DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Norma privind procedura in cazul neacordarii atestarii/reatestarii sau acreditarii/reacreditarii, 2007[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 677 din 04/10/2007

Art. 1
(1) Atributiile autoritatii de stat pentru cercetare-dezvoltare in procesul de evaluare prevazut de Hotararea Guvernului nr. 551/2007 pentru aprobarea Criteriilor si standardelor, precum si a Metodologiei de evaluare si atestare a capacitatii de a desfasura activitati de cercetare-dezvoltare de catre unitati si institutii care au in obiectul de activitate cercetarea-dezvoltarea si de acreditare a unitatilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes national se realizeaza de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.
(2) Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica reprezinta autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare in relatiile cu tertii si are responsabilitatea monitorizarii procesului de evaluare si a validarii rezultatelor.
(3) Suportul tehnic aferent desfasurarii acestor activitati se asigura de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica prin directiile de specialitate.

Art. 2
(1) Validarea atestarii/reatestarii, precum si validarea acreditarii/reacreditarii se fac prin decizie a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, care aproba inscrierea acestora in Registrul unic al unitatilor si institutiilor de cercetare-dezvoltare atestate/reatestate si acreditate/reacreditate, pe baza propunerilor organismelor de evaluare si, dupa caz, ulterior solutionarii contestatiilor.
(2) Propunerile privind neacordarea atestarii sau retragerea atestarii, precum si cele privind neacreditarea sau retragerea acreditarii se valideaza cu aprobarea presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.
(3) Atestarea sau acreditarea inceteaza de drept la expirarea perioadei de timp prevazute de lege pentru evaluarea periodica, respectiv 3 ani pentru atestare si 5 ani pentru acreditare, si se retrage prin radierea unitatilor din Registrul unic al unitatilor si institutiilor de cercetare-dezvoltare atestate/reatestate si acreditate/reacreditate.

Art. 3
Atestarea/reatestarea sau acreditarea/reacreditarea nu se poate acorda unei unitati ori institutii care in urma evaluarii obtine un punctaj inferior celui prevazut si nici in cazurile in care documentatia este incompleta sau contine declaratii eronate, ilegitime ori neconforme cu realitatea. De asemenea, nu se iau in considerare solicitarile unitatilor sau institutiilor care, la depunerea cererii, nu prezinta dovada ca au depus in contul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica taxele prevazute de lege, care se fac venit la bugetul de stat, potrivit legii, dupa cum urmeaza:
a) taxa de evaluare pentru atestarea/reatestarea capacitatii, in valoare de 1.000 lei;
b) taxa de evaluare pentru acreditare/reacreditare, in valoare de 8.000 lei.

Art. 4
Modul de indeplinire a conditiilor prevazute la art. 3 se mentioneaza distinct in rapoartele finale de evaluare elaborate de organismele de evaluare, care se inainteaza Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica impreuna cu documentele lucrarilor.

Art. 5
Rezultatele evaluarii privind acordarea ori neacordarea atestarii/reatestarii sau acreditarii/reacreditarii, comunicate de organismele de evaluare, precum si rezultatele analizarii contestatiilor se aduc la cunostinta celor interesati in mod public de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, prin afisarea pe site-ul sau oficial.

Art. 6
Contestatiile se depun la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica in termen de maximum 10 zile de la data publicarii si se solutioneaza in termen de cel mult 30 de zile de la depunere.

Art. 7
Contestatiile se analizeaza de o comisie de solutionare a contestatiilor alcatuita din reprezentati ai Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si ai organismelor de evaluare.

Art. 8
Componenta nominala a comisiei se stabileste prin decizie a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Art. 9
Unitatile sau institutiile pot adresa o noua solicitare de evaluare organismelor in drept dupa o perioada de 6 luni de la solicitarea anterioara, in cazul in care nu obtin atestarea sau reatestarea capacitatii, si de 12 luni, in cazul in care nu obtin acreditarea sau reacreditarea ca unitati componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes national.

Art. 10
Institutele nationale de cercetare-dezvoltare care nu obtin reacreditarea se reorganizeaza prin hotarare a Guvernului, initiata de organul administratiei publice in coordonarea carora functioneaza, in termen de 12 luni, perioada in care pot solicita o noua evaluare Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare si Inovare, in cazurile justificate de modificarea valorii criteriilor de evaluare sau a obiectului de activitate, potrivit legii.

-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
41 useri online

Useri autentificati: