DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Curs ANFP - EUPC, Expert Achizitii Publice si Litigii Fonduri Europene, Predeal, 29 august-2 septembrie 2011


Eveniment Curs ANFP - EUPC, Expert Achizitii Publice si Litigii Fonduri Europene, Predeal, 29 august-2 septembrie 2011
Organizator European Project Consulting
Data inceput 29-08-2011


Curs ANFP - EUPC, Expert Achizitii Publice si Litigii Fonduri Europene, Predeal, 29 august-2 septembrie 2011

European Project Consulting (EUPC) si Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) au incheiat un parteneriat educational de formare si perfectionare, ce se adreseaza in mod direct personalului din administratia publica. In urma acestui parteneriat, functionarii publici vor putea participa in perioada 29 august – 2 septembrie 2011, in Predeal la cursul autorizat CNFPA Expert Achizitii Publice si Litigii Fonduri Europene.


Prezentarea generala a cursului:

Lansarea si derularea procedurilor de atribuire, precum si achizitia de servicii, produse sau lucrari finantate din fonduri publice reprezinta o piatra de incercare atat pentru autoritatile contractante, cat si pentru operatorii economici interesati sa depuna oferte in cadrul acestora.

Achizitiile publice au dobandit o importanta particulara in contextul contractelor ce beneficiaza de finantare din partea UE. Astfel, este necesar sa se precizeze ca proiectele in discutie, departe de a avea o existenta solitara in propriul turn de fildes, integreaza aspecte ale tuturor ramurilor de drept (comercial, penal, administrativ, fiscal, al muncii etc.) care, in contextul normelor europene, dobandesc particularitati ce trebuie sa fie cunoscute de toti cei implicati.

Prezentul curs are o abordare integrata asupra problematicii in discutie, imbinand reglementarile si practica jurisdictionala si judecatoreasca nationala cu problematica fondurilor europene si cea a obiectivelor Europa 2020, in special aspectele de mediu, prin intermediul achizitiilor publice ecologice (sau „verzi”).

Sunt prezentate evolutiile cadrului legislativ european in materia achizitiilor publice si tendintele actuale, precum si aspecte privind atribuirea si executarea contractelor ce beneficiaza de finantare din fonduri europene.

Un accent deosebit este pus pe aspectele practice, exemple, studii de caz si spete din practica nationala si europeana, referitoare la cele mai importante aspecte privind derularea procesului de achizitie publica, punctele critice identificate la elaborarea documentatiei de atribuire, regulile de elaborare a ofertelor, elementele generatoare de litigii, momentul in care acestea pot surveni, partile implicate (beneficiari, autoritati de management, furnizori etc.), precum si pe solutiile la care s-a ajuns pe plan european si national.

Cursul se adreseaza cu precadere personalului de specialitate din cadrul autoritatilor contractante si specialistilor din sectorul privat care pregatesc, initiaza si deruleaza proceduri de atribuire pentru achizitia de servicii, produse si lucrari finantate din fonduri publice nationale sau primite de la Uniunea Europeana, precum si operatorilor economici interesati sa depuna oferte in cadrul acestora.


Obiectivele cursului:
 • cresterea gradului de informare a participantilor cu privire la:
      normele europene si nationale ce trebuie respectate la atribuirea contractelor de achizitie publica;
      modernizarea politicii europene in domeniul achizitiilor publice;
      achizitiile publice ecologice si importanta deosebita a luarii in considerare a aspectelor de mediu in cadrul unei proceduri de achizitii publice;
      normele si regulile specifice politicilor si programelor europene, precum si ale contractelor cu finantare europeana in cadrul carora au loc, in majoritatea cazurilor, proceduri de achizitii publice;
 • dobandirea competentelor si abilitatilor necesare pentru:
      derularea in bune conditii de catre autoritatile contractante a procedurilor de atribuire, prin identificarea si atenuarea riscurilor ce pot determina blocarea acestora;
      elaborarea de oferte admisibile, conforme cu specificatiile tehnice si apte sa obtina cel mai mare punctaj;
      identificarea elementelor generatoare de litigii si dezvoltarea de noi abilitati in solutionarea de litigii in contextul proiectelor finantate din fondurile europene.


  Traineri:
 • Cezarina Falan - Expert achizitii publice si Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene

  Cezarina Falan este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si a College juridique Franco-Roumain d’Etudes Europennes (Universite de Paris 1 Pantheon-Sorbonne).

  Formator in domeniul achizitiilor publice, traducator si interpret in domeniul juridic, expert jurist.

  Expertiza pe care o detine in domeniul achizitiilor publice reiese din activitatile intreprinse in cadrul companiei in vederea furnizarii consultantei necesare clientilor cu privire la planificarea calendarului achizitiilor publice in contextul elaborarii cererilor de finantare, la identificarea celei mai adecvate proceduri de atribuire in raport cu specificul contractului atribuit si cu necesitatile autoritatii contractante, precum si la elaborarea documentatiei de atribuire si derularea propriu-zisa a procedurii.

  Publicatii: Cezarina Falan este coautoarea urmatoarelor lucrari de specialitate: „Elaborarea proiectelor cu finantare din fondurile structurale pentru IMM-uri 2007-2013”, „Fonduri structurale pentru administratia publica, elaborarea si implementarea proiectelor in perioada de programare 2007-2013” si „Ghid de bune practici pentru achizitia serviciilor de publicitate media”.


 • Violeta Stefanescu - Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene

  Violeta Stefanescu este licentiata a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si a Collège Juridique Franco-Roumain d’Etudes Européennes (Université de Paris 1 Panthéon-Sorbonne) si bursiera a guvernului francez. Pregatirea de specialitate a fost aprofundata in cadrul masteratului „Studii europene si drept comunitar” (Universitatea din Bucuresti).

  Dupa ce, timp de un an, a fost membra a departamentului juridic al unei institutii financiare multinationale, Violeta a devenit, in 2006, revizor jurist (jurist-lingvist) in cadrul Institutului European din Romania, dobandind o vasta experienta in revizia juridica a acquis-ului comunitar (legislatie si hotarari judecatoresti), in special din domeniul concurentei, justitiei si afacerilor interne si libertatilor de circulatie.

  In calitate de freelancer a tradus si revizuit acte apartinand acquis-ului comunitar pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene si Comisia Europeana.

  Publicatii:De asemenea, Violeta Stefanescu este expert jurist, formator autorizat cu experienta in domeniu, expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene si coautoare a numeroase lucrari de specialitate, dintre care mentionam: „Repere jurisprudentiale ale Uniunii Europene relevante pentru accesarea si utilizarea fondurilor europene”, „Jurisprudenta istorica a instantelor comunitare – Culegere de rezumate” (vol. II, III si IV), „Glosar juridic”, „Ghid stilistic de traducere in limba romana pentru uzul traducatorilor acquis-ului comunitar”.


  Structura cursului:

  Modulul I Aspecte generale privind procesul de achizitie publica
 • termeni de referinta in achizitiile publice
 • regulile de estimare a valorii contractului
 • tipurile de proceduri aplicabile
 • instrumente specifice de asigurare a publicitatii procedurilor

  Modulul II Puncte critice in elaborarea documenta?iei de atribuire si in derularea procedurii
 • continutul documentatiei de atribuire
 • identificarea potentialelor riscuri de contestare a procedurii
 • etapele atribuirii contractului de achizitie publica

  Modulul III Aspecte relevante pentru elaborarea ofertelor
 • documentele suport ale ofertei (documentele de eligibilitate, imputerniciri etc.)
 • oferta financiara
 • oferta tehnica

  Modulul IV Tendinte si evolutii ale cadrului legislativ european in materia achizitiilor publice
 • achizitiile publice, premisa pentru stimularea cercetarii, dezvoltarii si inovarii (CDI)
 • achizitii publice mai responsabile din punct de vedere social

  Modulul V Achizitiile publice ecologice („verzi”)
 • acte legislative europene si romanesti relevante pentru achizitiile ecologice
 • ciclul de viata al produsului
 • exemple nationale si europene de achizitii publice ecologice
 • importanta si perspectivele achizitiilor ecologice (Europa 2020)

  Modulul VI Atribuirea si executarea contractelor finantate din fonduri europene. Litigii aparute in implementarea proiectelor
 • aspecte privind contestarea procedurilor de atribuire
 • repere jurisprudentiale romanesti si europene privind achizitiile publice in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene


  Participantii vor primi:

  1. Suport de curs imprimat;

  2. Documentele suport necesare pentru exercitiile demonstrative;

  3. Cartea „Repere jurispruden?iale ale Uniunii Europene relevante pentru accesarea si utilizarea fondurilor europene”. Catana A., Stefanescu V. (2011), Bucuresti: Editura C.H. Beck

  4. Lista actelor normative si europene relevante pentru materia accesarea fondurilor europene.

  Durata cursului: 5 zile

  Locatia desfasurarii cursului: Hotel Ski&Sky, Predeal


  Inscrierea la curs se poate face prin completarea formularului online pe www.eupc.ro sau prin transmiterea informatiilor pe e-mail la training@eupc.ro.


  Pentru inscrierea la examenul de absolvire, cursantii trebuie sa faca dovada urmatoarelor documente:
  1. Copie buletin/ carte de identitate;
  2. Copie certificat de nastere;
  3. Copie certificat de casatorie (daca este cazul);
  4. Copie dupa diploma de absolvire a unei institutii de invatamant superior;
  5. Copie dupa diploma de bacalaureat


  Informatii cost:

  Taxa de participare, incluzand materialele suport este de 700 RON.

  Cazarea se poate realiza in regim single sau in camera dubla, costul fiind de 1250 RON pentru cazarea in camera sigle, respectiv 1000 RON pentru cazarea in camera dubla (acest pret include totodata si sala de curs, pauzele de cafea si catering).


  Taxa de examen este de 300 RON, nefiind obligatorie.


  Informatii contact:

  Cristiana Bogateanu – Coordonator Departament training
  Tel/Fax: +40 21 312 23 30/31
  Mobil: +40 726 41 84 59
  E-mail: training@eupc.ro , cristiana.bogateanu@eupc.ro
  Website: www.eupc.ro
 • DreptOnline:: Sectiunea Evenimente

  Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  33 useri online

  Useri autentificati: