DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

REGULAMENT pentru desfasurarea adunarii generale de alegere a organelor Baroului Bucuresti, ce va fi organizata in luna martie 2007:Text preluat de pe site-ul Baroului Bucuresti. Pentru detalii si informatii actualizate, va recomandam vizitarea acestui site: [www.baroul-bucuresti.ro]


Art. 1.
Adunarea generala electiva a Baroului Bucuresti va alege urmatoarele organe ale profesiei:
 • Consiliul Baroului, format din 14 (patrusprezece) membri si Decanul Baroului ;
 • Comisia de cenzori, formata din 3 (trei) membri, carora li se adauga 2 (doi) membri, supleanti ;
 • Comisia de disciplina, formata din 7 (sapte) membri, din care 2 (doi) supleanti.

  Art. 2.
  Candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de art. 66 alin. (2) din Statutul profesiei. Pentru inscrierea pe lista de candidati pentru alegerea in Consiliul Baroului si a Decanului Baroului, avocatul trebuie sa fie inscris in Tabloul avocatilor definitivi si sa aiba o vechime neintrerupta in profesie de cel putin 8 ani si sa fie membru al baroului de cel putin 5 ani.

  Pentru inscrierea pe lista de candidati pentru Comisia de disciplina, avocatul trebuie sa fie inscris in Tabloul avocatilor definitivi si sa aiba o vechime de minimum 10 ani in profesie.

  Art.3.
  Odata cu cererea de inscriere a candidaturii, avocatul trebuie sa depuna si declaratia prevazuta de art. 47 alin.(2) din Statutul profesiei de avocat.

  Art.4.
  Candidaturile se inregistreaza la Decanatul Baroului, separat pentru fiecare demnitate in parte.

  Candidaturile se pot depune in perioada 25 ianuarie, orele 9,00 - 08 februarie 2007 orele 15,00 la sediul Baroului din str. Dr. Raureanu nr. 3 sector 5, la etajul 5, la Decanat.

  Persoana desemnata de Consiliul Baroului cu primirea cererilor de depunere a candidaturii va inregistra cererea de indata si, in prezenta candidatului, va elibera acestuia un atestat de « candidat » care va mentiona demnitatea pentru care s-a depus candidatura.

  Cererile de inscriere in listele de candidati vor fi trecute intr-un Registru special, numerotat, snuruit si stampilat.

  Pe prima pagina a Registrului, se va incheia un proces verbal semnat de decan si membrii Consiliului Baroului, in care se va preciza numarul total de file al Registrului precum si cate file sunt repartizate pentru inregistrarea candidaturilor pentru fiecare demnitate.

  Art. 5.
  In prima sa sedinta din cursul lunii februarie 2007, Consiliul Baroului va constitui o Comisie de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori. Comisia va fi formata din 5 (cinci) avocati definitivi, cunoscuti pentru calitatile morale si profesionale.

  Propunerile pentru constituirea Comisiei de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori pot fi facute pana la sfarsitul lunii ianuarie 2007.

  Art. 6.
  Dupa desemnarea Comisiei de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori in vederea inscrierii candidatilor pe listele de candidati, Consiliul baroului va preda acesteia, pe baza de procesverbal, toate cererile depuse pentru inregistrarea candidaturilor, documentele insotitoare ale acestora , precum si Registrul special in care au fost inregistrate candidaturile.

  Art. 7.
  Comisia de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori isi va desfasura activitatea in perioada 12 februarie – 17 martie 2007. Comisia de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori isi va alege un Presedinte iar lucrarile de secretariat vor fi asigurate de catre un membru al Comisiei.

  Comisia de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori va verifica fiecare candidatura in parte, daca indeplineste conditiile stabilite de lege, statut, codul deontologic si prezentul regulament.

  Rezultatul verificarilor va fi decis cu majoritate de voturi si va fi consemnat intr-un proces verbal ce va cuprinde, distinct, candidatii admisi si pe cei respinsi. Respingerea candidaturilor va trebui sa fie motivata.

  Procesul verbal va fi afisat la 26 februarie 2007 orele 8,00 la avizierele situate la parter si la etajul 5 din sediul Baroului din str. Dr. Raureanu nr. 3, sector 5.

  Art. 8.
  Contestatiile impotriva masurii luate de Comisia de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori vor putea fi depuse in 24 de ore de la data afisarii procesului verbal.

  Contestatiile vor fi solutionate de Consiliul Baroului in cel mult 48 de ore de la implinirea termenului pentru depunerea contestatiilor.

  Art. 9.
  Decizia motivata a Consiliului privind modul de solutionare a contestatiilor va fi afisata imediat dupa sfarsitul sedintei de solutionare a contestatiilor la avizierele situate la parter si la etajul 5 din sediul Baroului din str. Dr. Raureanu nr. 3, sector 5, intocmindu-se proces verbal in acest sens.

  Concomitent, separat, se va afisa lista definitiva a candidatilor validati.

  Art. 10.
  Incepand din ziua urmatoare afisarii listei definitive a candidatilor validati, candidatii admisi isi vor putea face campanie electorala.

  Campania electorala se termina cu 48 de ore inainte de data si ora adunarii generale de alegere a organelor de conducere a baroului.

  Art.11.
  Avocatii desemnati ca reprezentanti-electori, conform art.52 alin 3 indice 1 din Legea nr. 51/1995 si art. 68 alin. (4) din Statutul profesiei de avocat , sunt obligati sa depuna la Comisia de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori o copie certificata a mandatului lor pana cel mai tarziu cu 3 zile inainte de data tinerii adunarii generale.

  Comisia de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori va verifica daca avocatii mandanti si reprezentantii-electori indeplinesc conditiile de a participa la adunarea generala de alegere a organelor de conducere a baroului si daca mandatul electorilor este dat cu respectarea dispozitiilor prevazute de art 68 alin. (7) din Statutul profesiei de avocat.

  Art.12.
  Comisia de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori va elibera mandatarilor-electori un atestat, semnat de toti membrii comisiei, cu mentiunea “ELECTOR ADUNAREA GENERALA ELECTIVA 2007. ARE DREPTUL LA … BULETINE DE VOT.” Numarul de buletine trebuie sa fie egal cu numarul de avocati reprezentati plus unul, pentru elector, in nume propriu.

  Pe baza atestatelor eliberate se va intocmi Tabelul reprezentantilor electori, in care se vor mentiona separat, numele avocatilor reprezentati si numele reprezentantului-elector al acestora.

  Art.13.
  Cu 5 (cinci) zile inainte de data adunarii generale personalul administrativ desemnat de Consiliu va proceda la tiparirea buletinelor de vot pentru fiecare demnitate, sub coordonarea membrilor Comisiei de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori. Buletinele de vot vor avea culori diferite pentru fiecare demnitate. Pe buletinele de vot , candidatii vor fi inscrisi in ordine alfabetica. Fiecare candidat va putea sa desemneze un reprezentant care sa asiste la tiparirea buletinelor de vot.

  Un proces-verbal, special intocmit, va atesta numarul de buletine de vot tiparite pentru fiecare demnitate in parte. Procesul verbal va fi certificat prin semnatura de catre Presedintele Comisiei de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori si reprezentantii candidatilor care au asistat la procedura tiparirii si numararii buletinelor tiparite.

  Dupa editare, buletinele de vot impreuna cu procesul verbal intocmit vor fi sigilate si preluate de catre Presedintele Comisiei de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori, care va raspunde de integritatea buletinelor de vot.

  Art. 14.
  In ziua adunarii generale persoana desemnata sa asigure integritatea buletinelor de vot le va preda Comisiei de votare desemnata de adunarea generala, pe baza de proces verbal care va cuprinda numarul de buletine predate pentru fiecare demnitate.

  Art. 15.
  Comisia de votare, dupa verificarea identitatii alegatorului sau reprezentantului-elector, va inmana cate un singur set de buletine de vot (pentru decan, consiliu, comisia de cenzori si comisia de disciplina) pentru fiecare persoana care voteaza personal sau prin reprezentantelector.

  La inmanarea setului de buletine de vot Comisia de votare va stampila buletinele cu stampila cuprinzand textul “ADUNAREA GENERALA ELECTIVA 2007 BAROUL BUCURESTI” iar alegatorii vor confirma primirea setului de buletine prin semnarea tabelului de alegatori, ori a tabelului de reprezentanti-electori, dupa caz.

  Buletinele de vot ramase nedistribuite vor fi anulate de Comisia de votare, intocmindu-se un proces verbal in acest sens.

  Art. 16.
  Alegatorii isi vor exprima votul in mod secret in cabinele de votare special amenajate, dupa care vor introduce buletinele de vot in urnele transparente aflate in sala in care se desfasoara adunarea generala.

  Art. 17.
  Dupa inchiderea operatiunilor de votare, Comisia de numarare a voturilor desemnata de Adunarea Generala va proceda la numararea lor.

  In Comisia de numarare a voturilor fiecare candidat isi poate desemna un reprezentant

  Art. 18.
  Comisia de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori si Comisia de numarare a voturilor vor fi constituite din avocati care nu candideaza pentru nici o demnitate.

  Pentru activitatile desfasurate, membrii Comisiei de validare a candidaturilor si a mandatelor reprezentantilor-electori si ai Comisiei de numarare a voturilor vor fi remunerati din fondurile Baroului.

  Nu vor fi remunerati reprezentantii candidatilor in Comisia de numarare a voturilor.

  Art. 19.
  Pana la 01.03.2007 serviciul secretarial al Baroului va intocmi tabele cu avocatii cu drept de vot si avocatii fara drept de vot (incompatibili si suspendati din dreptul de exercitare a profesiei).

  Prin grija serviciului administrativ al Baroului pana la 10.03.2007 se va asigura confectionarea a 12 urne din plastic transparent si a 5 stampile securizate cu mentiunea “ADUNAREA GENERALA ELECTIVA 2007 BAROUL BUCURESTI”.


  Pagina Comunitatii

  Termeni juridici, grupare tematica

 • Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  32 useri online

  Useri autentificati: