DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Decizia Curtii Constitutionale nr. 417 din 3 iulie 2014 referitoare la sesizarea de neconstitutionalitate a Hotararii Parlamentului Romaniei nr.24/2014 privind desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune
24-11-2014
Sursa: Curtea Constitutionala

------------------
In Monitorul Oficial Partea I nr. 535/2014 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 417 din 3 iulie 2014 referitoare la sesizarea de neconstitutionalitate a Hotararii Parlamentului Romaniei nr.24/2014 privind desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Autorii sesizarii considera neconstitutionala Hotararea Parlamentului Romaniei nr.24/2014 privind desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, deoarece contravine prevederilor constitutionale ale art.1 alin.(3) si (5).
In acest sens, sustin ca aceasta hotarare incalca dispozitiile art.19 alin.(2) lit.a) din Legea nr.41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, conform carora, pentru desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, respectiv al Societatii Romane de Televiziune, *grupurile parlamentare reunite din cele doua Camere inainteaza propuneri pentru 8?locuri, potrivit configuratiei politice si ponderii lor in Parlament.*
Autorii sesizarii, considerand ca nu a fost respectat *principiul configuratiei politice si al ponderii in Parlament*, arata ca, in temeiul acestor dispozitii de lege, si avand in vedere *faptul ca grupurile reunite ale Partidului National Liberal au o pondere de 25% din totalul numarului de parlamentari,* ar fi trebuit *sa inainteze doua propuneri pentru functia de membru al Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune*.
Prin Hotararea nr.24 din 16 iunie 2014, *Partidului National Liberal i s-a alocat doar o singura functie de membru al acestui Consiliu de administratie*, ignorandu-se astfel dispozitiile legii, ceea ce este contrar *principiilor constitutionale referitoare la statul de drept si la respectarea legilor*.
In acest sens, invoca Decizia Curtii Constitutionale nr.783 din 26 septembrie 2012 referitoare la sesizarea de neconstitutionalitate a Hotararii Parlamentului Romaniei nr.28/2012 privind desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de Televiziune.

In urma deliberarilor, Curtea a admis sesizarea de neconstitutionalitate formulata de grupurile parlamentare ale Partidului National Liberal si Partidului Democrat Liberal si constata ca Hotararea Parlamentului Romaniei nr.24/2014 privind desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune este neconstitutionala.

Textul integral al Deciziei Curtii Constitutionale: Decizia Curtii Constitutionale nr. 417 din 3 iulie 2014 referitoare la sesizarea de neconstitutionalitate a Hotararii Parlamentului Romaniei nr.24/2014 privind desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de RadiodifuziuneDrept civil. Succesiuni. Caiet de seminar. Editia 2
Genoiu Ilioara,Genoiu Ilioara

Detalii si comenzi
Pret lei: 36.931.37


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  49 useri online

  Useri autentificati: