DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

DreptOnline.ro:: Discutii de specialitate - Drept Comercial


Camera discutiilor Juridice
Pentru refresh, Click
Important
 • Camera este strict dedicata discutiilor de specialitate - Drept Comercial, fiind dedicata exclusiv schimburilor de opinii intreb specialistii/viitorii specialisti ai acestui domeniu, pentru cresterea calitatii discutiilor din aceasta Camera, orice postare care nu se incadreaza in aceasta privinta va putea fi stearsa de catre echipa DreptOnline.ro

  :zambet:  :jenat:  :limba:  :nedecis:  :nebun:  :ranjit:  :ras:  :sf:
  :suparat:  :surpriza:  :imbratisare:  :bolnav:  :ganditor:  :mirare:  :inima:  :pui:
  :hmm:  :plans:  :trist:  :plictis:  :ochi:  :alint:  :pupic:  :floare:


  Nu poti posta un mesaj decat daca esti inregistrat(a) - Login

  Pentru Avocatii/Specialistii interesati: a fost lansata sectiunea Intrebarilor publice, care contine intrebari de la useri DreptOnline.ro, interesati in informatii/servicii juridice: [AICI]. Introducerea unui raspuns acolo va permite obtinerea datelor de contact ale celui(ei) care a postat intrebarea, pentru contactarea directa ulterioara.

  Pentru userii nespecialisti, interesati in informatii/servicii juridice: puteti posta intrebarile dvs [AICI].


 • Useri inregistrati in Camerele discutiilor:

    18:15 mihavasile Doresc sa mi infiintez societate cu activitate export,cresterea animalelor,turism, software.Nu stiu cat e tariful ptr un contabil?Sunt din Tulcea.As dori sa iau legatura cu contabili autorizati.Cu respect,Mihaela
    12:52 lukacs nu poate, cand semneaza ca girant la banca renunta la dreptul de discutiune, asta inseamna ca banca isi va recupera banii de la cine poate mai repede.....dupa ce plateste poate porni actiune impotriva celui pe care l/a girat sa isi ia banii inapoi.
    19:13 ifti1967 Buna ziua, as dori sa-mi spune-ti cum poate un girant sa scape de datoriile bancare.
    10:59 rora incercati pe www.just.ro
    17:19 juri2009 sal all imi poate trimite si mie cineva un link cu modele de cerere faliment din partea creditorului?
    19:24 rora da, spuneti
    10:59 noprea buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva cu privire la disciplina contractuala?
    17:14 rora cu multa placere; si alta data, daca va fi nevoie
    00:30 jack_postasu multumesc rora ptr. informatie
    15:10 lukacs daca s-a respins pentru orice motiv va trebui sa porniti actiune din nou in care sa respectati cerintele cererii de chemnare in judecata din art.112 cod procedura.....odata ce o actiune a fost respinsa nu se mai pot cere relatii in cadrul acestuia, doar daca ati facut recurs.....
    10:33 rora Daca totusi vi se solicita ceva, aceasta nu este intampinare, ci o precizare a actiunii. Aici va trebui sa treceti ce nu ati trecut concret in actiune, adica, faptil ca solicitati obligarea paratei la plata sumei de...asa cum rezulta din facturile anexate (eventiual si penalitati de intarziere, daca aveti prevazut in contract sau pe facturi), si ca valoarea totala pe care o solicitati este...cat este concret.
    10:31 rora Nu are cum sa vi se solicite intampinare. Dar la acesata intrebare am raspuns si pe site-ul de intrebari. Intampinarea o formuleaza si o depune paratul, nu reclamantul. Daca insa nu ati invocat obiectul cererii si valoarea, intr-adevar instanta avea motiv sa va respunga actiunea. La fel insa putea sa-si exercite rolul activ si sa va solicite la primul termen de judecata sa va precizati actiunea cu tot ce lipsea.
    17:33 anastacya Am si eu o problema juridica, am facut o chemare in judecata catre o firma care nu a onorat facturile catre firma mea, si am primit raspuns ca cererea mi-a fost respinsa pe motiv ca nu am invocat obiectul cererii si valoare. In urma acesteia am anexat un tabel dar mi se cere si o intampinare.Poate sa ma ajute cineva cu ceva informatii despre cum trebuie sa arate aceasta intampinare sau ce sa scriu in ea?
    06:36 rora Datoriile financiare se prescriu in 5 ani, dar sa nu credeti ca administratia financiara va va lasa sa nu platiti: cu o zi inaintea implinirii termenului de 5 ani, va va actiona in instanta. Asa procedeaza ei.
    06:35 rora din pacate, trebuie achitate si dobanzile; este vina dvs. ca ati achitata cu intarziere; singurul lucru bun este ca dupa achitarea sumei de 32000000 mil, dobanda nu mai creste, este exact diferenta. Ea nu se radiaza, pana cand nu este achitata. Veti avea problema cand veti vrea sa radiati aceasta firma la care mai aveti de platit dobanda.Ca sa deschideti o alta firma, nu sunteti afectat de datoriile de la alta.
    23:43 jack_postasu va salut!am avut o asociatie familiara pe care am inchis-o in anul 2004, ma rog am facut cerere de inchidere la adm. financiara, si nu stiu daca a fost aprobata,cred ca da.problema e alta,la momentul inchiderii eram dator cu o sum,a de vreo35000000 mil. din care am achitat 32000000mil. dif. reprezenta dobanzile pe care nu am vrut sa le achit. intrebarea mea este aceste sume sau radiat din adm. financiara ? ptr. ca vreau sa descgid o noua firma si nu stiu daca imi da o noua autorizatie. nu stiu daca mai figurez cu acele sume sau se prescriu in cativa ani. imi este frica sa intreb acolo ptr. ca sa nu imi ceara din nou dobanda si la acea suma neachitata . VA ROG MULT DACA STIE CINEVA SA IMI DEA UN RASPUNS.
    20:17 rora Verificati exact prevederile contractului
    20:16 rora Actionati conform contractului: cu penalitati(dublul chiriei, pentru 10 zile) si daune(c/val. contractului neinchiet din cauaza firmei care nu a eliberat imobilul la timp).
    14:00 impexreval Buna ziua, Va rugam sa ne ajutati, exprimandu-va parerea asupra situatie noastre : Doua societati comerciale au incheiat un contract de locatiune ( inchiriere ) pt o perioda bine determinata-1 an, neexistand posibilitatea prelungirii tacite a contractului. La expirarea perioadei contractuale locatarul nu a predat cheia imobilului ( procesul verbal si predarea s-au facut dupa 10 zile de la data prevazuta ), in contract este prevazut faptul ca daca locatarul nu elibereaza spatiul la data expirarii contractului trebuie sa plateasca locatorului echivalentul a doua luni de chirie. O data cu expirarea contractului locatorul intentiona sa inchirieza spatiul unei alte s.c. fapt ce nu s-a mai produs din cauza ca inca nu avea cheia spatiului comercial. Putem sa-l actionam pe locatar in justitie pt plata sumei echivalente cu dublul chiriei ( asa cum este prevazut in contract ) si pt daune venite din faptul ca locatorul a pierdut un contract de inchiriere pt ca nu detinea cheia spatiului iar locatarul nu a venit sa aduca cheia la timp, nerespectandu-si astfel obligatiile contractuale si executarii ci intarziere –au predate cheia spatiului dupa 10 zile de la data cand trebuia predata ? Precizam ca , contractul de inchiriere reprezenta contravaloarea ratei unui credit ipotecar lunar , iar acum nu avem cum sa-l acoperim pt ca am pierdut contractul de inchiriere cu alta societate ? Multumim mult. O zi buna.
    15:33 lukacs trebuie doar legalizata. hotararile in materie comerciala sunt executorii.
    05:08 athahualpa in cazul unei Decizii date de o curte de Apel in materie comerciala,mai este nevoie a fi investita cu formula executorie inainte de ma adresa unui executor judecatoresc pentru a proceda la executarea silita a creantei?
    16:33 carpatina mihaelaniciu: depinde ce au prevazut partile in contract.
    14:35 mihaelaniciu daca o societate comerciala are 2 actionari unul roman si unul strain care au subscris capital social in cote egale, iar firma a fost inscrisa si isi desfasoara activitatea in romania capitalul social este 100% romanesc sau jumatate strain jumatate romanesc?
    01:20 carpatina corijur: poate fi antrenata desigur "RASPUNDEREA PERSONALA A REPREZENTANTULUI LEGAL AL CUMPARATORULUI". este o clauza contractuala legala daca si cealalta parte este de acord cu ea.
    23:00 rora pentru banendre; in finalul oricarei hotarari scrie ...cu apel/recurs in 10 sau 15 zile de la comunicarea hotararii
    22:53 rora -pentru vasil:dizolvarea unei firme se poate cere pentru motive temeinice si dovedite. Daca situatia lui financiara este clara si poate fi oricand dovedita cu acte nu are cum sa obtina dizolvarea. Oricum acele eventuale "grave neintelegeri" nu sunt motiv de dizolvare. Cazurile de dizolvare sunt precizate in legea societatilor comerciale art. 227
    00:07 vasil Buna seara ! Se poate cere dizolvarea unei firme in care sunt asociati doua pers cu proc. egale , in conditiile in care unul din asociati la un moment dat a dorit sa plece din firma a cerut si primit banii cu care a intrat in firma inapoi ?(exista document in acest sens)Acum insa s-a razgandit si cere dizolvarea acesteia pe motiv de grave neintelegeri(motiv real impartirea patrimoniului ) in conditiile in care firma are acum activitate , iar asociatul care a dus la realizarea obiectivului propus nu doreste desfintarea acesteia ! Va multumesc !
    12:53 banendre Hotărârea prin care s-a respins cererea de dizolvare a unei AASOCIATII poate fi atacată cu recurs sau apel???
    22:12 ana_p buna seara, am un magazin online de imbracaminte si am o nelamurire in legatura cu emiterea facturilor: din cate am inteles facturi nu se mai pot emite catre persoane fizice,insa daca trimit marfa prin curierat sau posta romana, ce dovada de plata ii dau clientului? nu mi se pare normal sa-i dau un bon fiscal,din moment ce banii nu-i incasez pe loc.
    13:54 adelinda25 buna ziua...am nevoie de ajutor dumneavoastra...as vrea sa fac o asocoatie familiala dar inainte as vrea sa stiu care sunt taxele care trebuiesc platite catre stat....multumesc
    22:42 carpatina va trebui neaparat sa luati legatura cu cei de la fisc precum si cu Registrul Comertului. De acolo veti primi informatiile cele mai competente cu privire la situatia dvs.
    09:43 daniel1 buna ziua am o firma infiintata in anul 2004 de comert cu amanuntul in primele 2 luni am avut ceva activitate si am si depus la administratie hartiile cerute in 2004 am suspendat activitatea din 2004 pana in prezent nu am mai depus la administratie si imi tot trimiteau instiintari ca nu am depus bilanturi.acestea nu au fost depuse pt ca am avut un contabil.... intrebarea mea este cum scap de firma si fara sa platesc amenda la administratie cam care ar fi aceasta? va multumesc
    20:35 carpatina depinde ce fapte. daca sunt fapte penale numai el raspunde daca insa sunt de natura civila sau administrativa, atunci s-ar putea sa raspundeti si in solidar.
    10:37 tot eu Buna ziua! sunt si eu noua pe aici dar va rog mult sa imi raspunde-ti si mie la o intrebare. Daca am imputernicit o persoana ca fiind administratorul firmei mele cu drepturi depline, mai sunt raspunzatoare pt faptele lui?..va multumesc
    15:57 lukacs corijur....pentru asa ceva ai nevoie de un contract de fidejusiune in care reprezentantul legal isi numeste bunurile cu care ar raspunde....altfel....raspunderea administratorului pentru datoriile societatii se poate atrage in procedura insolventei.....
    08:08 an0maria Buna ziua!as dorii sa stiu care ar fi procedurile de transmitere a dreptului de proprietate in cazul unei masini second-hand si cat de costisitoare sunt.ma poate ajuta cineva?
    14:40 corijur P.S....Aaaa, uitasem,ii multzumesc Carpatinei pt. raspunsul la intrebarea mea anterioara.
    14:34 corijur Buna ziua tuturor!Cine poate sa-mi dea o mana de ajutor? Va rog. Am un contract comercial de vanzare- cumparare. Am inscris in el o prevedere prin care cumparatorul se obliga sa predea vanzatorului ca garantie pentru plata facturilor, la semnarea contractului,o fila CEC in alb.Partile convin ca, daca o factura nu este platita pana la scadenta, vanzatorul sa completeze acea fila CEC in mod corespunzator sumei restante si sa o inainteze bancii.Oare as putea sa mai precizez in contract ca daca fila CEC va fi refuzata de banca pentru lipsa de disponibil in cont,SA FIE ANTRENATA RASPUNDEREA PERSONALA A REPREZENTANTULUI LEGAL AL CUMPARATORULUI? Va multzumesc anticipat pentru orice raspuns.
    11:40 actual Buna ziua! Am si eu o intrebare .Cineva a lasat un anunt ca vrea sa vanda o rulota comerciala va rog ar putea da mai multe detaliii?Era cu id ul- maiag maiag
    15:07 lore32 buna ziua.as dori sa stiu si eu cum se intocmeste corect un plan de reorganizare judiciara , ce trebuie obligatoriu sa cuprinda .
    02:03 kamid buna ziua se poate sa imi spuneti si mie in cazul unei asociati ong cand vrei sa iei un caz sa lucrezi pentru el trebuie sa mergi la judecatorie sau la un notar
    15:13 anj
    14:37 expl0ziv1 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti si pe mine,am o firma sc in piata si vreau sa stiu daca imi mai trebuie casa de marcat?detin casa de marcat dar vreau sa stiu dak mai e nevoie de ea?
    15:59 iuLYA_iuLYA am o mare dilema: daca o societate comerciala pe actiuni cu capital integral de stat se finanteaza integral din venituri proprii, MAI BENEFICIAZA DE BONURI DE MASA in 2009?
    19:25 geena_eu Buna ziua! Va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu un sfat... am cumparat un apartament nou intr-un complex care urmeaza a fi finalizat anul acesta(2009) in mai cumparat e impropriu spus intrucat in mom de fata nu am la baza decat promisiunea de vanzare - cumparare si am achitat deja 90 % din valoarea apartamentului urmand ca cei 10 % sa ii platesc in mai cand ar tb terminat blocul. problema este urmatoarea constructorul si-a declarat singur procedura insolventei , avand un credit f mare la banca de cateva mil de euro aflandu-se in incapacitate de plata etc. intrebarea este: acum eu ce pot face sa nu raman cu banii pierduti?. exista vreo posibilitate sa inchei actul de vz - cump desi apartamentul nu e inca finalizat iar intabularea se face in maxim o luna? apreciez orice sfat menit sa ma scoata din aceasta incurcatura va multumesc din suflet
    19:45 rampa98 Buna seara! Reprezint o SC si ma intereseaza, daca ma poate ajuta cineva, sa aflu cum si unde se poate declara falimentul acesteie?!
    12:33 carpatina catre corijur: ---precriptia s-a intrerupt la data trimiterii situatiei de sold prin AR. Deci, nimic nu s-a prescris, fiindca prescriptia opereaza dupa 3 ani, ori in speta dvs nu este vorba de asa ceva. Asafiind, obligatiile de plata ce rezulta din facturile trimise de dvs catre debitor nu sunt prescrise, si ca atare puteti actiona in judecata debitorul pentru plata creantelor. Intreruperea prescriptiei o dovediti cu AR-urile de la posta cu care ati comunicat acele situatii de sold curent, si la fiecare AR atasati copia inscrisului trimis catre debitor.----Nu are absolut nici o relevanta daca debitorul a raspuns sau nu la punerile dvs in intarziere prin acele trimiteri anuale de situatii de sold. Prin aceasta rezulta ca debitorul cu rea credinta a actionat in felul acesta. fiind rauplatnic.
    10:20 corijur Buna ziua tuturor ! Cine s-a intalnit cu o asemenea situatie ? am niste facturi neplatite. O parte sunt prescrise, conducerea spera ca va obtine niste produse de la aceasta SRL, discutii au fost dar, din pacate, nu au obtzinut nici o promisiune scrisa. Intre timp, o parte din aceste facturi s-au prescris. Dar, la sfarsitul fiecarui an, contabila trimitea acestei societati o confirmare de sold ( binenintzeles prin posta cu confirmare de primire)la sfarsitul careia preciza: Asteptam obiectiile dvs. cu privire la valoarea fiecarei facturi insotite de observatiile corespunzatoare. In cazul in care in termen de 7 zile de la primirea prezentei nu ne veti trimite aceste observatii, acest lucru va insemna confirmarea tacita a acestui sold din partea dvs. N-am primit niciodata nici un raspuns de la ei. Oare aceasta confirmare tacita de sold (prin lipsa unui raspuns concret) poate fi considerata ca a intrerupt termenul prescriptiei ?
    06:46 carpatina revin catre sacalu78: incercati sa procedati la insolventa (falimentul)societatii, daca nu mai aveti mijloace financiare de a acoperi cheltuielile.
    06:43 carpatina lukacs: eu consideram ca se aplica aceeasi procedura ca si pentru persoanele fizice care in urma somatiei executorului judecatoresc, daca nu sunt bunuri de executat se vor urmari veniturile impozabile ale debitorului.-----Uite-asa mai invat si eu cate ceva si unii de la altii.


  Pentru a introduce, trebuie mai intai sa fii inregistrat pe site.

  Arhiva mesaje: | 1 .. 50 | | 51 .. 100 | | 101 .. 150 | | 151 .. 200 | | 201 .. 250 |

  Sectiunea Discutiilor Juridice este gestionata de
  Lukacs Carpatina Rora  Poate fi de interes si:
  Legea 150/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare
  Legea nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala, republicata 2009
  Legea 61/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala. Lege nr. 61/2015
  Legea 57/2015 pentru modificarea si completarea art. 33 din OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata
  Legea 50/2015 pentru aprobarea OG 20/2010 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea unitara a legislatiei Uniunii Europene care armonizeaza conditiile de comercializare a produselor. Lege nr. 50/2015
  Legea 33/2015 pentru modificarea Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, precum si pentru compl
  Decizie nr. 1/2014 pentru aprobarea Regulilor de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International
  OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Ordonanta de urgenta 34/2014
  Ordin 1082C/2014 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Oficiului National al Registrului Comertului si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale
  Legea 16/1995 privind protectia topografiilor produselor semiconductoare, republicata 2014. Lege nr. 16/1995 republicata 2014
  Ordin nr. 8/2014 pentru modificarea Ordinului presedintelui ANPC 392/2013 privind stabilirea conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca operatorii economici care comercializeaza produse de panificatie pe teritoriul Romaniei
  Ordin nr. 3568C/2013 privind stabilirea datei punerii in functiune a Tribunalului Specializat Bucuresti
  OUG 71/2013 pentru modificarea si completarea OG 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome si pentru proro
  Legea 113/2013 pentru aprobarea OUG 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara. Lege nr. 113/2013
  Ordin 231/2013 privind aprobarea Procedurii si conditiilor de restituire a accizei si a taxei pe valoarea adaugata aferente produselor comercializate prin magazinele duty-free
  OUG 2/2013 pentru completarea art. 362 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Ordonanta de urgenta nr. 2/2013
  OUG 59/2012 privind mandatarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in vederea infiintarii unei societati comerciale. Ordonanta de urgenta nr. 59/2012
  OUG 24/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale. Ordonanta de urgenta nr. 24/2012
  OUG 22/2012 pentru modificarea si completarea OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata si abrogarea HG 1454/2004 pentru aprobarea criteriilor de implantare a structurilor de vanzare cu amanuntul cu suprafata mare si defin
  OUG 2/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Ordonanta de urgenta nr. 2/2012
  Cartea de termene in procedura penala
  Cristian-Valentin Stefan,Cristian-Valentin Stefan

  Pret: 49.9 lei
  42.42 lei
  COMANDA ACUM

  Cautare legislatie:

  Termeni juridici, grupare tematica
  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  26 useri online

  Useri autentificati: