DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Resursa ta de Drept: Decizia nr 220 a UNBR privind majorarea punctului de pensie in sistemul de asigurare a avocatilor, mai 2007
Materialul de fata a fost preluat de pe site-ul oficial al UNBR
UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
CONSILIUL UNIUNII
DECIZIA nr.220
12 mai 2007


Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din România, in sedinta din 12 mai 2007, in baza art. 63 lit. k) si r) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, a art. 305, alin.(1) si art. 313 din Statutul profesiei de avocat, a art. 6 alin. (2) din OUG nr. 221/2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, aprobata prin Legea nr. 452/2001, a art. 63 – 64 din Statutul Casei de Asigurari a Avocatilor si a art. 3 alin. (5) din Regulamentul de organizare si functionare al Casei de Asigurari a Avocatilor, avand in vedere Nota de fundamentare intocmita de Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor, trimise de Casa de Asigurari a Avocatilor cu adresa nr.221/22.02.2007 si inregistrata la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania la nr.191/22.02./2007 si INFORMAREA Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor, privind majorarea venitului mediu brut pe profesie si a punctului de pensie cu un procent de 25%, inregistrata la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania la nr.415/11.05.2007, constatand ca prognoza anuala a valorii punctului de pensie intocmita de Casa de Asigurari a Avocatilor se bazeaza pe resurse financiare acumulate in sistem, care permit stabilirea valorii punctului de pensie pe baza propunerilor Consiliului Casei de Asigurari a Avocatilor concretizate in DECIZIA nr. 2 din 07.02.2007 a Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor, cu majoritate de voturi


D E C I D E :


Art.1
Incepand cu data de 01 martie 2007 valoarea punctului de pensie in sistemul de asigurari sociale al avocatilor este de 844 lei.

Art.2
Pensiile cuvenite sau aflate in plata se majoreaza prin aplicarea valorii punctului de pensie prevazuta la art.1 la punctajul mediu anual al fiecarui pensionar incepand de la data prevazuta la art.1.

Art.3
Pentru drepturile de pensie care se deschid in baza Statutului Casei de Asigurari a Avocatilor dupa data de 01.03.2007 inclusiv, la stabilirea cuantumurilor pensiilor se ia in considerare valoarea actualizata a punctului de pensie, prevazuta la art.1.

Art.4
Sumele rezultate in urma aplicarii masurilor pravazute de prezenta decizie se suporta din fondurile mentionate in Nota de fundamentare intocmita de Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor, trimise de Casa de Asigurari a Avocatilor cu adresa nr.221/22.02.2007 si inregistrata la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania la nr.191/22.02./2007 si INFORMAREA Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor, privind majorarea venitului mediu brut pe pensie si a punctului de pensie cu un procent de 25%, inregistrata la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania la nr.415/11.05.2007.

Art. 5
Prezenta decizie se va comunica la Casa de Asigurari a Avocatilor si barourilor si se va publica pe website-ul UNBR (www.unbr.ro).

Art. 6
Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor din Romania va pune in aplicare prezenta decizie prin mecanismul prevazut in DECIZIA nr.2 din 07.02.2007 a Consiliului Casei de Asigurari a Avocatilor. Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor va asigura comunicarea deciziei si punerea in aplicare a acesteia de catre filialele Casei de Asigurari a Avocatilor.

P R E S E D I N T E ,
Av.Calin-Andrei ZAMFIRESCUPagina Comunitatii

Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
25 useri online

Useri autentificati: