DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Razvan Nicolescu: Piata gazelor se va liberaliza pentru IMM-uri de la 1 ianuarie, nu am reusit sa conving Comisia Europeana
27-11-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Piata gazelor se va liberaliza pentru IMM-uri de la 1 ianuarie 2015, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, care a precizat ca nu a reusit sa convinga Comisia Europeana sa amane calendarul de liberalizare pentru aceasta categorie de consumatori.

"Am incercat sa-i conving pe cei de la Comisia Europeana sa accepte o perioada suplimentara in care sa ne pregatim mai bine piata, sa fie mai are lichiditate, sa fie mai mare transparenta, sa fie mai multe tranzactii incheiate intr-o maniera centralizata, pe bursa, cu un pret clar de referinta in piata. ?i va pot spune ca nu am reusit sa ii conving. ?i raspunsul domniilor lor este clar si ferm: Romania trebuie sa-si tina angajamentul facut si sa liberalizeze piata.

Nu mai are importanta cine l-a facut. Nu vreau intr-un astfel de cadru sa politizez discutia, fiind de altfel si un ministru tehnocrat. Romania trebuie sa-si tina angajamentul si Romania isi va tine acest angajament la 1 ianuarie 2015. Īnsa mi se pare corect fata de IMM-uri, fata de piata sa semnalez aceste lucruri si sa le spunem cum stau lucrurile
", a afirmat Nicolescu, la conferinta "Concurenta in sectoare esentiale ale economiei romanesti" organizata de Consiliul Concurentei.

Ministrul a explicat ca in lunile ianuarie, februarie, martie si aprilie consumul de gaze in Romania este la nivelul cel mai ridicat iar populatia are prioritate pentru a consuma gazul produs in Romania.

Razvan Nicolescu a explicat ca, in cele patru luni, consumul Romaniei depaseste productia tarii si ceea ce se poate extrage din capacitatile de stocare, si, in context, s-a aratat ingrijorat de faptul ca piata de gaz din Romania se va inchide pe importuri, iar importurile vor merge numai sau in mare masura catre intreprinderile mici si mijlocii, in conditiile in care o parte dintre marii consumatori a incheiat contracte de furnizare pe un orizont de timp de un an sau doi.

"Daca IMM-urile au fi cabinete de avocatura sau cabinete notariale, probabil diferenta de pret dintre importuri si ce platesc acum ar fi de cativa lei. Importurile, din datele pe care la am, sunt la 135-140 de lei/MW, acum platesc 89,4 lei/MW. Daca ar fi cabinete de avocatura, cabinete notariale nu cred ca ar fi o problema sa plateasca cativa lei in plus.

Daca insa vorbim de fabricute de paine, daca insa vorbim de fabricute de sticla, de alte tipuri de afaceri in care costul gazului reprezinta o pondere importanta in costul produselor pe care le dumnealor le produc poate sa fie o problema
", a subliniat Razvan Nicolescu.

Pe de alta parte, ministrul delegat pentru Energie a reafirmat ca a obtinut de la Comisia Europeana acordul ca CET-urile sa aiba acelasi regim ca si pana acum iar in cursul zilei de joi asteapta sa primeasca un raspuns daca autoritatile europene vor accepta ca spitalele, scolile, gradinitele si caminele de batrani sa fie asimilate consumatorului casnic. Ministrul a spus ca intentioneaza sa puna in aplicare aceste lucruri saptamana viitoare prin intermediul unei hotarari de Guvern.

El a mentionat ca principalii beneficiari ai liberalizarii trebuie sa fie consumatorii.Managementul riscului in asigurari
Laura Elly Naghi

Detalii si comenzi
Pret lei: 39.933.92


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  40 useri online

  Useri autentificati: