DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Nuclearelectrica si compania chineza au semnat Memorandumul de Intelegere privind Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda
09-11-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Memorandumul de Intelegere privind dezvoltarea, constructia, operarea si dezafectarea Unitatilor 3 si 4 de la Centrala Nuclear Electrica /CNE/ Cernavoda a fost parafat, luni, intre Nuclearelectrica si China General Nuclear Power Corporation, a anuntat, luni, producatorul de energie electrica din Romania.

Memorandumul este parte a strategiei guvernamentale de continuare a Proiectului Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori si stabileste directiile viitoarei cooperari intre cele doua companii.

"Semnarea acestui Memorandum de Intelegere de catre companiile implicate in dezvoltarea celui mai important proiect energetic de investitii reprezinta pasul concret in stabilirea coordonatelor majore ale dezvoltarii proiectului: Acordul Investitorilor, Actul Constitutiv al noii companii de proiect, structurarea finantarii si contractarea serviciilor de inginerie, constructie si procurare. Proiectul Unitatilor 3 si 4 va raspunde pe termen lung necesitatilor de sistem energetic coroborate cu tintele politicii de decarbonizare, asigurand securitate in aprovizionare, contributia la un mix energetic echilibrat, stabilitate si accesibilitatea pretului la consumatorul final. De asemenea, pentru Nuclearelectrica, dezvoltarea acestui proiect inseamna venituri din valorificarea activelor existente, din servicii de operare si mentenanta si furnizare de combustibil nuclear (...) La acestea se adauga si dezvoltarea industriei nucleare romanesti prin implicare in dezvoltarea proiectului, crearea a mii de locuri de munca si a unui climat economic si tehnologic atractiv pentru investitori", a subliniat directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache.

Potrivit sursei citate, Nuclearelectrica si China General Nuclear Power Corporation, investitorul selectat, au intrat in ultima faza a procedurii de selectie, lansata in luna august 2014, urmand sa initieze procesul de negociere a Acordului Investitorilor si a Actului Constitutiv ale noii companii de proiect.

Noua companie de proiect va fi una de tip "joint-venture", in care China General Nuclear Power Corporation va detine cel putin 51% din capitalul social, in conformitate cu Strategia de Continuare a Proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda, aprobata de Guvernul Romaniei in anul 2014.

"Semnarea Memorandumului de Intelegere reprezinta o etapa foarte importanta in colaborarea cu partenerii romani. In contextul extinderii cooperarii cu Europa Centrala si de Est, implicarea financiara si expertiza CGN in inginerie si operare, ocupand primul loc in China cu 15 reactoare in operare si 11 in constructie, atesta dezvoltarea relatiilor de cooperare cu Europa Centrala si de Est, in general, si cu Romania, in mod special (...)", a adaugat Lulache.

Proiectul Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda presupune constructia a inca doua reactoare de tip CANDU 6 pe amplasamentul CNE Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de 700 MWh si o durata de viata de 30 de ani, cu posibilitatea de extindere pe inca 25 de ani. Dublarea capacitatii de productie la CNE Cernavoda, prin constructia celor doua unitati este considerat un avantaj competitiv major pe termen mediu si lung, intrucat Romania detine intreg ciclul de productie nucleara: materii prime (combustibil nuclear fabricatie proprie, apa grea), infrastructura de specialitate, resursa umana inalt calificata.Fenomenologia politica a dreptului. Volumul III. Ontonomia
Parlagi Anton,Parlagi Anton

Detalii si comenzi
Pret lei: 79.967.92


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  25 useri online

  Useri autentificati: