DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


ELSA Bucuresti a organizat in decembrie doua Concursuri de Procese simulate pe tema Dreptului Proprietatii Intelectuale si pe tema Dreptului International Public
23-12-2014
Sursa: ELSA Bucuresti

------------------
Sambata, 6 decembrie, la Curtea de Apel Bucuresti, a avut loc Concursul de Procese Simulate pe Dreptul Proprietatii Intelectual . Evenimentul organizat de ELSA Bucuresti, prin intermediul departamentului Activitati Academice, a numarat la faza finala 12 participanti, studenti in anul al IV-lea de studiu la Facultatea de Drept, organizati in 6 echipe.

Juriul a fost format din domnii profesori Lucian Poenaru si Mirela Ene, domnii avocati Raluca Comanescu si Nicolae Muresan, precum si domnisoara Ioana Titere.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul caselor de avocatura NNDKP, Nomenius si Andra Musatescu Law Office, precum si de sustinerea domnului profesor Doru Traila, iar castigatorii au fost premiati cu bani, puncte in plus la examenul materiei "Dreptul proprietatii intelectuale" si stagii de practica.

Primul loc a fost castigat de Cherciu Nicoleta, de asemenea castigatoare a premiului "Cel mai bun orator", si de Spineanu Hermina, in timp ce pe locul al II-lea s-au clasat Stanciu Marius si Stingaciu Geanina. Participantii au impartasit cu ELSA Bucuresti experienta participarii lor la eveniment:
"Procesul simulat de dreptul proprietatii intelectuale s-a desfasurat fara cusur, echipa de organizare si-a dat interesul de la cele mai importante aspecte precum atragerea unui juriu cu autoritate in domeniu si organizarea etapelor si a materialelor necesare pana la cele mai mici detalii".

"Acest proces simulat a reprezentat anticiparea veridica a experientelor pe care urmeaza sa le avem dupa terminarea facultatii".

Avand in vedere importanta deosebita pe care o prezinta ramura Dreptului International Public in stabilirea unor relatii functionale cat mai durabile intre state, ELSA Bucuresti, prin intermediul departamentului Activitati Academice, a organizat pe data de 14 decembrie 2014, la Curtea de Apel Bucuresti, o noua editie a Concursului de Procese Simulate de Drept International Public.

Evenimentul s-a adresat studentilor de anul II si a fost deschis studentilor din toate Facultatile de Drept din Bucuresti,reprezentand o oportunitate pentru acestia, atat de a-si aprofunda cunostiintele in acest domeniu de actualitate,cat si de a-si exersa calitatile de oratori, lucrul in echipa si abilitatea de a se documenta.

Anul acesta am fost incantati sa observam entuziasmul studentilor in ceea ce priveste evenimentul, fiind inscrise 46 de echipe.

Concursul a fost structurat in doua etape: o faza scrisa, in care echipele au redactat un memoriu de solutionare a unei spete, pe baza caruia au fost selectate cele mai bune 8 echipe pentru faza orala.
vJuriul a fost format din Dl. Bogdan Biris, dna. Conf. univ. dr. Onica Jarka Beatrice Florentina, dra. Drd. Elena Lazar, dl. Radu Serbanescu. Castigatorii au fost recompensati cu puncte in plus la examenul de Drept International Public, precum si cu premii in carti.

Carmen Calabache: "Am participat la o serie de proiecte si conferinte de cand sunt studenta la Facultatea de Drept, dar emotia simtita cand pledezi intr-un cadru atat de solemn, dupa zile intregi de pregatire, alaturi de un coleg care a fost mereu acolo pentru echipa nu se compara cu nimic din ce am trait pana acum. Multumesc pe aceasta cale echipei de organizare din ELSA pentru seriozitatea si profesionalismul de care au dat dovada inca o data si cu siguranta voi urmari cu interes urmatorul eveniment de acest gen.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociatie internationala, independenta, apolitica, condusa de si pentru studenti. ELSA Romania este singura asociatie a studentilor la drept care activeaza la nivel National. Parte a ELSA Romania, grupul local ELSA Bucuresti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evolutia tinerilor in sistemul juridic.Curierul Fiscal, Nr. 11/2014
Editura C.H. Beck

Detalii si comenzi
Pret lei: 28.924.57


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  58 useri online

  Useri autentificati: