DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    


INS: Cerealele si produsele din cereale au asigurat 40,5% din calorii, anul trecut, membrilor gospodariilor
21-08-2017
Sursa: Agerpres

------------------
Cerealele si produsele din cereale au asigurat, gospodariilor, 40,5% din numarul de calorii, anul trecut, in scadere cu ,4 puncte procentuale fata de anul 2015, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS), transmisa la solicitarea AGERPRES.

"Acest aport este mare la gospodariile de lucratori pe cont propriu in activitati neagricole, agricultori si someri, variind intre 43% la gospodariile de someri si 39,9% la gospodariile de salariati. Īn cadrul acestei grupe de alimente, in medie pe ansamblul gospodariilor, predomina aportul caloric al painii si produselor de franzelarie, in scadere, fata de anul anterior (de la 26,5% in 2015 la 26,2% in 2016). La gospodariile de agricultori, alaturi de paine si produse de franzelarie, malaiul are un aport caloric important, reprezentand 7,3% din total", se arata in document.

Conform INS, pe ansamblul gospodariilor, carnea si preparatele din carne au detinut o pondere modesta in numarul de calorii continut de alimentatie, insa in usoara crestere fata de anul anterior, de la 12,2% in 2015 la 12,3% in 2016.

"Atat in anul 2016, cat si anul anterior, caloriile provenite din lapte, produse lactate (branzeturi si smantana) si oua, au o pondere de 11,4% in numarul total de calorii din consumul gospodariilor (11% in 2015). Aceste produse au cel mai mare aport la gospodariile de agricultori (11,9%), iar cel mai scazut la gospodariile de someri (9,8%). Exceptand gospodariile de agricultori, lucratori pe cont propriu in activitati neagricole si someri, uleiul de porumb, floarea-soarelui, soia detine ponderea cea mai mare, situata la peste 11,4% la toate celelalte categorii de gospodarii analizate. Īn schimb, legumele si conservele din legume, cartofii, fasolea boabe si alte leguminoase pentru boabe detin impreuna doar 7,7% din totalul caloriilor pe ansamblul gospodariilor", mentioneaza sursa citata.

Mai multe detalii pe Agerpres.







Drept penal. Teste grila
Tiganoaia Adrian-Catalin

Detalii si comenzi
Pret lei: 34.929.67






Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login




Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:



Linkuri rapide
  • Pagina de stiri
  • Pagina principala




  • Termeni juridici, grupare tematica




    Coordonator
    Magdalena Popeanga

    Website administrat de
    Alioth Software
    Politica de securitate
    Termeni si conditii
     RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
    53 useri online

    Useri autentificati: