Resursa ta de Drept: Hotarare nr. 80 din 15/02/2007 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, precum si procedura de numire in functiile de judecator si procuror, fara concurs
Text preluat din Indaco Lege
In temeiul dispozitiilor art. 133 alin. (5) si (7) din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile ulterioare,
avand in vedere dispozitiile art. 33 si ale art. 106 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste:
Art. I Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura,
precum si procedura de numire in functiile de judecator si procuror, fara concurs, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 152/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 230 din 14 martie 2006, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Alineatul (12) al articolului 4 va avea urmatorul cuprins:
"(12) Taxa de inscriere la concurs se restituie candidatilor care au fost respinsi pentru neindeplinirea conditiilor prevazute la art. 14 alin. (2) lit. a)-d) si la art. 33 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si candidatilor care se retrag din concurs anterior afisarii listelor cu rezultatele verificarii indeplinirii conditiilor de participare la concurs. Cererea de restituire se depune la Directia resurse umane si organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si se solutioneaza in termen de 30 de zile de la inregistrare."
2. Articolul 31 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 31 (1) Probele scrise teoretice constau in lucrari scrise, cu subiecte comune pentru judecatori si procurori, din urmatoarele materii:
a) fundamentele constitutionale ale statului de drept si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului;
b) elemente de drept comunitar.
(2) Probele scrise practice constau in solutionarea unor spete si intocmirea unor acte procedurale, distincte pentru judecatori si procurori din materiile prevazute la art. 32 alin. (1) lit. a) si b).
(3) Timpul alocat pentru probele scrise este stabilit de comisia de elaborare a subiectelor, in raport de complexitatea subiectelor, dar nu poate depasi 4 ore.
(4) La proba scrisa este permisa consultarea legislatiei indicate in bibliografie, cu exceptia celei comentate sau adnotate.
(5) Nota probei scrise teoretice si practice este media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de corectare pentru fiecare dintre materiile prevazute la alin. (1).
(6) Nota generala a probei scrise este rezultatul mediei aritmetice a notelor obtinute la materiile prevazute la alin. (1).
(7) Mediile aritmetice vor fi calculate cu doua zecimale."
3. Alineatul (1) al articolului 32 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 32 - (1) Probele orale teoretice si practice se sustin la urmatoarele materii:
a) institutiile de baza din dreptul civil si dreptul procesual civil;
b) institutiile de baza din dreptul penal si dreptul procesual penal;
c) organizarea judiciara si Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor."
4. Alineatul (1) al articolului 34 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 34 -(1) Nota finala a examenului reprezinta media aritmetica a notelor generale obtinute la proba scrisa si la proba orala, determinate potrivit art. 31 alin. (6) si, dupa caz, art. 32 alin. (5)."
Art. II Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
|