovedi ca nu am primit dif de bai asa cum prevedea un contract si cu toate astea Nu am sanse. vreau sa renunt.la proces.care sunt pasi?? multumesc!!
    15-Oct-15 15:31 formidable Buna ziua, Cum as putea sa procedez in cazul unei actiuni poprire intre jan 2013 - apr 2014 in care s-a recuperat cam jumatate din suma initiala ? Acum dupa mai mult de un an am fost sunat de un birou de avocatura al firmei de recuparare pt. recuperarea unei sume mai mai mari decat diferenta ramasa. multumesc
    12-Aug-15 20:29 Mihaimihai11 Buna seara.Am o nelamurire si as dori sa va cer parerea.Am fost in instanta cu asociatia de proprietari si in urma hotararii judecatoresti am ramas cu debitul de 1489 de lei si penalitati de 1489 de lei.Am achitat debitul si din penalitati doar 100 de lei.Azi am primit somatie de la executor pt achitarea datoriei.In somatie mi se cere sa platesc debitul+penalitatile+cheltuielile executorului.cum procedez daca eu am platit debitul si maine voi achita si penalitatile???Va rog sa imi dati un raspuns.Multumesc
    29-Jul-15 09:25 maria2015 Dispozitie punere in posesie versus art. 11 din Legea 165/2013. Am o problema procedurala dupa cum urmeaza. O primarie a emis o dispozitie de punere in posesie in anul 2013 pentru un imobil. La acea data era deja in aplicare Legea nr. 165/2013, iar conform art. 11, se suspenda orice actiune de emitere titluri de proprietate sau puneri in posesie. Intrebarea este daca aceasta decizie poate fi atacata pe o forma procedurala si care ar fi sustinerea juridica. In privinta continutului de fond, decizia este corecta si respecta o sentinta judecatoreasca. Astept cu interes un raspuns.
    24-Jul-15 00:10 marius_marian Buna ziua! Am primit o citatie in care se precizeaza ca trebuie sa merg in alt oras pentru succesiune. Mentionez ca am handicap gradul 2 si as dori ca aceasta succesiune sa se realizeze in orasul in care locuiesc. Este posibil asa ceva? Si daca da de ce acte am nevoie? Daca nu se poate, ce boala sau ce grad de handicap este necesar ca un proces juridic sa se realizeze in orasul in care locuiesc.
    21-Jul-15 11:45 crry Buna ziua daca o fata care are varsta de 18 ani fara 2 luni pleaca cu un baiat major poate politia sau rintii sa ii faca ceva sau este adevarata legea ca daca ea semneaza ca a plecat de buna voie si el semneaza ca o intretine pana la 18 ani nu are nimeni ce sa le faca
    28-Jun-15 09:35 Alyna-Ery bun ziua am o ntrebare cum pot sa divortez de un cetțean tunisian suntem cstoriți de 2 ani cstoria a avut loc n Tunisia dar am și actul de cstorie roman pot sa divortez și n Romnia sau trebuie sa merg n Tunisia pentru a pune actele pentru divorț
    25-Jun-15 12:38 maria2015 Legea 165/2013 - art. 12 al. 3 Am o problema legata de o viitoare punere in posesie in baza Legii nr. 165 / 2013 pentru un teren in extravilan. La art. 12 pct. 3 se mentioneaza ca “ Fostul proprietar sau mostenitorii acestuia pot refuza terenul din rezerva comisiei locale de fond funciar sau din izlazul comunal, propus in vederea restituirii.”. Stie cineva care sunt pasii urmatori refuzului, deoarece nici in lege si nici in normele metodologice, nu se mentioneaza nimic. Cu multumiri.
    20-Jun-15 22:14 alexandru 32 buna ziua. Sunt cadru militar si am o situatie mai ciudata. vreau sa plec in strainatate cu sotia si fiica mea .Sunt in concediu pt ingrijirea copilului cu handicap pt ingrijirea fiicei mele care sufera de enteropatie glutenica grad 2.Sotia mea isi ia concediu fara plata pt a muncii in strainatate iar eu trebuie sa am grija de copil acolo si a merge la tratament cu ea. as vrea sa mi spuneti daca pot parasi tara si pe ce perioada o pot face .Mentionez ca am fost trimis de la unitate la un avocat pt a mi se spune perioada pe care pot parasi tara daca exista in vreo lege asa ceva.Multumesc
    01-Jun-15 14:58 feri680
    09-May-15 13:29 megtorlo23 Buna ziua,stau in curte comuna la casa,3 familii in curte,noi sunt al 2-lea si la vecinu din spate s-a infundat canalizarea care trece sub cladirea noastra (camara si living),pe hartie la noi totul e in regula,nu este nimik construit ilegal...s-ar putea trage teava pe langa cladire dar cum vecinu are idea ca daca se sparge la noi platim numai noi lucrarea(ceea ce nu inteleg cum,imi faci paguba si mai si platesc...)a facut cerere la primarie ca sa vina sa sparga la noi...intrebarea mea este:are dreptu primaria sa sparga in proprietatea cuiva si sa ma oblige sa si platesc...?
    16-Apr-15 11:04 Liliana2015 Buna ziua. As dori sa ma lamuriti si sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie: Am avut un proces pe rol la judecatorie in dec 2013 ptr pensie de intretinere. Instanta a hotarat sa mi se retina 25 % din venitul net de la data de decembrie 2013 pana cand reclamanta termina studiile dar nu mai tarziu de varsta de 26 de ani, si sa-i dau o anumita suma in plus. In noiembrie 2014 s-a dat aceasta pronuntare de judecatorie. Am mers la un executor si i-am pus acea suma la dispozitia executorului ptr reclamanta. Reclamanta a facut apel si nu si-a ridicat suma consemnata si nici nu a dat curs notificarii de a-mi trimite un cont bancar si adeverinta din care sa reiasa ca este studenta.Apelul facut de reclamanta a fost respins si am obtinut cheltuieli de judecata. Hotararea inca nu mi-a ajuns acasa. Dar reclmanta a pus un executor sa ma execute ptr retinerea de 25% din decembrie 2013 pana in martie 2015. Eu daca merg si depun la executorul meu acea suma tot la dispozitia executorului ptr a veni sa o ridice de ce trebuie sa-i platesc cheltuieli de executare? Este normal sa ma execute prin bunuri mobile? Eu am fost de acord sa mi se retina din salariu pana la 1/2 ptr a reveni la normal dar cica ei ma pot executa pe bunuri mobile daca nu le dau banii toti odata. In cazul in care la mine la munca nu este o baza legala de poprire pe salariu cum procedez? Daca trimite executorul lor hotararea ptr a se trece la poprire de ce sa le platesc cheltuieli de executare cand eu am cerut prin executorul meu contul de virare a sumei si nu s-au conformat. Va rog respectuos sa-mi spuneti cum sa procedez? Multumesc frumos.
    24-Feb-15 03:40 val2 Buna ziua , as dori sa va intreb cum pot opri functionarea unui cabinet de avocatura ce ne tulbura folosinta imobilului , respectiv suntem apelati la interfon de catre clientii acestuia , se fumeaza pe scara scarilor si ni se spune ca nu avem ce face ca este o profesie liberala si nu ii trebuie acordul nostru . Deasemenea ne este fortata usa de la apartament de catre clientii acestuia intrucat spun ca au gresit usa si etajul( avem inregistrari video in acest sens) . Am inteles ca nu ii trebuie acordul vecinilor dar cum se poate opri totusi functionarea acestui cabinet daca ne deranjeaza si ne tulbura folosinta imobilului , este posibil sa il dam in judecata ? Multumesc anticipat ptr cei ce ne vor raspunde
    22-Feb-15 12:16 viorel_georgesc Buna ziua.In data de 08.02.2015 la ora 3:40 masina mea care era parcata pe carosabil langa trotuar in fata casei a fost distrusa total datorita unui pusti de 20 ani care circula cu viteza arucucand cca 4 metri masina de pe carosabil pe trotuar distrugand si gardul cca 4 metri masina oprindu-se intr-un stalp al gardului..apoi masina s-a mai deplasat si la 34 metri s-a oprit intr-o alta masina pe care de asemeni a distrus-o...A venit politia, s-a deschis un dosar penal intrucat au fost 2 pasagere in autoturismul celui vinovat care au fost duse la spital acuzand dureri de coloana..etc...a doau zi politia mi-a eliberat o dovada, a treia zi a venit cel de la societatea de asigurari care a facut mai multe fotografii si care a intocmit "Nota de constatare" Dosar daune cu care am fost trimis la un service auto agreat..unde s-a stabilit o valoare de 12.900 lei , dar s-a stability ca masina nu mai poate fi reparata.Deasemeni cel de la asigurari a mai intocmit o adresa catre IPJ Buzau prin care solicita cauzele, imprejurarile si vinovatia in cazul evinementului petrecut in data de 08.02.2015 ora 3:40 pentru autoturismul..nr...etc..Ieri am fost la Politie sa vad care este situatia si mi s-a spus sa astept ca or sa trimita rspunsul in termenul legal de 30 zile.Acum masina mea este acoperita cu o prelate si se afla in situatia de atunci "parcata" in gardul distrus pe trotuar, nefiind deplasabila...Eu sant bolnav, persoana cu handicap accentuat ,avand grave problem neurologice (masina era condusa de fiul meu ).. nepotul il duceam la gradinita cu masina, la medic ma deplasam cu masina..etc..masina este o necessitate, nu un lux...nu spun marca..dar se vinde o semena masina fabricat in 2007 intre 2400-2700 euro.Am fost vizitat de cateva ori imediat dupa eveniment de cel vinova care mi-a spus verbal ca o sa vina tatal lui sa repare gardul etc..Intrebarea meste are nu era normal sa fiu chemat la politie sa dau o declaratie..ceva??si apoi..pana primesc raspunsul official de la societatea de asigurari eu ce fac?? Pot deschide un process impotriva celui vinovat pentru distrugere?? pot cere daune material pentru faptul ca in aceasta perioada am fost lipsit de mijlocul de transport? Ma gandesc ca la cate "aranjamente" se fac in tara asta oare nu este posibil se se "aranjeze" ceva si sa ma trezesc cu o despagubire cu care sa nu mai pot cumpara o alta masina ? Cel de la asigurari mi-a spus ca ei calculeaza la dauna totala o valora ca o medie a pretului de piata..tinand cont de anul fabricatiei si alti indicatori.si procentul este de 75%...dar aceasta procedura poate dura pana la 60 zile...Va rog in concluzie , daca puteti sa ma sfatuiti ce pasi sa fac pentru a recupera daune materiale eventual pentru faptul ca nu am masina in aceasta perioada, sa solicit o diferenta de pret intre ce o sa mi se acorde de societatea de asigurari si pretul de piata al autoturismului...care este cum am mai spus intre 2400-2700 euro?? Cred ca in asemena situatii ( de distrugere totala cand masina este parcata si nu in traffic) cel vinovat ar fi trebuit sa imi puna la dispozitie pe cheltuiala sa un autoturism cu care sa ma pot deplasa ..Multumesc anticipat pentru timpul acordat si eventualele raspunsuri
    19-Feb-15 11:25 Ibrahimovici In anul 2009 ntre mine şi fosta soţie s-a pronunţat divorţul prin acordul ambelor părţi şi fără motivare.eram căsătoriţi din 1988.Din 2006,deci ăn timpul mariajului,eu sunt ncadrat n gr.II de invaşiditate.cu pierderea totală a capacităţii de muncă.Intrebarea me este dacă pot beneficia de prevederile art.389 din Noul C.C. şi care sunt paşii de urmat.Menţionez ca nu m-am recaatorit şi ca am părăsit domiciliul conjugal din motive,socotesc eu,ntemeiate.imobilul proprietate comună a fost cedat singurei noastre fiice,de comun acord,acolo locuind pe mai departe şi fosta soţie.Nu s-a efectuar partaj.
    28-Jan-15 17:12 florincucu e normal sa masoare pamantul agricol primaru si sa schimbe pozitia fara sa anunte oameni.in cazul in care au fost impartite acum multi ani nu au fost probleme si acum sa gasit ca nu mai are teren o persoana si din cauza asta au schimbat asezarea sai vina mai bine lui cand munceste anumite terenuri.eu acum trebue sa platesc sa vad daca e terenu intreg sa masor din nou ca e posibil sa nu mai am la fel.e noemal pe terenul meu sa vina sa masoare fara sa imi prezinte un act ca are dreptul sa masoare.oare am castig in instanta daca imi puteti da un raspuns.rog seriozitate
    27-Jan-15 08:31 luci777779 Buna ziua.Am girat un alt pensionar, si nu a mai platit,CAR-ul. a recuperat banii de la mine(poprire pe pensie)in urma unui proces.POT RECUPERA BANI? Daca da , pot fara avocat sa dau in judecata?
    19-Jan-15 00:15 arminzit salutari. in actiunea de divort ce am intentat cu putin timp in urma, am specificat clar, ca nu sunt de accord cu pastrarea numelui pe care (inca) sotia mea l-a dobandit prin actul de casatorie. am fost luat in deradere de catre respectiva, care, este foarte convinsa ca instanta ii va indeplinii dorinta, Acela de pastrare a numelui. mentionez ca sotia nu este personaj public si banuiesc, nu exista motive temeinice incat judecatorul ii va da drept de cauza, cel putin sub acest aspect. va rog sa ma lamuriti si sa ma indrumati ce cai legale va trebui sa intreprind intru a-mi satisfice dorinta. multumesc.
    16-Jan-15 14:46 bluesy sky Buna ziua. O persoana poate mosteni bunuri lasati de parinti n Romania, fiind apatriata de nastionalite straina dar nascuta n tara ? Daca puteti sa ma ajutati cu aceasta ntrebare, va multumesc mult.
    13-Jan-15 22:05 flory flory Vreau sa intreb: Iubitul meu are un credit bancar pe care nu la mai platit de ceva timp. Asi vrea sa aflu daca eu ma casatoresc cu el dupa casatorie ma va afecta si pe mine executarea silita a instantei de judecata sau nu tinin d cont ca el a fost facut de el inainte de cununia civila. Astept raspun. Cu multumiri.
    22-Dec-14 18:37 zangulea buna seara am o nelamurire pe data de 30, 10, 2014,am primit un plic de la electrica reprezentand preaviz cu antreruperea energiei electrice ,datorand eu suma de 1.797 ron anscrisa pe preaviz .am fost la enel titu si au spus ca nu am verificat contoarul de la stalp unde este montat ,cei care lau montat firma x au spus ca e an custodia lor .ami puteti spune eu trebuia sa citesc luna de luna indexul si sa ai informez pe cei de la enel .va multumesc ,astept urgent raspuns
    27-Nov-14 19:20 carpatina kretzu: da, sunteti coproprietar in indiviziune cu ceilalti mostenitori. Pentru a putea cunoaste cat vi se cuvinte din mostenire, va trebui sa dezbateti imparteala mostenirii la Notar sau in instanta daca nu va intelegeti toti mostenitorii.
    27-Nov-14 19:19 carpatina pensia alimentara este destinata pentru intretinerea copiilor, ei fiind minori si fara posibilitati de a se intretine singuri. Daca doriti sa faceti economii, puteti face, insa nu din banii care se cuvin minorilor. altfel riscati sa primiti o plangere penala pentru lasare fara ajutor a unei persoane minore.


  Pentru a introduce, trebuie mai intai sa fii inregistrat pe site.

  Arhiva mesaje: | 1 .. 50 | | 51 .. 100 | | 101 .. 150 | | 151 .. 200 | | 201 .. 250 |

  Sectiunea Discutiilor Juridice este gestionata de
  Carpatina Rora

  Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  74 useri online

  Useri autentificati: