DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    


Mihai Daraban (CCIR): Dorim sa implementam un cod de bune practici privind responsabilitatea corporativa in societatea romaneasca
09-09-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Camera de Comert si Industrie a Romaniei va incerca, intr-o perioada scurta de timp, sa implementeze un cod de bune practici, bazat pe un model austriac, privind responsabilitatea corporativa in societatea romaneasca, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Mihai Daraban, presedintele CCIR.

'In cadrul conferintei CSR si Conformitate pe care o gazduim primim un know-how austriac vizavi de ceea ce inseamna responsabilitatea corporativa, nu atat pentru business-ul corporatiei respective, ci pentru societatea in care isi desfasoara activitatea. In plan paralel, se discuta despre responsabilitatile din comunitate si de cele sociale. Am organizat acest eveniment pentru a constientiza modelul de practica si in randul oamenilor de afaceri din Romania. Vom incerca intr-o perioada, sa zicem, scurta de timp, sa implementam si eventualul cod de bune practici privind responsabilitatea corporativa in societatea romaneasca', a afirmat Mihai Daraban.

Potrivit acestuia, profitul obtinut de o companie trebuie sa ajunga si in comunitate, pentru ca si pe orizontala sa se simta beneficiul corporatiei respective.

'Profitul trebuie sa ajunga si in comunitate, pentru ca si orizontala sa simta beneficiul corporatiei respective. In legatura cu directionarea a 2% din impozit, toti folosesc aceasta componenta fiscala, ca s-o numim asa, insa e greu de spus catre ce directii. Nu cred ca exista decat ANAF-ul probabil ca institutie care sa ne prezinte o statistica despre cum isi distribuie pe de o parte societatile, pe de alta parte persoanele fizice, acel 2% din impozit', a mai spus presedintele CCIR.

Mihai Daraban a precizat, totodata, ca a semnat, acum doua luni, un protocol cu Ministerul Educatiei, privind sprijinirea scolilor profesionale.

'Este un proces destul de delicat, ministrul Educatiei si-a manifestat intreaga disponibilitate, la fel ca si staff-ul sau. Eu sunt convins ca exista multi anticorpi in sistemul de educatie romanesc, pentru ca, din pacate, trebuie sa recunoastem, invatamantul romanesc cu economia reala au fost doua linii paralele, nu s-au ciocnit niciodata si nu s-au sfatuit vreodata despre necesarul de forta de munca. Anticorpii din Educatie, care cu tot respectul acesti anticorpi sunt reprezentati de profesori, care nu vor sa-si piarda catedrele, si care in continuare se cantoneaza in pregatirea unui personal care probabil nu are nimic de-a face cu zona economica respectiva. Se pregatesc mecanici auto pe la Piatra Neamt si silvicultori la Mioveni. Din pacate, cifra de scolarizare si pregatire in zona respectiva este determinata de existenta cadrelor didactice si nu de mediul de afaceri. Invatamantul a ramas, cel putin cel profesional, cantonat in trecut', a mai spus Daraban.

Presedintele CCIR a mentionat, totodata, ca economia in fiecare zona a tarii a cunoscut schimbari dramatice, radicale.Pachet - Procedura insolventei. Culegere de practica judiciara 2006-2009
Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania

Detalii si comenzi
Pret lei: 209.7178.24


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  Scriptul s-a intrerupt din cauza unei erori: Table './dreptonl_dr/useronline' is marked as crashed and should be repaired