DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


CSM sesizeaza IJ pentru verificari in legatura cu eliberarea detinutilor care au scris carti
17-09-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sesizarea Inspectiei Judiciare pentru efectuarea de verificari in legatura cu modul de aplicare a dispozitiilor privind eliberarea conditionata a detinutilor care au scris carti, precum si sesizarea Ministerului Justitiei pentru modificari legislative.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: sesizarea Ministerului Justitiei cu propunerea de a include in Regulamentul de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal aspectele retinute in concluziile punctului de vedere al DLDC, cu observatiile Comisiei; sesizarea Inspectiei Judiciare pentru efectuarea unui control tematic cu privire la modul de aplicare a dispozitiilor art. 96 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 254/2013 de catre judecatorii de supraveghere a privarii de libertate si instantele de judecata, eventualele probleme intampinate, precum si pentru identificarea masurilor care se impun a fi adoptate", se arata in solutia CSM.

Consiliul si-a insusit marti punctul de vedere al Directiei Legislatie, Documentare si Contencios cu privire la propunerea de modificare a art. 96 din Legea 254/2013 si observatiile formulate de Comisia nr. 1 a CSM, referitoare la verificarea cunostintelor de tehnoredactare ale persoanei private de libertate, pentru situatia in care aceasta urmeaza sa-si tehnoredacteze personal lucrarea cu caracter stiintific; declaratia persoanei private de libertate in sensul ca este autorul lucrarii cu caracter stiintific; declaratia privind faptul ca editorul este persoana juridica romana sau straina, dar cu practica in publicarea de lucrari stiintifice, legal constituita, avand prevazut in obiectul de activitate editarea de lucrari stiintifice.

De asemenea, CSM a decis si efectuarea unui studiu de drept comparat de catre Directia afaceri europene, relatii internationale si programe in ceea ce priveste existenta in legislatiile altor state a posibilitatii de liberare conditionata in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate.

Persoanele aflate in detentie au scris 157 de carti de la inceputul anului 2014 si pana in iunie 2015, in vederea reducerii pedepsei si eliberarii conditionate, potrivit unor informatii transmise de Administratia Nationala a Penitenciarelor la solicitarea AGERPRES.

Numarul cartilor scrise in penitenciare a crescut fata de anii anteriori, conform statisticilor ANP, care arata ca in anii 2012 si 2013 au fost redactate 97 de lucrari de catre persoane private de libertate.

Conform Legii privind executarea pedepselor, art. 96, lit.f, "in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate pentru fiecare lucrare stiintifica publicata sau inventie si inovatie brevetate".

Dupa ce in presa s-a semnalat ca anumite lucrari scrise in penitenciar ar fi plagiate, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, anunta recent ca exista mai multe propuneri de modificare a Legii privind executarea pedepselor. Scopul acestor schimbari legislative este, adauga el, de a aduce clarificari referitoare la ce inseamna caracterul stiintific al unor astfel de carti.Alimentele performante
Carole La Pan

Detalii si comenzi
Pret lei: 27.923.72


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  35 useri online

  Useri autentificati: