DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Examen de definitivat Avocatura, noiembrie 2009. Definitivare profesia de avocatMaterialul de fata a fost preluat de pe site-ul oficial al UNBR


Examenul de definitivat in avocatura - Examenul de dobandire a titlului profesional de avocat definitiv

UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
Comisia Permanenta

DECIZIA NR. 98 din 28 august 2009


In aplicarea Hotararii Consiliului U.N.B.R. din 21 februarie 2009, Comisia Permanenta a U.N.B.R. din 28 august 2009 stabileste data de 4 noiembrie 2009 ca data de incepere a examenului de dobandire a titlului profesional de avocat definitiv (in continuare, examenul), cu respectarea urmatoarelor reguli:

1. Examenul va fi sustinut de catre avocatii care indeplinesc conditiile prevazute la art. 17 alin. (1) din Lege, se va desfasura conform Regulamentului de examen aprobat prin Decizia nr. 268/22 septembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. si modificat prin Decizia nr. 447 din 21 februarie 2009 a Consiliului U.N.B.R.

2. Examenul se va desfasura la subcomisiile de examen la care sunt arondati candidatii inscrisi la examen din barourile de pe raza aceleiasi curti de apel, conform tabelelor comunicate la U.N.B.R. de barouri, in baza deciziilor de inscriere la examen aprobate de consiliile barourilor, in termenul stabilit de Regulamentul de examen.

3. Barourile vor comunica la U.N.B.R., cel tarziu pana la data de 12 octombrie 2009 propunerile pentru comisia de examinare, comisia de elaborare a subiectelor si baremurilor de corectare si comisia de solutionare a contestatiilor, precum si tabelele avocatilor stagiari inscrisi la examen.

4. Inscrierea la examen se va face prin cererea formulata conform art. 5 din Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. care se va depune la baroul din care face parte avocatul stagiar.

5. Examinarea candidatilor pentru obtinerea titlului profesional de avocat definitiv se va efectua de catre Comisia de examen numita de Consiliul U.N.B.R., iar desfasurarea examenului se va face in fata subcomisiilor de examen care isi vor desfasura activitatea la barourile de la sediul Curtilor de Apel.

6. Examinarea candidatilor se va face la 5 materii prin sustinerea de probe scrise, cu respectarea Hotararii nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R., care se va aplica in mod corespunzator.
Prevederile art. 2 din Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. se vor aplica de catre Comisia de examen, in raport de hotararile consiliilor barourilor comunicate la U.N.B.R. pana la data de 12 octombrie 2009, astfel incat, in functie de optiuni, materiile de examen din sesiunea noiembrie 2009 sa fie aceleasi cu materiile de examen din sesiunea aprilie 2009.

7. Tematica de examen si bibliografia sunt cele prevazute in Anexa nr. 1 la Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R..


Examenul va consta din aplicatii practice din materia prevazuta in Anexa nr. 1 la Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R.. Toate probele de examen se vor sustine in scris. Contestatiile vor fi solutionate de o comisie constituita la nivel national care va functiona intr-o singura locatie.

8. Taxa de inscriere la examen este de 700 lei (fara TVA) si se va achita la fiecare barou. Din taxa incasata, barourile vor vira in contul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania Cod IBAN: RO30BRDE410SV21199534100 deschis la B.R.D. - Sucursala ACADEMIEI suma de 119 lei, din care 19 lei reprezinta TVA, cu mentiunea "taxa de examen pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv la baroul …".

Viramentul va fi insotit de tabelul centralizator al avocatilor stagiari inscrisi la examen pentru care s-au achitat taxele.

9. Decanii si consiliile barourilor vor aduce la indeplinire prevederile prezentei Decizii.


Linkuri utile:
Tematica Definitivat Avocatura - Tematica de examen si bibliografia, examen de definitivare in profesia de Avocat, decizie UNBR decembrie 2007


Pagina Comunitatii
Nu este


Cautare legislatie:Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
32 useri online

Useri autentificati: