DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Bilant Ministerul Economiei: Comertul international al Romaniei a crescut cu 6,4% in primele sapte luni, la 68 miliarde euro
18-11-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Valoarea totala a comertului international al Romaniei a fost de 68 de miliarde de euro, in primele sapte luni ale acestui an, in crestere cu 6,4% fata de perioada similara a anului 2014, cu exporturi de 32 miliarde de euro si importuri de 36 miliarde de euro, potrivit bilantului prezentat marti de fostul ministru al Economiei, Mihai Tudose, pe pagina de internet a institutiei.

Sursa citata arata ca este de asteptat ca anul 2015 sa consemneze un nou record absolut al exporturilor din ultimii 26 de ani.

Companiile aflate in portofoliul ministerului au inregistrat, in primele sase luni din acest an, o crestere de peste 12 ori a volumului investitiilor, de peste opt ori a veniturilor totale si a cifrei de afaceri, comparativ cu o crestere de patru ori a cheltuielilor, fata de aceeasi perioada a anului 2014.

Dividendele incasate in acest an de la societatile din subordinea ministerului s-au cifrat la aproape 301 milioane de lei, in crestere cu 779,6% fata de dividendele incasate si virate la bugetul statului in anul 2014 (aproximativ 38,6 milioane de lei).

Fostul Ministru al Economiei a facut si un bilant al unor companii din subordine amintind situatia Oltchim, combinat aflat in reorganizare judiciara. Potrivit sursei citate, cifra de afaceri a Oltchim SA a crescut cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 436 milioane de lei, la 571 milioane de lei. Pierderea totala din activitatea curenta a fost redusa cu 157 milioane de lei, de la nivelul de 173 milioane de lei la intrarea in insolventa, la 16 milioane de lei in 2015.

De asemenea, EBITDA (profitul inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) s-a imbunatatit cu 109 milioane de lei de la—75 milioane de lei la intrarea in insolventa la +34 milioane de lei in 2015. Productia fizica a crescut la principalul produs de export cu 33% fata de anul 2014.
'Rezultatele acumulate au permis companiei sa-si plateasca integral datoriile curente si sa reduca nivelul arieratelor. Numai in perioada iunie-septembrie 2015 arieratele au fost reduse cu 7,95 milioane de lei', se precizeaza in document.

In sectorul transportului de energie si gaze naturale, Transgaz a propus pentru includerea in cea de-a doua lista a proiectelor de interes comun conducta de gaze din Bulgaria in Austria, via Romania si Ungaria si dezvoltarea pe teritoriul Romaniei a coridorului sudic pentru preluarea gazelor din Marea Neagra (conducta Marea Neagra — Podisor). Un alt proiect vizeaza Coridorul Central (Isaccea — Coroi — Hateg — Horia) si consta in reabilitarea a aproximativ 400 km de conducta din actualul sistem, inlocuirea / constructia a 400 km de conducte noi si a 4 sau 5 statii de comprimare pe traseul acestui coridor.

De asemenea, au fost finalizate lucrarile de modernizare a Statiei de Turbocompresoare—?inca Noua, lucrari in valoare totala de 100,6 milioane de lei, suma accesata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si din bugetul national.Contracte speciale
Tabaras Manuela

Detalii si comenzi
Pret lei: 39.933.92


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  28 useri online

  Useri autentificati: