DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Resursa ta de Drept: Infiintarea Centrului de Pregatire si Perfectionare a Grefierilor si a Celuilalt Personal Auxiliar de Specialitate, Hotarare nr 423/1999Hotarare nr. 423/1999 publicat in M.Of. nr. 250 din 2 iunie 1999


In temeiul art. 107 alin. (1) din Constitutia Romaniei, Guvernul Romaniei hotaraste:

Art. 1
(1) Se infiinteaza Centrul de Pregatire si Perfectionare a Grefierilor si a Celuilalt Personal Auxiliar de Specialitate, denumit in continuare centru, institutie publica fara personalitate juridica, in subordinea Ministerului Justitiei, cu sediul in municipiul Bucuresti.
(2) Centrul realizeaza pregatirea si perfectionarea personalului auxiliar de specialitate pentru instantele judecatoresti si pentru parchetele de pe langa instante, potrivit prevederilor Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, republicata, sub coordonarea de specialitate a Institutului National al Magistraturii.
----------------
Prin HG985/2000, Art.1, alin 1 devine: "Art. 1. - (1) Se infiinteaza Centrul de Pregatire si Perfectionare a Grefierilor si a Celuilalt Personal Auxiliar de Specialitate, denumit in continuare centru, institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Justitiei, cu sediul in municipiul Bucuresti."
----------------

Art. 2
(1 ) Centrul este condus de un consiliu format din 7 membri, dintre care un judecator al Curtii de Apel Bucuresti, un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, desemnati de Consiliul Superior al Magistraturii, un reprezentant ales al personalului de instruire al centrului, directorul general al Directiei generale organizare, resurse umane si relatia cu Ministerul Public din cadrul Ministerului Justitiei, directorul Institutului National al Magistraturii, precum si un reprezentant ales al cursantilor, care participa la cursuri pe durata prevazuta la art. 5 alin. (1).
(2) Directorul si directorul adjunct ai centrului sunt numiti prin ordin al ministrului justitiei. Directorul centrului face parte de drept din consiliu si prezideaza sedintele acestuia.
(3) Directorul si directorul adjunct ai centrului asigura conducerea curenta a activitatii si aducerea la indeplinire a hotararilor consiliului.
(4) Mandatul membrilor consiliului centrului este de 4 ani, cu exceptia mandatului reprezentantului cursantilor, care este ales pe durata studiilor.

Art. 3
Atributiile, organizarea si functionarea centrului se stabilesc prin regulament aprobat de ministrul justitiei.

Art. 4
(1) Personalul de instruire al centrului este numit de ministrul justitiei, de regula dintre judecatorii si procurorii in functie, care pot fi detasati, in conditiile legii, in cadrul centrului.
(2) Salarizarea personalului de instruire de specialitate juridica al centrului se face prin asimilare cu functiile de magistrati, in raport cu vechimea in magistratura, in conditiile Legii nr. 50/1996 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului din organele autoritatii judecatoresti, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Statele de personal si de functii ale centrului se aproba de ministrul justitiei, in limita fondurilor aprobate prin bugetul de stat Ministerului Justitiei pentru cheltuieli de personal, potrivit legii.

Art. 5
(1) Durata cursurilor de pregatire specifica a personalului auxiliar de specialitate in cadru! centrului este de 6-9 luni.
(2) Anual ministrul justitiei stabileste durata cursurilor si numarul cursantilor, in functie de necesarul de personal la instante si la pachete.
(3) Admiterea in centru se face prin concurs. Modul de constituire a comisiei si conditiile de concurs se stabilesc prin regulament aprobat de ministrul justitiei.

Art. 6
(1) In perioada de pregatire a cursantilor vor efectua si stagii practice in cadrul instantelor si parchetelor, sub indrumarea personalului de instruire al centrului, pentru a cunoaste in mod direct activitatile specifice pe care le desfasoara grefierii si celalalt personal auxiliar de specialitate.
(2) La absolvirea centrului cursantii vor sustine un examen in fata unei comisii formate din 3 membri ai personalului de instruire si 2 magistrati de la instante si parchete, numiti de ministrul justitiei.
(3) Absolventilor centrului li se elibereaza atestate.

Art. 7
(1) Cursantii care au absolvit centrul cu cel putin media 7, daca sunt incadrati in functii la instante sau parchete, vor fi trecuti, de drept, in treapta profesionala imediat superioara celei avute.
(2) Cursantii care au obtinut media prevazuta la alin. (1) si sunt numiti in posturi vacante vor fi incadrati in treapta profesionala III, daca nu au vechimea in functie prevazuta de nomenclator.

Art. 8
(1) Pe durata cursurilor Ministerul Justitiei poate acorda burse cursantilor, in cuantum egal cu salariul de baza pentru functia de debutant, in limita fondurilor aprobate pentru burse in bugetul Ministerului Justitiei.
(2) Durata cursurilor constituie vechime in munca si in specialitate.

Art. 9
(1) Centrul va organiza cursuri de perfectionare a pregatirii profesionale a grefierilor si a celorlalte categorii de personal auxiliar de specialitate de la instante si parchete, cu durata de 15-30 de zile anual.
(2) Cursurile de perfectionare se organizeaza la sediul centrului sau la sediul curtilor de apel, cu sprijinul Directiei generale organizare, resurse umane si relatia cu Ministerul Public din cadrul Ministerului Justitiei.
(3) Personalul auxiliar de specialitate care participa la cursurile de perfectionare se considera delegat in interesul serviciului, pe toata durata cursurilor, beneficiind de drepturile prevazute de dispozitiile legale.

Art. 10
Numarul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Justitiei se suplimenteaza cu 40 de posturi pentru Centrul de Pregatire si Perfectionare a Grefierilor si a Celuilalt Personal Auxiliar de Specialitate.

Art. 11
Prevederile prezentei hotarari se aplica in limita bugetului aprobat Ministerului Justitiei, potrivit

Art. 12
Anexa nr. 3 la Hotararea Guvernului nr. 65/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza cu litera G cu urmatorul cuprins: "G. Centrul de Pregatire si Perfectionare a Grefierilor si a Celuilalt Personal Auxiliar de Specialitate 40 Bugetul de stat".


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
67 useri online

Useri autentificati: