DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Danescu (ARB): In Romania, legislatia merge in directia slabirii disciplinei financiare
22-10-2015
Sursa: Agerpres

------------------
In Romania, legislatia merge in directia slabirii disciplinei financiare, dar fara aceasta, industria bancara este pusa sub semnul intrebarii, a declarat, miercuri, Florin Danescu, presedinte executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), intr-o conferinta de specialitate.

"Disciplina financiara nu suna bine nici la public, nicaieri. Dar asta inseamna, pana la urma, acea incredere pe care o dai oricarui investitor si oricarui consumator ca o datorie se plateste. Cat timp acest lucru nu exista, intreaga industrie bancara este pusa sub semnul intrebarii pentru ca fisa de post a industriei bancare este aceea de a creste economisirea si prin aceasta economisire sa poata credita economia. De ce este Romania in urma? Dintr-o mie de motive. Unul dintre ele este acela ca Romania are o cifra de intermediere-creditare raportata la PIB de 30% si este ultima tara din Europa din punct de vedere al formulei creditarii", a explicat Florin Danescu.

Potrivit sursei citate, felul in care reprezentantii industriei sunt chemati sa sustina sau sa discute o serie de initiative legislative este tot mai ,,dramatic" in sensul in care nu se vede o legatura clara intre interesul cetateanului si construirea unei economii mai bine structurate.

"Cred ca exista un limbaj dublu. Vorbim despre importanta industriei bancare, despre importanta creditarii, despre importanta produselor, a pietelor financiar-bancare. Ne uitam in viitor, vorbim frumos, suntem profesionisti, dar in prezent constatam cu totii ca exista foarte multe pericole. Si vorbim mai putin despre acest lucru. Felul in care vorbim despre pietele tehnologice, despre bitcoin, despre toate erele domeniului cercetarii si dezvoltarii inovatiei este important. O industrie serioasa priveste in viitor si stie ce pasi are de urmat. Toate trebuie legate si de prezent si de trecut. Astazi suntem in fata multor perceptii care se transforma in doi, trei, pasi in initiative legislative si care se transforma in reglementarea si impunerea unor comportamente in industria bancara. Nu numai in Romania. Cu toate acestea, Romania are o conotatie specifica pentru ca lipsa invataturii democratice ne face sa preluam ceea ce Europa ne prezinta astazi ca legi. Le preluam si le transpunem intr-o maniera deosebita si impotriva economiei", a spus presedinte executiv al ARB.

Participantii la conferinta "Viitorul si siguranta platilor electronice Serviciile financiar bancare in era digitala", eveniment inclus in Calendarul ECSM (European Cyber Security Month) au luat in discutie tendintele si dezvoltari pe piata europeana, precum si principalele considerente care influenteaza decizia bancilor de a investi in noile tehnologii.

"Exista, la nivel mondial, un proces de regandire a arhitecturii financiare. Si in cazul Romaniei, este din ce in ce mai clar ca pentru dezvoltarea economica a tarii avem nevoie de o arhitectura financiara imbunatatita. Ar trebui sa gandim in perspectiva faptul ca Romania va trebui sa faca la un moment dat ceea ce se numeste "quantum leap", adica un salt major", a precizat Lucian Isar, presedintele Consiliul de Supraveghere de la Banca Feroviara.

Sistemele de plati electronice joaca un rol din ce in ce mai important in economia moderna, cele mai multe activitati economice utilizand astfel de sisteme.

"Evolutia rapida a tehnologiei schimba in mod structural industria serviciilor financiar-bancare. Investitiile in inovatia digitala si finantarea proiectelor de tehnologia informatiei sunt exemple care arata ca industria bancara sprijina inovatia tehnica in serviciile financiare. Insa, adoptarea noilor tehnologii implica cerinte complexe de securitate si administrare a riscurilor, in paralel cu eforturile de implementare a noilor reglementari europene. Sanatatea si eficienta unei economii sunt astfel influentate de atributele unui sistem de plata electronic, in termeni de nivel de securitate, acceptare si cost", a precizat Rodica Tuchila, director la ARB.Drept administrativ. Volumul II. Editia 3
Dana Apostol Tofan

Detalii si comenzi
Pret lei: 69.959.42


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  31 useri online

  Useri autentificati: