DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Gerea: Memorandumul de intentie pentru Reactoarele 3 si 4 va fi semnat luna viitoare
15-10-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Memorandumul de intentie pentru Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda va fi semnat in noiembrie, a anuntat, joi, ministrul Energiei, Andrei Gerea.

"De curand s-a votat, inclusiv in Consiliul de Supraveghere a Complexului Energetic Oltenia, infiintarea noii societati care va duce la cea mai mare investitie de dupa revolutie, anume un grup nou de 600 de MW la Rovinari. Se lucreaza intens, vom avea luna viitoare bucuria sa asistam la semnarea Memorandumului de Intelegere pentru Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. Totodata, continua procedurile pentru desemnarea unui castigator la Tarnita, centrala de pompaj care este atat de necesara unei noi viziuni de dezvoltare mai ales in zona regenerabilelor, o centrala care trebuie sa asigure back-up-ul sistemului atunci cand te duci cu atata energie in zona de regenerabile", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, se vor face investitii in continuare, la fel ca in fiecare an.

"Investitii se fac si se vor face. In fiecare an se fac investitii, nu foarte mari, dar se fac in asa fel incat sa ne putem pastra pe deplin capacitatea de producere a energiei electrice", a explicat Gerea.

Memorandumul de Intelegere privind dezvoltarea Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda stabileste directiile viitoarei cooperari intre Nuclearelectrica (SNN) si China General Nuclear Power Corporation (CGN) in vederea dezvoltarii si implementarii proiectului. Dupa semnarea Memorandumului de catre ambele parti, SNN si CGN vor intra in procesul de negociere aferent initierii si finalizarii ultimelor etape ale strategiei: negocierea Acordului Investitorilor si Actului Constitutiv ale noii companii de proiect, formarea noii companii de proiect (un joint-venture Ś JVCo) in care CGN va detine cel putin 51% din capitalul social), viitoarea guvernanta corporativa a JVCo si structurarea finantarii pentru dezvoltarea proiectului.

Nuclearelectrica (SNN) va contribui cu 2 milioane de euro la infiintarea societatii mixte (JVCo) care va construi Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda si va detine 49% din actiunile companiei, urmand ca investitorul chinez, China General Nuclear Power Corporation (CGN) sa detina restul de 51% din capital, prevederea fiind inclusa in Memorandum.

Proiectul Unitatilor 3 si 4 va fi realizat in cinci etape. In prima etapa va fi elaborat studiul de fezabilitate, va fi infiintata JVCo, se va realiza transferul investitiei SNN in EN catre JVCo, transferul de permise/autorizatii/licente ale SNN, aferente Proiectului, catre JVCo si evaluarea activelor existente ale SNN si ale Statului roman avand legatura cu Proiectul (inclusiv apa grea, combustibil nuclear etc.). Etapa a doua presupune aportul in natura efectuat SNN si de statul roman la capitalul social al JVCo. Aceasta etapa va cuprinde in special faza de constructie si testarea, inclusiv prima incarcatura de combustibil, pregatirea operarii, pana la punerea in functiune a proiectului in vederea exploatarii comerciale. In etapa a treia se trece la exploatarea comerciala urmand ca operarea si mentenanta proiectului sa fie efectuate de o companie specializata, capabila sa isi asume si sa fie responsabila pentru riscurile nucleare. Etapa a patra presupune dezafectarea care incepe la data inchiderii permanente a reactoarelor si se va derula in conformitate cu legea aplicabila.Noul Cod de procedura penala. Note. Corelatii. Explicatii
Jiganie-├ů┼żerban Mihai,Titian Dana,Stoica Viorica,Vasilache Ion,Pichler Adrian,Cretu Sebastian,Vasilache Alexandru,Dragnea Ionut,Ciolca Iuliana,├ů┼żerban Gheorghe,Buneci Petre (Coord.)

Detalii si comenzi
Pret lei: 169143.65


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  34 useri online

  Useri autentificati: