DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Dunca (ANPC): In cazul Volkswagen exista suspiciunea de practici comerciale incorecte
01-10-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a apreciat, joi, ca in scandalul Volkswagen se poate invoca suspiciunea de practici comerciale incorecte, intrucat consumatorul a fost dezinformat si a ales un produs in necunostinta de cauza, iar amenzile care pot fi aplicate dealerilor auto variaza intre 20.000 de lei si 100.000 lei.

"Conform art. 5, alin. 2, Legea 245/2004 privind securitatea generala a produselor transpunerea Directivei Europene 2001/'95, in cazul in care producatorii si distribuitorii au cunostinta sau ar trebui sa cunoasca, pe baza informatiilor pe care le poseda si in calitate de specialisti, ca unele produse pe care le-au pus pe piata sau au fost furnizate intr-un alt mod consumatorilor prezinta riscuri sau sunt incompatibile cu cerintele de securitate generala, ei trebuie sa informeze imediat autoritatile competente. Pe noi trebuiau sa ne informeze dealerii. (...) Exista suspiciunea de practici comerciale incorecte. Au fost afectate interesele economice si consumatorul a fost dezinformat. A ales un produs in necunostinta de cauza. Amenda este de la 20.000 de lei la 100.000 lei si se aplica dealer-ului", a explicat Dunca, intr-o conferinta de presa ce a urmat intrunirii grupului de lucru constituit in urma scandalului Volkswagen.

Acesta a precizat ca Volkswagen nu a informat pana in prezent ANPC cu privire la problemele pe care le are cu softul care reduce poluarea in timpul testelor.

"Amenda este pentru dealer-ul de unde s-a cumparat autoturismul. Dar asteptam mai multe detalii si analize. In primul rand, Volkswagen trebuia sa ne informeze imediat despre problemele pe care le are. Nu ne-au informat. Asteptam data de 7 octombrie (cand autoritatile romane vor primi planul de masuri de la Volkswagen n.r.). Cine este de vina, plateste. Daca este de vina distribuitorul, sanctionam distribuitorul si acesta cred ca se va indrepta impotriva producatorului, daca au un contract intre ei prin care este stipulat acest lucru. In multe cazuri distribuitorul are un contract cu producatorul ca, in cazul in care acesta primeste o sanctiune contraventionala si este vina producatorului, producatorul trebuie sa plateasca", a detaliat Dunca.

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Constructorul auto a anuntat miercuri ca va prezenta, in octombrie, solutiile si masurile tehnice care vor fi adoptate pentru corectarea caracteristicilor privind emisiile vehiculelor diesel in conditiile in care pentru circa cinci milioane de vehicule din marca Volkswagen Passenger Cars este necesara o procedura de service.

Clientii afectati urmeaza sa fie informati despre corectarea caracteristicilor privind emisiile in 'viitorul apropiat', subliniaza compania, care precizeaza, totodata, ca vehiculele dotate cu motoare Euro 6 disponibile in prezent pe piata nu intra in categoria celor care urmeaza sa fie verificate.

Clientii care detin astfel de autovehicule vor fi tinuti la curent in saptamanile si lunile urmatoare, iar toate marcile afectate ale grupului urmeaza sa infiinteze website-uri nationale in acest sens.

In acelasi context, compania germana a anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca intentioneaza sa repare pana la 11 milioane de vehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, costurile fiind estimate de analisti la peste 6,5 miliarde de dolari.Dreptul afacerilor intreprinderii Vol. I
Madalina Botina,Turcu Ion

Detalii si comenzi
Pret lei: 79.967.92


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  33 useri online

  Useri autentificati: