DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


UNTRR: ASF ar trebui sa atentioneze soferii sa incheie polite RCA numai la societatile de asigurare solvabile
29-11-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ar trebui sa atentioneze utilizatorii de RCA, respectiv carte verde, sa incheie polite la societatile de asigurare solvabile deoarece, in situatia in care un asigurator intra in faliment, chiar daca Fondul de Garantare ar mai avea resurse pentru despagubiri, acestea sunt limitate la 100.000 euro pe cererea de despagubire, sustin reprezentantii transportatorilor rutieri din Romania.

Potrivit unui comunicat remis duminica AGERPRES, orice suma care trebuie despagubita peste aceasta valoare ramane in raspunderea utilizatorilor. 'Sumele maximale de despagubire pot fi limitate la 5 milioane de euro precum in Romania sau nelimitate precum in Franta. Conducatorul auto al unui autoturism din Romania care produce o vatamare corporala severa unui director general de banca din Franta, poate ajunge sa plateasca sume de peste 10 milioane de euro despagubiri, in conditiile in care polita unei firme viabile i-ar acoperi dauna. In cazul unei firme de asigurari romanesti in insolventa, tot ce depaseste suma suportata de Fondul de Garantare 100.000 euro, va trebui suportat de utilizatorul politei RCA/carte verde', sustin reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

De asemenea, reprezentantii UNTRR considera ca permitand functionarea in continuare a unor astfel de firme in Romania, ASF expune consumatorii de RCA/carte verde la riscuri de plata de pana la 4,9 milioane de euro pentru eventuale daune produse in Romania si la sume posibil mult mai mari pentru daune produse in tari in care nu exista astfel de plafoane.

'Masurile de crestere a solvabilitatii aplicabile cu 1 ianuarie 2016, pun in dificultate si asiguratorii si asiguratii. Societatile de asigurari au nevoie de mai multi bani, iar actionarii nu sunt dispusi sa mai aduca bani de acasa pentru o afacere care nu e mereu atat de profitabila pe cat s-ar fi asteptat', se mai precizeaza in comunicat.

Reprezentantii UNTRR considera ca asiguratorii din Romania nu pot creste valoarea asigurarilor CASCO sau CMR, pentru ca pe aceste segmente de piata sunt libere, iar transportatorii romani deja cumpara aceste asigurari direct de la firme de asigurari din strainatate, astfel ca 'solutia ramasa este cresterea valorii asigurarilor obligatorii'.

UNTRR arata ca trebuie luate masuri pe termen scurt, mediu si lung pentru a avea o piata a acestor asigurari obligatorii sustenabila, durabila si care sa nu fie expusa exceselor.

'In aceasta piata libera, costul RCA/carte verde va depasi foarte probabil 10.000 euro per vehicul comercial si 1.000 euro pe Logan peste 6 luni si atunci autoritatile vor constata colapsul pietei RCA/carte verde. Solutia imediata este preluarea controlului acestei piete RCA, prin formarea unui pool de asigurari dupa modelul PAID asigurarii obligatorii pentru locuinte, existent in Romania', se mai spune in comunicat.

Reprezentantii ASF au anuntat vineri ca vor demara, incepand din luna decembrie, mai multe controale la societatile de asigurari pentru verificarea cauzelor cresterii tarifelor RCA fata de perioadele precedente, in conditiile in care tarifele primelor RCA au crescut cu 300% 400% pentru categoria societatilor care opereaza in domeniul transportului auto.Instrumentele de plata
Oana Barbulescu,Oana Barbulescu

Detalii si comenzi
Pret lei: 24.921.16


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  25 useri online

  Useri autentificati: