DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Norma metodologica privind stabilirea unitara a drepturilor de echipament si de materiale igienico-sanitare aferente persoanelor private de libertate, din 2007[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]Art. 1
Prezentele norme metodologice stabilesc:
 • drepturile de echipament si de materiale igienico-sanitare la care au dreptul pe o anumita perioada de timp persoanele private de libertate;
 • durata normala de folosinta sau perioada de consum a acestora;
 • modalitatea de acordare a drepturilor respective.

  Art. 2
  (1) Cantitatile prevazute in norme sunt maximale si nu pot fi depasite.
  (2) Se pot aproviziona si distribui cantitati mai mici decât cele prevazute de norme, daca aceasta situatie nu dauneaza desfasurarii normale a activitatii, cu aprobarea directorului unitatii.
  (3) Structura normelor de echipare este prezentata in anexele nr. 1-9, care fac parte integranta din prezentele norme metodologice.

  Art. 3
  Bunurile prevazute in norme se pot aproviziona centralizat sau de catre fiecare unitate, in limita bugetului aprobat.

  Art. 4
  (1) Articolele de echipament se pot aproviziona si distribui atât prin atelierele zonale organizate in cadrul penitenciarelor, cât si prin operatori economici specializati, cu respectarea prevederilor legale privind achizitiile publice.
  (2) Pentru articolele de echipament, incaltaminte, lenjerie si cazarmament, destinate persoanelor private de libertate, care se achizitioneaza pe plan local, specificatiile tehnice ale bunurilor se stabilesc de catre Serviciul logistic din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
  (3) Pentru materialele igienico-sanitare si de intretinere, destinate persoanelor private de libertate, care se achizitioneaza pe plan local, specificatiile tehnice ale bunurilor se stabilesc de catre fiecare unitate.

  Art. 5
  (1) Persoanele private de libertate poarta tinuta civila, indiferent de regimul de executare a pedepselor privative de libertate.
  (2) Tinuta civila personala este dobândita din veniturile realizate de catre persoanele private de libertate sau de la apartinatori.
  (3) In cazul in care persoanele private de libertate nu dispun de tinuta civila personala, aceasta se asigura gratuit de catre administratia locului de detinere, in functie de clima si de anotimp, potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice.
  (4) Tinuta asigurata de administratia locului de detinere, prin caracteristicile sale, nu trebuie sa fie umilitoare, degradanta si nici sa semnifice conditia de persoana privata de libertate.
  (5) Tinuta persoanelor private de libertate se pastreaza in stare normala de curatenie si este inlocuita când este necesar, prin grija administratiei locului de detinere sau a apartinatorilor.
  (6) Persoanele private de libertate care au obtinut permisiunea de a iesi din locul de detinere vor purta tinuta care sa nu reflecte conditia de privare de libertate.
  (7) Persoanele private de libertate internate in spitale si infirmerii sunt echipate conform normelor in vigoare.
  (8) Prezentarea persoanelor private de libertate in fata organelor judiciare, a altor autoritati sau institutii se va realiza in tinuta decenta.

  Art. 6
  (1) Persoanele private de libertate care muncesc in interesul locului de detinere au dreptul la echipament de protectie personal sau asigurat de administratia locului de detinere, in conditiile, structura si cantitatile prevazute de prezentele norme metodologice.
  (2) Persoanele juridice sau fizice care folosesc persoane private de libertate pentru prestarea de servicii care necesita articole de protectie sunt obligate sa asigure bunurile respective.
  (3) Drepturile prevazute pentru protectia sanitara a oamenilor, alimentelor si animalelor se asigura in mod obligatoriu si nu se pot substitui cu echipament din tinuta civila.

  Art. 7
  (1) Intretinerea si repararea tinutei civile, asigurate de administratia locului de detinere, pot fi realizate in unitatile din sistemul administratiei penitenciare.
  (2) Lenjeria (de corp si de pat) si tinuta personala a persoanelor private de libertate se spala si se intretin prin grija administratiei locului de detinere.
  (3) Lenjeria si tinuta personala care urmeaza sa fie predate in vederea spalarii sunt marcate astfel incât sa poata fi restituite aceleiasi persoane.

  Art. 8
  (1) Tinuta asigurata prin grija administratiei locului de detinere se pune la dispozitia persoanelor private de libertate la primirea in unitate si se retrage cu ocazia inlocuirii, schimbarii tinutei de vara, iarna, liberarii sau transferului.
  (2) De regula, articolele de imbracaminte asigurate prin grija locului de detinere nu se transfera. Cu ocazia transferului, persoanele private de libertate utilizeaza imbracamintea personala.
  (3) In cazul in care, la efectuarea transferului, persoana privata de libertate nu are tinuta necesara, cu aprobarea directorului unitatii, se asigura un echipament minim.

  Art. 9
  (1) Persoanele private de libertate care nu poseda tinuta personala si care urmeaza cursuri scolare in afara sistemului penitenciar au dreptul, gratuit, peste drepturile prevazute de norme, la o tinuta civila, aprobata de directorul unitatii in baza unei solicitari scrise.
  (2) Tinuta prevazuta la alin. (1) se distribuie la admiterea sau la inceperea anului scolar.

  Art. 10
  Tinuta aflata in folosinta bolnavilor de boli contagioase se dezinfecteaza sau se distruge, in conformitate cu dispozitiile sanitare in vigoare. In cazul distrugerii se intocmesc documentele legale de scadere, avizate de medicul de unitate si aprobate de ordonatorul de credite.

  Art. 11
  (1) Scoaterea din uz a materialelor de resortul echipamentului, asigurate de administratia locului de detinere, inainte de implinirea duratei normale de utilizare, pierderea, degradarea sau distrugerea acestora constituie paguba materiala care se evalueaza si se recupereaza, potrivit prevederilor actelor normative, in sarcina celor vinovati.
  (2) In situatii exceptionale când pagubele au fost provocate de incendii, calamitati naturale etc. si nu exista vinovati, scoaterea din uz a materialelor de resortul echipamentului se face in baza unui proces-verbal de constatare, intocmit de o comisie numita prin decizie a directorului unitatii.

  Art. 12
  Durata de utilizare curge din momentul distribuirii, chiar daca bunurile nu se intrebuinteaza pe toata durata normala de utilizare.

  Art. 13
  (1) La primirea in locurile de detinere, persoanele private de libertate primesc o trusa cu produse igienico-sanitare, al carei continut este aprobat prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
  (2) Trusele cu materiale de igiena personala se asigura prin grija unitatilor.

  Art. 14
  Drepturile la materiale igienico-sanitare, stabilite de normele lunare si nedistribuite din motive obiective, nu se acorda retroactiv.

  Art. 15
  Persoanele private de libertate pot achizitiona prin punctul comercial amenajat in interiorul locului de detinere, contra cost, articole de lenjerie, materiale igienico-sanitare, alimente, ziare, carti si altele. Bunurile comercializate prin punctul comercial din unitate se aprovizioneaza in baza solicitarilor scrise primite din partea persoanelor private de libertate.

  Art. 16
  (1) Distributia articolelor de echipament asigurate de administratia locului de detinere se face in baza documentelor justificative de evidenta si se tine pe fise individuale. (2) Persoanele private de libertate certifica prin semnatura in fisele individuale primirea sau restituirea articolelor de echipament.


  Anexa Nr. 1 la normele metodologice
    NORMA Nr. 1
  Persoane private de libertate - minori si tineri 
  +--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
  ¦  ¦                 ¦  ¦   Prevederi   ¦                         ¦
  ¦Nr. ¦   Denumirea articolului   ¦U.M.+---------------------¦          Observatii          ¦
  ¦crt.¦                 ¦  ¦Cantitatea¦ Durata ¦                         ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦- in ani -¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 0 ¦        1        ¦ 2 ¦  3   ¦  4   ¦            5             ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦  ¦I. COIFURA            ¦  ¦     ¦     ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Sapca (boneta)          ¦buc.¦  1   ¦  2   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Caciula             ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦  ¦II. IMBRACAMINTE         ¦  ¦     ¦     ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Costum din stofa cu doi pantaloni¦buc.¦  1   ¦  2   ¦                         ¦
  ¦  ¦pentru vara           ¦  ¦     ¦     ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Costum din stofa cu doi pantaloni¦buc.¦  1   ¦  3   ¦                         ¦
  ¦  ¦pentru iarna           ¦  ¦     ¦     ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Pulover             ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Manta (palton)          ¦buc.¦  1   ¦  5   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Costum salopeta pentru vara   ¦buc.¦  1   ¦  2   ¦Au dreptul numai cei care lucreaza in ateliere sau¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦locuri de munca din incinta locului de detinere  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦  ¦III. LENJERIE          ¦  ¦     ¦     ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Camasa              ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Camasa-bluza (tricou)      ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Maiou              ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Chiloti             ¦per.¦  6   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Izmene              ¦per.¦  2   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Batiste             ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 7. ¦Ciorapi             ¦per.¦  4   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 8. ¦Pijama              ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦  ¦IV. INCALTAMINTE         ¦  ¦     ¦     ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Bocanci             ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Pantofi             ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Pantofi sport (tenisi)      ¦per.¦  1   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Papuci              ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦  ¦V. DIVERSE            ¦  ¦     ¦     ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Curea pentru pantaloni      ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Fular              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Manusi pentru iarna       ¦per.¦  1   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Prosop              ¦buc.¦  1   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Umerase             ¦buc.¦  2   ¦  inv.  ¦Inventar de unitate pentru fiecare minor/tânar  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦  ¦VI. CAZARMAMENT         ¦  ¦     ¦     ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Cearsaf             ¦buc.¦  4   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Fata de perna          ¦buc.¦  4   ¦  1   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Patura              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Perna              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Saltea              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦Dupa folosirea a jumatate din durata       ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦de serviciu se pot reconditiona.         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+--------------------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Musama pentru pat        ¦buc.¦  1   ¦  inv.  ¦Numai pentru cei bolnavi de enurezis nocturn   ¦
  +--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+ 
  


  a) Minorii/tinerii care lucreaza in ateliere sau in alte locuri unde se desfasoara procese de munca in conditii de murdarire a corpului sau in contact cu noxe au dreptul, peste prevederile normei, pentru schimb, la un rând de lenjerie de corp - maiou, camasa/tricou, chiloti/izmene - dintre cele cu durata de serviciu indeplinita.
  b) La punerea in libertate, minorii/tinerii care nu au incaltamintea si imbracamintea necesare si nici posibilitatea sa le procure pot primi, in functie de sezon, urmatoarele articole de croiala si materiale civile: caciula, camasa/tricou, haina din stofa, pantalon din stofa, pulover, maiou, chiloti/izmene, bocanci/pantofi, ciorapi, curea pentru pantaloni, batista, manusi.
  Celor care au asigurata o parte din echipamentul personal li se distribuie restul articolelor necesare pentru completarea tinutei.
  Stabilirea persoanelor care beneficiaza de aceste drepturi, precum si a articolelor de echipament ce li se asigura se face de catre directorul de unitate, in functie de situatia concreta a fiecarui minor/tânar, se justifica si se scad din gestiune in baza documentelor contabile si a proceselor-verbale.
  c) Minorul/tânarul care a decedat in timpul executarii pedepsei poate fi inmormântat sau predat familiei cu urmatoarele articole de echipament noi, dintre cele prevazute de norme: o sapca, un costum, un chilot, o pereche de ciorapi si o pereche de pantofi.
  d) Pe timpul sezonului rece se pot asigura, pentru fiecare minor/tânar, câte doua paturi.
  e) Prezenta norma se aplica si minorilor/tinerilor care executa pedeapsa cu inchisoarea in penitenciare.
  f) Inlocuirea articolelor de cazarmament cu ocazia spalarii sau a retragerii din folosinta se face numai la schimb.
  g) Articolele de lenjerie personala prevazute la pct. III se scad din evidenta contabila in momentul distribuirii acestora.


  Anexa Nr. 2 la normele metodologice
    NORMA Nr. 2
  Persoane private de libertate - minore si tinere 
  +------------------------------------------------------------------------------------------------------+
  ¦  ¦                 ¦  ¦   Prevederi   ¦                  ¦
  ¦Nr. ¦   Denumirea articolului   ¦U.M.+---------------------¦       Observatii       ¦
  ¦crt.¦                 ¦  ¦Cantitatea¦ Durata ¦                  ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦- in ani -¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 0 ¦        1        ¦ 2 ¦  3   ¦  4   ¦         5         ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦  ¦I. COIFURA            ¦  ¦     ¦     ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Basma din pânza         ¦buc.¦  1   ¦  2   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦  ¦II. IMBRACAMINTE         ¦  ¦     ¦     ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Costum din stofa cu doua fuste  ¦buc.¦  1   ¦  2   ¦                  ¦
  ¦  ¦pentru vara           ¦  ¦     ¦     ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Costum din stofa cu doua fuste  ¦buc.¦  1   ¦  3   ¦                  ¦
  ¦  ¦pentru iarna           ¦  ¦     ¦     ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Pulover             ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Scurta pentru iarna       ¦buc.¦  1   ¦  5   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Rochie de vara          ¦buc.¦  1   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Rochie sarafan          ¦buc.¦  1   ¦  2   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 7. ¦Panglica             ¦ m ¦  3   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 8. ¦Elastic             ¦ m ¦  3   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦  ¦III. LENJERIE          ¦  ¦     ¦     ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Camasa              ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Camasa-bluza (tricou)      ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Maiou              ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Chiloti             ¦per.¦  6   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Batiste             ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Ciorapi             ¦per.¦  4   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 7. ¦Pijama              ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦  ¦IV. INCALTAMINTE         ¦  ¦     ¦     ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Bocanci             ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Pantofi             ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Pantofi sport (tenisi)      ¦per.¦  1   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Papuci              ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦  ¦V. DIVERSE           ¦  ¦     ¦     ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Fular              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Manusi pentru iarna       ¦per.¦  1   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Prosop              ¦buc.¦  1   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Umerase             ¦buc.¦  2   ¦  inv.  ¦Inventar de unitate pentru fiecare ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦minora/tânara            ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦  ¦VI. CAZARMAMENT         ¦  ¦     ¦     ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Cearsaf             ¦buc.¦  4   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Fata de perna          ¦buc.¦  4   ¦  1   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Patura              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Perna              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Saltea              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦Dupa folosirea a jumatate din durata¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦de serviciu se pot reconditiona.  ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Musama pentru pat        ¦buc.¦  1   ¦  inv.  ¦Numai pentru cei bolnavi de enurezis¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦nocturn               ¦
  +------------------------------------------------------------------------------------------------------+ 
  


  a) Minorele/tinerele care lucreaza in ateliere sau in alte locuri unde se desfasoara procese de munca in conditii de murdarire a corpului sau in contact cu noxe au dreptul, peste prevederile normei, pentru schimb, la un rând de lenjerie de corp - maiou, camasa/tricou, chiloti - dintre cele cu durata de serviciu indeplinita.
  b) La punerea in libertate, minorele/tinerele care nu au incaltamintea si imbracamintea necesare si nici posibilitatea sa le procure pot primi, in functie de sezon, urmatoarele articole de croiala si materiale civile: basma, camasa/tricou, haina din stofa, fusta din stofa, pulover, maiou, chiloti, bocanci/pantofi, ciorapi, batista, manusi.
  Celor care au asigurata o parte din echipamentul personal li se distribuie restul articolelor necesare pentru completarea tinutei.
  Stabilirea persoanelor care beneficiaza de aceste drepturi, precum si a articolelor de echipament ce li se asigura se face de catre directorul de unitate, in functie de situatia concreta a fiecarei minore/tinere, se justifica si se scad din gestiune in baza documentelor contabile si a proceselor-verbale.
  c) Minora care a decedat in timpul executarii pedepsei poate fi inmormântata sau predata familiei cu urmatoarele articole de echipament noi, dintre cele prevazute de norme: o basma, un costum, o camasa, un chilot, o pereche de ciorapi si o pereche de pantofi.
  d) Pe timpul sezonului rece se pot asigura, pentru fiecare minora/tânara, câte doua paturi.
  e) Prezenta norma se aplica si minorelor/tinerelor care executa pedeapsa cu inchisoarea in penitenciare.
  f) Inlocuirea articolelor de cazarmament cu ocazia spalarii sau a retragerii din folosinta se face numai la schimb.
  g) Articolele de lenjerie personala prevazute la pct. III se scad din evidenta contabila in momentul distribuirii acestora.


  Anexa Nr. 3 la normele metodologice
    NORMA Nr. 3
  Persoane private de libertate - barbati 
  +----------------------------------------------------------------------------------------------------------+
  ¦  ¦                 ¦  ¦   Prevederi   ¦                    ¦
  ¦Nr. ¦   Denumirea articolului   ¦U.M.+---------------------¦        Observatii        ¦
  ¦crt.¦                 ¦  ¦Cantitatea¦ Durata ¦                    ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦- in ani -¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 0 ¦        1        ¦ 2 ¦  3   ¦  4   ¦          5          ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦  ¦I. COIFURA            ¦  ¦     ¦     ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Sapca (boneta)          ¦buc.¦  1   ¦  2   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Caciula             ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦  ¦II. IMBRACAMINTE         ¦  ¦     ¦     ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Costum din stofa cu doi pantaloni¦buc.¦  1   ¦  2   ¦                    ¦
  ¦  ¦pentru vara           ¦  ¦     ¦     ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Costum din stofa cu doi pantaloni¦buc.¦  1   ¦  3   ¦                    ¦
  ¦  ¦pentru iarna           ¦  ¦     ¦     ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Pulover             ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Manta (palton)          ¦buc.¦  1   ¦  5   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Costum salopeta pentru vara   ¦buc.¦  1   ¦  2   ¦Au dreptul numai cei care lucreaza   ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦in ateliere sau locuri de munca din   ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦incinta locului de detinere.      ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Costum vatuit cu doi pantaloni  ¦buc.¦  1   ¦  3   ¦Au dreptul numai cei care lucreaza   ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦pentru a ajuta in efectuarea pazei la  ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦locul de munca si cei care presteaza  ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦activitati in afara locului de detinere.¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦  ¦III. LENJERIE          ¦  ¦     ¦     ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Camasa              ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Camasa-bluza           ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Maiou              ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Chiloti             ¦per.¦  6   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Izmene              ¦per.¦  2   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Batiste             ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 7. ¦Ciorapi             ¦per.¦  4   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 8. ¦Pijama              ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦  ¦IV. INCALTAMINTE         ¦  ¦     ¦     ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Bocanci             ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Pantofi             ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Papuci              ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦  ¦V. DIVERSE            ¦  ¦     ¦     ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Curea pentru pantaloni      ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Manusi pentru iarna       ¦per.¦  1   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Prosop              ¦buc.¦  1   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Umerase             ¦buc.¦  2   ¦  inv  ¦Inventar de unitate pentru fiecare   ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦detinut                 ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦  ¦VI. CAZARMAMENT         ¦  ¦     ¦     ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Cearsaf             ¦buc.¦  4   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Fata de perna          ¦buc.¦  4   ¦  1   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Patura              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Perna              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Saltea              ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦Dupa folosirea a jumatate din durata  ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦de serviciu se pot reconditiona.    ¦
  +----+---------------------------------+----+----------+----------+----------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Musama pentru pat        ¦buc.¦  1   ¦  inv  ¦Numai pentru cei bolnavi de enurezis  ¦
  ¦  ¦                 ¦  ¦     ¦     ¦nocturn                 ¦
  +----------------------------------------------------------------------------------------------------------+ 
  


  a) Persoanele private de libertate - barbati, care lucreaza in ateliere sau in alte locuri unde se desfasoara procese de munca in conditii de murdarire a corpului sau in contact cu noxe, au dreptul, peste prevederile normei, pentru schimb, la un rând de lenjerie de corp - maiou, camasa, chiloti/izmene - dintre cele cu durata de serviciu indeplinita.
  b) La punerea in libertate, persoanele private de libertate barbati, care nu au incaltamintea si imbracamintea necesare si nici posibilitatea sa le procure pot primi, in functie de sezon, urmatoarele articole de croiala si materiale civile: caciula, camasa, haina din stofa, pantalon din stofa, pulover, maiou, chiloti/izmene, bocanci/pantofi, ciorapi, curea pentru pantaloni, batista, manusi.
  Celor care au asigurata o parte din echipamentul personal li se distribuie restul articolelor necesare pentru completarea tinutei.
  Stabilirea persoanelor care beneficiaza de aceste drepturi, precum si a articolelor de echipament ce li se asigura se face de catre directorul de unitate, in functie de situatia concreta a fiecarei persoane private de libertate - barbat, se justifica si se scad din gestiune in baza documentelor contabile si a proceselor-verbale.
  c) Persoana privata de libertate - barbat, care a decedat in timpul executarii pedepsei, poate fi inmormântata sau predata familiei cu urmatoarele articole de echipament noi, dintre cele prevazute de norme: o sapca, un costum, un chilot, o pereche de ciorapi si o pereche de pantofi.
  d) Pe timpul sezonului rece se pot asigura, pentru fiecare, câte doua paturi.
  e) Inlocuirea articolelor de lenjerie si de cazarmament cu ocazia spalarii sau a retragerii din folosinta se face numai la schimb.
  f) Articolele de lenjerie personala prevazute la pct. III se scad din evidenta contabila in momentul distribuirii acestora.


  Anexa Nr. 3 la normele metodologice
    NORMA Nr. 4
  Persoane private de libertate - femei 
  +----------------------------------------------------------------------------------------------------------+
  ¦  ¦               ¦  ¦   Prevederi   ¦                      ¦
  ¦Nr. ¦  Denumirea articolului   ¦U.M.+---------------------¦        Observatii         ¦
  ¦crt.¦               ¦  ¦Cantitatea¦ Durata ¦                      ¦
  ¦  ¦               ¦  ¦     ¦- in ani -¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 0 ¦       1        ¦ 2 ¦  3   ¦  4   ¦           5           ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦  ¦I. COIFURA          ¦  ¦     ¦     ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Basma din pânza        ¦buc.¦  1   ¦  2   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦  ¦II. IMBRACAMINTE       ¦  ¦     ¦     ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Costum din stofa cu doua fuste¦buc.¦  1   ¦  2   ¦                      ¦
  ¦  ¦pentru vara          ¦  ¦     ¦     ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Costum din stofa cu doua fuste¦buc.¦  1   ¦  3   ¦                      ¦
  ¦  ¦pentru iarna         ¦  ¦     ¦     ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Pulover            ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Manta (palton)        ¦buc.¦  1   ¦  5   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Costum vatuit cu doua fuste  ¦buc.¦  1   ¦  3   ¦Au dreptul numai cele care lucreaza pentru ¦
  ¦  ¦pentru iarna         ¦  ¦     ¦     ¦a ajuta in efectuarea pazei la locul de  ¦
  ¦  ¦               ¦  ¦     ¦     ¦munca si cele care presteaza activitati in ¦
  ¦  ¦               ¦  ¦     ¦     ¦afara locului de detinere.         ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦  ¦III. LENJERIE         ¦  ¦     ¦     ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Camasa            ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Camasa-bluza         ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Maiou             ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Chiloti            ¦per.¦  6   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Batiste            ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Ciorapi            ¦per.¦  4   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 7. ¦Pijama            ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦  ¦IV. INCALTAMINTE       ¦  ¦     ¦     ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Bocanci            ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Pantofi            ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Papuci            ¦per.¦  1   ¦  2   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦  ¦V. DIVERSE          ¦  ¦     ¦     ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Manusi pentru iarna      ¦per.¦  1   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Prosop            ¦buc.¦  1   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Umerase            ¦buc.¦  2   ¦  inv.  ¦Inventar de unitate pentru fiecare detinuta¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦  ¦VI. CAZARMAMENT        ¦  ¦     ¦     ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Cearsaf            ¦buc.¦  4   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Fata de perna         ¦buc.¦  4   ¦  1   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Patura            ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Perna             ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦                      ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Saltea            ¦buc.¦  1   ¦  4   ¦Dupa folosirea a jumatate din durata de  ¦
  ¦  ¦               ¦  ¦     ¦     ¦serviciu se pot reconditiona.       ¦
  +----+------------------------------+----+----------+----------+-------------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Musama pentru pat       ¦buc.¦  1   ¦  inv.  ¦Numai pentru cei bolnavi de enurezis    ¦
  ¦  ¦               ¦  ¦     ¦     ¦nocturn                  ¦
  +----------------------------------------------------------------------------------------------------------+ 
  


  a) Persoanele private de libertate - femei care lucreaza in ateliere sau alte locuri unde se desfasoara procese de munca in conditii de murdarire a corpului sau in contact cu noxe, au dreptul, peste prevederile normei, pentru schimb, la un rând de lenjerie de corp - maiou, camasa/tricou, chiloti - dintre cele cu durata de serviciu indeplinita.
  b) La punerea in libertate, persoanele private de libertate femei, care nu au incaltamintea si imbracamintea necesare si nici posibilitatea sa le procure pot primi, in functie de sezon, urmatoarele articole de croiala si materiale civile: basma, camasa, haina din stofa, fusta din stofa, pulover, maiou, chiloti, bocanci/pantofi, ciorapi, batista, manusi.
  Celor care au asigurata o parte din echipamentul personal li se distribuie restul articolelor necesare pentru completarea tinutei.
  Stabilirea persoanelor care beneficiaza de aceste drepturi, precum si a articolelor de echipament ce li se asigura se face de catre directorul de unitate, in functie de situatia concreta a fiecarei persoane private de libertate - femeie, se justifica si se scad din gestiune in baza documentelor contabile si a proceselor-verbale.
  c) Persoana privata de libertate - femeie, care a decedat in timpul executarii pedepsei, poate fi inmormântata sau predata familiei cu urmatoarele articole de echipament noi, dintre cele prevazute de norme: o basma, un costum, o camasa, un chilot, o pereche de ciorapi si o pereche de pantofi.
  d) Pe timpul sezonului rece se pot asigura, pentru fiecare, câte doua paturi.
  e) Inlocuirea articolelor de lenjerie si de cazarmament cu ocazia spalarii sau a retragerii din folosinta se face numai la schimb.
  f) Articolele de lenjerie personala prevazute la pct. III se scad din evidenta contabila in momentul distribuirii acestora.


  Anexa Nr. 5 la normele metodologice
    NORMA Nr. 5
  Copii care se afla cu mamele lor in locurile de detinere sau internare 
  +--------------------------------------------------------------------------------+
  ¦  ¦              ¦    ¦   Prevederi   ¦        ¦
  ¦Nr. ¦  Denumirea articolului  ¦ U.M. +---------------------¦  Observatii  ¦
  ¦crt.¦              ¦    ¦Cantitatea¦ Durata ¦        ¦
  ¦  ¦              ¦    ¦     ¦- in ani -¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 0 ¦       1       ¦  2  ¦  3   ¦  4   ¦    5    ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 1. ¦Scutec de pânza       ¦ buc. ¦  24  ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 2. ¦Scutec de unica folosinta  ¦pachete¦  36  ¦  an  ¦Pachet a 10 buc.¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 3. ¦Camasuta de pânza      ¦ buc. ¦  6   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 4. ¦Camasuta (pieptar) din finet¦ buc. ¦  6   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 5. ¦Botosei           ¦ per. ¦  6   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 6. ¦Caciulita          ¦ buc. ¦  3   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 7. ¦Salopeta          ¦ buc. ¦  4   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 8. ¦Pantalonasi lungi      ¦ buc. ¦  6   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦ 9. ¦Ciorapei          ¦ per. ¦  6   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦10. ¦Rochita de vara       ¦ buc. ¦  3   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦11. ¦Rochita de iarna      ¦ buc. ¦  2   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦12. ¦Finet pentru prosoape    ¦  m  ¦  3   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦13. ¦Ghetute           ¦ per. ¦  2   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦14. ¦Patura mica         ¦ buc. ¦  2   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦15. ¦Cearsaf pentru patura    ¦ buc. ¦  2   ¦  1   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦16. ¦Saltea           ¦ buc. ¦  1   ¦  3   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦17. ¦Musama pentru pat      ¦ buc. ¦  1   ¦  3   ¦        ¦
  +----+----------------------------+-------+----------+----------+----------------¦
  ¦18. ¦Cearsaf pentru pat     ¦ buc. ¦  2   ¦  1   ¦        ¦
  +--------------------------------------------------------------------------------+ 
  


  NOTA:
  1. Prezenta norma se acorda copiilor nou-nascuti si pâna la vârsta de un an ai persoanelor private de libertate - femei si minore/tinere internate, pe timpul cât sunt cu copii in unitati, private de libertate.
  2. Persoanelor private de libertate - femei si minore/tinere internate, cu copii pâna la un an, care la punerea in libertate nu au posibilitatea sa isi imbrace copilul li se pot asigura si distribui gratuit urmatoarele articole (dintre cele pe care le-a avut copilul in folosinta): doua scutece din pânza, 4 scutece de unica folosinta, o camasuta din pânza, un pieptar din finet, o scufita din pânza, o scufita tetra, o patura mica. Aceleasi materiale se pot asigura si pentru copiii decedati ai caror parinti sau membri de familie nu au posibilitatea sa le procure.
  3. In cazul in care articolele nu se pot distribui gata confectionate, se vor asigura metrajul si materialele necesare pentru a fi confectionate in unitatea de penitenciar.
  4. Norma se aplica numai pentru copiii care se afla cu mamele lor in locurile de detinere sau internare din structura Administratiei Nationale a Penitenciarelor.


  Anexa Nr. 6 la normele metodologice
    NORMA Nr. 6
  Echipament si lenjerie pentru persoanele private
  de libertate internate in spitale 
  +----------------------------------------------------------------------------------------------------+
  ¦  ¦              ¦    ¦   Prevederi   ¦                   ¦
  ¦Nr. ¦  Denumirea articolului  ¦ U.M. +---------------------¦       Observatii       ¦
  ¦crt.¦              ¦    ¦Cantitatea¦ Durata ¦                   ¦
  ¦  ¦              ¦    ¦     ¦- in ani -¦                   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦ 0 ¦       1       ¦  2  ¦  3   ¦  4   ¦         5         ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦      I. Spitale, infirmerii si cabinete medicale - in raport de fiecare pat -      ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Boneta pentru bolnavi   ¦ buc. ¦  1   ¦  2   ¦                   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦ 2. ¦Halat pentru bolnavi    ¦ buc. ¦  1   ¦  2   ¦                   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦ 3. ¦Pijama sau camasa de noapte¦ buc. ¦  2   ¦  1   ¦                   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦ 4. ¦Papuci           ¦ per. ¦  1   ¦  2   ¦                   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦ 5. ¦Cearsaf          ¦ buc. ¦  6   ¦  1   ¦                   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦ 6. ¦Fata de perna       ¦ buc. ¦  6   ¦  1   ¦                   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦ 7. ¦Prosop           ¦ buc. ¦  2   ¦  1   ¦                   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦ 8. ¦Perna           ¦ buc. ¦  1   ¦  4   ¦Dupa folosirea a jumatate din durata ¦
  ¦  ¦              ¦    ¦     ¦     ¦de serviciu se pot reconditiona.   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦ 9. ¦Saltea           ¦ buc. ¦  1   ¦  4   ¦Dupa folosirea a jumatate din durata ¦
  ¦  ¦              ¦    ¦     ¦     ¦de serviciu se pot reconditiona.   ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦10. ¦Patura           ¦ buc. ¦  1   ¦  4   ¦Pe timpul sezonului rece se pot   ¦
  ¦  ¦              ¦    ¦     ¦     ¦asigura câte doua bucati.      ¦
  +----+---------------------------+-------+----------+----------+-------------------------------------¦
  ¦11. ¦Musama pentru pat     ¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦Numai pentru sectiile medicale unde ¦
  ¦  ¦              ¦    ¦     ¦     ¦se impune asigurarea acestui articol.¦
  +----------------------------------------------------------------------------------------------------+ 
    Anexa Nr. 7 la normele metodologice
    NORMA Nr. 7
  Echipament de protectie pentru persoanele private de libertate 
  +------------------------------------------------------------------------------+
  ¦  ¦           ¦  ¦   Prevederi   ¦            ¦
  ¦Nr. ¦Denumirea articolului ¦U.M.+---------------------¦   Observatii    ¦
  ¦crt.¦           ¦  ¦Cantitatea¦ Durata ¦            ¦
  ¦  ¦           ¦  ¦     ¦- in ani -¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 0 ¦     1      ¦ 2 ¦  3   ¦  4   ¦      5      ¦
  +----+-------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦        I. Bucatari, ajutori de bucatari, brutari        ¦
  +----+-------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Boneta alba*)     ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 2. ¦Halat alb (bluza)*)  ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 3. ¦Pantalon (fusta)*)  ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 4. ¦Sort alb       ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 5. ¦Sort de cauciuc*)   ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 6. ¦Cizme de cauciuc   ¦per.¦  2   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 7. ¦Papuci        ¦per.¦  1   ¦  1   ¦            ¦
  +----+-------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦                II. Frizeri                ¦
  +----+-------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Halat alb       ¦buc.¦  4   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 2. ¦Fota pentru tuns   ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 3. ¦Servet pentru frizerie¦buc.¦  6   ¦  1   ¦            ¦
  +----+-------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦           III. Spalatori (rufe si vase)           ¦
  +----+-------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Sort de protectie   ¦buc.¦  1   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 2. ¦Cizme de cauciuc   ¦per.¦  2   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 3. ¦Halat (bluza)     ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 4. ¦Pantalon (fusta)   ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 5. ¦Manusi de menaj    ¦per.¦  24  ¦  1   ¦            ¦
  +----+-------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦   IV. Ingrijitori animale, mulgatori, preparatori produse animale   ¦
  +----+-------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Boneta alba      ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 2. ¦Halat alb       ¦buc.¦  6   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 3. ¦Sort de cauciuc    ¦buc.¦  2   ¦  1   ¦            ¦
  +----+----------------------+----+----------+----------+-----------------------¦
  ¦ 4. ¦Cizme de cauciuc   ¦per.¦  2   ¦  1   ¦            ¦
  +------------------------------------------------------------------------------+ 
  


  NOTA:
  1. Prezenta norma se aplica numai categoriilor de persoane private de libertate, mentionate in cuprinsul acesteia.
  Celorlalte categorii de meseriasi nespecificati in prezentele norme li se asigura si li se distribuie echipamentul de protectie prevazut de normativele in vigoare in stat.
  2. Persoanelor din blocul alimentar sau celor care, prin natura atributiilor, vin direct in contact cu hrana sau cu produsele agroalimentare li se asigura echipamentul sanitar de protectie a alimentelor, prevazut in normativele legale in vigoare. In plus, se vor asigura la fiecare bucatarie si sector zootehnic câte 5 halate albe ca inventar de unitate pentru organele care executa activitati de control.
  3. Persoanelor private de libertate care muncesc li se poate asigura, in functie de anotimp, echipament cu durata indeplinita sau executat prin transformari de materiale recuperate.
  4. Asigurarea cu echipament de protectie a celor care presteaza munca de medic, infirmier sau sanitar se face conform baremelor Ministerului Sanatatii Publice pentru personalul medico-sanitar.
  5. Echipamentul de protectie acordat conform prevederilor prezentei norme sau normativelor in vigoare in stat constituie inventar de unitate si se foloseste numai pe timpul muncii pentru care este destinat.
  *) - boneta alba, halatul alb (bluza)/pantalonul (fusta) se asigura si se distribuie si celor care impart hrana, iar sortul alb numai pentru bucatari si ajutor de bucatari;
 • sortul de cauciuc si cizmele de cauciuc se distribuie numai celor care executa munci de spalare si curatare a veselei si a legumelor.


  Anexa Nr. 8 la normele metodologice
  
    NORMA Nr. 8
  Materiale igienico-sanitare, de gospodarie si de spalat 
  +----------------------------------------------------------------------------------+
  ¦  ¦                   ¦   ¦   Prevederi   ¦     ¦
  ¦Nr. ¦    Denumirea articolului    ¦ U.M. +---------------------¦Observatii¦
  ¦crt.¦                   ¦   ¦Cantitatea¦ Durata ¦     ¦
  ¦  ¦                   ¦   ¦     ¦- in ani -¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 0 ¦         1         ¦ 2  ¦  3   ¦  4   ¦  5   ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦            1. Materiale igienico-sanitare            ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Periuta de dinti           ¦ buc. ¦  2   ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Pasta de dinti la tub - minimum 50 ml¦ buc. ¦  6   ¦  1   ¦  1)  ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Crema de ras la tub - minimum 50 g  ¦ buc. ¦  6   ¦  1   ¦  1)  ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 4. ¦Pieptene               ¦ buc. ¦  1   ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 5. ¦Hârtie igienica           ¦ buc. ¦  12  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 6. ¦Aparat de ras de unica folosinta   ¦ buc. ¦  12  ¦  1   ¦  1)  ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 7. ¦Pieptene des             ¦ buc. ¦  1   ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 8. ¦Agrafe pentru par          ¦ buc. ¦  20  ¦  1   ¦  2)  ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 9. ¦Vata medicinala sterilizata     ¦ buc. ¦  12  ¦  1   ¦  2)  ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦10. ¦Absorbante intime          ¦pachet¦  6   ¦  1   ¦  2)  ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦             2. Materiale de gospodarie             ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Perie de incaltaminte        ¦ buc. ¦  1   ¦  3   ¦  3)  ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Perie de haine            ¦ buc. ¦  1   ¦  3   ¦  3)  ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Unghiera               ¦ buc. ¦  1   ¦  3   ¦  3)  ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦             3. Materiale pentru spalat             ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦                Minori, minore                ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Detergent pentru rufe*)       ¦ kg ¦  10,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Sapun de semitoaleta         ¦ kg ¦  3,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Inalbitor pentru rufe*)       ¦ kg ¦  3,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦          Persoane private de libertate barbati          ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Detergent pentru rufe*)       ¦ kg ¦  10,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Sapun de semitoaleta         ¦ kg ¦  3,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Inalbitor pentru rufe*)       ¦ kg ¦  3,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦           Persoane private de libertate femei           ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Detergent pentru rufe*)       ¦ kg ¦  10,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Sapun de semitoaleta         ¦ kg ¦  3,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Inalbitor pentru rufe*)       ¦ kg ¦  3,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦         4. Copiii persoanelor private de libertate         ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Sapun de toaleta pentru copii    ¦ kg ¦  2,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Detergent pentru rufe*)       ¦ kg ¦  10,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Inalbitor pentru rufe*)       ¦ kg ¦  3,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦       5. Supliment pentru spalat echipament de protectie       ¦
  +----+-----------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Detergent pentru rufe*)       ¦ kg ¦  4,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----+-------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Inalbitor pentru rufe*)       ¦ kg ¦  2,0  ¦  1   ¦     ¦
  +----------------------------------------------------------------------------------+ 
  

  1) De fiecare persoana. Pentru minori se va asigura o bucata la doua luni.
  2) De fiecare persoana privata de libertate - femeie. Pentru absorbantele intime se vor asigura pachete a câte 10 bucati/pachet.
  3) De fiecare 10 oameni. Fractiunile de la 1-9 oameni se rotunjesc la 10 oameni.
  *) Detergentul de rufe se poate substitui cantitativ-valoric cu sapunul de rufe.

  Inalbitorul se poate substitui cantitativ-valoric cu soda de rufe.
  a) Prevederile din prezenta norma sunt maxime. Se pot prevedea si distribui unor categorii de indicatori cantitati sub aceasta limita, fara insa ca prin aceasta sa se dauneze intretinerii normale a efectivelor.
  b) Materialele din prezenta norma se pot asigura si sub forma de norma valorica, urmând ca unitatile, in limita plafonului valoric, sa asigure materialele respective in functie de nevoi.
  c) Persoanelor private de libertate (barbati, femei, minori/tineri, minore/tinere) plecate in invoiri ce depasesc 30 de zile nu li se vor acorda materialele de spalat pe perioada respectiva.
  d) Pe timpul internarii in spitale sau sanatorii efectivele primesc drepturile prevazute in prezenta norma prin grija unitatii in care sunt internate.
  e) Materialele prevazute la pct. 5 din prezenta norma se acorda efectivelor care beneficiaza de echipament de protectie personal sau proprietate a unitatii.
  f) Articolele de imbracaminte, lenjerie de corp, lenjerie de pat si cazarmament, atât personale, cât si proprietate a unitatii, se spala dupa un program-grafic stabilit de fiecare unitate si aprobat de directorul acesteia.
  g) Pentru medicii si personalul sanitar auxiliar de la spitale, sanatorii, infirmerii, cabinete dentare, cabinete medicale, sali de operatie, sali de pansamente, sali de gipsuri, precum si pentru celelalte locuri de munca ce dau dreptul la materiale pentru mentinerea igienei si protectiei corporale se pot acorda in plus fata de prevederile prezentei norme si alte materiale de igiena, in conformitate cu instructiunile Ministerului Sanatatii Publice.
  Incadrarea locurilor de munca (profesiilor) in categoriile precizate prin instructiunile Ministerului Sanatatii Publice, precum si cantitatile de materiale igienico-sanitare in raport de specificul locurilor de munca si in limita cantitatilor prevazute se stabilesc de directorul unitatii respective si se aproba de Administratia Nationala a Penitenciarelor.
  h) Se pot aproviziona si alte bunuri de natura materialelor igienico-sanitare, de gospodarie si de spalat prin substituire, la echivalent valoric.


  Anexa Nr. 9 la normele metodologice
    TABEL ORIENTATIV
  cu echipament si materiale pentru pregatirea fizica si sportiva 
  +-----------------------------------------------------------------------------------+
  ¦  ¦                   ¦   ¦   Prevederi   ¦     ¦
  ¦Nr. ¦    Denumirea articolului     ¦ U.M. +---------------------¦Observatii¦
  ¦crt.¦                   ¦   ¦Cantitatea¦ Durata ¦     ¦
  ¦  ¦                   ¦   ¦     ¦- in ani -¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 0 ¦         1          ¦ 2  ¦  3   ¦  4   ¦  5   ¦
  +----+------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦            De fiecare unitate subordonata            ¦
  +----+------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Bare fixe               ¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Bare paralele             ¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Masa tenis              ¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 4. ¦Greutati sportive           ¦ buc. ¦  40  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 5. ¦Panouri baschet            ¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 6. ¦Portic redus (metal pentru gimnastica)¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 7. ¦Rezerve bare paralele         ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 8. ¦Spaliere gimnastica          ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 9. ¦Stâlpi metalici pentru teren volei  ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦                De fiecare club                ¦
  +----+------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Tricouri sport (maiouri)       ¦ buc. ¦  20  ¦  1   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Chiloti sport (sorturi)        ¦ per. ¦  20  ¦  1   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Pantofi tenis             ¦ per. ¦  40  ¦  1   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 4. ¦Mingi volei              ¦ buc. ¦  10  ¦  1   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 5. ¦Mingi fotbal             ¦ buc. ¦  10  ¦  1   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 6. ¦Mingi baschet             ¦ buc. ¦  5   ¦  1   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 7. ¦Mingi handbal             ¦ buc. ¦  5   ¦  1   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 8. ¦Plasa volei              ¦ buc. ¦  1   ¦  3   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 9. ¦Cutii sah cu figuri          ¦ buc. ¦  2   ¦  3   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦10. ¦Suport fileu tenis masa        ¦ buc. ¦  1   ¦  3   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦11. ¦Fileu tenis masa           ¦ buc. ¦  1   ¦  1   ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦12. ¦Palete tenis masa           ¦ buc. ¦  4   ¦  3   ¦     ¦
  +----+------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦             Pentru fiecare minor-minora             ¦
  +----+------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Tricou sport (maiou)         ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Chiloti sport (sorturi)        ¦ per. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Pantofi tenis             ¦ per. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 4. ¦Trening (costum)           ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦  ¦               De fiecare unitate               ¦
  +----+------------------------------------------------------------------------------¦
  ¦ 1. ¦Anvelope handbal           ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 2. ¦Anvelope fotbal            ¦ buc. ¦  3   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 3. ¦Anvelope handbal           ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 4. ¦Anvelope volei            ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 5. ¦Camere mingi             ¦ buc. ¦  10  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 6. ¦Cronometru              ¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 7. ¦Greutati diferite           ¦ buc. ¦  4   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 8. ¦Fluier arbitru            ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦ 9. ¦Frânghii gimnastica          ¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦10. ¦Mingi medicinale           ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦11. ¦Plase cos baschet           ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦12. ¦Plase fotbal             ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦13. ¦Plase handbal             ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦14. ¦Plase volei              ¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦15. ¦Porti handbal             ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦16. ¦Ruleta a 50 m             ¦ buc. ¦  1   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦17. ¦Stacheti sarituri inaltime      ¦ buc. ¦  24  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦18. ¦Stativi sarituri inaltime       ¦ buc. ¦  4   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦19. ¦Sulite sport             ¦ buc. ¦  4   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦20. ¦Garnitura echipament baschet, compusa ¦   ¦     ¦     ¦     ¦
  ¦  ¦din:                 ¦   ¦     ¦     ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- ghete baschet            ¦ per. ¦  16  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- glezniere              ¦ per. ¦  4   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- sorturi               ¦ per. ¦  16  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- tricouri              ¦ buc. ¦  16  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦21. ¦Garnitura echipament handbal, compusa ¦   ¦     ¦     ¦     ¦
  ¦  ¦din:                 ¦   ¦     ¦     ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- ghete handbal            ¦ per. ¦  22  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- glezniere              ¦ per. ¦  4   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- tricouri              ¦ buc. ¦  22  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- sorturi               ¦ per. ¦  22  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦22. ¦Garnitura echipament fotbal, compusa ¦   ¦     ¦     ¦     ¦
  ¦  ¦din:                 ¦   ¦     ¦     ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- aparatori fotbal          ¦ per. ¦  22  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- chiloti portar           ¦ per. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- ghete fotbal            ¦ per. ¦  22  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- genunchiere portar         ¦ per. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- jambiere fotbal           ¦ per. ¦  22  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- tricouri portar           ¦ buc. ¦  2   ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- tricouri              ¦ buc. ¦  22  ¦  inv.  ¦     ¦
  +----+--------------------------------------+------+----------+----------+----------¦
  ¦  ¦- sorturi               ¦ per. ¦  22  ¦  inv.  ¦     ¦
  +-----------------------------------------------------------------------------------+ 
  


  NOTA:
  a) Dotarea unitatilor se face numai cu echipament si materiale de care este stricta nevoie, tinându-se seama de programul de pregatire fizica indicat, de specificul unitatii si posibilitatile concrete existente privind amenajarea terenurilor de sport, salilor de sport si pentru practicarea diferitelor discipline de pregatire fizica si sport.
  b) Echipamentul si materialele de sport aprovizionate si distribuite conform prevederilor prezentei norme se folosesc numai pentru desfasurarea activitatilor de pregatire fizica si sport, fiind interzisa folosirea lor in alte scopuri.

  -------------
  Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
  -------------  Alte reglementari
  Termeni juridici, grupare tematica
 • Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  69 useri online

  Useri autentificati: