DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Analiza Moody's: Ratingul Romaniei este sustinut de cresterea economica, consolidarea fiscala si datoria guvernamentala redusa
20-10-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Perspectivele promitatoare de crestere pe termen mediu, nivelul redus al datoriei guvernamentale si reducerea deficitului fiscal sustin ratingul 'Baa3', cu perspectiva stabila, atribuit Romaniei si contracareaza provocarile precum calitatea slaba a activelor din sistemul bancar, nivelul ridicat al datoriei externe, performantele slabe in domeniul investitiilor publice si performantele companiilor de stat, se arata intr-o analiza realizata de agentia de evaluare financiara Moody's.

Potrivit Moody's, ratingul 'Baa3' atribuit Romaniei este sustinut de scorul 'ridicat' de care beneficiaza la capitolul soliditate fiscala. Desi datoria guvernamentala s-a triplat dupa 2008 pana la 39,9% din PIB in 2014, este totusi la un nivel similar cu cea al tarilor care beneficiaza de un rating similar. In plus, soliditatea fiscala a beneficiat de pe urma reducerii deficitului bugetar la 1,5% din PIB in 2014, de la 8,9% din PIB in 2009.

'Ne asteptam ca deficitul fiscal sa ramana stabil la 1,5% din PIB in 2015, eforturile guvernului de reducere a taxelor urmand sa fie compensate prin masuri la capitolul cheltuieli. Cu toate acestea, ne asteptam ca, in 2016, combinatia dintre reducerea TVA si presiunile pentru cresterea salariilor in sectorul public sa duca la un deficit mai mare de 2,1% din PIB', se arata in raportul Moody's.

Soliditatea economica a Romaniei este apreciata ca fiind 'moderata' potrivit metodologiei Moody's, avand in vedere atat cresterea sustinuta si avantajele pe latura competitivitatii de care beneficiaza Romania de pe urma integrarii cu tarile mai avansate din Uniunea Europeana cat si provocarile care decurg de pe urma volatilitatii cererii provenite de la partenerii comerciali din UE. 'Ne asteptam ca avansul economic sa fie sustinut de revenirea productiei industriale si cererii interne, dar constrans de cererea limitata venita din partea principalilor parteneri comerciali ai Romaniei din zona euro. Cresterea PIB-ului este putin probabil sa revina la nivelul de dinaintea crizei, avand in vedere ca o parte din conditiile exceptionale care au dus la cresterea semnificativa din ultimul deceniu, precum cresterea rapida a creditului domestic datorita conditiilor relaxante de pe piata globala a creditului, nu vor mai reveni', se mentioneaza in analiza agentiei de evaluare.

Soliditatea institutionala a Romaniei este evaluata ca fiind una 'ridicata', reflectand imbunatatirea scorurilor in analizele Bancii Mondiale referitoare la eficienta guvernamentala, statul de drept si controlul coruptiei. Desi institutiile romanesti sunt mai slabe decat media UE, capacitatea institutionala s-a imbunatatit odata cu aderarea la UE.

In opinia Moody's, vulnerabilitatea Romaniei la evenimente de risc este una 'scazuta' deoarece exista un risc redus ca turbulentele politice sa afecteze predictibilitatea politicilor. 'Tensiunile periodice dintre presedinte si premier precum si in interiorul coalitiei sunt, in opinia noastra, putin probabile sa reduca impulsul reformelor,' se mai arata in raportul Moody's.

Romania beneficiaza de un rating 'Baa3' din partea Moody's si de un calificativ 'BBB minus' de la Standard & Poor's si Fitch.Drept penal. Teste grila pentru examene si admiterea in profesii juridice
Hotca Adrian Mihai

Detalii si comenzi
Pret lei: 34.929.67


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  46 useri online

  Useri autentificati: