DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Internetul pentru juristi. Notiuni explicative


Eveniment Internetul pentru juristi. Notiuni explicative
Organizator SeminariileAvocatnet.ro
Data inceput 30-09-2009


De cele mai multe ori, training-urile si seminariile de specialitate pornesc de la nivelul cunoscatorilor. Noi ne-am gandit sa revenim asupra lucrurilor simple. Si am invitat patru specialisti ai internetului juridic pe care i-am rugat sa spuna povestea internetului si a termenilor de specialitate folositi astazi in informatica.

Astfel a luat nastere primul seminar dedicat termenilor de specialitate prin care internetul inca ramane ascuns intelegerii multor specialisti in drept. Scopul seminarului este acela de a indruma un jurist in labirintul termenilor de specialitate pe care i-ar putea intalni intr-un contract sau intr-o discutie de afaceri cu reprezentantii partii adverse.

Ne dorim sa formam o baza solida, pornind de la care juristii din Romania sa abordeze mult mai relaxat in viitor spetele si contractele referitoare la internet si noile tehnologii informatice.

Data: 30 septembrie 2009

Locatia: Hotel Caro, Sala Eminescu

Pentru inscrierea la seminar va rugam sa accesati pagina urmatoare: Inscriere

Temele abordate in acest seminar:

Subiect 1. Cum functioneaza Internetul, IP, nume de domenii, whois, obtinere date de contact al unui site - date publice

Subiect 2. Informatii tehnice despre afaceri online - hosting, publicitate online (CPC, CPM, etc.)

Subiect 3. Explicarea termenilor tehnici din legislatia privind criminalitatea informatica (sistem informatic, data informatica, acces, etc.)

Subiect 4. Explicare Cazuri de phising.

Subiect 5. La ce intrebari poate raspunde o expertiza tehnica ?

Subiect 6. Baze de date pe Internet de interes pentru juristi (site-uri cu legislatie romaneasca, europeana, baze de date cu marci, legislatie din alte tari).


Invitatii acestui seminar:
 • Dl. Bogdan Manolea - Este consultant juridic interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informatiilor, proprietate intelectuala/industriala insa si de orice domeniu implicand dreptul, Internetul si atitudinea civica. Poate fi contactat la www.legi-internet.ro.
 • Dl. Lector universitar dr. Maxim Dobrinoiu - Activitate profesionala: Ministerul Afacerilor Externe (1997-2001), Ministerul Apararii (2001-2004), Romsys SA (2004-2006), Serviciul de Telecomunicatii Speciale (2006-prezent). Activitati didactice: Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova – Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucuresti – cursurile de Master in Stiinte Penale, Universitatea „Gheorghe Cristea” Bucuresti – Învatamânt la distanta, Universitatea Bucuresti – Facultatea de Administratie si Afaceri si Academia Nationala de Informatii, unde au fost sau sunt predate cursuri de drept penal partea speciala, drept IT sau criminalitate informatica. Lector universitar din 2008. Activitatea publicistica: numara 3 monografii, 6 cursuri universitare, 12 articole de specialitate si 6 prezentari cu ocazia unor evenimente academice interne sau internationale.
 • Dl. Catalin Grigoras este expert criminalist in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice din Ministerul Justitiei, Bucuresti, Romania. Are un doctorat în procesarea digitala a semnalelor, burse de studii în SUA, Marea Britanie, Germania si Spania, si desfasoara activitati de cercetare stiintifica si dezvoltare de noi metode pentru expertizarea judiciara a înregistrarilor audio, fotografiilor si înregistrarilor video, IT si mijloacelor de telecomunicatii. A efectuat studii de analiza vocilor, autentificarea si îmbunatatirea calitatii înregistrarilo audio/video, a dezvoltat noi programe de calculator si a coordonat lucrari de masterat si doctorat la universitati din Marea Britanie si Suedia.
 • Dl. Avocat Alin Popescu - Este avocat specializat in drept informatic. A inceput consultanta dedicata companiilor cu prezenta in internet in urma cu 8 ani, timp in care a lucrat cu majoritatea jucatorilor importanti din piata romaneasca de internet. Este implicat activ in industria de internet din Romania si detine calitatea de Managing Partner al LegalNET SRL, compania care administreaza cea mai mare retea juridica online din Romania, intre care si portalul Avocatnet.ro. A ocupat pozitia de consultant pentru proiecte guvernamentale sau ale industriilor conexe mediului online in materia societatii informationale. In prezent, este lector al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, unde a initiat cursul de Drept Informatic.

  Taxa de participare si formular de inscriere la seminar
  Taxa de participare:
 • 400 de lei + TVA/participant - pentru participantii care se inscriu pana la data de 25 august 2009.
 • 575 de lei + TVA/participant - pentru participantii care se inscriu dupa data de 25 august 2009.

  Data: 30 septembrie 2009
  Locatia: Hotel Caro, Sala Eminescu


  Mai multe detalii: SeminariileAvocatnet.ro
 • DreptOnline:: Sectiunea Evenimente

  Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  30 useri online

  Useri autentificati: