DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


OG 19/2014 aduce modificari privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. ? S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme
01-09-2014
Sursa: Monitorul Oficial

------------------
In Monitorul Oficial Partea I nr. 630/2014 a fost publicata OG 19/2014 pentru completarea OUG 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme.

In cazul in care persoanele fizice au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. pentru achizitionarea de autoturisme, iar dupa data de 22 decembrie 1989 le-au transferat in conturile Bancii Romane pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. si nu prezinta documentele doveditoare care sa ateste data constituirii depozitului la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A., calculul despagubirii se face de la data transferului la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. pana la data de 31 decembrie 2013.

In vederea despagubirii persoanelor fizice prevazute la art. 1^3, Ministerul Finantelor Publice procedeaza la o emisiune de titluri de stat in limita unui plafon de 5.000.000 lei. Emisiunea de titluri de stat va avea loc la data de 8 septembrie 2014, cu scadenta la data de 30 septembrie 2014. Titlurile de stat sunt nenegociabile si nepurtatoare de dobanda.

Valoarea nominala individuala a fiecarui titlu de stat este egala cu valoarea individuala a despagubirii, calculata de B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A., pe numele fiecaruia dintre deponenti.

La stabilirea valorii despagubirilor nu se iau in calcul depunerile de sume efectuate la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. ulterior datei transferului depozitelor de la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A.

La data scadentei emisiunii de titluri de stat, Ministerul Finantelor Publice procedeaza la rascumpararea acestora prin plata catre B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A. a sumei reprezentand valoarea nominala totala a titlurilor de stat emise. Aceasta plata se va face in contul B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A., iar banca evidentiaza incasarea intr-un cont destinat in mod special actiunii de despagubire, cont nepurtator de dobanda si de comisioane, din care se vor pune la dispozitia persoanelor fizice sumele aferente despagubirilor individuale.

Valoarea totala a despagubirii este calculata de catre B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A. prin indexarea sumelor transferate de la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A., dupa cum urmeaza: din suma transferata la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. se va deduce dobanda legala bonificata de Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. pe perioada in care a fost acordata, valoarea rezultata se indexeaza cu indicii preturilor de consum comunicati de Institutul National de Statistica, ulterior deducandu-se dobanda legala bonificata de B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A. pe perioada in care a fost acordata.

Textul integral al Ordonantei: OG 19/2014 aduce modificari privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. ? S.A. in vederea achizitionarii de autoturismeCodul penal si legile conexe. Cod 523. Actualizat la 20.10.2013
Editie coordonata de prof. univ. dr. Cioclei Valerian

Detalii si comenzi
Pret lei: 10.99.26


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  63 useri online

  Useri autentificati: