DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordonanta pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie, ordonanta nr. 25/2007[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 84 din 02/02/2007

 • Modificat de Legea nr. 166/2007

  In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I.14 din Legea nr. 502/2006 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

  Art. I
  Ordonanta Guvernului nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 212 din 28 august 1992, aprobata cu modificari prin Legea nr. 11/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
  1. Alineatul 1 al articolului 16 va avea urmatorul cuprins:
  "Pentru introducerea pe piata si punerea in functiune a mijloacelor de masurare prevazute la art. 15 alin. 1, cu exceptia celor din domeniile prevazute in anexa nr. 1 la Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor, republicata, controlul metrologic legal se exercita in conformitate cu prevederile din instructiunile de metrologie legala, prin urmatoarele modalitati:
  a) aprobare de model;
  b) aprobare de model CEE;
  c) verificare metrologica initiala;
  d) verificare initiala CEE;
  e) aviz metrologic."
  2. Alineatul 5 al articolului 16 va avea urmatorul cuprins:
  "Conditiile de introducere pe piata si de punere in functiune a mijloacelor de masurare din domeniile prevazute in anexa nr. 1 la Legea nr. 608/2001, republicata, precum si a celor care fac obiectul normelor de metrologie legala CEE se stabilesc prin reglementari tehnice specifice adoptate prin hotarari ale Guvernului."
  3. Alineatul 6 al articolului 16 se abroga.
  4. Articolul 161 va avea urmatorul cuprins:
  "Art. 161. - Mijloacele de masurare prevazute la art. 15 alin. 1, introduse pe piata, puse in functiune in conditiile legii si aflate in utilizare, se supun, in conditiile stabilite prin instructiuni de metrologie legala, urmatoarelor modalitati de control metrologic legal:
  a) verificare metrologica periodica;
  b) verificare metrologica dupa reparare sau modificare;
  c) inspectie si testare inopinata;
  d) supraveghere metrologica a utilizarii."
  5. Articolul 23 va avea urmatorul cuprins:
  "Art. 23. - Persoanele fizice sau juridice care fabrica, repara, modifica, monteaza si verifica mijloacele de masurare prevazute la art. 15 alin. 1, cu exceptia mijloacelor de masurare din domeniile prevazute in anexa nr. 1 la Legea nr. 608/2001, republicata, trebuie sa solicite si sa obtina emiterea de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, in conditiile prevazute de reglementarile specifice, a urmatoarelor documente, dupa caz:
  a) avize pentru repararea/modificarea si montarea mijloacelor de masurare;
  b) certificate de aprobare de model sau, dupa caz, certificate de aprobare de model CEE;
  c) autorizatii pentru persoane juridice privind activitatea de verificare a mijloacelor de masurare, precum si de verificator metrolog persoana fizica;
  d) avize metrologice.
  In cazuri speciale, prevazute de reglementarile specifice, responsabilitatea obtinerii aprobarii de model revine detinatorului.
  Persoanele fizice sau juridice care repara, modifica, monteaza, verifica mijloace de masurare din domeniile cuprinse in anexa nr. 1 la Legea nr. 608/2001, republicata, dupa ce acestea au fost puse in functiune, trebuie sa solicite si sa obtina emiterea de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, in conditiile prevazute de reglementarile specifice, a urmatoarelor documente, dupa caz:
  a) avize pentru repararea/modificarea si montarea mijloacelor de masurare;
  b) autorizatii pentru persoanele juridice privind activitatea de verificare a mijloacelor de masurare, precum si de verificator metrolog persoana fizica.
  Persoanele fizice si juridice prevazute la alin. 1 si 3 trebuie sa respecte in cursul desfasurarii activitatii cerintele initiale care au stat la baza deciziei de acordare a autorizatiilor/avizelor si sa asigure conditiile necesare realizarii supravegherii, potrivit prevederilor instructiunilor de metrologie legala."
  6. Articolul 27 va avea urmatorul cuprins:
  "Art. 27. - Operatorii economici persoane juridice care fabrica, repara, modifica, monteaza sau verifica mijloacele de masurare prevazute la art. 15 alin. 1 isi vor organiza activitatile ce fac obiectul controlului metrologic legal pe baza cerintelor din instructiunile de metrologie legala. Activitatea de metrologie va fi coordonata de un responsabil tehnic al activitatii, numit prin decizie a conducatorului operatorului economic."

  Art. II
  Ordonanta Guvernului nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 212 din 28 august 1992, aprobata cu modificari prin Legea nr. 11/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile aduse prin prezenta ordonanta, dupa aprobarea acesteia din urma de catre Parlament, va fi republicata, dandu-se textelor o noua numerotare.

  Art. III
  Prezenta ordonanta intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


  Poate fi de interes si:
  Lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 25/2007 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie, legea nr. 166/2007


  -------------
  Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
  -------------


  Alte reglementari
  Termeni juridici, grupare tematica
 • Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  58 useri online

  Useri autentificati: