DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


BVB a demarat consultarile asupra noului Cod de Guvernanta Corporativa
23-12-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Bursa de Valori Bucuresti a demarat consultarile cu companiile listate si organizatiile relevante ale investitorilor asupra noului Cod de Guvernanta Corporativa, informeaza, luni, BVB

"In procesul transformarii pietei bursiere romanesti, cu scopul de a construi in Romania o piata de capital atractiva pentru regiunea Europa de Sud Est, Bursa de Valori Bucuresti adapteaza la noul stadiu de dezvoltare al pietei autohtone principiile de guvernanta corporativa aplicate companiilor listate", afirma BVB, intr-un comunicat.

Bursa de Valori Bucuresti, cu sprijinul BERD si al echipei sale de consultanti, a rescris Codul de Guvernanta Corporativa al BVB, aflat in vigoare in forma sa curenta din anul 2008. In elaborarea noului cod, au fost luate in considerare standardele internationale in aceasta materie, schimbarile cadrului legal din Romania si Uniunea Europeana, experienta dobandita ca urmare a aplicarii primului cod, precum si noile aspiratii ale societatii, in general, si ale partilor direct interesate de responsabilitatile si conduita companiilor. Noul cod cuprinde un set de principii si recomandari care se bazeaza pe cele mai bune practici, transparenta si incredere.

'Acest cod va fi intr-o masura inovativ, deoarece nu va contine numai subiectele clasice care sunt abordate in mod normal atunci cand este vorba de guvernanta corporativa. Avem sansa sa generam un progres esential avand aceste reguli pragmatice in setul de prevederi pentru guvernanta corporativa. Acesta este motivul pentru care am decis sa adresam, de asemenea, unele subiecte care nu sunt subiectele clasice tratate, vorbind la modul general, de coduri de guvernanta corporativa. Spre exemplu, dorim ca societatile listate sa isi publice politica de dividend, pentru informarea investitorilor asupra principiilor care stau la baza acestei politici, astfel incat investitorii sa stie la ce sa se astepte", a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

Printre altele, Codul include prevederi asupra previziunilor pentru o companie listata, deoarece acestea au potentialul de a genera efecte pozitive, dar si riscuri daca sunt prezentate sau publicate intr-un mod prea vag. Calitatea guvernantei corporative este unul dintre factorii care influenteaza deciziile investitorului atunci cand vine vorba de investitia intr-o companie.

Potrivit BVB, obiectivele acestui proiect sunt intarirea practicilor de guvernanta corporativa si a gradului de raportare in randul companiilor listate, prin imbunatatirea recomandarilor Codului de Guvernanta Corporativa, precum si consolidarea monitorizarii si implementarii acestuia.

Noul cod a beneficiat de opiniile membrilor Consiliului Consultativ de Guvernanta Corporativa, constituit din personalitati ale pietei de capital internationale si locale, care, prin experienta lor, si-au adus o contributie importanta la dezvoltarea pietei de capital din Romania. Membrii Consiliului Consultativ sunt Gian Piero Cigna (specialist guvernanta corporativa in cadrul BERD), Mariana Gheorghe (presedintele Directoratului OMV Petrom), Steven Van Groningen (presedintele Directoratului Raiffeisen Bank), Narcisa Oprea (partener Schoenner), Grzegorz Konieczny (reprezentant legal si manager de portofoliu Fondul Proprietatea) si Ludwik Sobolewski (director general al BVB).Contractul individual de munca
Carmen Nenu,Carmen Nenu

Detalii si comenzi
Pret lei: 44.938.17


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  25 useri online

  Useri autentificati: