DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Consiliul Concurentei va oferi expertiza Parlamentului, in urma unui acord semnat cu Camera Deputatilor
23-11-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Un reprezentant al Consiliului Concurentei va lucra cu comisiile de specialitate din Parlamentul Romaniei pentru a oferi expertiza de specialitate in elaborarea legilor ce urmeaza sa fie emise, potrivit unui Acord de colaborarea parafat, luni, de catre presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

'Nu vrem sa facem articole de lege care sa blocheze piata concurentiala. De aceea, am apelat la Consiliul Concurentei pentru expertiza. Expertiza lor este importanta inainte a lua niste decizii in comisiile de specialitate. La fel vom face si cu celelalte institutii, nu numai in acest domeniu, ci si in alte domenii in care constatam ca o lipsa de cooperare intre Parlament si anumite organisme a dus la scaderea imaginii Parlamentului, intr-un act legislativ de slaba calitate care a fost schimbat de catre Guvern prin ordonante de urgenta si, pana la urma, la o slabire a intelegerii si increderii cetateanului ca legislativul face legi transparente, predictibile, in interesul cetateanului. Sper ca cei care sunt azi in Parlament sa inteleaga oportunitatea pe care o avem cu acest acord. Consiliul Concurentei are foarte multe analize, studii de impact care sunt importante pentru noi. Noi nu ne putem permite sa cheltuim atat de multe resurse financiare pentru a face studii de impact. Un articol schimbat, o virgula pusa intr-un proiect de lege, poate sa limiteze ca piata din Romania sa fie concurentiala (...) Comisiile parlamentare trebuie sa inteleaga si sa faca un fel de avertizari timpurii. De asemenea, oamenii trebuie sa inteleaga ca anumite proiecte de legi nu sunt facute doar de parlamentari, ci pentru romani si pentru aceasta piata concurentiala din Romania, care trebuie sa respecte regulile din Uniunea Europeana si anumite angajamente internationale pe care noi le avem si nu intotdeauna le cunoastem ', a spus Valeriu Zgonea, in cadrul evenimentului de semnare a documentului oficial.

La randul sau, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a mentionat ca un reprezentant al institutiei pe care o conduce ca lucra indeaproape cu Parlamentul pentru a pune la dispozitia celor care elaboreaza legi expertiza de specialitate.

'Va exista o persoana din Consiliul Concurentei care va fi prezenta aici si in felul acesta va putea sa inteleaga mai bine mecanismele din Parlament si nevoile pe care le au diferitele comisii parlamentare. Noi ne-am angajat sa punem la dispozitie comisiilor parlamentare resursele noastre. Aceasta colaborare sper sa fie stabila. Practic, un reprezentant al Consiliului Concurentei va lucra cu Parlamentul pentru a pune la dispozitie expertiza institutiei in demersurile legilor din Parlament. Practic, vorbim despre un transfer de expertiza. La Parlament oferim expertiza si vom raspunde solicitarilor dansilor. Vom veni si noi cu unele propuneri, dar Parlamentul este suveran. Diferenta este mare fata de colaborarea cu Guvernul, unde dam aviz pe anumite propuneri, in Parlament vom veni doar cu expertiza', a explicat Chiritoiu.

Potrivit Acordului semnat intre Camera Deputatilor si Consiliului Concurentei, care cuprinde 13 puncte stabilite intre cele doua entitati, acesta are ca obiect realizarea unor activitati de cooperare intre Camera Deputatilor si Consiliul Concurentei, in vederea stimularii si sustinerii masurilor corespunzatoare in domeniul de referinta, precum si stabilirea unui dialog constant si constructiv in ceea ce priveste rezolvarea problemelor care vizeaza aplicarea regulilor de concurenta.

In plus, scopul acestui demers consta in imbunatatirea si simplificarea procedurilor administrative existente si de perspectiva, respectiv cresterea concurentei pe piata, in beneficiul unei dezvoltari economice regionale si durabile.

Acordul intra in vigoare la data semnarii de catre parti si este valabil pana la 15 decembrie 2016, iar daca una dintre parti nu notifica celeilalte intentia de incetare a acordului, acesta se considera prelungit, fara alte formalitati, pe durata nedeterminata.Agenda Juristului 2018
Editura C.H. Beck

Detalii si comenzi
Pret lei: 29.922.42


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  43 useri online

  Useri autentificati: