DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Castigul salarial net, in crestere cu 1,1% in septembrie;cel mai mult s-a castigat in extractia de petrol si gaze
07-11-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Castigul salarial mediu nominal net in luna septembrie a fost de 1.833 lei, in crestere cu 1,1%, respectiv 20 de lei, raportat la august, valorile cele mai mari inregistrandu-se in domeniul extractiei petrolului brut si a gazelor naturale (5.895 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.075 lei), potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

In raport cu evolutia preturilor de consum, indicele castigului salarial real a fost de 100,8% pentru luna septembrie 2015 fata de luna precedenta. Comparativ cu luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 139,2%, cu 1,1 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna august 2015.

In ceea ce priveste castigul salarial mediu nominal brut, acesta s-a ridicat in septembrie la 2.541 lei, cu 1% mai mare decat in luna august 2015.

Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8%, iar indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 109,9%.

In luna septembrie 2015, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare fata de luna august 2015. Cresterile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta s-au datorat atat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, pentru "Ziua petrolistului") si a unor sume din profitul net si din alte fonduri, dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari, in functie de contracte.

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net au fost cu 23,3% in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, intre 10,5% si 16,5% in activitati de servicii anexe extractiei, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, transporturi aeriene, intre 3,5% si 7,0% in fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, alte activitati industriale n.c.a., fabricarea produselor textile, fabricarea echipamentelor electrice, fabricarea produselor din tutun, tabacirea si finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor si incaltamintei; prepararea si vopsirea blanurilor).

Scaderile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost determinate de acordarea in luna august de premii ocazionale, sume din profitul net si alte fonduri. De asemenea, scaderile castigului salarial mediu net sunt cauzate de nerealizarile de productie ori incasarile mai mici (functie de contracte ori ca urmare a concediilor de odihna cand nu se acorda tichete de masa si alte drepturi salariale), precum si de angajarile de personal cu castiguri salariale mici din unele activitati economice.

Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net au fost cu 9,1% in extractia carbunelui superior si inferior, respectiv cu 7,4% in extractia minereurilor metalifere, intre 2,5% si 4,5% in telecomunicatii, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, industria metalurgica, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune (inclusiv inregistrari audio si activitati de editare muzicala; activitati de difuzare si transmitere de programe), alte activitati extractive, fabricarea altor mijloace de transport.Drept bancar. Editia 3
Gheorghe Carmen Adriana,Gheorghe Carmen Adriana

Detalii si comenzi
Pret lei: 59.950.92


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  44 useri online

  Useri autentificati: