DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordonanta de urgenta privind adoptarea unor masuri referitoare la alegerile pentru Parlamentul European din anul 2007, OUG 96/2007[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 680 din 05/10/2007

Guvernul Romaniei

Avand in vedere suspendarea, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 15/2007, a procedurii alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2007, care initial fusese programata sa se finalizeze pe data de 13 mai 2007, luand in considerare faptul ca au ramas valabile procedurile procesului electoral al alegerilor pentru Parlamentul European, desfasurate in luna februarie 2007, prevazute la pct. 1-25 din Programul calendaristic, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 128/2007, tinand cont de cadrul legal particular si de situatia de fapt speciala, determinate de prelungirea procesului electoral la alegerile pentru Parlamentul European din anul 2007, avand in vedere necesitatea asigurarii unui cadru legal in care toti participantii la procesul electoral referitor la alegerile pentru Parlamentul European din anul 2007 sa aiba sanse egale, tinand cont de faptul ca in lipsa acestei reglementari s-ar putea crea situatii care sa duca la discriminarea unor anumiti participanti la alegerile pentru Parlamentul European din anul 2007, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1
La alegerile pentru Parlamentul European din anul 2007, prin derogare de la prevederile art. 50 din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, cu modificarile si completarile ulterioare, se adopta urmatoarele masuri:
1. Semnele electorale se stabilesc de catre fiecare partid politic, alianta politica sau alianta electorala, organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale ori candidat independent si se comunica Biroului Electoral Central cel mai tarziu cu 45 de zile inainte de data de referinta a alegerilor.
2. Termenele care incep sa curga de la data comunicarii semnelor electorale la Biroul Electoral Central se vor socoti de la data stabilita potrivit dispozitiilor prevazute la pct. 1.

Art. 2
Semnele electorale aduse la cunostinta publica pana la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit legii, raman valabile.

-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
68 useri online

Useri autentificati: