DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Comisia Europeana solicita Romaniei sa denunte tratatele bilaterale de investitii intra-UE
19-06-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Comisia Europeana a initiat, joi, proceduri de constatare a neindeplinirii obligatiilor impotriva a cinci state membre (Austria, Olanda, Romania, Slovacia si Suedia), solicitandu-le sa denunte tratatele bilaterale de investitii pe care le-au incheiat intre ele ('TBI intra-UE'), informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.

TBI sunt acorduri care stabilesc clauzele si conditiile aplicabile investitiilor private realizate de cetateni si intreprinderi dintr-un stat intr-un alt stat. TBI intra-UE sunt acorduri care exista intre state membre ale UE.

Comisia solicita statelor membre sa denunte TBI intra-UE pe care le-au incheiat, adresand scrisori de punere in intarziere unui numar de cinci state membre (Austria, Olanda, Romania, Slovacia si Suedia) carora le-a solicitat deja clarificari prin intermediul unor dialoguri administrative, avand in vedere ca acordurile bilaterale in cauza au fost invocate in cadrul unor proceduri de arbitraj si au creat probleme legate de compatibilitatea cu legislatia UE.

Scrisorile de punere in intarziere constituie prima etapa a procedurii de constatare a neindeplinirii obligatiilor prevazute la articolul 258 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene. Cea de-a doua etapa a procedurii de constatare a neindeplinirii obligatiilor este o solicitare din partea Comisiei sub forma unui aviz motivat. Daca tarile respective nu iau masurile necesare in termen de doua luni, Comisia va putea hotari sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

'Tratatele bilaterale de investitii intra­UE nu mai sunt de actualitate si nu mai sunt necesare in conditiile unei piete unice alcatuite din 28 de state membre. Trebuie sa actionam impreuna pentru a ne asigura ca actualul cadru juridic pentru investitii transfrontaliere pe piata unica functioneaza eficace. În acest context, Comisia este gata sa exploreze posibilitatea instituirii unui mecanism rapid si eficient de mediere a litigiilor legate de investitii', a declarat comisarul UE pentru stabilitate financiara, servicii financiare si uniunea pietelor de capital, Jonathan Hill.

Principala problema este ca TBI intra-UE fragmenteaza piata unica, acordand drepturi anumitor investitori din UE in mod bilateral. Dispozitiile acestor tratate se suprapun cu legislatia UE din domeniul pietei unice in ceea ce priveste investitiile transfrontaliere si contravin acesteia. Aceasta situatie este specifica TBI incheiate intre state membre ale UE. În scrisorile sale de punere in intarziere, Comisia subliniaza ca aceste consideratii sunt valabile doar in cazul tratatelor bilaterale care au ramas in vigoare intre state membre ale UE. Aprecierile de mai sus nu privesc eventualele tratate de investitii incheiate de statele membre sau de Uniunea Europeana cu tari terte, in cazul carora se aplica alte considerente.Calauza juristului. Cereri si actiuni in justitie. Editia 5
Dumitru Andreiu Petre Florescu (coord.),Diana Florea-Burgazli,Popa Ion,Virginia Beldea,Gheza Attila Farmathy,Uta Lucia,Popa Roxana,Antonela Catalina Bratuianu,Dumitru Andreiu Petre Florescu (coord.),Diana Florea-Burgazli,Popa Ion,Virginia Beldea,Gheza Attila Farmathy,Uta Lucia,Popa Roxana,Antonela Catalina Bratuianu,Dumitru Andreiu Petre Florescu (

Detalii si comenzi
Pret lei: 199169.15


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  24 useri online

  Useri autentificati: