DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Avocatul Poporului: Ancheta dupa declaratiile privind posibila sistare a agentului termic in Bucuresti
15-11-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si a declansat o ancheta la Primaria Municipiului Bucuresti, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) si SNGN ROMGAZ S.A. cu privire la recentele declaratii referitoare la posibila sistare a aprovizionarii cu agent termic catre locuitorii Capitalei.

Ancheta are in vedere posibila nerespectare a art.31 din Constitutie privind dreptul la informatie si preintampinarea unor stari de panica in randul populatiei, se arata intr-un comunicat transmis vineri de Avocatul Poporului.

In comunicat sunt mentionate o serie de surse din presa, conform carora, RADET va sista incepand de duminica seara apa calda si caldura in Bucuresti, in conditiile in care SNGN ROMGAZ S.A. va opri furnizarea gazului catre Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), care se afla astfel in imposibilitatea de a furniza agentul termic.

Informatiile au fost comunicate de catre presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Gabriel Dumitrascu, cu ocazia unei conferinte de presa organizate vineri. Acesta a afirmat ca, in 4 noiembrie, RADET a primit o instiintare de la ROMGAZ prin care se mentioneaza ca aceasta a decis sa opreasca livrarile de gaze catre ELCEN, punand astfel societatea in imposibilitatea de a furniza agentul termic.

De asemenea, pe site-ul ROMGAZ a fost publicat joi un comunicat de presa, in care se mentionau urmatoarele: "In data de 12 noiembrie 2015 Consiliul de Administratie al Societatii Nationale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A., in urma reanalizarii situatiei contractuale cu clientul sau Electrocentrale Bucuresti S.A., a luat act de faptul ca, in ciuda eforturilor depuse de ROMGAZ pe tot parcursul anului 2015, eforturi intensificate din luna septembrie 2015, nu a fost indeplinita conditia stabilita de Consiliul de Administratie, necesara si obligatorie pentru 'continuarea relatiilor contractuale dupa data de 15 noiembrie 2015' si anume 'Prezentarea pana la data de 15 noiembrie 2015 a unui program ferm de stingere a datoriilor restante inregistrate fata de Romgaz'. Pana la data prezentei, Electrocentrale Bucuresti S.A., care inregistreaza o datorie restanta de peste 300 milioane lei catre ROMGAZ, nu a solicitat prelungirea relatiilor contractuale, cu respectarea conditiilor solicitate de ROMGAZ, respectiv prezentarea unui program asumat de stingere a datoriilor restante insotit de instrumente de garantare. ROMGAZ isi exprima disponibilitatea de continuare a relatiilor contractuale cu Electrocentrale Bucuresti S.A., numai in conditiile respectarii prevederilor legale si a intereselor companiei si ale actionarilor acesteia".

Presedintele CA al RADET, Gabriel Dumitrascu, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca saptamana trecuta a avut loc o intalnire la Ministerul Energiei la care au participat directorul general al RADET, reprezentanti ai ELCEN si ROMGAZ, in cadrul careia s-au convenit pasii, masurile care trebuie abordate in perioada imediat urmatoare pentru a gasi o deblocare partiala a situatiei financiare.

"Am fost surprinsi cand am primit, pe 5 noiembrie, o instiintare din partea ELCEN prin care ne aduceau la cunostinta ca ROMGAZ a decis sa opreasca livrarea de gaz catre ELCEN, pe cale de consecinta ELCEN nu va furniza agentul termic RADET, RADET fiind in imposibilitatea asigurarii continuitatii serviciului public de incalzire. Aceasta informatie trebuia adusa la cunostinta publicului, lucru pe care l-am si facut", a adaugat Dumitrascu.Drept financiar-fiscal. Legislatia Uniunii Europene
Dan Drosu Saguna, Daniela Iuliana Radu, Marius Eugen Radu

Detalii si comenzi
Pret lei: 149126


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  21 useri online

  Useri autentificati: