DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Conferinta Justitia in Romania, editia a V-a


Eveniment Conferinta Justitia in Romania, editia a V-a
Organizator ELSA Bucuresti
Data inceput 25-03-2014


Data eveniment: 24 - 25 martie 2014

ELSA Bucuresti organizeaza in data de 24 - 25 martie 2014, in intervalul orar 10:00 – 17:00, in Sala Senatului a Palatului Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, cea de-a V-a editie a conferintei Justitia in Romania, proiect care s-a bucurat de un real succes inca de la aparitie datorita diversitatii temelor abordate cat si actualitatii acestora, o preocupare a conferintei fiind cea de a surprinde noutatile din domeniul juridic. În acest an, organizarea unei astfel de conferinte isi dovedeste oportunitatea si datorita faptului ca succeda unor importante modificari legislative, intre care un loc important il ocupa aparitia Noului Cod Penal si a Noului Cod de Procedura Penala.

Obiectivele urmarite de un astfel de eveniment al conferintei se refera la acordarea unei posibilitati in plus studentilor si tinerilor juristi pentru a-si insusi un volum cat mai mare de informatii despre temele de actualitate din domeniul juridic, de a descoperi valente diferite de cele didactice ale acestora, cat si de a analiza nivelul justitiei in Romania prin prisma evolutiei sale de la an la an. Ne propunem astfel sa prezentam o paleta larga de teme si opinii ale teoreticienilor si practicienilor deopotriva care sa ofere participantilor o viziune complexa si cat mai aproape de epicentrul transformarilor din domeniul juridic.

Pastrand traditia anului precedent, prelegerile primei zile vor ne aduce in atentie planul ordinii juridice interne, incepand prin compararea situatiei actuale si a celei de anul trecut, introducand principalele modificari si utilitatea acestora. Ziua continua cu o prelegere dedicata unuia din subiectele centrale ale acestei conferinte si anume Noul Cod Penal - ratiunea si efectele reducerii pedepselor sau a restrangerilor dreptului la viata privata. Pentru a ramane in acelasi registru, ne vom focaliza si pe infractiunile in domeniul proprietatii intelectuale, dupa care, o noua prelegere va fomula consideratii generale asupra schimbarilor in Statutul profesiei de avocat. Ziua se incheie cu o discutie tip panel care isi propune sa dezbata o tema de o mare relevanta pentru actualitate si anume criza imobiliara.

A doua zi va contura o dimensiune internationala a justitiei, privind Romania ca parte a unui sistem de infaptuire a sa. Astfel, ziua debuteaza prin prezentarea ultimelor condamnari ale Romaniei la CEDO, urmata de analiza pozitiei si activitatii tarii noastre in combaterea criminalitatii transfrontaliere. Prelegerile din cea de-a doua parte a zilei vor face o paralela intre perspectivele interna si externa asupra avocaturii de business, respectiv parteneriatelor intre sectoarele public si privat. La finele acestei zile vom asista la o discutie tip panel, care isi propune sa dezvolte problema interceptarilor si a necesitatii ralierii Romaniei la reglementari ale Uniunii Europene in acest domeniu. Perspectiva dinamica oferita de conversatia libera intre specialisti reprezinta un plus de savoare adus temei de foarte mare actualitate si de o egala importanta.

Publicul vizat consta in studenti de la facultatile de profil, facultati de Drept si de Stiinte Politice, dorindu-ne informarea corecta si exacta a acestora cu privire la subiectele propuse. Printre invitati se vor numara teoreticieni si practicieni valorosi ai domeniilor de interes, urmarindu-se crearea unui cadru solemn, in care lectorii nostri sa ne impartaseasca diferite puncte de vedere asupra justitiei din Romania in contextul actual. La aceasta conferinta vor lua parte si specialisti ai dreptului de la case renumite de avocatura, cum ar fi Stoica si Asociatii, bpv Grigorescu Stefanica, Tuca Zbarcea si Asociatii, Dragne & Asociatii.


Organizator: ELSA Bucuresti
Web: elsabucuresti.ro
bd. Mihail Kogalniceanu 36-46,sector 5, Bucuresti
E-mail: office@bucuresti.elsa.ro
DreptOnline:: Sectiunea Evenimente

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
48 useri online

Useri autentificati: