DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Concluzii dupa Conferinta Internationala Perspective ale Dreptului Afacerilor in Mileniul al Treilea
26-11-2015
Sursa: Departamentul de Drept al ASE Bucuresti

------------------
Departamentul de Drept al Academiei de Studii Economice din Bucuresti impreuna cu Societatea de Stiinte Juridice si Administrative au organizat a cincea editie a Conferintei Internationale “PERSPECTIVE ALE DREPTULUI AFACERILOR IN MILENIUL AL TREILEA” in ziua de 20 noiembrie 2015 in Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Deschiderea oficiala a conferintei a avut loc la ora 10 in Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

In deschiderea conferintei au tinut alocutiuni apreciate de participanti:

 • prof. univ. dr. Nicolae Istudor, prorector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti
 • prof. univ. dr. Smaranda Angheni, rector al Universitatii Titu Maiorescu, Bucuresti
 • dr. Rodica Aida Popa, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie
 • lector. univ. dr. Bazil Oglinda, membru in Colegiul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei
 • Andrei Cristea, director Revista Romana de Consultanta si Legal Marketing

  Moderatorul dezbaterilor la festivitatea de deschidere a conferintei a fost doamna prof. univ. dr. Camelia Stoica, sef al Departamentului Drept din Academia de Studii Economice din Bucuresti.

  Doamna prof. univ. dr. Camelia Stoica a subliniat in deschiderea conferintei faptul ca "astazi, in globalizare, nu se mai poate sa ne separam si sa traim in caste diferite in care sa avem economistii sau juristii, viziunea interdisciplinara si cunostintele de drept fiind indispensabile pentru infiintarea si functionarea unei afaceri”, in final adresand un indemn studentilor viitori economisti prezenti in sala «deschideti afaceri, incercati sa fiti constructivi, incercati sa fiti competitivi !».

  Domnul prof. univ. dr. Nicolae Istudor a subliniat faptul ca pentru progresul societatii principala resursa este cercetarea iar domeniul dreptului afacerilor este un domeniu complementar foarte util in activitatea de cercetare economica, incheind cu indemnul de a continua in anii urmatori aprofundarea cercetarii stiintifice pe tematici de dreptul afacerilor in cadrul acestei conferinte.

  Doamna prof. univ. dr. Smaranda Angheni a vorbit despre disciplina de studiu Dreptul afacerilor subliniind ca dreptul afacerilor este o materie pluridisciplinara sau interdisciplinara, care presupune institutii si norme juridice, atat de drept public, cat si de drept privat, institutii care au legatura cu afacerile”. Dreptul afacerilor, in sens larg, nu este altceva decat viata unei intreprinderi din momentul infiintarii pana in momentul desfiintarii ei.

  Doamna judecator Rodica Aida Popa in alocutiunea sa a subliniat provocarile la adresa modernitatii din prezent:
  "Doresc sa va provoc la cunoastere, dragi parteneri de dialog interprofesional, si sa fiti mereu in ceea ce se numeste noutate, dar si traditie. Fara traditie nu putem aprecia si ne bucura de modernitate. Fara modernitate, nu putem sa evaluam ceea ce inseamna traditia. Fara traditie si modernitate nu cred ca am putea stabili coordonatele viitorului, care vor fi digitalizate, online, dar nu in totalitate, pentru ca tocmai umanitatea va ramane ceea ce se numeste matricea noastra universala planetara”.

  Domnul arbitru Bazil Oglinda a subliniat avantajele recurgerii la procedura arbitrajului in litigiile comerciale mentionand avantajul costurilor reduse si aratand ca arbitrii sunt profesionisti specializati care au posibilitatea sa acorde timp si dedicatie fiecarui dosar.

  Domnul Andrei Cristea a vorbit auditoriului despre cum se vede avocatura din zona de business, despre ceea ce inseamna la ora actuala avocatura de business in Anglia si despre conceptul de «City of Justice», subliniind ca astazi "Big Ben-ul da ora exacta in ceea ce inseamna avocatura de business”.

  Dupa festivitatea de deschidere conferinta a continuat cu sustinerea lucrarilor inscrise in cadrul celor trei sectiuni:
 • I. Drept public;
 • II. Drept privat;
 • III. Dreptul Uniunii Europene. Drept international.

  PARTICIPANTI
  La conferinta s-au inscris 176 de persoane provenind din 15 tari in vederea audierii dezbaterilor sau a sustinerii unei lucrari stiintifice. Participantii au fost: avocati, magistrati, mediatori, arbitri, notari, practicieni in insolventa, consilieri juridici, consilieri fiscali, experti judiciari, cadre didactice universitare, functionari publici, membri in organizatii neguvernamentale, oameni de afaceri, doctoranzi si studenti interesati de evolutia recenta si de perspectivele de dezvoltare ale dreptului afacerilor la nivel national, comparat si international.

  Toti avocatii participanti la conferinta din Romania au primit 20 puncte de pregatire profesionala prin decizia Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A.

  Lucrarile sustinute in cadrul Conferintei vor fi publicate in urmatoarele luni:
 • in volume in limba engleza publicate de edituri cu prestigiu international in domeniul stiintelor sociale: Cambridge Scholars Publishing, Peter Lang International Academic Publishers . O parte din lucrarile sustinute la editia a II-a a Conferintei din noiembrie 2012 au fost publicate in volumul "Studies of Business Law. Recent Developments and Perspectives” la Peter Lang International Academic Publishers (editura cu prestigiu international recunoscut in domeniul stiintelor sociale - lista A1). Pentru accesarea cuprinsului si a prezentarii volumului pe site-ul Editurii Peter Lang clic aici .
 • in reviste partenere ale Conferintei: International Journal of Business Governance and Ethics (pentru detalii despre revista clic aici), Acta Juridica Hungarica (pentru detalii despre revista clic aici), European Review of Public Law (pentru detalii despre revista clic aici), Central and Eastern European Legal Studies (pentru detalii despre revista clic aici), Tribuna Juridica (pentru detalii despre revista clic aici), DREPTUL (pentru detalii despre revista clic aici), Revista de Drept Public (pentru detalii despre revista clic aici) - reviste indexate in baze de date internationale recunoscute pentru domeniul stiintelor juridice conform Anexei 24, pct. 1 din Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 6560/2012 privind aprobarea standardelor minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din invatamantul superior si a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare.
 • in revista Conferintei Perspectives of Business Law Journal, cu aparitie online (pentru detalii despre revista clic aici) - revista indexata in baze de date internationale recunoscute pentru domeniul stiintelor juridice conform Anexei 24, pct. 1 din Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 6560/2012. • Revista Romana de Drept International nr. 14-15/2012
  Editura C.H. Beck,Editura C.H. Beck

  Detalii si comenzi
  Pret lei: 39.933.92


  Comentarii introduse

  Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


  Introduce un comentariu


  Nu poti introduce un comentariu nou
  fara a fi inregistrat - Login
  Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:  Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  25 useri online

  Useri autentificati: