DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Module e-learning in domeniul noilor coduri, lansate de CSM
23-06-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat, luni, 24 de module e-learning si brosuri in domeniul noilor coduri penale si civile, elaborate in cadrul unui proiect de catre formatori INM si experti externi.

Lansarea a avut loc la sediul Institutului National al Magistraturii (INM), in prezenta unor oficialitati romane si straine, modulele fiind realizate in cadrul proiectului "Asistenta pentru consolidarea capacitatii institutionale in domeniul formarii judecatorilor si procurorilor pentru aplicarea noilor coduri".

Directorul INM, Octavia Spineanu Matei, a aratat ca, in cadrul proiectului, incepand cu 2012, au fost organizate 14 conferinte nationale, 3 conferinte internationale si 125 de seminarii, si au fost formati 3.129 de magistrati.

Vicepresedintele CSM, Bogdan Gabor, a sustinut ca intrarea in vigoare a celor patru coduri a reprezentat un reper pentru justitia din Romania si pentru intreaga societate, dar a fost, in egala masura, o reala provocare pentru sistemul judiciar.

La randul sau, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a sustinut ca proiectele finantate in cadrul programului de cooperare elvetiano-roman Fondul Tematic pentru Securitate au o deosebita importanta pentru Ministerul Public, pentru ca obiectivele acestor proiecte coincid atat cu unele din prioritatile asumate de procurori, cat si cu obligatiile stabilite pentru Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

El a apreciat ca modulele de e-learning in domeniul noilor coduri reprezinta un moment important in domeniul formarii profesionale a magistratilor, INM avand un instrument modern, rapid, mai putin costisitor si mult mai eficient.

"In ceea ce priveste Codurile penal si de procedura penala, Ministerul Public, prin efortul propriu, a pus la dispozitia procurorilor din intreaga tara, inca din luna februarie 2014, o adresa de posta electronica (...) la care pot formula intrebari. (...) Profit de acest prilej pentru a va informa asupra faptului ca PICCJ are in vedere integrarea acestei oportunitati intr-un set mai amplu de instrumente novatoare, cum ar fi crearea unui sistem IT de management al audierilor si operationalizarea arhivei recente a unitatilor de parchet, prin crearea unor noi functii informatice. Sunt doar cateva dintre obiectivele MP pe care ne propunem sa le realizam prin accesarea de fonduri structurale si care vor duce in final la informatizarea substantiala a activitatilor legate de indeplinirea actului de justitie", a explicat Nitu.

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei Diana Voicu a spus ca, pentru MJ, anul 2014 a fost unul al angajamentelor onorate.

"Intrarea in vigoare a noilor coduri a reprezentat o reusita ce a venit in intampinarea recomandarilor institutiilor europene in domeniu, dar si a cerintelor interne de dezvoltare a sistemului judiciar din Romania. Desi rezultatele acestei transformari sunt prematur de observat acum, exista toate premisele pentru ca sistemul judiciar romanesc sa isi sporeasca eficienta si, implicit, credibilitatea in fata cetatenilor sai, in fata mediului de afaceri si mai ales in fata institutiilor europene", a aratat secretarul de stat.

Evenimentul a marchat incheierea primei faze de implementare a proiectelor finantate in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano Roman.

CSM este Autoritate de Implementare pentru trei proiecte 'Asistenta pentru consolidarea capacitatii institutionale in domeniul formarii judecatorilor si procurorilor pentru aplicarea noilor coduri', 'Imbunatatirea capacitatii judecatorilor si procurorilor romani in lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii economice si financiare' si 'Consolidarea capacitatii Ministerului Public de a obtine rezultate mai bune in lupta impotriva micii coruptii' cu un buget total de aproximativ 2,7 milioane CHF din care finantarea elvetiana reprezinta 85 % din costuri, diferenta de 15% fiind asigurata de Consiliu.

Potrivit unui comunicat al CSM, transmis luni AGERPRES, proiectele implementate de Consiliu in parteneriat cu Institutul National al Magistraturii contribuie la intarirea capacitatii sistemului judiciar pentru a face fata provocarilor legislative si institutionale intrarea in vigoare a celor patru coduri, precum si la imbunatatirea activitatii de combatere a coruptiei si criminalitatii economico-financiare prin asigurarea resurselor financiare necesare pentru formarea profesionala a corpului judiciar.

"In considerarea economiilor realizate in cadrul proiectului, Consiliul Superior al Magistraturii a luat deja masurile necesare in vederea prelungirii perioadelor de implementare si aprobarii de noi activitati de formare profesionala in domenii care prezinta in continuare o importanta crescuta pentru sistemul judiciar uniformizarea practicii judiciare in materia noilor coduri, comunicare, etica si deontologie profesionala, insolventa, formarea specializata a purtatorilor de cuvant, executarea pedepselor, management, precum si achizitii de echipamente tehnice si IT pentru Directia Nationala Anticoruptie si instantele judecatoresti", se mai spune in comunicat.Etica in afaceri si responsabilitate sociala corporatista
Laura Potincu,Potincu Cristian

Detalii si comenzi
Pret lei: 36.931.37


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  36 useri online

  Useri autentificati: