DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Ministerul Fondurilor Europene preia Autoritatile de Management POS Mediu si POS Transport
23-12-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Ministerul Fondurilor Europene preia activitatea si structurile Autoritatilor de Management aferente Programului Operational Sectorial Mediu si Programului Operational Sectorial Transport , potrivit Ordonantei de Urgenta pentru aprobarea unor masuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, care a fost publicata in Monitorul Oficial astazi, 22 decembrie a.c.
"Guvernul Romaniei a decis transferul cele doua Autoritati de Management la Ministerul Fondurilor Europene pentru ca Romania sa aiba o structura institutionala cat mai simpla si eficienta, care sa accelereze absorbtia fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2007 – 2013. Va reamintesc, la nivelul acestor doua programe Romania are cel mai mare risc de dezangajare automata a fondurilor alocate pentru perioada de programare 2007 – 2013, iar prin trecerea acestora in directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene vom incerca sa reducem cat mai mult riscul de dezangajare automata a fondurilor. Anul 2015 este unul extrem de dificil deoarece pe de o parte va fi ultimul an in care vom mai putea utiliza sumele alocate Romaniei pentru perioada de programare 2007 – 2013, iar pe de alta parte va fi anul in care vom lansa apelurile de proiecte pentru contractarea fondurilor alocate pentru perioada 2014 – 2020. Preluarea celor doua programe va avea efecte pozitive si asupra atragerii de fonduri in exercitiul multianual 2014 – 2020, in care Ministerul Fondurilor Europene este Autoritate de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare, din care vor fi finantate proiectele de transport, mediu si energie”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene preia de la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice activitatea si structura Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu. Totodata, MFE preia Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport de la Ministerul Transporturilor. Ministerul Fondurilor Europene va prelua personalul celor doua Autoritati de Management, drepturile si obligatiile acestora, inclusiv litigiile aferente activitatii acestora.

Programul Operational Sectorial Mediu are o alocare financiara de 4,41 miliarde de euro, iar Programul Operational Sectorial Transport are o alocare de 4,42 miliarde de euro.
La data de 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene a preluat activitatea si structurile aferente Autoritatilor de Management aferente Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).
"Preluarea Autoritatilor de Management aferente POS Mediu si POS Transport va fi similara cu transferul Autoritatilor de Management POS DRU si POS CCE in subordinea MFE. Va asigur ca sistemul de management si control acreditat de Comisia Europeana ramane nemodificat. In luna ianuarie voi avea intalniri cu cei trei comisari europeni care coordoneaza politicile europene aferente programelor din subordinea MFE - si ma refer la Comisarul European Corina Cretu, la Comisarul European Marianne Thyssen si la Comisarul European El?bieta Bie?kowska-, pentru a discuta masurile pe care le va lua Romania pentru a reduce pierderile de fonduri alocate pentru perioada de programare 2007 – 2013, dar si cele pentru cadrul financiar 2014 – 2020 pentru ca Romania sa se situeze inca de la inceput in topul statelor fruntase in absorbtia fondurilor europene”, a adaugat ministrul Eugen Teodorovici.

In perioada de programare 2007 – 2013, Ministerul Fondurilor Europene este Autoritate de Management pentru cinci programe: Programul Operational Sectorial Transport, Programul Operational Sectorial Mediu, Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si Programului Operational Asistenta Tehnica.

In perioada de programare 2014 – 2020, Ministerul Fondurilor Europene este Autoritate de Management pentru cinci programe: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Asistenta Tehnica si Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Din cele cinci programe coordonare direct de MFE, Comisia Europeana a aprobat deja trei: Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Asistenta Tehnica. Celelalte doua programe urmeaza sa fie aprobate in anul 2015.Drept administrativ. Volumul II. Editia 3
Dana Apostol Tofan

Detalii si comenzi
Pret lei: 69.959.42


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  34 useri online

  Useri autentificati: