DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


ELSA Bucuresti. Scolile de vara Banking and Finance Law si Energy Law – Testimoniale
27-08-2015
Sursa: ELSA Bucuresti

------------------
In perioada 16-24 iulie 2015 au avut loc in Poiana Brasov Scolile de vara internationale organizate de ELSA Bucuresti, pe temele Banking and Finance Law, editia a VII-a, si Energy Law, a doua editie. Cele doua scoli au reunit 36 de participanti din peste zece tari, 23 in cadrul Banking and Finance Law si 12 in cadrul Energy Law.

Bogdan Vlad, Coordonator International Summer Law School on Banking and Finance, ne-a declarat:
"Scolile de vara sunt cel mai dinamic proiect al ELSA Bucuresti. Acestea includ o agenda academica bine inchegata si coerenta, ce abordeaza subiecte care nu sunt dezbatute suficient in mediul universitar, si care au un program social lejer, care ofera in acelasi timp o perpectiva asupra mediului si mentalitatilor specifice zonei. Gasirea echilibrului intre cele doua constituie cea mai mare provocare in organizarea proiectului, insa colegii mei din echipa de organizare au facut o treaba exceptionala. Participantii au aratat un interes deosebit pentru subiect si au fost activi, iar in final, feedback-ul primit atat de la acestia cat si de la invitatii care au sustinut prelegerile a fost cea mai mare satisfactie pe care o puteam obtine."

"Asa cum spunea si Molière "de la proiect pana la realizare este un drum lung", iar destinatia acestui drum trebuie sa fie reusita proiectului, aceasta din urma fiind garantata de implicare, rigurozitate, seriozitate si atentie la detalii (in definitiv, detaliile fac diferenta).Pentru mine, totul a inceput inca din toamna anului 2014 cand, pasiunea mea pentru fizica (in special pentru domeniul energetic) s-a intersectat cu pasiunea pentru drept, un lucru aparent imposibil (dupa cum stim, doua drepte paralele nu se intersecteaza niciodata). Totusi, prin Scoala Internationala de Vara pe Dreptul Energiei, am invatat ca nimic nu e intamplator si ca, daca iti alegi oamenii perfecti, poti face lucruri marete. Drumul nostru nu a fost de noua zile, ci de aproape noua luni. Noua luni in care am reusit ca cele noua zile de vara sa fie unele de neuitat. Ce a insemnat acest proiect pentru mine? Simplu, mi-a energizat sufletul. Cunoscand atatia oameni dornici de a invata lucruri noi, de a se perfectiona in acest domeniu (printre participanti numarandu-se si tineri avocati ), oameni pasionati cu adevarat de aceasta ramura a dreptului, am realizat ca cele noua luni de munca nu au fost in zadar, oferindu-ne o experienta pe care nu o traiesti de multe ori in viata. Cu ce am ramas? Cu foarte multi prieteni. Si inca ceva: satisfactia lucrului bine facut!" ne-a relatat Ioana Rosca, Coordonator International Summer Law School on Energy.

In opinia Sandrei Avram, participanta in cadrul scolii pe domeniul financiar bancar:
"Scoala de vara a fost o experienta prin care am dobandit un spectru larg de cunostinte despre diverse tematici vag dezbatute in mediul universitar. Am fost cu adevarat incantata de speakerii de top ce ne-au impartasit din experienta lor ca practicieni. De asemenea, metodele moderne si interactive utilizate pentru explicarea notiunilor teoretice au dus la o intelegere facila a programului academic. Negocierile simulate de la final au fost cea mai interesanta provocare, punandu-ma in situatia de a aplica ceea ce am invatat pe parcursul celor 6 zile de program academic, intr-un cadru practic. De apreciat a fost si programul social, cu petrecerile tematice, care intotdeauna dau frau liber creativitatii, iar diversitatea culturala a facut totul si mai fascinat. Aceasta scoala de vara mi-a directionat interesul catre aprofundarea studiilor juridice in domeniul financiar si bancar."

"There are three words I can say to describe the ELSA Bucharest SLS on Banking and Finance Law: competence, open mind, social. I had the chance to take part in high quality lectures, speak with highly professional and well prepared lecturers. All this was connected with a relaxing and amazing social programme, for which I could meet and know great people from all over. This was a real ELSA experience". Aceasta a fost experienta pe care Gianluca Festa, participant din Italia a avut-o in cadrul International Summer Law School on Banking and Finance.

Vladimir Sotirov, participant din Indonesia in cadrul scolii de vara pe domeniul dreptului energiei, ne-a declarat: "The summer school is an amazing experience and I encourage everyone to apply for it. You get to learn a lot, while still having the parties you would get if you were on a regular vacation. Plus you can make some great friends and useful connections."

Meeri Aurora, participanta din Finlanda a povestit despre experinta sa:
"My overall experience with the summer school in Romania was an extremely positive one! With energy law, the academic agenda was strong and interesting (the way it should be), and the combined social program was brilliant. I feel that the program was productive, demanding enough without forgetting to lay down the basic ground of knowledge – something I had looked for! Most of the speakers were truly inspiring – I may be biased, but the Finnish professors really created a good efficient basis/start for the whole week. Furthermore, the Romanian lawyers gave deeper insight which could be placed within the context of the region in question, which gave food for thought."

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociatie internationala, independenta, apolitica, condusa de si pentru studenti. ELSA Romania este singura asociatie a studentilor la drept care activeaza la nivel national. Parte a ELSA Romania, grupul local ELSA Bucuresti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evolutia tinerilor in sistemul juridic.Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia 4
Udroiu Mihail

Detalii si comenzi
Pret lei: 99.984.92


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  35 useri online

  Useri autentificati: