ELSA Bucuresti , prin Departamentul Activitati Academice, a organizat in perioada 10 noiembri">
DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


ELSA Bucuresti a organizat proiectul "Legal Explorations: Dreptul Concurentei"
23-12-2014
Sursa: ELSA Bucuresti

------------------
ELSA Bucuresti , prin Departamentul Activitati Academice, a organizat in perioada 10 noiembrie-13 decembrie 2014 proiectului Legal Explorations: Competition Law. Acest proiect le-a oferit celor 55 de studenti la drept din anii III si IV oportunitatea de a lua contact cu dreptul concurentei si de a acumula informatii de la profesionisti in domeniu. Proiectul se afla la ce-a de-a doua editie si a presupus participarea studentilor la 6 workshopuri ce abordeaza diverse teme din domeniul vizat pentru ca la final sa demonstreze ca au dobandit suficiente cunostinte pentru a le folosi in pregatirea unui proces simulat.

In cadrul prelegerilor, experti ai dreptului concurentei au abordat teme diversificate pentru a crea o imagine clara asupra materiei. Au fost prezenti la prelegeri dupa cum umreaza:

In cadrul primului workshop, domnul av. Mircea Valentin (Mircea si Asociatii) a tinut o prelegere introductiva pentru a initia studentii in tainele unei ramuri de drept complexe. La cel de-al doilea workshop au fost prezenti avocati din cadrul societatii de avocatura DLA Piper, lectori fiind Alina Lacatus, Alexandru Potlog si Sandra Moga, care au impartasit participantilor ce presupun "Inspectiile inopinate ale Consiliului Concurentei”. Cel de-al treilea workshop a fost sustinut de avocati din cardul Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, doamna avocat Georgeta Dinu si domnul Marius ?tefana care au prezentat intr-o maniera interactiva subiectul schimbului de informatii intre concurenti. Doamna avocat Eleonora Udroiu (Leroy si Asociatii), in cadrul celui de-al patrulea workshop, a tinut o prelegere despre "Analiza acordurilor pe orizontala si pe verticala”. A cincea prelegere a avut loc in prezenta domnului avocat Dan-Rares Raducanu (Stoica si Asociatii), care a discutat cu participantii ce presupun "Circumstantele atenuante si agravante in individualizarea sanctiunilor”. Ultima prelegere a fost sustinuta de avocati din cadrul Bulboaca si Asociatii, dl. Costin Teodorovici, dna. Mona Banu si dra. Amalia Bejinaru, punand in discutie participantilor ce este "Abuzul de pozitie dominanta si modalitatile in care acesta opereaza”.

La finalul workshopurilor a fost organizat un Concurs de Procese Simulate prin care participantii au avut posibilitatea de a folosi informatiile si cunostintele insusite din discutiile cu profesionistii in materie. Prin intermediul unei faze scrise, din participantii la prelegeri au fost selectati 12 studenti, structurati in 6 echipe, care sa participe la faza orala a concursului. Etapa procesului simulat a avut loc pe data de 13 decembrie 2014, la Curtea de Apel Bucuresti, juriul fiind format din: doamna av. Georgeta Dinu, doamna av. Eleonora Udroiu, domnul av. Costin Teodorovici, domnul av. Valentin Mircea si domnul av. Mircea Potlog.

Locul intai a fost castigat de echipele formate din Bogdan Nae si Antonia Nastasiuc si de Cristi Porojanu si Andreea Rotaru. Juriul nu a putut delimita aceste doua echipe, astfel incat ele au fost regasite la egalitate de puncte. Locul doi a fost ocupat de echipa formata din Dana Para si Elena Raducu, iar cel mai bun orator a fost desemnata Daliana Popa.

Participantii din echipele premiante au impartasit cateva dintre parerile si experientele acumulate in cadrul acestui proiect:

Elena Raducu: Proiectul Legal Explorations a fost, din punctul meu de vedere, unul complex avand in vedere faptul ca, dupa ce am invatat aspectele teoretice, am avut posibilitatea de a participa si la un proces simulat la Curtea de Apel. Desi nu a fost primul proces simulat la care am participat, acesta a fost challenging mai ales datorita faptului ca nu stiam inainte de proiect mare lucru din dreptul concurentei si mai ales, mi-a placut componenta si buna pregatire a juriului.

Cristi Porojanu: A fost o experienta foarte interesanta, care m-a ajutat sa aprofundez un domeniu al dreptului care poate fi considerat de nisa, dar care cu siguranta este esential pentru societatea de astazi, M-am bucurat mult pentru ca am avut ocazia sa imi pun in valoare si cunostintele economice dobandite la ASE. Le multumesc organizatorilor pentru ocazia oferita si pentru efortul depus in vederea organizarii!

Daliana Popa: Experienta procesului simulat, in cazul meu,a primului proces simulat, a fost una pe care as repeta-o in fiecare zi! Workshopurile au avut rolul de a ne introduce in chestiunile elementare, iar realizarea memoriului si ulterior,a pledoariei, au stimulat studiul individual. Aceasta experienta mi-a oferit o noua perspectiva in ceea ce priveste drumul pe care vreau sa il urmez si pentru asta le sunt recunoscatoare domnilor avocati si minunatei echipe de organizare.

Antonia Nastasiuc: Prin participarea la workshop-uri, a caror calitate a fost una de exceptie, am reusit sa-mi insusesc conceptele esentiale ale acestei ramuri de drept. In acelasi timp, m-au determinat sa studiez mai mult pe cont propriu si sa-mi descopar o reala pasiune pentru acest domeniu. Procesul simulat a fost o experienta extraordinara, in contextul careia am avut deosebita oportunitate de a intra in contact cu specialisti, ce s-au constituit pentru mine in modele de urmat in continuare.

Dana Para: Ne-a placut ideea in sine de workshopuri urmate de proces simulat si proiectul acesta a reprezentat cu atat mai mult o provocare avand in vedere ca dreptul concurentei nu se studiaza in facultate decat ca optional. Pregatirea pentru proces a fost munca de echipa, ajunsesem sa ne simtim ca-n science camp si ziua procesului ne-a antrenat putin cunostintele de dreptul concurentei. Noi am ramas cu niste amintiri frumoase si cu ceva mai multe cunostinte de dreptul concurentei.

ELSA Bucuresti multumeste partenerilor proiectului pentru sustinerea acordata: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Stoica si Asociatii, DLA Piper, Mircea si Asociatii, Leroy si Asociatii, Bulboaca si Asociatii.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociatie internationala, independenta, apolitica, condusa de si pentru studenti. ELSA Romania este singura asociatie a studentilor la Drept care activeaza la nivel national. Parte a ELSA Romania, grupul local ELSA Bucuresti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evolutia tinerilor in sistemul juridic.Buletinul Curtilor de Apel nr. 10/2015
Editura C.H. Beck

Detalii si comenzi
Pret lei: 32.927.97


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  39 useri online

  Useri autentificati: