DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

DreptOnline.ro:: Discutii de specialitate - Drept Administrativ


Camera discutiilor Juridice
Pentru refresh, Click
Important
 • Camera este strict dedicata discutiilor de specialitate - Drept Administrativ, fiind dedicata exclusiv schimburilor de opinii intreb specialistii/viitorii specialisti ai acestui domeniu, pentru cresterea calitatii discutiilor din aceasta Camera, orice postare care nu se incadreaza in aceasta privinta va putea fi stearsa de catre echipa DreptOnline.ro

  :zambet:  :jenat:  :limba:  :nedecis:  :nebun:  :ranjit:  :ras:  :sf:
  :suparat:  :surpriza:  :imbratisare:  :bolnav:  :ganditor:  :mirare:  :inima:  :pui:
  :hmm:  :plans:  :trist:  :plictis:  :ochi:  :alint:  :pupic:  :floare:


  Nu poti posta un mesaj decat daca esti inregistrat(a) - Login

  Pentru Avocatii/Specialistii interesati: a fost lansata sectiunea Intrebarilor publice, care contine intrebari de la useri DreptOnline.ro, interesati in informatii/servicii juridice: [AICI]. Introducerea unui raspuns acolo va permite obtinerea datelor de contact ale celui(ei) care a postat intrebarea, pentru contactarea directa ulterioara.

  Pentru userii nespecialisti, interesati in informatii/servicii juridice: puteti posta intrebarile dvs [AICI].


 • Useri inregistrati in Camerele discutiilor:

    13-May-10 12:36 lukacs legea 514 Art. 3. - (1) Consilierul juridic numit n funcie are statutul funcionarului, potrivit funciei i categoriei acesteia. (2) Consilierul juridic angajat n munc are statut de salariat. daca are statut de salariat bineinteles ca are indemniyatie de concediu
    21-Apr-10 14:16 blonda_maria consilierii juridici contractuali primesc indemnizatie de concediu?
    21-Apr-10 14:15 blonda_maria consilierii locali pot raspunde in fata legii daca nu aproba un SF, ducand la imposibilitatea de a trimite proiectul spre finantate?
    19-Mar-10 15:27 lukacs exista si posibilitatea atribuirii prin negociere directa, dar si acesta are procedura legala.
    18-Mar-10 16:43 pretorian un manager de spital orasenesc,are dreptul de a rezilia un contract de prestari servicii fara motiv si de a face contract cu o alta firma la un pret mai mare fara licitatie?(mentionez ca spitalul este de stat si decizia a fost luata abuziv fara a fi consultat nici un membru din administratie si fara stirea juristului institutiei)
    24-Nov-09 22:33 rora ...si i se aplica legea invocata.
    24-Nov-09 22:32 rora Da, unitatea scolara este institutie publica.
    16-Nov-09 14:55 captivislex O unitate scolara poate fi considerata ca fiind o institutie publica unde se presteaza servicii de interes public? Scolilor li se poate aplica art 10, alin 4 din Legea 329/2009? Adica, directorul unei scoli poate ca, in lipsa sau în cazul în care, ca urmare a opţiunii exprimate de salariat, nu se poate asigura continuitatea serviciului de interes public, sa stabileasca intervalul şi numărul de zile libere, precum şi reducerea programului, astfel încât să nu fie efectuate mai mult de 4 zile libere într-o lună, iar diminuarea salariului să nu depăşească nivelul prevăzut la alin. (1)?
    16-Nov-09 12:54 lukacs daca toti sunt de acord puteti face si un contract de utilizare sau chiar cumparare cu asociatia la notar.....
    08-Nov-09 11:09 rora Inainte de orice, trebuia sa solicitati acordul pentru a ocupa uscatoria si pentru a o amenaja ca o camera.Poate nu ar fi prea tarziu si acum sa faceti acest lucru.
    08-Nov-09 08:09 iga salut. sunt nou aici,dar am si eu o intrebare.locuiesc la mansarda unui bloc cu parintii,chirias la stat de 18 ani.datorita spatiului mic ne-am extins in uscatoria blocului ,care se afla pe acelas hol,iaar accesul se face pe o scara de serviciu separata de cea principala.dupa investitia facuta asupra camerei (electrica,apa,termopane,parchet,zugraveli etc.)am o teama ca exista posibilitatea ca asociatia blocului sa-mi ceara sa parasesc aceasta camera. daca se-ntampla acest lucru ce as putea face ?
    01-Nov-09 09:43 rora ...legi adoptate mai repede, datorita procedurii ...si sigur mai sunt si alte avantaje; dezavantaje?..nu se prea vad la orizont
    01-Nov-09 09:42 rora O singura camera=numar redus de membrii, cheltuieli de toate felurile, mai putine, posibil -membrii mai bine motivati pentru a ocupa acele -mai putine locuri, mai multa grija a noastra, pe cine alegem....
    31-Oct-09 19:06 ursuleasa.ionut care sunt avantajele si dezavantajele unui parlament unicameral?
    18-Sep-09 20:00 rora mausi: la primarie aveti de achitat anual taxa de firma care este de vreo 30 lei. Daca pana acum nu ati achitat-o, grabiti-va, pentru ca se aplica penalitati.
    24-Aug-09 21:14 carpatina Docan: daca o astfel de dovada va este necesara, atunci va trebui dvs insusi sa faceti demonstratia in fata acelei autoritati care este competenta a rezolva problema dvs. Disputa exista si se pare ca inca nu s-a ajuns la un numitor comun: probabil ca parlamanetarii vor decide daca sunt functionari publici si personalul militar din cadrul penitenciarelor. Ar fi bine sa scrieti pe adresa de email a Parlamentului opinia dvs.
    24-Aug-09 21:10 carpatina gabi1974: de obicei competenta unor persoane capabile nu este apreciata de superiorii lor. Se pare ca sunteti o persoana competenta la locul dvs de munca, iar superiorii nu vor sa aprecieze acest lucru. Daca incercati sa contestati decizia lor, nu veti face decat sa va stresati si chiar imbolnavi. Nu se merita un astfel de sacrificiu pentru o coaja de paine amara. Schimbati-va locul de munca.
    24-Aug-09 21:06 carpatina mausi: adresati-va la Registrul comertului la biroul de informatii primiti lamuririle necesare.
    05-Jun-09 20:47 gabi1974 Am primit o decizie de mutare definitiva la un alt compartiment fara sa mi se ceara acordul meu. Precizeaza prevederile art.91 ali 2 lit c si art 100 din legea 188/1999, aviz favorabil ANFP pt functiile publice din cadrul institutiei publice, organigrama institutiei publice. Apare mentiunea se muta definitiv cu post cu tot. Au fost folosite manevre dolotive in sensul ca in urma cu 30 de zile s-a inceput cu un ordin de numire pe comisii de evaluare fara sa mi se spuna clar care este statutul meu desi am fost si in audienta, dupa care mi-au dat aceasta decizie de mutare Cum pot proceda in acest caz? Pot face contestatie in termenul de 30 de zile direct in instanta de contencios administrativ invocand mentinerea mea in postul actual este de natura sa sporeasca eficienta activitatii institutiei publice ? Sau trebuie sa introduc plangere prealabila in baza legii 554/2004 unde sa mentionez motivul invocat anterior ? Nu este abuziva mutarea mea mai ales ca in compartimentul de unde am fost mutat este nevoie imperioasa de persoane cu pregatirea mea ?
    04-Jun-09 23:02 mausi Buna. Am un S.R.L cu sediul la domiciliu,de ce aprobari am nevoie de la primarie s-au ce trebuie sa platesc la primarie ca totul sa fie in ordine .Eu tot intreb contabila mea daca mai am nevoie de ceva si-mi spune ca totul este in regula,dar din auzite nu ar fi si-mi este frica sa nu ma trezesc cu niste amenzi uriase. V-a multumesc
    19-May-09 22:35 Docan Cum se poate dovedi, pe temeiul legii 188/1999, ca personalul militar din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor se distinge in mod evident de functionarii publici din structurile administratiei publice centrale si locale, subordonate administrativ Administratiei Nationale a Functionarilor Publici? Astept opuinii argumentate pe adresa de e-mail alex680109@yahoo.com. Cu multumiri!
    06-Apr-09 22:07 carpatina marianxlt: pe asta chiar ca n-o mai stim. salariul de obicei vi-l spune angajatorul sau se negociaza de cele doua parti (angajator si angajat).
    06-Apr-09 15:18 marianxlt O intrebare - am aplicat pentru un post de coordonator trafic si m-ar interesa cam care este nivelul salariului? Multumesc
    29-Mar-09 09:44 carpatina covaci: din pacate, nu puteti face nimic. Inseamna ca sunteti "fragila" in fata stressului. Probabil ca ati dat un test psihologic sau probabil vi s-a pus la interviu vreo intrebare capcana, in care exista doar un singur raspuns prin care examinatul prin raspunsul sau poate convinge ca este rezistent la stress. Cu stressul nu este de glumit. Stressul va poate arunca in boli incurabile sau in datorii pe toata viata.
    26-Mar-09 13:06 covaci am participatla un examen de grad profesional unde dapa promovarea probei scrise am fost declarat respins la proba orala; proba orala a constat in verificarea aptitudinilor si comportamnntului in conditii de stres; ce se poate face in atacarea rezultatului de la proba orala?
    20-Mar-09 20:36 carpatina catre crista 2009: stimata doamna, imi cer scuze ca va voi pune o intrebare: dumneavoastra stiti cumva pe ce lume traiti?... Cum ati infiintat acel bar fara sa aveti acordul tuturor locatarilor?!!!... Cine v-a dat o astfel de autorizatie?!!!.... Sa ziceti mersi ca inca mai functionati si ca mai sta barul acela in picioare pana la ora 1 din noapte!!!...
    07-Mar-09 10:57 dede20 unde pot gasi textele de legi cu o actualizare cat mai recenta?? de exemplu legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului si a Ministerelor Romaniei??
    08-Feb-09 14:55 crista2009 Avem un bar cu o terasa.vara clientii stau bineinteles pe terasa.Barul este langa piata.In apropiere sunt si doua blocuri de locuite.O singura familie de la unul din aceste blocuri fac reclamatii peste tot:la politie,la primarie;cica e galagie si nu pot dormi(barul este deschis pana la ora 1 noaptea).Aceste reclamatii sunt mai mult din rautate facute.De ce nu se plang si ceilalti locatari?Cum ii putem linisti?
    29-Jan-09 15:13 Ranonik24 Buna ziua. Are dreptul un administrator sa vanda 'uscatoria'(camera de se gaseste in fiecare scara a blocului)de pe scara unui bloc fara aprobarea vecinilor. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
    24-Jan-09 21:43 clement DEci: Poate un consilier local sa deruleze un contract cu Consiliul local al carui membru este el ???Astept raspuns la; pintilie_clement@yahoo.com
    23-Jan-09 19:07 clement Daca un consilier local detine unSRL sau SNC, oare poate sa participe la licitatiile Consiliului local,al carui membru este,si sa deruleze apoi un contract:-de inchiriere,con- cesiune,vanzare-cumparare,etc? Chiar si tinanad cont de art.47 din Lg.215/2001,si de Statutul alesilor locali, si de art.90 din Lg161/2001. Cu respect,asteptam raspuns fff urgent la: pintilie_clement@yahoo.com pintilie.clement@gmail.com
    21-Jan-09 18:52 palmihaly Buna. Am si eu o intrebare in legatura cu OU 223/2008. Angajarile se refera si la posturi de soferi? Iese un sofer in pensie, fiind unicul sofer la insituie. Nu poate fi angajat nimeni in locul lui pana la data de 31 decembrie anul curent? Multumesc pt. raspuns.
    16-Jan-09 18:32 clement As pune in discutie doua teme: -1) OU nr.68/2008 privind vanzarea spatiilor cu destinatia de cabinete medicale,a mai fost contestata la C Const.a Ro,pentruca in art.4 alin.(1),se afal scrisa sintagma,,cons.loca- le POT aproba prin hotarare"... Avem consacrata o optiune ???S-au este o nefe ricita exprimare de text ambiguu ??? -2)In cazul asistentului personal,este acesta asimilat cu salariatul din productie,doar pt. simplul c.i.d.m. si astfel se va putea el prevala de art.111 C M-cii ca sa ceara orele suplimentare,proprii doar salariatilor din productie,cf.art.113-120 C M-cii ??? e-mail:pintilie_clement@yahoo.com
    16-Jan-09 10:56 clement Pote cineva sa-mi ofere opinia in legatura cu art.4 alin.(1)din OU nr.68/2008,unde este sintagma...,,C.L. POT.." Avem aici o latitudine a consiliului local,in aprobarea listei cu spatiile cu destinatia de Cabinete medicale ??? Asteptam opinia dv-stra la adresa: pintile_clement@yahoo.com
    14-Jan-09 13:41 carpatina ce intelegeti prin notiunea de "tehnocrat"?
    10-Dec-08 11:33 alexandru777 Imi poate raspunde cineva la urmatoarele intrebari? 1. In momentul desemnarii candidatului la functia de Premier, de catre Presedinte, este obligatoriu ca acel candidat sa fie parlamentar sau este suficient sa fie doar membru al unui partid. 2. In ce conditii poate fi desemnat un candidat la functia de Premier daca respectivul candidat este tehnocrat? 3. In ce conditii se poate valida de catre Parlament un guvern tehnocrat?
    04-Dec-08 17:58 r1mircea Care este temeiul legal care reglementeaza vechimea de minim 2 ani intr-o scoala de conducatori auto autorizata, pentru a desfasura activitatea de instructor auto sub forma unei activitati independente. Mentionez faptul ca Oficiul registrului comertului a respins o astfel de cerere ca nefondata, pe motiv ca ptr. aceasta activitate independenta este necesara o vechime de minim 2 ani.
    12-Nov-08 13:26 iuly31 scutire de impozit pe veniturile pe salarii (pentru persoanele cu handicap grad II accentuat )include si comisioaele aferente? de exemplu sunt persoana cu handicap grad II accentuat si pe linga locul de munca pe care il detin mai lucrez si la o firma de asigurari,ca agent colaborator, acolo mi sa spus ca nu beneficiez de scutire de impozit pe comisoanele pe care le primesc , imi poate da cineva o explicatie ? va multumesc
    07-Nov-08 22:53 carpatina rakkim: va trebui sa va judecati. Il chemati in judecata pe cel care a construit casa pe calea de acces. Sa depuneti in instanta copie de pe actele unde se poate vedea ca acea cale de acces exista si era inscrisa pe planul imobilului. ---------dar, veti mai avea un hop de trecut, si anume sa faceti o cerere catre primarie sa va comunice daca a fost autorizata acea persoana sa-si construiasca casa si rugati primaria sa va comunice actele de autorizare. In termen de 30 de zile veti primi raspuns de la primarie. Banuiesc ca raspunsul primariei va va nemultumi, de aceea, hopul dvs va trebui atunci adus in fata instantei de contencios administrativ. Asta presupune sa chemati separat intr-un alt proces primaria in judecata daca aceasta va refuza comunicarea actelor de autorizare cerute de dvs. Totodata la acea instanta sa cereti anularea autorizatiei de constructie a casei respective, fiindca nu s-a luat consimtamantul dvs in calitate de beneficiar al acelui acces de trecere. Deci proprietarul terenului pe care exista acea trecere nu avea voie sa faca nimic de natura sa va impiedice folosinta acelui acces. ----------------Deci, recapitulez: un proces pentru anularea autorizatiei de constructie si un alt proces pentru demolarea casei.
    07-Nov-08 22:36 rakkim buna ziua ,am si eu o problema legata de drumul meu de acces in drumul principal.o sa fiu cat mai minutios si sper sa primesc un raspuns ,e o situatie destul de grava.este vorba de o bucata de teren pe care stramosul meu a impartit-o celor doi fi jumi-juma.primul fiu a avut doi fi carora le-a impartit partea lui tot jumi-juma.al doilea fiu a avut doar un urmas caruia ia lasat partea lui(fiecare proprietate mergea pana in raul satului).printr-o conventie dintre ei terenul se dispunea astfel: drumul de acces era in partea de jos a proprietatilor fiecaruia,lasand putin spatiu intre rau si drum pentru ca fiecare sa isi instaleze cate un grajd pt animale.(mentionez ca proprietatea cea mai mare e a mea si e ultima dintre cele trei,deci eu ca sa ajung in drumul principal trebuie sa trec pe drumul lasat de bunicii mei facut prin celelalte doua proprietati).toate bune pana acum 2 ani cand se trezeste un unchi de al meu sa isi puna o casa in locul unde avea grajd (deci intre rau si drumul de acces lasat de bunici).acesta avea deja o casa construita fix langa drumul de acees dar in partea cealalta a drumului,astfel ca dupa construirea celei de-a doilea case eu raman cu un drum de acces de 2.60 m.v-as ruga sa imi spuneti daca pot beneficia de drum cu servitute si daca da, care ar fi latimea acestuia. Mentionez ca drumul de accees a fost notat in acte si exista si pe harta satului ,si a fost notat ca drum de acces ,nu carare sau altceva.trebuie neaparat sa apelez la tribunal sau exista si alte metode ca sa imi acorde drumul cu latimea legala?(inafara de varianta cu vorba buna ca am incercat deja si nu merge deloc),va multumesc mult si sper sa primesc raspuns la problema mea,m-ati ajuta enorm de mult!!!
    27-Oct-08 08:47 Dan Raspunsurile sunt voluntare. Vi se raspunde doar daca cineva doreste acest lucru. Pentru a fi sigur ca primiti un raspuns, contractati o consultatie juridica la un avocat din localitatea dvs.
    26-Oct-08 09:15 SCR Buna ziua, chiar nimenea nu se mai ocupa de acest forum...? Dupa cum se vede intrebarile sunt multe dar in acelasi timp raspunsuri foarte putine.
    24-Oct-08 21:19 SCR Buna seara Detin o casa nationalizata in baza Legii 112 dobandita de mama mea in anul 1984. In anul 1993 am facut un schimb cu o ruda pe o perioada de 2 ani totul fiind facut cu acte in regula. In 1996 am revenit la vechiul domiciliu tot cu acte in regula. As dori sa stiu daca in prezent pot cumpara acest imobil. Mentionez ca din partea Primariei si a Prefecturii locale, mi s-a eliberat o adeverinta ca aceasta locuinta nu este revendicata neexistand mostenitori. Am primit de la Primaria locala (serviciul tehnic)urmatoarele: nu puteti cumpara locuinta motivand art.1 pct.6 din HG 11/29.01.1997 si care se afla sub incindenta art.9 din 26.01.1997. Va rog sa ma lamuriti cu privire la aceste motive mie nefiindu-mi clar ceea ce am primit de la Primarie. Cu multumiri.
    24-Oct-08 13:45 avibz Ce parere aveti de termenul "documentatie urbanistica" din Ord. 27 / 27.08.2008?
    18-Oct-08 13:22 mariana73 as dori sa ma consult cu un specialist in aceasta problema :de a lua o decizie ce este de facut si la cine sa apelez! adresa mea de mail: mariana_steaua2007@yahoo.com
    18-Oct-08 13:18 mariana73 la ce sotutie sa apelez
    18-Oct-08 13:17 mariana73 va rog spunetimi ce sa fac?? sa- i trimet doamnei o notificare ??
    18-Oct-08 13:14 mariana73 DOAMNA DE LA SPATIU LOCATIV nu-mi trimete casa ca liber la primarie sa pot obtine extinderea!!
    18-Oct-08 13:12 mariana73 am depus nenumarate cereri de extindere si raspunsul este ca locuinta nu figureza in sector 5 !
    18-Oct-08 13:09 mariana73 as dori sa obtin o extindere casa de ICRAL


  Pentru a introduce, trebuie mai intai sa fii inregistrat pe site.

  Arhiva mesaje: | 1 .. 50 | | 51 .. 100 | | 101 .. 150 | | 151 .. 200 | | 201 .. 250 |

  Sectiunea Discutiilor Juridice este gestionata de
  Carpatina Rora

  Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  43 useri online

  Useri autentificati: