DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente
Cursuri Lupu&Partners

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English





(P)Scoala de Muzica PianoForte, cursuri de canto, pian si vioara pentru copii si adulti

(P)Cursuri de Limbi Straine
(P)Traduceri si Interpretariat

Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

America: Vize Non-Imigrare





VIZELE DE TRANZIT

Viza de tranzit (tip C) este acordata cetatenilor straini care se angajeaza in tranzitarea imediata si continua a teritoriului SUA catre o destinatie terta. In majoritatea cazurilor, solicitantul care se califica pentru o viza de tranzit se va califica, si va primi in schimb, o viza tip B1/B2 (combinatie intre business si turism). Persoanele care detin o viza valabila tip B1/B2 nu au nevoie de tipul special de viza de tranzit (C) pentru a tranzita teritoriul Statelor Unite.



CERINTE
Solicitantii pentru viza de tranzit vor dovedi faptul ca trebuie sa treaca prin Statele Unite pentru a ajunge catre destinatie. Recomandam ca solicitantul sa obtina mai intai viza tarii de destinatie inainte de a depune aplicatia pentru viza de tranzit SUA. De asemenea, solicitantii pentru viza de tranzit trebuie sa demonstreze ca nu intentioneaza sa imigreze in Statele Unite. Este responsabilitatea acestora sa convinga ofiterul consular ca detin legaturi puternice si convingatoare cu Romania sau cu o tara terta si care ii vor determina sa paraseasca SUA imediat ce vor avea ocazia. Solicitantii trebuie de asemenea sa demonstreze ca nu vor fi nevoiti sa munceasca sau sa recurga la fonduri guvernamentale cat vor ramane in SUA.

La interviul pentru viza ofiterii consulari vor incerca sa determine daca solicitantul detine planuri de calatorie realiste care-l conduc printr-un punct de tranzit catre o alta tara, sau daca poseda un contract de munca la bordul unei nave maritime sau aeronave ce tranziteaza prin Statele Unite. Ofiterii vor incerca totodata sa stabileasca daca solicitantul detine fonduri suficiente pentru a achizitiona biletul de calatorie spre tara de destinatie si pentru a evita munca ilegala pe timpul cat vor ramane in Statele Unite.



PUNCTUL DE INTRARE IN STATELE UNITE
O persoana aflata in situatie de tranzit (cu statutul respectiv) are dreptul sa ramana in Statele Unite pana la 29 de zile, dar in mod normal i se permite sederea numai pana in momentul in care mijlocul de transport catre destinatie devine disponibil. O data admisa pe teritoriul SUA, aceasta poate vizita prietenii, poate face cumparaturi, etc. atat timp cat isi continua calatoria in intervalul autorizat pentru sedere.



SCHIMBAREA DE STATUT
Cetatenii straini aflati in Statele Unite cu statut de tranzit nu au dreptul sa-si schimbe statutul (in cel de turist, de student, de vizitator in programe de schimburi culturale, etc.)



TRANZIT FARA VIZA
Sub efectul unei legi in regim de urgenta care a intrat in vigoare la 2 august 2003, programul de Tranzit fara Viza (TWOV) a fost suspendat pe timp nelimitat. Astfel, orice persoana care planuieste sa tranziteze prin SUA catre o alta destinatie trebuie sa obtina in prealabil fie o viza de tranzit (tip C), fie o viza turistica (tip B2). (Aceasta modificare nu afecteaza insa persoanele care se califica si calatoresc in cadrul Programului de Eliminare a Cerintei Vizei - Visa Waiver Program).


---------------------------------------
Material preluat de pe site-ul oficial al Ambasadei SUA in Romania: http://bucharest.usembassy.gov
---------------------------------------


Alte resurse





Termeni juridici, grupare tematica



Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
52 useri online

Useri autentificati: