DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Presedintele Asociatiei Magistratilor: Exista suspiciunea ca instantele sunt supravegheate; se fac transcripturi si este periculos
25-08-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), judecatoarea Gabriela Baltag, a declarat, luni, ca exista suspiciunea ca instantele sunt supravegheate, ca se fac transcripturi, sustinand ca acest lucru este periculos, iar CSM trebuie sa lamureasca aceste aspecte.

Reprezentantii Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Asociatiei Magistratilor din Romania si Asociatiei Procurorilor din Romania (APR) au participat, luni, la sedinta plenului CSM, pentru sustinerea plangerii prin care cer revocarea hotararii Consiliului referitoare la faptul ca declaratiile generalului SRI Dumitru Dumbrava potrivit caruia instantele de judecata sunt "camp tactic" pentru acest serviciu nu au afectat independenta Justitiei.

La finalul acestei sedinte, sefa AMR a sustinut ca nu se poate spune ca actul de justitie este infaptuit cu aportul SRI si ca nu trebuie sa fie exagerat rolul Serviciului.

Precizarea a fost facut in contextul in care Gabriela Baltag a fost intrebata daca ar mai fi existat marile dosare de coruptie in care au fost cuprinsi si judecatori in absenta suportului de specialitate al SRI.

"Nu pot sa raspund in acest sens. Credeti dvs. ca un act de justitie nu poate fi infaptuit fara SRI? Gresit, este cu sprijinul uneori, in anumite faze sau etape, dar in niciun fapt nu puteti sa spuneti ca actul de justitie este infaptuit cu aportul SRI. Va rog sa nu le exagerati rolul pe care nici legea nu l-a gandit. Sub nicio forma. (...) Este problema dumnealor de comunicare (n.r precizarea facuta in comunicatele parchetului privind sprijinul oferit de SRI). Nu o sa vedeti niciodata intr-o hotarare judecatoreasca. (...) Legea vorbeste despre anumite acte de cercetare penala care se pot infaptui cu sprijinul dansilor, dar uitati-va ca nu pot face acte de urmarire penala", a spus Gabriela Baltag.

Ea a mentionat ca a sustinut in CSM despre faptul ca in ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre supravegherea magistratilor si ca acest lucru nu este firesc.

"De ce sa fim supravegheati cand vorbim de un act de justitie? De ce se porneste de la prezumtia de rea-credinta, de coruptie? S-au abandonat toate valorile si toate principiile fundamentale? ?i lucru acesta nu este deloc lamurit. Am subliniat si am spus ca SRI vorbeste despre faptul ca este antrenat in lupta impotriva coruptiei dar sa nu uitam ca lupta impotriva coruptiei nu este asanata de SRI. Nici intr-un caz. Eu stiu ca in alta parte coruptia este rezolvata, prin hotarari judecatoresti", a subliniat sefa AMR.

Judecatoarea a aratat ca nu stie despre ce serviciu este vorba si ca aceste informatii legate de supravegherea magistratilor le are pe surse, la fel ca si presa.

"Nu neaparat SRI. Nu stim cine anume. La fel, cum si dvs. aveti informatii pe surse, si noi. (...) Sunt atatea servicii ca nici nu mai stim care anume ar putea sa faca acest lucru, dar exista aceasta suspiciune ca instantele sunt cumva supravegheate, ca se fac transcripturi. Auzim si noi ca in diferite situatii, fara a nominaliza concret, ca au fost rapoarte ale unor servicii secrete care vorbesc despre activitatea din instante ori acest lucru este foarte periculos. (...) Este foarte important sa lamureasca CSM", a afirmat sefa AMR.Preturile de transfer. Intre optimizare fiscala si evaziune transfrontaliera. Editia 2
Cuciureanu Florin,Patroi Dragos,Radu Vigi

Detalii si comenzi
Pret lei: 34.929.67


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  38 useri online

  Useri autentificati: