DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


OUG 95/2014 modifica Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatori care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989
06-01-2015
Sursa: Monitorul Oficial

------------------
In Monitorul Oficial Partea I nr. 969/2014 a fost publicata OUG 95/2014 pentru modificarea si completarea Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatori care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 nr. 341/2004.

Astfel, se reglementeaza modalitatile de exercitare a recunostintei fata de eroii-martiri, persoanele care au avut un rol determinant pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si luptatorii participanti la actiunile desfasurate pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si grija fata de urmasii eroilor-martiri, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987.

Persoanelor prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 4 li se vor elibera noi certificate pentru obtinerea calitatilor si titlurilor prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3, doar daca indeplinesc conditiile prezentei legi.
Eliberarea certificatelor persoanelor prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3 se face doar la cerere, in baza certificatului preschimbat.
Eliberarea certificatelor persoanelor prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3 se efectueaza la cererea expresa a titularului de certificat, potrivit modelelor ce vor fi aprobate prin hotararea de modificare si completare a normelor de aplicare a prezentei legi.
Odata cu cererea pentru eliberarea certificatului pentru persoanele prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3, si pentru obtinerea noului certificat, solicitantul va depune certificatul preschimbat in original, impreuna cu legitimatia aferenta

Dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi, beneficiaza de drepturile conferite de aceasta doar persoanele care se incadreaza in prevederile acesteia.
 Persoanele care au obtinut titlurile prevazute la art. 3^1 lit. b) primesc o indemnizatie lunara reparatorie, calculata pe baza coeficientilor de multiplicare ce sunt aplicati asupra castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata, astfel:
a) sot supravietuitor al eroului martir - un coeficient de 1,10;
b) parinte al eroului martir - un coeficient de 1,10;
c) copil al eroului martir - un coeficient de 1,10 pana la majorat sau pana la terminarea studiilor, fara a depasi varsta de 26 de ani, indiferent in intretinerea cui se afla si un coeficient de 0,50, dupa varsta de 26 de ani.
 Persoanele care au obtinut titlurile prevazute la art. 3 alin. 1 lit. b) pct. 1 si se incadreaza intr-un grad de invaliditate ca urmare a evenimentelor din timpul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 beneficiaza de o indemnizatie lunara reparatorie, calculata pe baza coeficientilor de multiplicare ce vor fi aplicati asupra castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata, astfel:
a) 2,00 - pentru marii mutilati;
b) 1,75 - pentru persoanele incadrate in gradul I de invaliditate;
c) 1,50 - pentru persoanele incadrate in gradul II de invaliditate;
d) 1,25 - pentru persoanele incadrate in gradul III de invaliditate;
 Persoanele care au obtinut titlurile prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3, carora li s-au eliberat noile certificate potrivit art. 3^2, beneficiaza de o indemnizatie de gratitudine lunara in coeficient de 1,10, calculata pe baza coeficientilor de multiplicare aplicati asupra castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata.
 Marii mutilati si persoanele incadrate in gradul I de invaliditate beneficiaza, pe langa indemnizatia prevazuta la alin. (3), si de o indemnizatie de ingrijire ce se acorda lunar, calculata prin aplicarea coeficientului de multiplicare 0,50 asupra castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata.

Textul integral al modificarilor: OUG 95/2014 modifica Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatori care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989Drept civil. Teoria generala a drepturilor reale. Editia 3
Adam Ioan

Detalii si comenzi
Pret lei: 10992.65


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  26 useri online

  Useri autentificati: