DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Hotarare privind unele masuri pentru aplicarea Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului nr. 304/2003 privind exportul si importul produsilor chimici periculosi, hotarare nr. 305/2007[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 226 din 04/03/2007

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. 1
Prezenta hotarare stabileste unele masuri pentru aplicarea Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului nr. 304/2003 privind exportul si importul produsilor chimici periculosi, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 063 din 6 martie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, denumit in continuare Regulament.

Art. 2
(1) Se desemneaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor ca autoritate nationala pentru aplicarea prevederilor prevazute in Regulament, conform art. 4 paragraful 1 al acestuia.
(2) Se desemneaza Autoritatea Nationala a Vamilor si Garda Nationala de Mediu, ca autoritati de control al exportului si al importului produsilor chimici inscrisi in anexa I la Regulament, in conformitate cu art. 17 paragraful 1 al acestuia.
(3) Se desemneaza Agentia Nationala pentru Protectia Mediului ca autoritate competenta pentru colectarea de date si informatii specifice raportarilor anuale prevazute de Regulament pentru exportatori si importatori si transmiterea acestora catre autoritatea nationala desemnata la alin. (1).
(4) Modalitatile de realizare a controlului, precum si modalitatile de colaborare intre autoritatile prevazute la alin. (1)-(3) se stabilesc prin ordin comun al ministrului mediului si gospodaririi apelor, al ministrului finantelor publice, al ministrului sanatatii publice si al ministrului muncii, solidaritatii sociale si al familiei, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
(5) Pentru punerea in aplicare a prevederilor art. 21 alin. 1 din Regulament, autoritatile competente prevazute la alin. (2) si (3) au obligatia de a transmite, la solicitarea Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, pana la data de 31 martie a fiecarui an, informatiile prevazute de acesta, in functie de specificul activitatii fiecarei autoritati.

Art. 3
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei nerespectarea de catre exportator a obligatiei de a notifica autoritatii nationale desemnate exportul unui produs inscris in partea 1 a anexei I la Regulament, cu 30 de zile inainte de efectuarea primului export si ulterior, cu 15 zile inainte de efectuarea primului export al aceluiasi produs pentru fiecare an calendaristic in parte, prevazuta la art. 7 alin. 1 din Regulament.
(2) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 30.000 de lei la 50.000 de lei urmatoarele fapte:
a) desfasurarea de activitati de export cu produsi chimici periculosi prevazuti la art. 6 alin. 1 si 2 din Regulament, fara derularea procedurilor de notificare prevazute de acesta;
b) nerespectarea de catre exportator a obligatiei de raportare anuala prevazuta la art. 9 alin. 1 din Regulament, depasirea termenului de raportare prevazut de acesta sau transmiterea de informatii incomplete, potrivit prevederilor art. 9 alin. 1 din Regulament;
c) exportul unui produs restrictionat de catre un stat tert, dupa expirarea termenului de 6 luni prevazut la art. 13 alin. 4 din Regulament;
d) exportul unui produs cu mai putin de 6 luni inainte de data expirarii valabilitatii acestuia, atunci cand acesta exista, potrivit prevederilor art. 13 alin. 7 din Regulament;
e) nerespectarea de catre exportator a obligatiei de a inscriptiona pe eticheta, in cazul exporturilor de pesticide, informatiile privind conditiile de depozitare si stabilitate ale produsului exportat, pentru conditiile climatice ale zonei geografice ale tarii importatoare, prevazuta la art. 13 alin. 8 din Regulament.
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre personalul anume imputernicit din cadrul Garzii Nationale de Mediu.
(4) Dispozitiile referitoare la contraventii, prevazute la alin. (1)-(3), se completeaza cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 4
Orice modificare sau completare a anexelor la Regulament se va aduce la cunostinta Autoritatii Nationale a Vamilor, de catre Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, inainte ca aceasta sa fie aplicabila.

Art. 5
La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Hotararea Guvernului nr. 697/2004 privind aprobarea Procedurii de consimtamant prealabil in cunostinta de cauza pentru controlul importului si exportului anumitor substante si preparate chimice periculoase - procedura PIC, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 477 din 27 mai 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga, cu exceptia prevederilor art. 15 alin. (2), care se vor abroga la data intrarii in vigoare a ordinului prevazut la art. 2 alin. (4).


Poate fi de interes si:
Lege privind reorganizarea cadrului institutional in domeniul managementului substantelor chimice, legea nr. 349/2007
Legea nr. 56/1997 pentru aplicarea prevederilor Conventiei privind interzicerea dezvoltarii, producerii, stocarii si folosirii armelor chimice si distrugerea acestora, republicata in 2004
Legea 360/2003 privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase, republicata 2014


-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
97 useri online

Useri autentificati: