DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Isarescu: Pachetul de reduceri si taxe, din punct de vedere economic si financiar, este inaplicabil; reexaminarea, un lucru intelept
25-07-2015
Sursa: Agerpres

------------------
Pachetul de reduceri de taxe si de impozite prevazute de proiectul de Cod Fiscal este inaplicabil din punct de vedere economic si financiar, iar retrimiterea actului normativ in Parlament de catre presedintele Romaniei este un lucru intelept, a declarat vineri guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, in cadrul unei conferinte de specialitate.

"Pachetul de reduceri de taxe si impozite, din punct de vedere economic si financiar, este inaplicabil. (...) Trimiterea spre Parlament a Codului Fiscal spre examinare este un lucru intelept. Este un proces legal in desfasurare, este un drept al presedintelui si mai este ceva... Faptul ca institutiile statului roman reactioneaza chiar la o aprobare de 100% in Parlament. Exista institutii ale statului care reactioneaza, ca si Consiliul Fiscal, ca si Banca Nationala. (...) ?i decizia premierului de a convoca sesiunea extraordinara a Parlamentului este una inteleapta", a explicat guvernatorul BNR.

In opinia sa, Codul Fiscal contine si masuri bune pentru economie, insa impactul bugetar de 2,3% din PIB pe care il presupune aplicarea sa de la 1 ianuarie 2016 va produce deraieri importante ale economiei romanesti. El a precizat ca nu a luat in calcul si majorarile de salarii anuntate pentru sectorul bugetar, care ar mai aduce un impact de 1,3% din PIB.

"Cum putem aplica aceste masuri fara sa negociem cu partenerii internationali. Avem deja crestere de 4%! Unde vrem sa ajungem? La 8%? Ne tin motoarele pentru asa ceva? Noi suntem la 4% (crestere economica) la viteza de croaziera. Ar trebui sa stam pe pilot automat, dar noi vrem sa tragem brusc de mansa. 2,3% din PIB. (...) Este o miscare brutala, de proportii, care in conditii de crestere economica nu isi are rostul. Cand ai crestere economica nu iti trebuie deficite mai mari. Trebuie sa tii resursele sa le cheltuiesti cand economia scade", a mai spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a subliniat faptul ca discutiile din ultima vreme pe marginea Codului Fiscal dovedesc faptul ca fundamentele economice nu sunt intelese nici la 25 de ani de economie libera, si a punctat sase lucruri pe care ar trebui lamurite.

"Cate am auzit in ultimele 10 zile si cate am citit de la formatori de opinie, ma pune tare pe ganduri. Mi-am notat 6 lucruri care, daca erau clarificate, nu mai duceau la aceste discuti. O discutie in care criteriile economice sunt amestecate cu cele politice, sociologice, nu duce la nimic", a punctat seful BNR.

In acest context, el a mentionat ca unul din aspectele insuficient cunoscute este cel legat de "cum este condusa o economie de piata". "Este condusa prin politici. Instrumentul principal de conducere este politica fiscal bugetara, care cuprinde si partea de taxe si partea de cheltuieli", a subliniat Isarescu.

In opinia acestuia, discutiile privind o deviere de ,1% ,2% de la traseul stabilit nu reprezinta doar o problema de finantare, ci si de deviere de la politicile anuntate. "Conducerea economiei de piata se face prin politici fiscal-bugetare, si aici deficitul este esential. O deviere de doua puncte intr-un an ...se inrosesc (ecranele institutiilor financiare n.r.), apar semnale de alarma: ce e cu avionul asta? A plecat de la Bucuresti la Bruxelles si unde vrea sa ajunga...la Polul Nord? Deviatiile de la aceste principii se penalizeaza, se ia carnetul de conducere...se considera ca nu stii sa conduci!", a punctat Isarescu.Raspunderea civila delictuala obiectiva. Editia 2
Boila Lacrima Rodica

Detalii si comenzi
Pret lei: 89.976.42


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  16 useri online

  Useri autentificati: