DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Recidiva postcondamnatorie. Neaplicarea art.61 din Codul penal referitoare la mentinerea sau revocarea beneficiului liberarii conditionate. Hotarare nelegala

Jurisprudenta, spete
Contencios administrativ [22 decizii]
Drept Civil [204 decizii]
Drept Comercial [13 decizii]
Drept international privat [1 decizii]
Drept Penal [58 decizii]
Dreptul Familiei [52 decizii]
Dreptul Muncii [32 decizii]
Procedura Civila [66 decizii]
Procedura Penala [4 decizii]
Proprietate intelectuala [10 decizii]
TOTAL [462 decizii]
Cautare jurisprundenta, spete:    

Drept OnLine pune la dispozitia tuturor specialistilor din domeniul juridic o colectie de decizii, sentinte din practica judiciara. Pentru a regasi un anumit text puteti utiliza mecanismul de cautare, prin introducerea unui criteriu sau prin alegerea domeniului de Drept.

Sistemul de practica judiciara are un caracter pur consultativ, avand un rol de informare, neavand un caracter oficial.


Detaliu speta


Recidiva postcondamnatorie. Neaplicarea art.61 din Codul penal referitoare la mentinerea sau revocarea beneficiului liberarii conditionate. Hotarare nelegala

Curtea de Apel Pitesti

Data: 13-01-2005


Decizia nr. 5/R din 13.01.2005, Curtea de Apel Pitesti

In cazul in care inculpatul a comis fapta judecatii in intervalul de timp de la liberarea conditionata si pana la indeplinirea duratei pedepsei, instanta este obligata sa se pronunte cu referire la mentinerea sau revocarea beneficiului liberarii conditionare. Prin retinerea in sarcina inculpatului doar a prev.art.37 lit. a din Codul penal, instanta de fond a pronuntat o hotarare nelegala.

Prin sentinta penala nr.274 din 4 octombrie 2004 pronuntata de Judecatoria Topoloveni, in baza art.334 Cod procedura penala s-a schimbat incadrarea juridica a faptelor comise de inculpatul T.G.G. din infractiunea prev.de art.208 alin.1 Cod penal cu aplic.art.41 alin.2 si art.37 lit.b Cod penal, in infractiunea prev.de art.208 alin.1 Cod penal cu aplic.art.41 alin.2 si art.37 lit.a Cod penal, texte de lege in baza carora inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare cu executare in conditiile art.57, 71 Cod penal.

In baza art.88 din Codul penal s-a dedus din pedeapsa aplicata inculpatului durata retinerii si arestarii preventive incepand cu data de 24 februarie 2004, iar in temeiul art.350 din Codul de procedura penala s-a mentinut masura preventiva a arestarii inculpatului pentru o perioada de 30 de zile.

In baza art.14, art.346 Cod procedura penala si art.998 Cod civil, a fost obligat inculpatul la plata despagubirilor civile.

In fapt s-a retinut ca, in ziua de 4 decembrie 2003, inculpatul, aflat sub influenta bauturilor alcoolice a sustras din locuinta partii civile C.I. un bidon de 15 l. tuica, pulpe de pui, 2 spray-uri, o haina de piele de dama si suma de 250.000 lei.

In realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, la data de 22 februarie 2004, inculpatul a sustras din apartamentul partii civile G.E. un televizor color pe care l-a vandut contra sumei de 1.500.000 lei, unei persoane ramasa neidentificata.

Prin decizia penala nr.434 din 23 noiembrie 2004, Tribunalul Arges a admis apelul declarat de Parchetul de pe langa Judecatoria Topoloveni si a desfiintat in parte sentinta in sensul ca, in temeiul disp.art.61 din Codul penal a revocat beneficiul liberarii conditionate pentru restul de pedeapsa de 673 zile, ramas neexecutat din pedeapsa de 5 ani inchisoare la care inculpatul a fost condamnat prin sentinta penala nr.1465 din 13 mai 1999 a Judecatoriei Pitesti, rest ce a fost contopit cu pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare aplicata prin prezenta sentinta, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 673 zile.

In motivarea deciziei, tribunalul a retinut ca, desi instanta de fond, in mod corect a statuat ca inculpatul a comis fapta dedusa judecatii in stare de recidiva postcondamnatorie prev.de art.37 lit.a din Codul penal, totusi aceasta instanta nu s-a pronuntat cu privire la revocarea sau mentinerea liberarii conditionate avand in vedere ca faptele deduse judecatii au fost savarsite in intervalul de timp de la liberare si pana la implinirea pedepsei ce o avea de executat.

Hotararea pronuntata de tribunal a ramas definitiva prin decizia penala nr.5/R/13 ianuarie 2005 pronuntata de Curtea de Apel Pitesti prin care s-a luat act de retragerea recursului declarat de inculpat.


Sursa materialului: portalul instantelor de judecata portal.just.ro

Lista spete


Cautare text
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
108 useri online

Useri autentificati: