DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente
Cursuri Lupu&Partners

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English





(P)Scoala de Muzica PianoForte, cursuri de canto, pian si vioara pentru copii si adulti

(P)Cursuri de Limbi Straine
(P)Traduceri si Interpretariat

Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Titlul de calatorie



Cetatenii romani, care, din diferite motive, nu se mai afla in posesia unui pasaport romanesc valabil sau daca acest document de identitate a fost deteriorat sau i-a expirat valabilitatea, pot solicita eliberarea unui titlu de calatorie. Acest document este valabil maxim o luna de la data emiterii sale, pentru o singura calatorie dus spre Romania. Calatorii ulterioare in strainatate vor putea fi efectuate numai pe baza unui nou pasaport, solicitat si eliberat de autoritatile de politie din localitatea de domiciliu a persoanei interesate.

Pentru obtinerea titlului de calatorie, solicitantul va trebui sa prezinte urmatoarele acte:

  • Pasaportul romanesc expirat/deteriorat sau dovada de reclamare la politia din tara respectiva (in cazul pierderii sau furtului);
  • Un alt act, de preferinta romanesc, cu fotografie, care sa ateste identitatea (buletin de identitate / carte de identitate / adeverinta provizorie de identitate / permis de conducere);
  • 3 fotografii color recente, tip pasaport, 3,5 x 4,5 cm;
  • Cerere tip completata si semnata de solicitant.

    In conditiile in care solicitantul poate face dovada cetateniei romane (detine buletin de identitate valabil, carte de identitate valabila, adeverinta provizorie de identitate valabila, pasaport romanesc expirat foarte recent) titlul de calatorie se poate emite in aceeasi zi.

    Daca solicitantul nu poate face dovada cetateniei sale romane, cererea poate fi admisa, dar titlul de calatorie va fi emis dupa autorizarea de catre autoritatile competente romanesti (circa 10 zile).


    ---------------------------------------
    Material preluat de pe site-ul oficial al Ambasadei Romaniei in Noua Zeelanda: http://canberra.mae.ro
    ---------------------------------------


    Alte resurse





    Termeni juridici, grupare tematica



  • Coordonator
    Magdalena Popeanga

    Website administrat de
    Alioth Software
    Politica de securitate
    Termeni si conditii
     RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
    114 useri online

    Useri autentificati: