DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Dreptul Afacerilor 2009. Dreptul si criza. Mecanisme de preventie a insolventei


Eveniment Dreptul Afacerilor 2009. Dreptul si criza. Mecanisme de preventie a insolventei
Organizator Ziarul Bursa
Data inceput 25-04-2009


24 - 25 aprilie 2009
Universitatea din Bucuresti
Facultatea de Drept


In conditii de criza este important sa stii sa te protejezi de consecintele caderii cererii, ale diminuarii finantarilor si ale deprecierii monedei nationale.
Anul acesta prezinta multiple pericole. Deprecierea accelerata si severa a leului afecteaza persoane fizice si juridice care au credite in Euro. Cresterea dobânzilor bancare scumpeste creditele in lei. Veniturile vor stagna sau chiar vor scadea determinând o reducere severa a sursei de rambusare a creditelor. Multi debitori vor fi concediati, ca efect al crizei sau al falimentului patronului.

Persoanele care, fara rea-credinta, nu vor mai putea sa isi achite ratele la creditele de retail sau chiar la creditele ipotecare vor fi executati silit, evacuati din casa cumparata pe credit ori le va fi confiscat bunul pentru care s-au imprumutat (foreclosure).
In lipsa unei legi care sa reglementeze insolventa simplilor particulari, astfel de consecinte ar putea fi evitate, prin diverse mecanisme judiciare sau prin negocire cu creditorii.
IMM-urile vor cere protectia tribunalului, ca sa evite creditorii ce le solicita insolventa. Situatiile de acest gen pot fi, totusi, evitate prin diverse mecanisme de preventie a insolventei, legale, judiciare sau contractuale.

In conditii de criza, ajutoarele de stat si implicarea statului in economie devin subiecte extrem de sensibile din perspectiva competitiei economice, a transparentei si eficientei, putând fi solutii sau, din contra, frâne in calea rezolvarii marilor probleme si tensiuni sociale ridicate de instalarea crizei. In fine, criza economica se poate traduce intr-un complicat blocaj financiar, care ridica serioase probleme relativ la recuperarea creantelor.

Toate aceste subiecte sunt analizate in cadrul Dreptul afacerilor pentru 2009 - Dreptul si criza.

Profesori de la facultatile de drept din Bucuresti, Timisoara si Cluj, avocati si magistrati din Germania, Franta, precum si presedinti ai unor organisme profesionale implicate in procedurile relative la insolventa vor conferentia in 24-25 aprilie, la Bucuresti.

Taxa de participare este de 120 euro/persoana +TVA. Se acorda reduceri de pret pentru aplicatiile facuta pana in 20 martie.

Conferinta se adreseaza tuturor practicienilor dreptului (avocati, practicieni in insolventa, magistrati, executori judecatoresti, notari, registratori de proprietate, recuperatori de creante), dar si oamenilor de afaceri, sindicatelor si patronatelor.

Conferinta va fi deschisa de decanul Facultatii de Drept, Flavius Baias. Ea va beneficia de prezenta si de inaltul patronaj al Ministrului Justitiei, Catalin Predoiu si a Ambasadorului Frantei in România, Henri Paul. Aflata la a patra editie anuala Conferinta "Dreptul afacerilor pentru 2009" este organizata de ziarul "Bursa", in parteneriat cu Facultatea de Drept din Bucuresti si societatea de avocatura "Piperea si asociatii".

Detalii suplimentare la www.bursa.ro/dreptulafacerilor


DreptOnline.ro este partener media al Conferintei Internationale "Dreptul Afacerilor 2009. Dreptul si criza. Mecanisme de preventie a insolventei"
DreptOnline:: Sectiunea Evenimente

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
66 useri online

Useri autentificati: