DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

DreptOnline.ro:: Discutii de specialitate - Drept Comercial


Camera discutiilor Juridice
Pentru refresh, Click
Important
 • Camera este strict dedicata discutiilor de specialitate - Drept Comercial, fiind dedicata exclusiv schimburilor de opinii intreb specialistii/viitorii specialisti ai acestui domeniu, pentru cresterea calitatii discutiilor din aceasta Camera, orice postare care nu se incadreaza in aceasta privinta va putea fi stearsa de catre echipa DreptOnline.ro

  :zambet:  :jenat:  :limba:  :nedecis:  :nebun:  :ranjit:  :ras:  :sf:
  :suparat:  :surpriza:  :imbratisare:  :bolnav:  :ganditor:  :mirare:  :inima:  :pui:
  :hmm:  :plans:  :trist:  :plictis:  :ochi:  :alint:  :pupic:  :floare:


  Nu poti posta un mesaj decat daca esti inregistrat(a) - Login

  Pentru Avocatii/Specialistii interesati: a fost lansata sectiunea Intrebarilor publice, care contine intrebari de la useri DreptOnline.ro, interesati in informatii/servicii juridice: [AICI]. Introducerea unui raspuns acolo va permite obtinerea datelor de contact ale celui(ei) care a postat intrebarea, pentru contactarea directa ulterioara.

  Pentru userii nespecialisti, interesati in informatii/servicii juridice: puteti posta intrebarile dvs [AICI].


 • Useri inregistrati in Camerele discutiilor:

    09:43 lukacs pentru un debit intre doi comercianti de ce ar fi dat in consemn la fisc???? raspunderea personala a administratorului poate intra in discutie doar in cadrul procedurii falimentului in cazul in care lichidatorul judiciar aduce dovezi ca ati actionat cu rea/credita....orice debit intre parsoane se prescrie in 3 ani....si executarea la fel iar fata de bugetul de stat in 5 ani.....
    12:15 carpatina catre sacalu 78: s-a abrogat de mult legea care prevedea ca cel care nu poate plati datoriile, va fi inchis. Daca nu sunt bunuri de executat, veti fi dat in consemn la fisc, si toata viata dvs veti fi urmarit de fisc, in sensul ca atunci cand veti realiza venituri impozabile, fiscul va pune popriere pe acestea pana la lichidarea completa a creantei.
    23:45 sandulescu O pfa poate sa-si deschida punct de lucru in alt judet? Cum se procedeaza?
    12:18 ALEXMITACHE Documentele, al căror original este redactat într-o limbă străină, opozabile într-o cauză de drept comercial, trebuie obligatoriu traduse în limba română? Dacă DA, care este temeiul legal al acestei obligaţii, în afară de art. 13 din Constituţia României? Multumesc!
    17:56 r1mircea Care este temeiul legal care reglementeaza vechimea de minim 2 ani intr-o scoala de conducatori auto autorizata, pentru a desfasura activitatea de instructor auto sub forma unei activitati independente. Mentionez faptul ca Oficiul registrului comertului a respins o astfel de cerere ca nefondata, pe motiv ca ptr. aceasta activitate independenta este necesara o vechime de minim 2 ani.
    18:10 sacalu78 .chiar nu poate sa imi raspunda nimeni.va rog sant disperat.
    17:44 sacalu78 va rog sa imi raspundeti daca am o societate comerciala si am o datorie catre o alta societate comerciala de 5 luni,societatea ma actionat in instanta cu propunere de somatie de plata in 30 zile,daca in cele 30 zile nu am suma necesara sa achit si se cere sa ma execute silit si nu am nici un bun pe numele meu se poate transforma in dosar penal,ce se poate intampla.multumesc
    10:04 daly va rog imi raspunde si mie cineva la intrebare,astept de cateva zile
    17:20 daly as dori si eu sa ma lamuriti intr-o problema.am o firma din 2006 iar eu vreau sa-i inchei activitatea.cum ar fi mai simplu sa fac tinand cont ca am si cateva datorii(sume nu f mari),sa o declar falimentara apeland la un lichidator sau sa-i suspend activitate pe cel mult 3 ani,iar daca o suspend care este limita pana cand trebuie sa platesc datoriile ramase.va multumesc
    15:03 lukacs fiind vorba de o sanctiune.....eu zic ca sunt limitative....dar nu obligatorii....poate fi exclus, daca cineva are alta parere sa o impartaseasca
    15:08 marijuanamija nu imi poate rasp chiar nimeni la aceasta intrebare?
    19:47 marijuanamija Cazurile de excludere prevazute in art 222 din legea 31/1990 republicata si modificata au caracter exemplificativ sau limitativ?
    14:38 stefyy am o firma de xerox si as dori sa mai adaug ceva in aceea firma daca se poate as dori sa adaug spalatorie auto pe aceeasi firma.cum sa fac o firma de spalat auto de ce acte imi trebe.imi puteti raspunde
    14:29 lukacs instanta fara doar si poate va declina competenta si va constata ca nu e apel .....
    12:18 stelutaalistar As aprecia cateva opinii in ceea ce priveste urmatorul aspect : mi s-a admis cererea avand ca obiect SOMATIE DE PLATA pentru o creanta certa , lichida ,exigibila de JUDECATORIA SECTOR 3 . Cu drept la actiune in anulare in 10 zile de la comunicare.Debitoarea face APEL i n termenul de 10 zile . Dosarul ajunge in TRIBUNAL . Pe 19 noiembrie am termen. Ce parere aveti ?! Poate instanta in baza principiului rolului activ sa schimbe incadrarea cererii adica din apel in actiune in anulare si sa-si decline competenta in favoarea JUD S 3 , competenta sa solutioneze cererea in anulare ? (cf. prev O.G. 5/2001- cererile in anularea somatiei de plata se judeca de instanta comp ptr judecarea fondului ). Sau sa cer sa se respinga apelul ca inadmisibil ? Totodata in APEL debitoarea contesta ca marfa ar fi fost predata de mine creditoare.Iar ce a fost predat nu a fost corespunzator lucrat.Mai afirma ca 2 din facturi nu sunt stampilate si ca sunt semnate de o persoana care nu avea calitatea de reprezentant al firmei .Asta afirma in apel .Cand s-a judecat somatia de plata nu s-a prezentat nimeni , nu au depus intampinare si s-a indeplinit corect procedura de citare. .As ruga o parere si in acest sens.
    11:26 lukacs doar prin intermediul lichidatorului
    15:55 otillia am si e intrebare:) cum pot recupera creante sub forma de garanti din masa credalaa unei societati intrate in faliment?
    14:09 rora discutam si despre drept comercial, doar asa se si intituleaza sectiunea. Care este problema?
    20:31 rora Completare, raspuns pentru Tania: Obiectul de activitate al unei firme poate fi oricand completat cu orice alt obiect de activitate, sau cu mai multe, chiar. E un formular la Registrul comertului care se completeaza. Anterior, trebuie o Hotarare a adunarii generale a asociatilor care sa stabileasca acea completare a obiectului de activitate. Se poate chiar schimba obiectul principal de activitate cu altul.Se percepe o taxa in functie de numarul randurilor din hotararea ad. gen., de asemenea taxa pentru publicare la MO si alte "mici" taxe, intre 400-600 ron.
    20:22 rora Temeiul legal este OGU nr. 28/1999 republicata cu modificarile la zi, in 2007 si in vigoare din 31 august 2007.
    20:21 rora Nici pentru asociatie familiala.
    20:20 rora Pentru PF sigur nu va trebuie.
    20:19 rora Nu, tocmai am mai raspuns unei persoane
    19:48 sandel76 nici-un raspuns? e cineva online
    15:51 sandel76 as dori sa imi deschid o ASOCIATIE FAM. sau o PERS. FIZICA AUTORIZATA. Ce ma sfatuiti? pentru amandoua trebuie casa de marcat?
    09:06 carpatina cu placere si SUCCES!
    11:18 SIMONEL Multumesc pentru adresa si 0 zi buna ,Costin si Simonel.
    15:37 carpatina Centrala Mercedes isi are sediul in Stuttgart. cauta detalii pe www.daimler.com Aici ai Address: Daimler AG 70546 Stuttgart Germany Phone: +49 711 17 0 Fax: +49 711 17 22244
    23:31 SIMONEL brevetul este valabil in tarile membre U.E.problema este ca nu pot intra in legatura cu departamentul central Mercedes din germania .Daca puteti sa-mi trimiteti o adresa prin care sa intru in legatura,incerc de doua saptamani si nu reusesc. va rog sa ma ajutati.multumesc.
    16:53 simonel sunt detinatorul brevetului de inventie pentru o noua optiune auto ne existenta pe piata in nici o tara.doresc sa o vand in Germania dar cui sa ma adresez?,exista adresa de E-mail? va rog raspunsul la E-mail costinmatiz@yahoo.com multumesc.
    20:33 nikull am fost victima unui schimb valutar cu formular de acceptare al schimbului valutar...dar formularul al doilea nu are semnatura mea ci numai stampila si semnatura casei de schimb...primul mi-a fost bagat printre bani si l-am semnat....din ...prostie...de asemenea pe acest formular mai apare o nota in final care nu e formulata si in engleza,deasemeni si pe primul...ordinul anpc 205/2007 spune ca acest formular trebuie sa se intocmeasca in romana si engleza si in doua exemplare unul pt consumator si unul pt operator...cei de la opc bacau mi-au dat un raspuns de sa cad jos...articolul face referire la intocmire nu si la semnare...desi cu un articol mai sus ordinul definea forma formularului si el trebuie sa contina ati semnatura consumatorului cit si a operatorului...cit despre acea nota netradusa in engleza cum specifica ordinul nici nu aminteste nimic desi eu am pus la dispozitie o copie xerox anexata petitiei...cui sa ma adresez?am mai cerut o data un raspuns transant daca a respectat ordinul anpc 205 sau nu,daca raspunsul va-a fi ca a respectat pe cine sa sesizez?pna,instanta in contencios administrativ.
    10:03 lukacs intreaba la registrul comertului.....poti face un punct de lucru cu acea activitate. pentru sediu in acelasi imobil art.17 din Legea 31/1990 La același sediu vor putea funcționa mai multe societăți, dacă este îndeplinită cel puțin una dintre următoarele condiții: a) imobilul, prin structura lui, permite funcționarea mai multor societăți în încăperi diferite; b) cel puțin o persoană este, în condițiile legii, asociat în fiecare dintre societăți; c) dacă cel puțin unul dintre asociați este proprietar al imobilului ce urmează a fi sediul societății.
    17:05 tania. important! pot exista doua firme in acelas sediu?
    16:26 tania. as vrea sa stiu cum deschid in cadru unei firme un nou domeniu de activitate destul de diferit de cel in curs, este o firma de consultanta si mai vrea sa deschid un magazin de arta, cine-mi poate spune pe cine sa intreb:-)
    12:35 lukacs pai daca aveti orice bunuri pe nume executorul judecatoresc le va identifica si le va vinde in contul creditorului....daca nu aveti nimic de executat....se va pune poprire pe salariul dvs. sau alt venit pe care il aveti.....
    17:22 saro am un credit de nevoi personale pe care nu l-am mai putut plati ...si intre timp am primit o instiintare de executare silita de la de la o firma de specialitate. Clar ca nu am atatia bani in acest moment,ce este de facut in acest caz.
    17:20 saro cineva?
    17:19 saro am un credit de nevoi personale pe care nu l-am mai putut plati ...si intre timp am primit o instiintare de executare silita de la de la o firma de specialitate. Clar ca nu am atatia bani in acest moment,ce este de facut in acest caz.
    15:22 lukacs cererea de suspendare a executarii silite se face la instanta de judecata nu la organul de executare.....fiind deja proces pe rol.....
    16:28 crisallida va aflati sub incidenta codului de procedura fiscala, asadar, faceti o cerere se suspendare a executarii la organul care a emis actul de executare silita si anume mefp, la executorul care se oacupa de cazul dumeavoastra, pt mai multe lamuriri scrieti mi si va voi indruma
    14:58 lukacs in cadrul unui proces de contencios administrativ se poate cere suspendarea executarii silite.....cf cod procedura fiscala, sau cf legii contenciosului adm......cu punere de cautiune....asa ca cereti de urgenta suspendarea altfel...legea nu spune ca procesul pe rol suspenda executarea.
    12:58 she ...niciun raspuns?!
    12:52 she Buna ziua! am si eu o nelamurire. exista o situatie data in care X, persoana juridica se afla in proces cu Ministerul Economiei si Finantelor publice ptr. neplata unor taxe. Instanta de Judecata nu a pronuntat nicio hotarare, procesul fiind in ca in derulare. cu toate acestea, MEFP a dispus blocarea conturilor bancare lui X. s-a mers la registratura ptr. eliberarea unui certificat de grefa care sa faca dovada existeneti unui proces pe rol intre MEFP si X. Finantele au respins certificatul de grefa, motivand ca sistarea bolocarii conturilor bancare se face in baza unui certificat de suspendare executare silita. intrebarea mea este : exista un astfel de certificat si daca da, cine are competenta sa-l emita? multumesc celui care raspunde!
    12:49 she Buna ziua! am si eu o nelamurire. exista o situatie data in care X, persoana juridica se afla in proces cu Ministerul Economiei si Finantelor publice ptr. neplata unor taxe. Instanta de Judecata nu a pronuntat nicio hotarare, procesul fiind in ca in derulare. cu toate acestea, MEFP a dispus blocarea conturilor bancare lui X. s-a mers la registratura ptr. eliberarea unui certificat de grefa care sa faca dovada existeneti unui proces pe rol intre MEFP si X. Finantele au respins certificatul de grefa, motivand ca sistarea bolocarii conturilor bancare se face in baza unui certificat de suspendare executare silita. intrebarea mea este : exista un astfel de certificat si daca da, cine are competenta sa-l emita? multumesc celui care raspunde!
    16:03 crisallida la asoc fam nu sunteti obligat sa angajati contabil cu carte de munca il putei plati pe baza unei conventii si toti membrii familiei pot presta obiectul asociatiei fam, mai exact taximetrie
    16:31 fratica asta inseama sa imi fac si eu PFA-ul? daca imi fac asociatie familiala nu o sa imi trebuiasca un contabil si o sa platesc impozit mare?
    16:20 crisallida PFA - persoana fizica autorizata, nu va puteti trece doar daca nu deveniti si dumneavoastra pfa altfel sau daca infiintati asociatie familiala
    23:39 fratica am si eu o intrebare: tata are o masina pe taxi avand acte de independent(P.F), pot ca sa ma trec si eu in actele lui? Va Multumesc
    09:43 crisallida buna intrebare, daca precizezi exact ce anume te intereseaza cu siguranta ne pricepem sa ti raspundem
    17:59 mgf


  Pentru a introduce, trebuie mai intai sa fii inregistrat pe site.

  Arhiva mesaje: | 1 .. 50 | | 51 .. 100 | | 101 .. 150 | | 151 .. 200 | | 201 .. 250 |

  Sectiunea Discutiilor Juridice este gestionata de
  Lukacs Carpatina Rora  Poate fi de interes si:
  Legea 150/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare
  Legea nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala, republicata 2009
  Legea 61/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala. Lege nr. 61/2015
  Legea 57/2015 pentru modificarea si completarea art. 33 din OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata
  Legea 50/2015 pentru aprobarea OG 20/2010 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea unitara a legislatiei Uniunii Europene care armonizeaza conditiile de comercializare a produselor. Lege nr. 50/2015
  Legea 33/2015 pentru modificarea Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, precum si pentru compl
  Decizie nr. 1/2014 pentru aprobarea Regulilor de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International
  OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Ordonanta de urgenta 34/2014
  Ordin 1082C/2014 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Oficiului National al Registrului Comertului si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale
  Legea 16/1995 privind protectia topografiilor produselor semiconductoare, republicata 2014. Lege nr. 16/1995 republicata 2014
  Ordin nr. 8/2014 pentru modificarea Ordinului presedintelui ANPC 392/2013 privind stabilirea conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca operatorii economici care comercializeaza produse de panificatie pe teritoriul Romaniei
  Ordin nr. 3568C/2013 privind stabilirea datei punerii in functiune a Tribunalului Specializat Bucuresti
  OUG 71/2013 pentru modificarea si completarea OG 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome si pentru proro
  Legea 113/2013 pentru aprobarea OUG 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara. Lege nr. 113/2013
  Ordin 231/2013 privind aprobarea Procedurii si conditiilor de restituire a accizei si a taxei pe valoarea adaugata aferente produselor comercializate prin magazinele duty-free
  OUG 2/2013 pentru completarea art. 362 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Ordonanta de urgenta nr. 2/2013
  OUG 59/2012 privind mandatarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in vederea infiintarii unei societati comerciale. Ordonanta de urgenta nr. 59/2012
  OUG 24/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale. Ordonanta de urgenta nr. 24/2012
  OUG 22/2012 pentru modificarea si completarea OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata si abrogarea HG 1454/2004 pentru aprobarea criteriilor de implantare a structurilor de vanzare cu amanuntul cu suprafata mare si defin
  OUG 2/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Ordonanta de urgenta nr. 2/2012
  Curierul Fiscal, Nr. 12/2014
  Editura C.H. Beck

  Pret: 28.9 lei
  24.57 lei
  COMANDA ACUM

  Cautare legislatie:

  Termeni juridici, grupare tematica
  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  82 useri online

  Useri autentificati: